-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Γιατί το **τεκμήριο αγοράς **(νομίζω) ζει και βασιλεύει...
Και τα 2.5lt από τα 2.0 lt σου προσφέρουν ένα ωραίο οικονομικό ζόρι κατά την αγορά.Αν το 2.0 ειναι πιο φτηνο απο το 2.5 γιατι να υπαρξει ζορι?
Ακριβώς αυτό λέω...τα 2.0 είναι συνήθως πιο φτηνά από τα 2.5lt
Επίσης στο τεκμήριο αγοράς πάει με τα κυβικά (αν θυμάμαι καλά)=> ένα ακόμα (-) για τα 2.5lt (από μένα τουλάχιστον). -
Το τεκμήριο αγοράς (πόθεν έσχες) πάει με το τιμολόγιο αγοράς...
Το τεκμήριο διαβίωσης για αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία (CIF) < 50000 ευρώ ΔΕΝ εφαρμόζεται (προσοχή, δεν έχει επισήμως καταργηθεί, απλά δεν εφαρμόζεται... ) ασχέτως κυβικών. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γιατί το **τεκμήριο αγοράς **(νομίζω) ζει και βασιλεύει...
Και τα 2.5lt από τα 2.0 lt σου προσφέρουν ένα ωραίο οικονομικό ζόρι κατά την αγορά.Αν το 2.0 ειναι πιο φτηνο απο το 2.5 γιατι να υπαρξει ζορι?
Ακριβώς αυτό λέω...τα 2.0 είναι συνήθως πιο φτηνά από τα 2.5lt
Επίσης στο τεκμήριο αγοράς πάει με τα κυβικά (αν θυμάμαι καλά)=> ένα ακόμα (-) για τα 2.5lt (από μένα τουλάχιστον).Ναι, αλλα στην περιπτωση μας το Focus ειναι πιο φτηνο και απο το Megane και απο το Golf και απο το Αstra!Παρολο που τα υπολοιπα ειναι 2.0lt!
Αρα δεν τιθεται ουτε θεμα τεκμηριου αγορας!
(και δεν παει με τα κυβικα)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το τεκμήριο αγοράς (πόθεν έσχες) πάει με το τιμολόγιο αγοράς...
Το τεκμήριο διαβίωσης για αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία (CIF) < 50000 ευρώ ΔΕΝ εφαρμόζεται (προσοχή, δεν έχει επισήμως καταργηθεί, απλά δεν εφαρμόζεται... ) ασχέτως κυβικών.offtopic mode:on
Να χαρώ εγώ νομοθεσία και κράτος....
offtopic mode: off -
Τα μπερδέψατε πολύ παίδες. Εγω δεν μίλησα καν για τεκμήριο αγοράς ή συντήρησης.
Τα εξτρά φορολογούνται κατά την εισαγωγή του αυτοκινήτου βάσει κυβικών.Έτσι λοιπόν ένα R/CD της Sony για παράδειγμα κοστίζει 300€ στο Focus 1.6 ενω το ίδιο ακριβώς σε Focus 2.0 κοστίζει 320€.Το παραπάνω παράδειγμα το έζησα όταν κοίταζα να αγοράσω Focus 2.0 με τα 145άλογα.
Έτσι λοιπόν το Focus 2.0 που με ενδιέφερε από 20.500€ που είχε στην έκδοση Ghia έφτανε με αρκετά ομολογουμένως εξτρά τα .... 24.500€.
Πήρα λοιπόν κι εγω με κάτι παραπάνω Laguna 2.0T με αρκετά περισσότερο βασικό εξοπλισμό στην έκδοση Dynamique και ησύχασα.
Φυσικά μιλάμε για τα εξτρά τα οποία φορολογούνται και είναι εκτός βασικού εξοπλισμού κάποιας έκδοσης. -
Κάτσε ρε φίλε και εσύ 4000 € τι εξτρά έβαλες?
Για να μην κουράζεσται κοιτάξτε πόσο έχει το μεταλλικό χρώμα σε Fiesta 1250cc , 1400 cc & 2000 cc! 3 διαφορετικές τιμές πολύ κοντά μεταξύ τους....αλλά διαφορετικές!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Παιδια ελεος, το ST δεν εχει τεκμηριο!
Τότε αυτό είναι λάθος?
Απλά δεν φρόντησαν οι 4ΤΡΟΧΟΙ να ανανεώσουν τον πίνακα τεκμηρίων. Ο πίνακας αυτός ίσχυε μέχρι πριν από 1μισι περίπου χρόνο. Από τότε καταργήθηκε το τεκμήριο για όσα αυτοκίνητα έχουν εργοστασιακή αξία κάτω των 50.000 ευρώ στάνταρ. Και δεν πρόκειται για ανενεργό νόμο αλλά για νόμο που ισχύει κανονικά έδω και 1μισι περίπου χρόνο.
Επίσης και το MAZDA 3 των 1349 κ.ε i 4ΤΡΟΧΟΙ το αναφέρουν ως 10 φορολογήσιμων ίππων ενώ είναι 9. Τα 10αρια έχουν από 1358 και πάνω....Αφήστε λοιπόν τι γράφουν τα περιοδικά, γιατί τους ξεφέυγουν πράγματα. Ανθρωποι είναι και αυτοί βέβαια....
-
Συμφωνω με τον παραπανω και απορω σε τετοιο site πως μερικοι ειναι τοσο ανενημερωτοι σε θεματα αγορας.
Εννοειται οτι δεν υπαρχει πλεον τεκμηριο αγορας για αυτοκινητα αξιας >50.000.
Ο πινακας αυτου του εξαισιου περιοδικου..........ειναι απο τον 9ο του 2005.
Ηταν ενα μεταβατικο σταδιο πριν την ολοκληρωτικη καταργηση του τεκμηριου.Δλδ απο εκει που υπηρχε η κλιμακα του τεκμηριου πρωτα την καταργησανε εως τα 2.0L και επειτα εντελως εως τα 50.000 -
[quote='pipikikinos']Απορω και εγω οπως και αλλοι ,πως αγοραζουνε αυτοκινητα 30.000
-
katarxin paidia eyxaristo olous pou apantisate!!!!telika apofasisa na paro to honda 1.8 sport kai na teleionei i istoria!!!!to an ekana kala i asxima tha deiksei!!!!
-
Aπο τη σκύλα στη χάρυβδη τον στείλατε τον άνθρωπο ρε σεις!
Καλοτάξιδο φίλε να είναι και να το χαρείς όσο μπορείς! -
Ο χρήστης loulis έγραψε:
katarxin paidia eyxaristo olous pou apantisate!!!!telika apofasisa na paro to honda 1.8 sport kai na teleionei i istoria!!!!to an ekana kala i asxima tha deiksei!!!!ΣΩΘΗΚΕΣ ΛΟΥΛΗ........ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΣΕΡΒΙΣ..ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΙΑΠΩΝΑ.....ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ Α Ξ Ι Ο Π Ι Σ Τ Ι Α ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ...ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ Ο i VTEC
-
Καλορίζικος ο γερμανός, Random!
ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ MEGANE 2000 RS ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ???