-
Λόγω της εργασίας μου είμαι υποχρεωμένος να δυανύω καθημερινά γύρω στα 200 χιλιόμετρα κατ'ελάχιστον.
Για το λόγο αυτό σκέφτομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο από αυτά που λέμε χιλιομετροφάγους.
Αυτό που ζητώ είναι η άνετη γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση τόσο σε Εθνικό όσο και σε Επαρχιακό οδικό δίκτυο, για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου.
Ο προϋπολογισμός μου δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.
Έτσι έχω καταλήξει στα παρακάτω αυτοκίνητα:1)Ford Mondeo 1.8 Ghia
2)BMW 316i 4d
3)Opel Vectra 2.0 Turbo
4)Audi A4 1.6
5)Skoda Superb 1.8T
6)Renault Laguna 2.0TMε δεδομένο ότι η παραγγελία-αγορά του αυτοκινήτου θα γίνει άμεσα, παρακαλώ θα ήθελα τις απόψεις σας επί των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Ξέρω βέβαια ότι υπάρχουν ή πρόκειται σύντομα να υπάρξουν πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα σε αυτή τη κατηγορία, αλλά δυστυχώς το υπάρχον αυτοκίνητο έχει εξαντλήσει το όριο ζωής του και η αντικατάστασή του είναι για εμένα άμεση και επιτακτική ανάγκη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Λόγω της εργασίας μου είμαι υποχρεωμένος να δυανύω καθημερινά γύρω στα 200 χιλιόμετρα κατ'ελάχιστον.
Για το λόγο αυτό σκέφτομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο από αυτά που λέμε χιλιομετροφάγους.
Αυτό που ζητώ είναι η άνετη γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση τόσο σε Εθνικό όσο και σε Επαρχιακό οδικό δίκτυο, για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου.
2)BMW 316i 4d
3)Opel Vectra 2.0 Turbo
4)Audi A4 1.6
5)Skoda Superb 1.8T
6)Renault Laguna 2.0TMε δεδομένο ότι η παραγγελία-αγορά του αυτοκινήτου θα γίνει άμεσα, παρακαλώ θα ήθελα τις απόψεις σας επί των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Ξέρω βέβαια ότι υπάρχουν ή πρόκειται σύντομα να υπάρξουν πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα σε αυτή τη κατηγορία, αλλά δυστυχώς το υπάρχον αυτοκίνητο έχει εξαντλήσει το όριο ζωής του και η αντικατάστασή του είναι για εμένα άμεση και επιτακτική ανάγκη.
2)BMW 316i 4d
3)Opel Vectra 2.0 Turbo
4)Audi A4 1.6
5)Skoda Superb 1.8T
Citroen C5....ο απόλυτος χιλιομετροφάγος στην απόλυτη τιμή.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Citroen C5....ο απόλυτος χιλιομετροφάγος στην απόλυτη τιμή.Και εγώ αυτό σκέφτηκα αμέσως. ειδικά τώρα με την προσφορά..
Αλλιώς Σκοντα ή αν τα έχεις, BMW
-
Και το Mondeo είναι σε πολύ καλη τιμή, ετοιμοπαράδοτο και είναι οδηγικά απίστευτο αυτοκίνητο και βέβαια πιο αξιόπιστο από το γαλλικό χρέπι.....
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Citroen C5....ο απόλυτος χιλιομετροφάγος στην απόλυτη τιμή.Eυχαριστώ για τη συμβουλή σου αγαπητέ mirage, αλλά δυστυχώς οι εμπειρίες μου με τη Citroen δεν είναι οι καλύτερες δυνατές,.Ας μην το αναλύσουμε όμως εδώ.
-
Χιλιομετροφάγοι Α4 1,6& 316; -ούτε χώρους έχουν
Octavia RS, Passat 2.0 FSI ή TFSI καθόλου δεν σκέφτεσαι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χιλιομετροφάγοι Α4 1,6& 316; -ούτε χώρους έχουνOctavia RS, Passat 2.0 FSI ή TFSI καθόλου δεν σκέφτεσαι;
+1
Ακομα προτεινω Mazda 6 2.0. -
Πλάκα πλάκα με 200χλμ/μέρα δλδ 4000χλμ το μήνα δλδ 48000χλμ/χρόνο ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ δλδ τουλάχιστον 55-60000χλμ/το χρόνο με άλλες μετακινήσεις(διακοπές κλπ), εγώ θα έπερνα Ιαπωνικό. Πολύ καλή επιλογή το mazda 6 1.8/2.0 που κινείται αξιοπρεπώς, είναι νεανικό με εξαιρετικη οδική συμπεριφορά.
Τα premium θα σε σκίσουν σε έξοδα ανταλλακτικών/σέρβις που μπορεί να κάνεις και 3 το χρόνο, ενώ για τα turbo δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν μετά από 2-3 χρόνια που θα έχεις κοντά στα 200000χλμ και θα κοντεύεις να αλλάξεις 2η φορά τουρμπίνα.
-
Ο χρήστης DEVILS'LAWYER έγραψε:
2)BMW 316i 4d
3)Opel Vectra 2.0 Turbo
4)Audi A4 1.6
5)Skoda Superb 1.8T
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων- subaru legacy
- hyundai sonata 2.4
-
Ρε παιδια ο ανθρωπος θελει ενα απο τα αυτοκινητα που επελεξε!
εγω προτεινω το οπελ που ειναι πραγματι πολυ δυνατο αυτοκινητο και με πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα ή το σκοντα που πολλοι το θεωρουν οτι δεν αξιζει αλλα ειναι απλετο μεσα και εχει και χαρακτηρα.Προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθειτε;;;
-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
εγω προτεινω το οπελ που ειναι πραγματι πολυ δυνατο αυτοκινητο και με πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα ή το σκοντα που πολλοι το θεωρουν οτι δεν αξιζει αλλα ειναι απλετο μεσα και εχει και χαρακτηρα.Προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθειτε;;;
ο άνθρωπος μπορεί όμως να μην είναι ενημερωμένος για διάφορες πτυχές του ζητήματος, οπότε καλό είναι σε ένα φόρουμ να γίνεται brain-strorming
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χιλιομετροφάγοι Α4 1,6& 316; -ούτε χώρους έχουνOctavia RS, Passat 2.0 FSI ή TFSI καθόλου δεν σκέφτεσαι;
Εντάξει Ιkar δεν είναι και μικρά αυτοκίνητα.Συμπεριλήφθηκαν στη λίστα μου λόγω ατμοσφαιρικού κινητήρα περισσότερο αλλά και λόγω ποιότητας κατασκευής.
Ομολογώ ότι το Passat ήταν στις επιλογές μου, όπως και το έτερον Skoda.To μεν πρώτο απορρίφθηκε λόγω ακριβώς του FSI , το δε δεύτερο αποχώρησε λόγω του μεγαλύτερου (και ανετώτερου??) 'αδελφού' του, που σημειωτέον έχει έναν δοκιμασμένο επί χρόνια και αξιόπιστο κινητήρα.
Θα με ενδιέφερε η γνωμη σου όπως και των υπολοίπων συνομιλητών επί των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
'Ετσι ακριβώς lifesparker.
Kαι για το σχόλιο σου επί του θέματος και για την ερώτησή σου επί της υπογραφής μου. -
1)Ford Mondeo 1.8 Ghia : καλο χρυσο αλλα παλιο πλεον και οχι χιλιομετροφαγος. ποιοτητα κυλισης και κρατημα δυσκολα συμβιβαζονται.
2)BMW 316i 4d : μικρη καμπινα και αρκετα σφιχτο, συν οτι τα run flat Παρα ειναι σκληρα
3)Opel Vectra 2.0 Turbo : ανετο γρηγορο αλλα εχει προβλημα θορυβου και λιγο γιουχου αναρτηση
4)Audi A4 1.6 : καθε φορα που θα κανεις προσπεραση στον επαρχιακο δρομο να λαχανιαζεις?? μπαααααα
5)Skoda Superb 1.8T : μπορω να πω οτι με εξεπλιξε το γεγονος οτι με 160 km/h δεν ακουγοταν σχεδον τιποτε στην καμπινα. τιμιο αμαξακι, σχετικα ανετο αν και τα ελατηρια του ειναι λιγο σκληρα, δυνατο , τρελους χωρους, αλλα τα πλαστικα ξεφτιζουν και η μεταπωλητικη αξια θα παει περιπατο.
6)Renault Laguna 2.0T : εκτος τοπου και χρονου. μια γενια πισω παντου εκτος απο τον κινητηρα.να αντιπροτεινω κατι αλλο??
toyota avensis (1.800) ή VW passat (2.000) απο τις καλυτερες επιλογες για αυτο που θελεις να κανεις.
-
Ο χρήστης babbis έγραψε:
Πλάκα πλάκα με 200χλμ/μέρα δλδ 4000χλμ το μήνα δλδ 48000χλμ/χρόνο ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ δλδ τουλάχιστον 55-60000χλμ/το χρόνο με άλλες μετακινήσεις(διακοπές κλπ), εγώ θα έπερνα Ιαπωνικό. Πολύ καλή επιλογή το mazda 6 1.8/2.0 που κινείται αξιοπρεπώς, είναι νεανικό με εξαιρετικη οδική συμπεριφορά.
Τα premium θα σε σκίσουν σε έξοδα ανταλλακτικών/σέρβις που μπορεί να κάνεις και 3 το χρόνο, ενώ για τα turbo δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν μετά από 2-3 χρόνια που θα έχεις κοντά στα 200000χλμ και θα κοντεύεις να αλλάξεις 2η φορά τουρμπίνα.
Συγνώμη φίλε αν δεν ήθελες κάποια άλλη επιλογή από αυτές που έβαλες, και προφανώς θα σκέφτηκες αυτά που είπα πιο πάνω και θα κατέληξες ότι είναι άνευ ουσίας (δλδ Ιαπωνική αξιοπιστία για σκληρή χρήση που θέλεις).
Οπότε σου προτείνω το mondeo.
-
1)Ford Mondeo 1.8 Ghia -παλιό αλλά εξαιρετικό
2)BMW 316i 4d -κακοί χώροι,αργό, προκλητικά ακριβό
3)Opel Vectra 2.0 Turbo -Ενδιαφέρον, δεν έχω προσωπική άποψη
4)Audi A4 1.6 -αργό και πολύ βαρετό στην οδήγηση. Πέτρινο σασί όμως
5)Skoda Superb 1.8T -ΟΧΙ. Πολύ παλαιό, όχι τόσο γρήγορο όσο φαίνεται
6)Renault Laguna 2.0T -Δεν ξέρω αλλά δύο φίλοι μου είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοιΑπό αυτά εγώ θα έπαιρνα το Vectra ή το Λαγκούνα (στη Ρενώ κατεβάζουν τα βρακιά τους για να το δώσουν) γιατί με το που φορτώσεις το Άουντι ή τη BMW για κανένα ταξίδι, θα απογοητευτείς απίστευτα.
ήμουν και εγώ στο ίδιο δίλλημα, αλλά αντί για το superb είχα το RS 5, και επίσης είχα (1), (6), Mazda 6 2.0 και Honda Accord 2.0. Το RS τελικά το άφησα καθώς με χαλάει πολύ εξωτερικά, ενώ το Accord δεν έχει την οδική συμπεριφορά που θέλω. Τελικά, πήρα Alfa Romeo 166 2.0 TS μεταχειρισμένη 2004 μοντέλο και κάνω 130 χλμ τη μέρα.
Αν εξαιρέσεις τα κάπως ασθενή φρένα της και το ότι είναι πιο αργή από τη ΛΑγκούνα και το Βέκτρα (και μόνο), είναι απίστευτο αυτοκίνητο από κάθε άποψη. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
1)Ford Mondeo 1.8 Ghia -παλιό αλλά εξαιρετικό
2)BMW 316i 4d -κακοί χώροι,αργό, προκλητικά ακριβό
3)Opel Vectra 2.0 Turbo -Ενδιαφέρον, δεν έχω προσωπική άποψη
4)Audi A4 1.6 -αργό και πολύ βαρετό στην οδήγηση. Πέτρινο σασί όμως
5)Skoda Superb 1.8T -ΟΧΙ. Πολύ παλαιό, όχι τόσο γρήγορο όσο φαίνεται
6)Renault Laguna 2.0T -Δεν ξέρω αλλά δύο φίλοι μου είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοιΑπό αυτά εγώ θα έπαιρνα το Vectra ή το Λαγκούνα (στη Ρενώ κατεβάζουν τα βρακιά τους για να το δώσουν) γιατί με το που φορτώσεις το Άουντι ή τη BMW για κανένα ταξίδι, θα απογοητευτείς απίστευτα.
ήμουν και εγώ στο ίδιο δίλλημα, αλλά αντί για το superb είχα το RS 5, και επίσης είχα (1), (6), Mazda 6 2.0 και Honda Accord 2.0. Το RS τελικά το άφησα καθώς με χαλάει πολύ εξωτερικά, ενώ το Accord δεν έχει την οδική συμπεριφορά που θέλω. Τελικά, πήρα Alfa Romeo 166 2.0 TS μεταχειρισμένη 2004 μοντέλο και κάνω 130 χλμ τη μέρα.
Αν εξαιρέσεις τα κάπως ασθενή φρένα της και το ότι είναι πιο αργή από τη ΛΑγκούνα και το Βέκτρα (και μόνο), είναι απίστευτο αυτοκίνητο από κάθε άποψη.η 316 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ για αυτο που ειναι.
-
Ο χρήστης DEVILS'LAWYER έγραψε:
Εντάξει Ιkar δεν είναι και μικρά αυτοκίνητα.Συμπεριλήφθηκαν στη λίστα μου λόγω ατμοσφαιρικού κινητήρα περισσότερο αλλά και λόγω ποιότητας κατασκευής.
Μεγάλα αυτοκίνητα δεν σημαίνει ότι έχουν χώρους. Ειδικά το Α4 με κεντρικό τούνελ και στενό άνοιγμα πορτ μπαγκάζ χάνει ακόμα περισσότερους πόντους. Αυτό με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα για καλό είναι; Έχεις και τούρμπο στις επιλογές σου.
Ομολογώ ότι το Passat ήταν στις επιλογές μου, όπως και το έτερον Skoda.To μεν πρώτο απορρίφθηκε λόγω ακριβώς του FSI , το δε δεύτερο αποχώρησε λόγω του μεγαλύτερου (και ανετώτερου??) 'αδελφού' του, που σημειωτέον έχει έναν δοκιμασμένο επί χρόνια και αξιόπιστο κινητήρα.
Θα με ενδιέφερε η γνωμη σου όπως και των υπολοίπων συνομιλητών επί των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Ευχαριστώ.Απορρίφθηκε λόγω του FSI; τι έχει αυτός πάλι;
Επί των συγκεκριμένων...
Mondeo: Δεν θα αγόραζα ποτέ το παλιό μοντέλο λίγο πριν το καινούριο, ειδικά -πλέον- μιας εταιρείας που κάθε μήνα αλλάζει τιμές. Πολύ καλό το Mondeo, ειδικά το δίλιτρο, αλλά χάνει σαν αγορά
316 & Α4 1.6 μόνο για αστείο και σε κανέναν εχθρό να τα προτείνω
Opel Vectra Turbo: αν είναι ΜΟΝΟ για εθνική -επειδή έχει ΚΑΜΠΕΣ κι όχι ΣΤΡΟΦΕΣ - κάτι λέει, αλλά για περισσότερα
Superb: Παλιό, μεγαλύτερο Passat
Laguna 2.0 T: έχεις δει πόσες πωλούνται ή δεν ενδιαφέρει;
Jetta TSI; ή φοβάσαι και τον TSI; -από 316 και Α4 κλάσεις ανώτερους χώρους-
Μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο