-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Eχουμε κάνει τα χιλιάρικα πασατέμπο, και αυτή η λογική δεν τελειώνει ποτέ. Αφού έφτασα στα 35, γιατί να μη δώσω άλλα 3 και να πάρω κάτι καλύτερο. Ε αφού φτάνω τα 38, το S3 είναι μόνο 2,5 παραπάνω. Ελα μωρέ, τι είναι άλλα 2, πάρε ένα Evo να το ευχαριστηθείς. Και δε μου λέτε, μήπως να πάω σε M3 CSL να γουστάρουμε?
Κλασικά, κι όταν δεν το έχει θα το βάλουμε εκ των υστέρων
Κατά δεύτερον, έχουν μεταλλαχτεί εντελώς τα πράγματα στην κατηγορία GTi. Εχετε αντιληφθεί ότι το φτηνότερο από αυτά κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 9 εκατομμύρια δραχμές (κι αυτό μετά από έκπτωση 1,2 εκ), ενώ τα ακριβότερα ξεπερνούν τα 12 εκ? Πριν από κάποια χρόνια θα θεωρούσαμε απαράδεκτο ένα αυτοκίνητο με 'αξιώσεις στην κατηγορία των GTi' να κοστίζει τόσα πολλά.
Εδώ όμως τα πράγματα είναι καλύτερα από πριν. Πόσο κόστιζαν και με τι εξοπλισμό '200άρια' αυτοκίνητα -τα λίγα που υπήρχαν- τη δεκαετία του 90; Το Fiat Coupe Turbo + πόσο έφτανε; και σίγουρα άλλο ποσό τα 12.000.000 το 97 κι άλλο σήμερα.
Αυτό είναι ενδεικτικό του πόσο έχουν αλλάξει τα χρηματοοικονομικά δεδομένα της αγοράς (όχι τόσο/μόνο στην Ελλάδα όσο σε χώρες περισσότερο υπολογίσιμες για τις εταιρείες). Προσωπικά, θεωρώ πως είναι απαράδεκτα μεγάλο το ποσό που πρέπει να εκταμιεύσεις. Αφήστε με να γκρινιάζω στη γωνιά μου, αλλά προτιμώ να μην αλλάξω αυτοκίνητο μέχρι να βρω αυτό που με καλύπτει. Και σε τιμή που να μπορώ εγώ να καλύψω, άνετα, χωρίς φόβο ότι θα μου το πάρουν επειδή δεν έχω πληρώσει την 65η δόση του.
Τέλος, ακριβώς λόγω αυτής της συνεχούς τάσης των κατασκευαστών να μεγαλώνουν, βαραίνουν, δυναμώνουν τα αμάξια τους, έχουμε φτάσει σε τέτοια σημεία δύναμης και πρόσφυσης (ελκτικής τε και πλευρικής) όπου όλα τα αυτοκίνητα πάνε γρήγορα παντού και πάντα. Κάποια είναι πιο διασκεδαστικά από άλλα, όμως GTi δεν είναι με την παραδοσιακή έννοια του όρου, και είμαι απόλυτα σύμφωνος με τους Αγγλους που έχουν καθιερώσει τον όρο 'hot hatch'.
Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα κι αυτό δείχνουν οι πωλήσεις, όχι μόνο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. Αντίθετα απ' ότι νομίζουν ορισμένοι
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σεατ λεον. αυτοκινητο της χρονιας 2006. ολα τα αλλα ειναι περιττα.δηλαδη το γκολφ με μπλοκε και ενα προγραμμα ρεβο στα 240αλογα τι θα εκανε με τη δικια σας λογικη? θα κυνηγαγε εβο στη πιστα.
ημαρτονΦυσικά και όχι !!! Πάλι το megane θα κυνήγαγε !!!
-
Που θα το βρούνε όμως; Έχει ξεσκιστεί να πουλάει
-
ο ελλην σωστα επιλεγει gti ωστε να πηγαινει ανετα και στο σουπερ μαρκετ...
για τις τιμες τεσπα..ολοι ξερουμε πως αγοραζονται πανω κατω τα αμαξια πλεον...κατα ποσο βεβαια ειναι gti τα αμαξια αυτα ειναι συζητησιμο..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ο ελλην σωστα επιλεγει gti ωστε να πηγαινει ανετα και στο σουπερ μαρκετ...για τις τιμες τεσπα..ολοι ξερουμε πως αγοραζονται πανω κατω τα αμαξια πλεον...κατα ποσο βεβαια ειναι gti τα αμαξια αυτα ειναι συζητησιμο..
Ναι, θα βγει κι άλλη υποκατηγορία, GTI SM. Στον προαιρετικό εξοπλισμό πτυσσόμενο καρότσι, για περισσότερες πληροφορίες pm Kid
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα κι αυτό δείχνουν οι πωλήσεις, όχι μόνο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. Αντίθετα απ' ότι νομίζουν ορισμένοι
Σαφέστατα και είναι καλύτερα τα πράγματα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να έχουμε ΜΟΝΟ ακριβά αυτοκίνητα (όπως και να το κάνουμε, οι 30.000
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Άλλο το βόλεϊ κι άλλο το τρόλεϊ !!!
Το απλό Megane RS 225 δεν έχει μπλοκέ που έχει το Μegane RS R26 230hp και έχει και 5 άλογα λιγότερα.Καλά που το κατάλαβες ...!!! Με τη λογική που παραθέτεις, τότε γιά να ήταν δίκαιη η σύγκριση θα έπρεπε να είχαν το Clio RS 200hp ή έστω το χωρίς μπλοκέ Megane RS225... Ή μήπως έπρεπε να συγκριθούν με το Leon TFSI των 185hp ... ???
Δεν πειράζει, το νέο Cupra κάνει χωρίς μπλοκέ αυτά που κάνει το Megane RS26 με μπλοκέ ...
Εγω πρότεινα εξ αρχής Megane RS R26.
Το μόνο δίκαιο είναι ο νόμος της αγοράς.Εγω πάντως αν μπορούσα να διαθέσω 35000€ για ένα GTi δεν θα μέτραγα 1-2000€ ή ακόμα και 3000€ προκειμένου να αγοράσω το απόλυτο GTi.
Αν βέβαια ήθελα GTi κι όχι GT.
Έτσι λοιπόν θα αγόραζα Megane RS R26 και φυσικά ούτε λόγος για κανένα ημίαιμο αλλά κι ούτε και θα 'λυπόμουν' τα υπόλοιπα για τις επιλογές των κατασκευαστών τους.
Επιλογή τους! .Mε την ίδια λογική εάν έπρεπε να διαθέσω 35-36.000 Ε γιά ένα hot GTI, θα έβαζα +6-7000 Ε και θα έπαιρνα το νέο S3 που είναι μιά κλάση παραπάνω απ' όλα τα GTI που κυκλοφορούν έστω και εάν είναι άδικη η σύγκριση (είπαμε δεν 'λυπόμαστε' τους άλλους γιά τις επιλογές τους... ) ...
Και γιά να ρωτήσω με τη σειρά μου, γιατί δεν έχω ασχοληθεί, η έκδοση του Megane RS R26, έχει εισαχθεί ποτέ εδώ ή σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, και πόσο τιμολογείται ...??? Πάντως γιά το κοινό Megane RS225hp οι τιμές πρόσφατα έχουν κατέβει πολύ ... Αλήθεια πόσα έχεται δεί στο δρόμο...??? Εγώ προσωπικά από τότε που κυκλοφορεί 2-3 συνολικά χωρίς υπερβολή, και το 1 ήταν δημοσιογραφικό ... Αudi S3 (new)-πρίν προλάβει να πατήσει-έχω δεί ήδη 4 και Leon Cupra 3 , όλα μη δημοσιογραφικά και ας μην μιλήσουμε γιά το Golf GTI γιατί θα χάσουμε τη μπάλα ... Μήπως γιατί τα 3 τελευταία δεν είναι τα απόλυτα GTI ...???
Που θα το βρούνε όμως; Έχει ξεσκιστεί να πουλάει
+1 ...!!!
-
το περιοδικο δε γραφει για drivers car?
και τι σημασια εχει αμα βλεπεις 1 η 2? δηλαδη αυτοι οι λιγοι που πηραν το 3αρι το mps θα επρεπε να εκτελεστουν?
γινονται τεστ, βγαινουν ορισμενα νουμερα και το περιοδικο λεει...'αμα θες νουμερα παιρνεις αυτο, αμα θες λιγο πιο ραφιναρισμενα πραγματα παρε το αλλο, αμα θες να ριχνεις και γκομενα ευκολα παρε το παρα αλλο'...
τη φατσα του ελληνα αγοραστη την εχει δει κανεις?
να ειρωνευτω εγω που εχω λεον τουρμπο ποιον? αυτον που εχει παρει το αστρα το opc γιατι λεει δε στριβει.....
ενω ας πουμε το λεον ειναι ο ορισμος του στριβειν... η το γκολφ στριβει? οπως θα λεγε και ο χαρυ κλυν παλια 'δε μου τραβατε τα βυζια να κατεβασω γαλα'....
στο ιδιο φορουμ που ειμαστε μερικοι αντιλαμβανονται τις οκταβιες και τα λεον ως φτωχους συγγενεις των vw γιατι δεν εχουν το σηματακι μπροστα...μερικες φορες δε, οι φτωχοι ειναι πιο γρηγοροι! αλλα κατι θα πρεπει να βρεθει για να μην εχουμε αναταραξεις...
το μεγκαν θαβεται λογω σχηματος, μαρκας, αντιπροσωπειας και τιμης..
το μαζντα πανω κατω τα ιδια!
το αστρα επειδη ειναι γρηγορο στην ευθεια...
το φοκους γιατι εχει 2,5 λιτρα...τοσα 'gti' που εχουν βγει...αναγκαστικα τα περιοδικα θα πρεπει να κανουν διαχωρισμους...
-
To GTI δηλαδή δεν στρίβει;
ΜΟΝΟ το Megane έχει αυτό το 'προνόμιο';
-
Το GTI βασικά αν δε κάνω λάθος έχει και κάτι σαν μπλοκέ...ηλεκτρονικό βέβαια...
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Το GTI βασικά αν δε κάνω λάθος έχει και κάτι σαν μπλοκέ...ηλεκτρονικό βέβαια...Όλα έχουν κάτι σαν μπλοκέ. Λέγεται ESP.
Car ESP ON ESP OFF Megane 1:36.05 1:36.15 Astra OPC 1:38.25 1:40.65 Leon FR 1:40.00 1:41.00 Golf GTI 1:41.00 1:41.45 Civic Type-R 1:41.45 1:42.10 Focus ST 1:42.15 1:43.30
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To GTI δηλαδή δεν στρίβει;ΜΟΝΟ το Megane έχει αυτό το 'προνόμιο';
Κατά τη δική μου άποψη (η οποία είναι και η σωστή και η τεκμηριωμένη εννοείται ) όσο στρίβει το ένα, θα στρίβει και το άλλο! Το πρόβλημα είναι ότι το δεύτερο έχει μερικά δεύτερα πιο κάτω από τα υπόλοιπα και μερικές δημοσιογραφικές σχολές κάνουν τεμενάδες, ενώ εδώ πάλι είναι ωσεί παρόν. Φταίει κάτι στο αυτοκίνητο ή φταίει κάτι στη νοοτροπία;
Υ.Γ. Για την έκδοση με το μπλοκέ, προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει διαφορά, όπως πρέπει να κάνει και το 3 MPS για το οποίο δεν έχω διαβάσει πουθενά αρνητικό σχόλιο.
Προσωπική τελείως άποψη: Σε αυτά τα τουρμπισμένα hot hatches θα διάλεγα το πιο γρήγορο (είτε Astra OPC είτε Leon Cupra, όποιο έχει την μεγαλύτερη ταχύτητα στην ευθεία). Αν θέλεις να στρίψεις και να ευχαριστηθείς, ή σκας περισσότερα ευρουλάκια και ψάχνεις για μπλοκέ και τετρακινήσεις κλπ. ή πας για ατμόσφαιρα...
Και επειδή δεν έβαλα emoticon για να το παίξω κάποιος...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το GTI βασικά αν δε κάνω λάθος έχει και κάτι σαν μπλοκέ...ηλεκτρονικό βέβαια...
Όλα έχουν κάτι σαν μπλοκέ. Λέγεται ESP.
υπάρχει και το EDL που λειτουργεί όμως στις χαμηλές ταχύτητες, άρα με λίγη χρησιμότητα
@funky: μόνο με ατμόσφαιρα ή τετρακίνηση ευχαριστιέσαι στρίψιμο; (μόνο ένα emoticon)
-
Νομίζω ότι το θέμα κάπου ξέφυγε από την ουσία...
Δηλ. εσείς υποστηρίζετε πως ο οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής θα κρίνει το αν θα αγοράσει ένα GTi από τους χρόνους που γράφει αυτό στις πίστες? Αλήθεια πόσες φορές πιστεύετε ότι ενδέχεται να το βάλουν στην πίστα?
Από τη δική μου μεριά, πιστεύω πως εφόσον επιλέξει κανείς να αγοράσει αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας, κοιτάζει το συνολικό πακέτο και όχι μόνο τα επιμέρους. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα test drive μοντέλα για να σχηματίζει κανείς μια πρώτη εικόνα για το κάθε μοντέλο. Μετά και από αυτό ο καθένας με βάση τα δικά του πάντα κριτήρια επιλέγει αυτό που του έκανε κλικ.
Πιστεύω όμως πως αν συμβιώνατε έστω και λίγο με ένα Golf GTi θα αναιρούσατε πολλά απο αυτά που γράφετε...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
To GTI δηλαδή δεν στρίβει;
ΜΟΝΟ το Megane έχει αυτό το 'προνόμιο';
Κατά τη δική μου άποψη (η οποία είναι και η σωστή και η τεκμηριωμένη εννοείται ) όσο στρίβει το ένα, θα στρίβει και το άλλο! Το πρόβλημα είναι ότι το δεύτερο έχει μερικά δεύτερα πιο κάτω από τα υπόλοιπα και μερικές δημοσιογραφικές σχολές κάνουν τεμενάδες, ενώ εδώ πάλι είναι ωσεί παρόν. Φταίει κάτι στο αυτοκίνητο ή φταίει κάτι στη νοοτροπία;
Υ.Γ. Για την έκδοση με το μπλοκέ, προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει διαφορά, όπως πρέπει να κάνει και το 3 MPS για το οποίο δεν έχω διαβάσει πουθενά αρνητικό σχόλιο.
Προσωπική τελείως άποψη: Σε αυτά τα τουρμπισμένα hot hatches θα διάλεγα το πιο γρήγορο (είτε Astra OPC είτε Leon Cupra, όποιο έχει την μεγαλύτερη ταχύτητα στην ευθεία). Αν θέλεις να στρίψεις και να ευχαριστηθείς, ή σκας περισσότερα ευρουλάκια και ψάχνεις για μπλοκέ και τετρακινήσεις κλπ. ή πας για ατμόσφαιρα...
Και επειδή δεν έβαλα emoticon για να το παίξω κάποιος...
Βασικά υπάρχει το EDL στο GTI...ή αλλίως Electronic Differential Lock που ουσιαστικά χρησιμοποιεί το ABS για να 'φρενάρει' στιγμιαία όποιον τροχό σπινιάρει και έτσι να μεταφέρει τη ροπή στον άλλον. Δεν είναι μηχανικό μπλοκέ...αλλά κάνει δουλειά.
Έχεις οδηγήσει το OPC? Η υποστροφή του αυτοκινήτου είναι πραγματικά για γέλια! Είναι επικίνδυνο βασικά...σε σου δίνει την εμπιστοσύνη που σου δίνει το GTI.
Βασικά...όλα καλά στρίβουν...αλλά το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας...και με τι ικανοποιείται. Μπορεί κάποιος να θέλει ένα σκληρό αυτοκίνητο πίστας (Megane)...μπορεί να θέλει κάποιο ενδιάμεσο (GTI) ή κάποιο αδιάφορο (Focus ST).
Διαλέγει και παίρνει.
Αν υπήρχε κάποιο πισωκίνητο στη λίστα...θα έλεγα το πισωκίνητο...γιατί στρίβουν καλύτερα συνολικά απ'ότι τα μπροστοκίνητα σε αυτοκίνητα από 150 άλογα και πάνω.
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Βασικά υπάρχει το EDL στο GTI...ή αλλίως Electronic Differential Lock που ουσιαστικά χρησιμοποιεί το ABS για να 'φρενάρει' στιγμιαία όποιον τροχό σπινιάρει και έτσι να μεταφέρει τη ροπή στον άλλον. Δεν είναι μηχανικό μπλοκέ...αλλά κάνει δουλειά.Έχω EDL και βλέπω καθημερινά πώς δουλεύει. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι κάνει και καμιά ιδιαίτερη δουλειά. Αν δηλαδή το μπλοκέ το μηχανικό κάνει ανάλογη δουλειά με το EDL, (δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει με μπλοκέ) αποσύρομαι από τη GTi ποικιλία και ψάχνω για πολυμορφικό!
Έχεις οδηγήσει το OPC? Η υποστροφή του αυτοκινήτου είναι πραγματικά για γέλια! Είναι επικίνδυνο βασικά...σε σου δίνει την εμπιστοσύνη που σου δίνει το GTI.
Δεν το έχω οδηγήσει, έρχομαι όμως να κάνω μια ερώτηση. Μήπως και το GTi ή όποιο άλλο της σημερινής μας γενιάς φορτώσουμε 240 άλογα θα κάνει το ίδιο πράγμα; Γιατί από τα 180 στα 225 που είδα εγώ αλλαγή, είχαμε δραματικές επιπτώσεις στην οδική συμπεριφορά. Στα 180 νόμιζα ότι το ήλεγχα, στα 225 ήταν -όπως έχω πει και άλλες φορές- ροντέο. Καταπληκτική η επιτάχυνση, αλλά δεν μου πάει να οδηγάω με φόβο σε στροφές που τις ξέρω σαν την παλάμη μου! Η υποστροφή ήταν χαοτική. Μήπως ανάλογο πράγμα συμβαίνει και τώρα με Golf-Leon στα 200, Megane-Focus στα 225, OPC και Cupra στα 240;
Για το μπλοκέ, μόνο εικασίες μπορώ να κάνω όπως είπα και πριν. Περισσότερο πάντως θα εμπιστευόμουν το 3MPS ή το Megane RS με μπλοκέ, παρά το Megane χωρίς και τα υπόλοιπα ελεύθερα hot hatches.
lkar
Με 180 και ήδη δεν βολεύομαι στο γρήγορο στρίψιμο. Μηδενική ευχαρίστηση θα το έλεγα...Φαντάσου με παραπάνω! Χεράς δεν είμαι, αλλά αν θα ήθελα να στρίψω θα ήθελα κάτι σε ατμόσφαιρα αν μιλάμε για κίνηση μπροστά. Και ας είναι πολύ πιο αργό. Τετρακίνηση η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή, οπότε επαφίεμαι στα σχόλια όλων των έμπειρων που λένε ότι 'κάνει αυτό που πρέπει πολύ πιο γρήγορα, απλά με μερικές εκπτώσεις στη διασκέδαση'.Anyway, σημασία δεν έχουν οι δικές μου απόψεις, απλά θέλω να ρωτήσω πώς γίνεται εδώ στην Ελλάδα να θάβουμε και να θεοποιούμε κατά βούληση...
-
απλά θέλω να ρωτήσω πώς γίνεται εδώ στην Ελλάδα να θάβουμε και να θεοποιούμε κατά βούληση...έλα μου ντε...πως γίνεται;
-
...Anyway, σημασία δεν έχουν οι δικές μου απόψεις, απλά θέλω να ρωτήσω πώς γίνεται εδώ στην Ελλάδα να θάβουμε και να θεοποιούμε κατά βούληση...
Mην κουραζεσαι αγαπητέ μου, το ίδιο ακριβώς φαίνεται κάνουν και εκτός Ελλάδας ... Ευτυχώς υπάρχουν και κάποια πράγματα γιά τα οποία δεν είμαστε μοναδικοί ...!!!
Τελικά θα μου απαντήσει κανείς, εάν ξέρει φυσικά, το Megane RS R26 είναι ειδική έκδοση, εισάγεται σε καμμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα περιλαμβανόμενης και της Ελλάδας και πόσο τιμάται ...??? Απ' ότι ήξερα σαν 1η ανανέωση του συγκεκριμένου μοντέλου είχε βγεί το Megane RS Trophy με αλλαγές σε ανάρτηση, σινεμπλόκ, τροχούς κλπ ... Απ' τις πολλές πωλήσεις τους τελειώνουν τα αυτοκίνητα και σε κάθε test οι άνθρωποι φαίνεται διαθέτουν νέα και βελτιωμένη έκδοση ...
-
Θα ήθελα να το πιστέψω αυτό που λες, αλλά δεν με βοηθάνε τα γεγονότα!
Για τις πολλές εκδόσεις των γρήγορων Renault (είχα μια εργασία στο Πανεπιστήμιο και μου είχε βγει η πίστη κυριολεκτικά) έχω την εντύπωση ότι ευθύνεται η 'Renault Sport' παραγωγή. Δηλαδή, δεν θέλουν να πασάρουν ένα όχημα παντός καιρού και μαζικής παραγωγής, όσο κάτι που να δείχνει (και ίσως να είναι) 'αγωνιστικής φιλοσοφίας. Και πρόσεξε την ομοιότητα, για να μην παρεξηγήσεις: Πάλι για τα λεφτά και για το μάρκετινγκ γίνονται όλα, απλά με διαφορετική προσέγγιση!
-
Θα ήθελα να το πιστέψω αυτό που λες, αλλά δεν με βοηθάνε τα γεγονότα!Για τις πολλές εκδόσεις των γρήγορων Renault (είχα μια εργασία στο Πανεπιστήμιο και μου είχε βγει η πίστη κυριολεκτικά) έχω την εντύπωση ότι ευθύνεται η 'Renault Sport' παραγωγή. Δηλαδή, δεν θέλουν να πασάρουν ένα όχημα παντός καιρού και μαζικής παραγωγής, όσο κάτι που να δείχνει (και ίσως να είναι) 'αγωνιστικής φιλοσοφίας. Και πρόσεξε την ομοιότητα, για να μην παρεξηγήσεις: Πάλι για τα λεφτά και για το μάρκετινγκ γίνονται όλα, απλά με διαφορετική προσέγγιση!
Κατανοητό αυτό που λές, αλλά γιά φαντάσου να διέθεταν και οι άλλοι, που μπορούν βελτιωμένες εκδόσεις βλ. πχ. Seat Sport, τι θα γινόταν τελικά και ποιά σύγκριση θα ήταν δίκαιη ...??? Δεν ξέρω αλλά αρχίζουν και με (μας) κουράζουν νομίζω όλα αυτά, και το χειρότερο είναι ότι τελικά δεν βγαίνει συμπέρασμα σαφές...!!! Γιά όλα, στο τέλος όλοι λένε '...ναι μεν αλλά...' !
Golf GTI-Mazda 3 MPS-Focus ST-Leon CUPRA