-
σορρυ για τα διπλα ποστ.δεν ξερω τι στο διαολο εγινε.
μοντε καρλο γνωμη σου.εγω θα προτιμουσα παντως να ημουν στην Ε30 -
Παντως , αν σκεφτει κανεις οτι προβληματα παρουσιαζονται πολλες φορες και ΠΡΙΝ κυκλοφορησει ουσιαστικα το αυτοκινητο (νεα μοντελλα και ανακλησεις και μαλιστα απο θεωρητικα 'αξιοπιστες' εταιριες) , ευκολα καταλαβαινει πως τιποτα δεν μπορει να γινει 100% σωστα ,τουλαχιστον με την υπαρχουσα τεχνολογια. Αρα, πιθανοτητα βλαβης υπαρχει παντα. Οποτε, θα επρεπε να μιλαμε για περισσοτερο ή λιγοτερο αξιοπιστα αυτοκινητα και οχι για αξιοπιστα ή ζημιαρικα αυτοκινητα.
Προσωπικα και συμφωνα με την παραπανω λογικη, τα ποσοστα αστοχιας μου ειναι αδιαφορα. Καταρχας, δεν συγκεκριμενοποιουν το ειδους του προβληματος. Μπορει στην Alfa το προβλημα να ειναι σχετικα μικρο αλλα να εμφανιζεται συχνα (πχ δεν ανεβαινει το παραθυρο) ενω στο VW να ειναι μεγαλο και να εμφανιζεται σπανιοτερα (πχ ιμαντας χρονισμου) -
Πάντως δέν πρέπει να ξεχνάμε οτι τα crash tests γίνονται με ταχύτητες 50-70 χλμ/ω, εμείς μετακινούμαστε με παραπάνω, οπώτε αν και τα κρας τεστ τα παίρνω στα σοβαρά, δυστυχώς είναι ενδεικτικά.
Απλά αν ενα πεντάστερο και ένα τετράστερο πέσουν σε μία κολόνα με 80 χλμ/ω θα πάθουν και τα δύο σοβαρή ζημιά, απλά το πεντάστερο θα προστατέψει λίγο παραπάνω τους επιβάτες σε σχέση με το τετράστερο, φυσικά αυτή η διαφορά βαθμού προστασίας μεταξύ των δύο αυτοκινήτων μικραίνει αισθητά όταν οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 100. Μιλάω πάντα για παθητική ασφάλεια, όχι ενεργητική, αυτο είναι εντελώς διαφορετικό θέμα. -
Μικρη παρενθεση εδω,οτι παλαιοτερα στην Ελλαδα στελνανε τα αυτοκινητα που δεν περνουσαν ολους τους ποιοτικους ελεγχους ή ειχανε διαφορετικη γραμμη παραγωγης (με πιο φτηνα υλικα) οπως ξερω οτι γινοταν πχ με την alfasud.Δεν ξερω εαν αυτο το βιολι συνεχίζεται,φανταζομαι πως οχι.
Επισης αλλοι καινοτομουν τεχνολογικα,ενω αλλοι βαζουν 'αρχαιους' κινητηρες,σχεδον τελειους πια στην τελευταια τους εμφανιση,παραδειγμα οι κορεάτες.
Ολοι εχουμε βιωσει την προσφατη πτωση της γερμανικης αξιοπιστιας.
Ειδαμε την Γερμανια και κυριως τον ομιλο VAG και την Mercedes να πεφτουν στην λουμπα 'ριξε το κοστος-μεγαλωσε τα κερδη σου'(μεγαλο κεφαλαιο στην συζητηση περι αξιοπιστιας).Τωρα καλα ξεμπερδέματα,ηδη στις ΗΠΑ η BMW πηρε κεφάλι αμεσα στην συνειδηση των καταναλωτων.Ακομη,να αναφερουμε οτι καθε εταιρεια εχει καποια τεχνικά στελεχη καθοριστικα για την πορεια της, που διασφαλιζουν την ποιοτητα της,εφοσον φυσικα δεν επεμβει καποιος μανατζερ (βλεπε προηγουμενη παραγραφο).Δεν εχουν ολοι τα ιδια μυαλα, καποιοι εχουν καλυτερα και κανουν την διαφορα.Βεβαια στην εποχη του outsourcing αυτα αρχιζουν και χανουν το νοημα τους.
Τελος ,εχει σημασια που δινει το βαρος καθε εταιρεια.
Α)Πχ μια εταιρεια λεει εγω θα το κανω κουτσουρο το εργαλειο, θα στριβει αέρα,αλλα μην μου λετε μετα για τριγμους και μικροβλάβες στο συστημα διευθυνσης.
Β)Μια αλλη εταιρεια λεει εγω παιδες θα σας πεθανω στην ροπη,θα δειτε τον Χριστο στρατευμενο μαζί με τον Αλκαίο για 12μηνο στα σύνορα, αλλα αν το παρακάνετε μην ερθετε να μου πειτε για καμμενη φλάτζα
Γ)Ακομα πιο σημαντικο ειναι το κοστος λεει μια τριτη εταιρεια:
Μπορω να σου τα δωσω ολα,και ανεση και ταχυτητα και ροπη και αξιοπιστία για 200.000 χλμ και οτι θες,αλλα εχεις να μου δωσεις 50.000Ε για ενα 1.600αρι;Οχι;Τοτε θα παιξουμε με τις ισορροπιες,τους προμηθευτες και τις παρτιδες,θα μειωσουμε τους ποιοτικους ελεγχους,και οποιος ζησει στο φιναλε...παει η εποχη που οι εταιρειες ηταν ασφαλεις,τωρα ο ανταγωνισμος σκοτωνει. -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
παντως τα μερτσ εχουν την χειροτερη λαμαρινα η αν οχι τουλαχιστον απο χρωμα-ασταρι-ποιοτητα βαφης εχουν πιασει πατο.
Ε270cdi με γρατζουνανε στο πισω φτερο βραδακι,παω σπιτι κ το βαζω στο παρκινγκ κ την αλλη μερα το πρωι ειχαν σκουριασει ολα τα σημεια γρατζουνισματος.
στο εξαμηνο καποιο αλλου τα χειλη των φτερων ειχαν σαπισει.Καλημέρα.
Σκουριές σε Mercedes? Δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω αλλά δυσκολεύομαι να δεχθώ τέτοιο 'κατάντημα' για αυτή τη μάρκα....
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
παντως τα μερτσ εχουν την χειροτερη λαμαρινα η αν οχι τουλαχιστον απο χρωμα-ασταρι-ποιοτητα βαφης εχουν πιασει πατο.
Ε270cdi με γρατζουνανε στο πισω φτερο βραδακι,παω σπιτι κ το βαζω στο παρκινγκ κ την αλλη μερα το πρωι ειχαν σκουριασει ολα τα σημεια γρατζουνισματος.
στο εξαμηνο καποιο αλλου τα χειλη των φτερων ειχαν σαπισει.η clk που εχω παντως εδω και 4 χρονια,η οποια ειναι μοντελο 2000,
δεν εχει το παραμικρο ιχνος σκουριας και δεν μου παρουσιασε ποτε μα ποτε καποιο προβλημα.και εχει και 158.000 χλμ.
ανντιθετως γνωστοι μου με xsara,punto,alfa romeo ειναι σχετικα συχνα σε συνεργεια,με οχηματα τα οποια δεν εχουν κανει ουτε 60.000 χλμ.
ξαναλεω η αξιοπιστια ενος οχηματος εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το πως χειριζομαστε εμεις οι ιδιοι το αυτοκινητο.
τωρα στο θεμα οτι οι μερσεντες εχουν τη χειροτερη λαμαρινα και βαφη,
θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω καθετα. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
στο εξαμηνο καποιο αλλου τα χειλη των φτερων ειχαν σαπισει.Καλημέρα.
Σκουριές σε Mercedes? Δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω αλλά δυσκολεύομαι να δεχθώ τέτοιο 'κατάντημα' για αυτή τη μάρκα....
Ειναι οντως καταντια...
-
καλα ρε μεγαλε ενταξει.χαλαρωσε.δεν σου ειπα να κανεις τιποτα.
απλα επειδη ετυχε σε σενα δεν σημαινει οτι συμβαινει σε ολους.
οι γενικευσεις ειναι εντελως ατοπες.
α ξερεις εγω ειχα μια μερτσα και σε ενα βραδυ μου σκουριασε.συμπερασμα.η μερσεντες εχει τη χειροτερη λαμαρινα και την πιο χαλια ποιοτητα βαφης.
ασε μας ρε φιλε. -
καταρχην συγγνωμη που μιλησα καπως ωμα.εχεις δικαιο.
τωρα για τη λαμαρινα και τη βαφη,αν το νομιζεις γνωμη σου.εγω οπως σου ειπα και πιστευω δεν ειμαι ο μονος,εχω αλλη εμπειρια απο το αμαξωμα της μερσεντες.
επισης συνομιλω και σε 2 γερμανικα φορουμ με θεμα το αυτοκινητο,και αυτο που λες πραγματικα δεν το εχει αναφερει κανενας.
αν εχεις καποια αντιπαθεια στη μαρκα,δικαιωμα σου. -
τα μοντελα που ανεφερες ισως βγηκαν προβληματικα.η καθε εταιρεια βγαζει φουρνιες που στη πορεια αποδεικνυονται σκαρτα.
ενταξει τι να πω.εγω το δικο μου το πηρα το 2003 με 48.000χλμ,και μεσα σε 4 σχεδον χρονια το εφτασα στα 158000,χωρις να μου παρουσιασει ποτε μα ποτε καποιο προβλημα.
ισως να σταθηκα και λιγο τυχερος -
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει άμεσα με τη μάρκα του αυτοκινήτου, αλλά με το μοντέλο και τη χώρα κατασκευής του.
Εγώ έχω ένα Fiat Tipo μοντέλο 1992 και παρότι έχει αρκετά γδαρσίματα-χτυπήματα, πολλά από τα οποία αρκετά βαθιά, δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι σκουριάς.
Αντίθετα, η Corolla του αδερφού μου όπου φύγει το χρώμα σκουριάζει. -
με απογοήτευσε η Ιαπωνία απόψε. Ανέβαινα την περιφερειακή Υμηττού με την corolla του 2000 της μάνας μου και αφού είχα περάσει τα πολλά νερά στο ύψος του νεκροταφείου, μετά το ύψος της Καισαριανής έμεινα, έσβησε. `Ηρθε τεχνικός της Εξπρές Σέρβις και είδε ότι έχει γίνει βραχυκύκλωμα που καίει μια ασφάλεια, στην ασφαλειοθήκη λέει ΑΜ2, δε ξέρω τι είναι αυτό, και ήρθε γερανός και το πήρε τελικά.Σύγχρονο αμάξι και να μην έχουν προβλέψει για ηλεκτρολογική μόνωση ??
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με απογοήτευσε η Ιαπωνία απόψε. Ανέβαινα την περιφερειακή Υμηττού με την corolla του 2000 της μάνας μου και αφού είχα περάσει τα πολλά νερά στο ύψος του νεκροταφείου, μετά το ύψος της Καισαριανής έμεινα, έσβησε. `Ηρθε τεχνικός της Εξπρές Σέρβις και είδε ότι έχει γίνει βραχυκύκλωμα που καίει μια ασφάλεια, στην ασφαλειοθήκη λέει ΑΜ2, δε ξέρω τι είναι αυτό, και ήρθε γερανός και το πήρε τελικά.Σύγχρονο αμάξι και να μην έχουν προβλέψει για ηλεκτρολογική μόνωση ??Ειδατε ποσο κακοπιστος και υπερβολικος κριτης ειναι γενικα ο ελληνας?
-
Εγω το ειπα παλιοτερα και το ξαναλεω.
Οσοι νομισουν οτι οι Mercedes εχουν ενα ''κοινο'' πλαισιο του κ@λου να ευχονται να μη τρακαρουν μετωπικα με την αλφα η το φιατ τους ακομα και με 50km/h.
Δειτε πρωτα ''ξεβρακωμενη'' mercedes και μετα κρινετε.
Τα περιοδικα και οι συζητησεις του καφενειου δεν αλλαζουν την κατασκευαστικη δομη της mercedes.Το καλυτερο σασι των τελευταιων 100+ ετων EVER
-
G60 αυτό που μ' αρέσει σε σένα, είναι ότι κάνεις επιστημονικές διαπιστώσεις.
-
Δεν ξέρω γιατί , αλλά θυμήθηκα τον Ζάχο Χατζηφωτίου που έλεγε πριν καμιά 10ριά χρόνια για τα Daewoo (μάλλον είχε πάρει κάποια αντιπροσωπεία)
'Είναι πολύ γερά αυτοκίνητα γιατί οι Κορεάτες που έχουν παράδοση στη ναυπηγική τα φτιάχνουν όπως και τα καράβια τους, με σιδεριές από άκρη σε άκρη'. -
Οι παλιές Mercedes σε άλλες χώρες ήταν ιδιαίτερα επιρρεπείς στη σκουριά. Πρακτικά στα 5 χρόνια ήταν αρκετά σκουριασμένες. Κάποια στιγμή όμως το πήραν απόφαση και βελτιώσαν την κατάσταση και προσφέρουν και μεγάλη εγγύηση για βαφή κλπ. Περίπου τότε που όλοι αποφάσισαν να γαλβανίζουν συστηματικά.
Από την άλλη στα παλιά είχαν βαρβάτη λαμαρίνα. Οι πιο καινούργιες αντίθετα έχουν πολύ λεπτή λαμαρίνα, ενοχλητικά λεπτή θα έλεγα και γενικά το αυτοκίνητο τσαλακώνεται πάρα πολύ ακόμα και με μικρές επαφές σχετικά χαμηλών ταχυτήτων. Αυτό όμως δεν είναι αποτυχία αλλά επιτυχία. Έτσι έχει σχεδιαστεί να κάνει και έτσι κάνει, απορροφά την σύγκρουση ώστε στον επιβάτη να φτάσει η ελάχιστη καταπόνηση. Και η Mercedes είναι από τις εταιρείες που κάνει πολλά περισσότερα crash tests από τα νόμιμα και δοκιμάζει τα αυτοκίνητά της σε πολλές διαφορετικές και πιο ρεαλιστικές μορφές ατυχημάτων και συγκρούσεων.Σημείωση: μπορεί να έχω Mercedes αλλά αυτό δεν με κάνει φίλο της μάρκας. Την εκτιμώ μεν αλλά δεν συμπαθώ τα περισσότερα αυτοκίνητα που βγάζει. Και η δικιά μου είναι του 1968 οπότε δεν πολυμετράει και δεν με κάνει πουλημένο...
-
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι ένα ρομπότ που κάνει ότι κάνουν τα ρομπότ σε όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Το ρομπότ αυτό κάποιος το δίνει εντολές βάση κάποιας φιλοσοφίας, ποιότητας υλικών κλπ. Η αξιοπιστία έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείς. Με την τεχνογνωσία που έχεις στην κατασκευή κινητήρων, στην τεχνολογία που χρησιμοποιείς, στο πόσο έχει επενδύσει στο τμήμα εξέλιξης των κινητήρων. Είναι μετά ο ποιοτικός έλεγχος. Υπάρχουν εταιρίες που πριν βγάλουν ένα μοντέλο στην παραγωγή το περνάνε από χίλια κόσκινα. Το δοκιμάζουν σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, πολύ υψηλές, σε δρόμους καρόδρομους, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με πίστες όπου οι δοκιμαστές κάνουν αμέτρητα χιλιόμετρα. Όλα αυτά απαιτούν τεράστια κεφάλαια για να επενδύσεις και αυτό επιβαρύνει το κόστος του αυτοκινήτου. Μπορεί μια εταιρία να μη θέλει να έχει τόσο λεπτομερεί ποιοτικό έλεγχο και να αρκείται στους τυπικούς ελέγχους. Οι Ιάπωνες για παράδειγμα είναι σε θέματα ποιοτικού ελέγχου πολύ προσεκτικοί. Είναι η φιλοσοφία που τους διέπει σαν λαό. Αυτό γιατί έχουν μέσα τους την έννοια της τιμής τους. Σαν λαός εννοώ είναι πολύ υπεύθυνοι. Οπότε κοιτάνε τα προϊόντα τους να είναι όσο το δυνατόν πιο 'τίμια' για αυτό που κοστίζουν. Αυτό το πήραν και οι Κορεάτες. Η φιλοσοφία μετά της κατασκευής του κινητήρα. Άλλοι βγάζουν μοτέρ πολύστροφα άλλη όχι τόσο πολύστροφα. Όσο για τα ηλεκτρονικά της Bosch ίσως είναι παρτίδες. Κάποια που στάλθηκε σε 'Χ' αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να βγήκε σκάρτη. Μπορεί όμως και το σύστημα το ηλεκτρικό να είναι τέτοιο που να ζορίζει ένα ηλεκτρικό εξάρτημα, ή να είναι τοποθετημένο σε σημείο τέτοιο που να είναι ευπαθές από την υγρασία, το νερό, τη σκόνη κλπ. Λέγανε ότι κάποιο μοντέλο Polo έκαιγε συχνά τους πολλαπλασιαστές που όπως λες είναι κοινοί και σε άλλα μοντέλα. Και λες μα γιατί εδώ και όχι στα Astra για παράδειγμα. Μπορεί ο σχεδιασμός του ηλεκτρικού κυκλώματος να ήταν τέτοιος που ο πολλαπλασιαστής να καθιστούνταν από το σχεδιασμό το αδύναμο σημείο του κυκλώματος. Δεν είμαι ειδικός. Εικασίες κάνω. Πάντως είναι και που δίνει βαρύτητα η κάθε σχολή. Διάβαζα σε ένα άρθρο ότι η Γερμανοί δίνουν στην ποιότητα κατασκευής. Οι Ιάπωνες στην αξιοπιστία, οι Ιταλοί στο Design και οι Γάλλοι στην άνεση. Δε διαφωνώ.
-
Σωστός ο powergs...
Βέβαια τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να ανατρέπονται τα στερεότυπα, δηλαδή Ιταλικό με ποιότητα Γερμανικού, Γερμανικό με άνεση Γαλλικου κ.ο.κ.
Το μόνο που παραμένει σταθερή αξία ειναι η αξιοπιστία Ιαπώνων-Κορεατών...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σωστός ο powergs...Βέβαια τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να ανατρέπονται τα στερεότυπα, δηλαδή Ιταλικό με ποιότητα Γερμανικού, Γερμανικό με άνεση Γαλλικου κ.ο.κ.
Το μόνο που παραμένει σταθερή αξία ειναι η αξιοπιστία Ιαπώνων-Κορεατών...
Φίλε μου οι Ιάπωνες από όσα διαβάζω στα τεστ και από φίλους που έχουν και Ιαπωνέζικα και Κορεάτικα έχω παρατηρήσει ότι πράγματι είναι σταθεροί στην αξιοπιστία. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πολύ καλά βήματα και στην παθητική ασφάλεια. Βέβαια η κάθε σχολή έχει τα θετικά της, έχει και τα αρνητικά της. Τα Ιταλικά και αυτά έχουν από άποψη ποιότητας κατασκευής και αξιοπιστίας θα έλεγα αναίβει τα τελευταία χρόνια. Είναι τι προτεραιότητες βάζει ο καθένας. Άλλος την άνεση, άλλος την αξιοπιστία, άλλος την 'προσωπικότητα' του αυτοκινήτου, άλλος την ποιότητα κατασκευής. Οι Κορεάτες δεν περίμενα να βγάλουν τόσο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Ειδικά όταν έβλεπα τις τιμές των μοντέλων τους έλεγα ότι το ίδιο χαμηλή θα είναι και η αξιοπιστία τους. Μέχρι τώρα δεν το είδα. Όσα έχουν φίλοι κορεάτικα, αλλά και στη δουλειά, έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα. Αυτό που έχει ο Ιάπωνας είναι η εργατικότητα, η υπευθυνότητα (το έχουν και οι Γερμανοί σε πολύ μεγάλο ποσοστό), και δεν επαναπαύεται στις δάφνες του (αυτό δεν ξέρω κατά πόσο το έχουν οι άλλες σχολές).
Περι αξιοπιστιας...