-
έχει xscale cpu @ 400MHz.
-
Σκέφτομαι να πάρω ένα pc το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά 99% για να παίζει ταινίες & μουσική.
Την γνώμη σας για το παρακάτω θα ήθελα & πιθανές βελτιώσεις/αλλαγές..
CPU: AMD ATHLON 64 X2 3800+ 2.00GZ AM2 BOX
Mobo: GIGABYTE GA-M61PM-S2
Ram: TWINMOS 001-667-MTE DIMM DDR2 CL5 1GB PC5300 (667MHZ)
HDD: 2x WESTERN DIGITAL 160GB WD1600JS 7200RPM SATA2
GPU: GIGABYTE GV-NX73T256P-RH GEFORCE 7300GT 256MB SILENTPIPE TV-OUT DVI RETAIL -
Οι AMD επεξεργαστές δε φημίζονται για τις επιδόσεις τους σε πολυμέσα αλλά σε εφαρμογές γραφείου.
-
γιατι δεν παιρνεις καμια τηλεόραση κ ενα home theatre? αν θες να παιζεις κ παιχνιδια παρε κ ενα palystation3.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σκέφτομαι να πάρω ένα pc το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά 99% για να παίζει ταινίες & μουσική.Την γνώμη σας για το παρακάτω θα ήθελα & πιθανές βελτιώσεις/αλλαγές..
GPU: GIGABYTE GV-NX73T256P-RH GEFORCE 7300GT 256MB SILENTPIPE TV-OUT DVI RETAILπάρε του popolarou
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σκέφτομαι να πάρω ένα pc το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά 99% για να παίζει ταινίες & μουσική.Την γνώμη σας για το παρακάτω θα ήθελα & πιθανές βελτιώσεις/αλλαγές..
GPU: GIGABYTE GV-NX73T256P-RH GEFORCE 7300GT 256MB SILENTPIPE TV-OUT DVI RETAILΓιατί να δώσεις τόσα χρήματα για να παίζεις μουσική και ταινίες; Δεν έχεις κάποιο παλιότερο μηχάνημα;
Αν επιμένεις σε καινούριο, πρέπει να σκεφτείς το που ακριβώς θα μπει, ίσως να σε συμφέρει κάποιο micro-PC που μπορεί να χωρέσει παντού...
Τέλος, οι AMD δεν συγκρίνονται σε ταχύτητα με τους Core2, αλλά φαντάζομαι θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά! -
Τηλεόραση θα πάρω κάποια στιγμή σύντομα, Dolby Surround ηχεία έχω, οπότε λέω και για πισί. Για παιχνίδια έχω το Χ360, οπότε είμαι καλυμένος.
Λεονίδα το πισί θα χρησιμοποιείται για αυτή την δουλειά μόνο, λες να έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή? Υπόψιν, θα παίζει και HD videos.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τηλεόραση θα πάρω κάποια στιγμή σύντομα, Dolby Surround ηχεία έχω, οπότε λέω και για πισί. Για παιχνίδια έχω το Χ360, οπότε είμαι καλυμένος.Λεονίδα το πισί θα χρησιμοποιείται για αυτή την δουλειά μόνο, λες να έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή? Υπόψιν, θα παίζει και HD videos.
Το Χbox δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σκέφτομαι να πάρω ένα pc το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά 99% για να παίζει ταινίες & μουσική.
Την γνώμη σας για το παρακάτω θα ήθελα & πιθανές βελτιώσεις/αλλαγές..
GPU: GIGABYTE GV-NX73T256P-RH GEFORCE 7300GT 256MB SILENTPIPE TV-OUT DVI RETAILΓιατί να δώσεις τόσα χρήματα για να παίζεις μουσική και ταινίες; Δεν έχεις κάποιο παλιότερο μηχάνημα;
Αν επιμένεις σε καινούριο, πρέπει να σκεφτείς το που ακριβώς θα μπει, ίσως να σε συμφέρει κάποιο micro-PC που μπορεί να χωρέσει παντού...
Τέλος, οι AMD δεν συγκρίνονται σε ταχύτητα με τους Core2, αλλά φαντάζομαι θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά!Μου χρειάζεται η παραπάνω ταχύτητα των Intel όμως για την αναπαραγωγή βίντεο -έστω και HD?
Υπάρχει πισί πιο παλιό αλλά χρησιμοποιείται για άλλες δουλειές και δεν θέλω να το φορτώσω κι άλλο. Γούατ ιζ μάικρο-πισί?ΕΝΤΙΤ: Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει το xbox τα παραπάνω αλλά θα συνεργάζεται δύσκολα με το δίκτυο & κάνει πολύ θόρυβο. Ενώ το πισάκι με ένα ασύρματο ποντίκι θα τα κάνει όλα εύκολα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχει xscale cpu @ 400MHz.Περισσότερη σημασία έχει η ταχύτητα διαμεταγωγής με το μέσο αποθήκευσης. Αν δεν ξεπερνα τα 5mb/sec σε ανάγνωση και τα 1,5mb/sec σε εγγραφή, τότε μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι απαραίτητη η κάρτα α.
Καθώς όμως η διαφορα στην τιμή είναι μικρή, μην το ψάχνεις και πολύ. Πάντα πήγαινε στο γρηγορότερο -
Kid πόσο σου βγαίνει ο συγκεκριμένος;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kid πόσο σου βγαίνει ο συγκεκριμένος;400-450..
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι AMD επεξεργαστές δε φημίζονται για τις επιδόσεις τους σε πολυμέσα αλλά σε εφαρμογές γραφείου.Νομίζω πως οι σύγχρονες commercial αρχιτεκτονικές CPU ειναι jack of all trades, δηλ. δεν υπάρχει καλύτερη CPU για games, καλύτερη για Office και καλύτερη για ταινίες...
Οι όποιες απειροελάχιστες διαφορές που μπορεί να υπάρχουν δεν ειναι ορατές απο εναν απλό χρήστη, μόνον απο τα μετροπρογράμματα...
Απλά κοιτάς να αγοράσεις τον πιο γρήγορο επεξεργαστή για τα λεφτά σου (και δεν αναφέρομαι φυσικά στα gigahertz)...
-
Kid
Μια χαρά είναι το μηχανημα. Όμως:
-
Αν θες να μην έχεις απώλειες στον ήχο και ο ενισχυτής σου έχει ψηφιακή/οπτική είσοδο, δώσε κάτι παραπάνω και πάρε μητρική με αντίστοιχες εξόδους.
-
Η μουσική και το βίντεο καταλαμβάνουν χώρο με τεράστια ταχύτητα. Επομένως το 2χ160 gb φαίνεται να έχει μικρό μέλλον. Καλύτερη προοπτική φαίνεται να έχει το 2χ320gb χωρίς σημαντικά μεγαλύτερη δαπάνη.
-
-
Μικρέ, αφού θέλεις να αναπαράγεις HD αρχεία (720p έως & 1080p) τότε η επιλογή Core2Duo είναι μονόδρομος. Εστω έναν 4300 (έχει τρομερές δυνατότητες υπερχρονισμού έτσι κι αλλιώς). Κάρτα γραφικών δε χρειάζεται αρκετά μεγάλη, η 7300 που έχεις βάλει κάνει. Μια 1600pro ή ακόμα καλύτερα μια 7600GT (τώρα που θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές τους) είναι μια χαρά.
Ενδεικτικά, με E6300 (@1,83MHz), 1 GB Ram @ 667 και Χ1300Pro κάνω αναπαραγωγή 720p αρχείων χωρίς κανένα πρόβλημα και 1080p αρχείων με κάποια ελάχιστα κολλήματα, αλλά είμαι σίγουρος πως αν δεν είχα φορτώσει το μηχάνημα με διάφορα πραγματάκια θα έπαιζε τέλεια (τώρα που πήρα τον καινούριο, αυτός θα 'καθαριστεί' και θα πάρει τη θέση που του αρμόζει, δίπλα στον ενισχυτή).
-
Να με συγχωρατε και μενα... αλλα ρε παιδια τι καθεστε και συζητατε για το αν θα παιζει HD video ενα συγχρονο PC? Εδω ακομα επαιζε FULL HD ακομα και ο παλιος μου Athlon Xp 2000....
Χαλαρωστε λοιπον.... ο Amd3800... παιζει τα HD 3-3 μαζι...
Παντως πλεον, δεν βρισκω κανενα λογω για επιλογη ενος AMD ενω υπαρχουν οι C2D. Ισως με τον Phenom να γυρισει το πραγμα... -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
2. Η μουσική και το βίντεο καταλαμβάνουν χώρο με τεράστια ταχύτητα. Επομένως το 2χ160 gb φαίνεται να έχει μικρό μέλλον. Καλύτερη προοπτική φαίνεται να έχει το 2χ320gb χωρίς σημαντικά μεγαλύτερη δαπάνη.Χώρος υπάρχει στα υπόλοιπα pc, οπότε δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερων δίσκων κυρίως λόγω κόστους. Αν η αγορά καθυστερήσει κανά μήνα πχ θα ανέβει και η χωρητικότητα των δίσκων αντιστρόφως ανάλογα με τις μειωμένες τιμές.
Νικόλα είμαι κατά του overclocking οπότε ο 4300 θα με καλύψει με 'εργοστασιακές' ρυθμίσεις? Μια 7600 πόσο πιο πάνω (τιμολογιακά) παίζει?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Να με συγχωρατε και μενα... αλλα ρε παιδια τι καθεστε και συζητατε για το αν θα παιζει HD video ενα συγχρονο PC? Εδω ακομα επαιζε FULL HD ακομα και ο παλιος μου Athlon Xp 2000....Χαλαρωστε λοιπον.... ο Amd3800... παιζει τα HD 3-3 μαζι...
Παντως πλεον, δεν βρισκω κανενα λογω για επιλογη ενος AMD ενω υπαρχουν οι C2D. Ισως με τον Phenom να γυρισει το πραγμα...Αλλο να παίζει HD σε ανάλυση του monitor (12801024) και άλλο σε ανάλυση του προβολέα ή της τηλεόρασης όμως (19201080).
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Νικόλα είμαι κατά του overclocking οπότε ο 4300 θα με καλύψει με 'εργοστασιακές' ρυθμίσεις? Μια 7600 πόσο πιο πάνω (τιμολογιακά) παίζει?α) απόλυτα.
β) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515645 -20 -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Να με συγχωρατε και μενα... αλλα ρε παιδια τι καθεστε και συζητατε για το αν θα παιζει HD video ενα συγχρονο PC? Εδω ακομα επαιζε FULL HD ακομα και ο παλιος μου Athlon Xp 2000....
Χαλαρωστε λοιπον.... ο Amd3800... παιζει τα HD 3-3 μαζι...
Παντως πλεον, δεν βρισκω κανενα λογω για επιλογη ενος AMD ενω υπαρχουν οι C2D. Ισως με τον Phenom να γυρισει το πραγμα...Αλλο να παίζει HD σε ανάλυση του monitor (12801024) και άλλο σε ανάλυση του προβολέα ή της τηλεόρασης όμως (19201080).
Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Ανάλογα με την εφαρμογή, προηγείται μια ο ένας και μια ο άλλος επεξεργαστής.
http://www.tomshardware.com/2007/05/04/ ... page8.html
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#10]