-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
εδω μιλαμε για kia ceed η Lada niva??κάναμε μιά παρένθεση........
-
Πάντως το δικό μας Lada Niva έχει A/C και υδραυλικό...
(δεν έχει ηλεκτρομαγνητικές όμως και ηλεκτρικά παράθυρα, πράγμα που μερικές φορές ειναι αρκετά εκνευριστικό!εμενα εχει και ηλεκτρομαγνητικες!
Σαν 2ο ή 3ο αυτοκίνητο, έχει νόημα, αλλιώς σαν μοναδικό, ΔΕΝ θα το πρότεινα σε κανέναν!
παντως εγω που το εχω σαν πρωτο δεν εχω προβλημα!ναι,κανεις συμβιβασμους αφου ξερεις τι παιρνεις,αλλα δεν ειναι τραγικα τα πραγματα!και ετσι εχει αξια καθε φορα που μπαινω στο mps
-
Θόρυβος , χαμηλές επιδόσεις, αυξημένη κατανάλωση
απ[ο την αρχη μεσα στην πολη ο θορυβος ποτε δεν εχει ενοχλησει ουτε εμενα ουτε καποιον απο ολους που εχουν μπει!σε ταξιδι με 120 εισαι οκ...140 οχι
καταναλωση ειμαι ευχαριστημενος γενικαμεσα στην πολη κανω 240 χλμ με 1 ρεζερβουαρ ουτε 40 λιτρων,ενω απο επιδοσεις μεσα στην πολη δε θα ενοχλησουν,ενω εξω σαφως ενοχλουν ιδιως αν εχεις στνηθησει σε πιο γρηγορα αυτοκινητα,ομως τελικα ολα μια ιδεα ειναι!με το μπς κανω 2 ωρες να φτασω,με το νιβα 2 ωρες και 20 λεπτα!συνεχιζουμε με το ceed? και ολα εντος θεματος ειναι διοτι μιλαγαμε για καταναλωσεις εξοπλισμο και συγκριναμε
-
Ο χρήστης Nasos Abt έγραψε:
Πάντως το δικό μας Lada Niva έχει A/C και υδραυλικό...
(δεν έχει ηλεκτρομαγνητικές όμως και ηλεκτρικά παράθυρα, πράγμα που μερικές φορές ειναι αρκετά εκνευριστικό!εμενα εχει και ηλεκτρομαγνητικες!
Σαν 2ο ή 3ο αυτοκίνητο, έχει νόημα, αλλιώς σαν μοναδικό, ΔΕΝ θα το πρότεινα σε κανέναν!
παντως εγω που το εχω σαν πρωτο δεν εχω προβλημα!ναι,κανεις συμβιβασμους αφου ξερεις τι παιρνεις,αλλα δεν ειναι τραγικα τα πραγματα!και ετσι εχει αξια καθε φορα που μπαινω στο mps
Καλά αυτό εννοείται! Το είχα πάει μια μέρα για βόλτα στα Ζαγορια, επειδή επέμενε η καλή μου...'Βρε θα σε κουράσει', 'κάνει θόρυβο','δεν είναι άνετο' , τίποτε αυτή, 'μα θα έχει πλάκα', 'είναι γλυκούλι' , 'είναι ψηλό' , τέσπα...
Πάμε λοιπόν και προφανώς...είχα δίκιο!
Κουράστηκε και κουράστηκα, αλλά εντάξει, δεν ήταν και κανα ταξίδι τρελο από τα Γιάννενα που ήμουν...
Οταν μετά μπήκαμε στο Υ , εεεε, όχι Rols, όχι Bentley, αλλά ο συνδυασμός τους με ολίγον μαγικό χαλί από Citroen υδροπνευματική μας φάνηκε!Ησυχία, ησυχία, χαλάρωση....
Ευτυχώς που εγώ το χρησιμοποιώ όταν θέλω να...παίξω και ο πατέρας μου τώρα που καβατζάρει τα 60, ε μια...βαρυκοϊα την έχει! -
μα θα έχει πλάκα', 'είναι γλυκούλι' , 'είναι ψηλό'
μα...ειναι ολα αυτα...
κυριως γλυκουλιΗσυχία, ησυχία, χαλάρωση....
Ευτυχώς που εγώ το χρησιμοποιώ όταν θέλω να...παίξω και ο πατέρας μου τώρα που καβατζάρει τα 60, ε μια...βαρυκοϊα την έχει!εχμμμ,γκουχ,γκουχ λοιπον,τι λεγαμε για το κια??παρεπιπτοντως σημερα ετυχε να μιλησω με ενα δημοσιογραφο απο αλλο περιοδικο και στο τεστ που βρισκεται σε εξελιξη ηδη με το ceed 1.6...μονο καλα λογια ειχε να πει ως προς ολα!ακομη και το οτι ο επιλογεας ηταν καλος...καλυτερος τουλαχιστον απο του 1,4 οπως χαρακτηριστικα ειπωθηκε!!
-
καλυτερος απο αυτον του 1.4??? Πως γινεται αυτο??
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
καλυτερος απο αυτον του 1.4??? Πως γινεται αυτο??Έχει δερμάτινο αντί για πλαστικό χερούλι!
πλάκα κάνω.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
πλάκα κάνω.
ειπα και γω!!!
-
-
τα λενε και τα ξαναλενε και εδω μεσα δε λενε να το καταλαβουν παντως οτι το ceed πλεον αγγιζει κορυφη!
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
τα λενε και τα ξαναλενε και εδω μεσα δε λενε να το καταλαβουν παντως οτι το ceed πλεον αγγιζει κορυφη!Τo Cee'd αγγίζει σίγουρα το Auris , αλλά το Auris, είναι κορυφή;
Το Cee'd είναι μια από τις εξαιρετικες επιλογές, μαζί με μερικά άλλα, αλλά μιλάμε πάντα για 1.4 και λίγα χρήματα... Κοντά στα 15Κ δηλαδή.. Αν πλησιάσεις τα 20Κ ή τα περάσεις, το Cee'd είναι περίπου αστεία επιλογή, σε σχέση με τον ανταγωνισμό των Golf, Astra,Bravo,Leon κλπ κλπ
(εγώ συμπεριλαμβάνω και το Auris στην ίδια θέση με το Cee'd, καθότι δεν μου λέει κάτι το όνομα της Toyota, σε άντιθεση βέβαια με την πλειοψηφία...).
Συνοψίζω:
-Θέλεις φτηνό 1.4 με καλό εξοπλισμό; Επιλέγεις C4, Cee'd,i30
-Θέλεις κορυφαίο μικρομεσαίο, με επιδόσεις , άνεση κλπ; Πας για Astra, Golf, Bravo, Leon (αν αντέχεις να το βλέπεις...). Θα εκταμιεύσεις και κάμποσα παραπάνω , κατά μέσο όρο 6Κ ίσως και περισσότερα όμως...
-Θέλεις...Toyota; Παίρνεις το Auris και κλείνεις τα μάτια στο τι προσφέρουν οι υπόλοιποι... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Θέλεις κορυφαίο μικρομεσαίο, με επιδόσεις , άνεση κλπ; Πας για Astra, Golf, Bravo, Leon (αν αντέχεις να το βλέπεις...). Θα εκταμιεύσεις και κάμποσα παραπάνω , κατά μέσο όρο 6Κ ίσως και περισσότερα όμως...
Θεωρούμε το Bravo κορυφαίο ; ; ; ;
Μάλλον η παραπάνω κατανομή αποτελεί μία δική σου υποκειμενική τοποθέτηση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βάσει επιδόσεων, εξοπλισμού, τιμής κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ! Δεν εννοώ το 1.4 με τους 95 εννοείται... Ισως ούτε καν το 120αρι με τον T-Jet...
Αλλά στα κορυφαία βάζω όσα έχουν περίπου 150 άλογα, εξοπλισμό, άνεση, εμφάνιση, κλπ...
Σ' αυτή την κατηγορία μπαίνουν τα best seller Astra, Golf και μόλις έρθει και το Focus 1.6T αλλά και τα οχι και τόσο...seller (ποιος ξερει όμως στο μέλλον...), Leon, Bravo.
Μόλις βγάλει και κάποιος ιάπωνας ή κορεάτης, μικρομεσαίο με κορυφαίες επιδόσεις (αρα μιλάμε για τουρμπάκι...) , κράτημα , εξοπλισμό , εμφάνιση, θα μπει στην λίστα...
Ούτως ή άλλως η λίστα είναι υποκειμενική, εσύ κάνε την δικιά σου με κριτήριο πχ να ...μην υπάρχει τούρμπο!
Εγώ επειδή θέλω και τις επιδόσεις και όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβάνω μόνον αυτά! Πχ κάποιος θα πει και το Civic και το Auris, αλλά αυτά ειναι πιο αργά ακόμη και από τα 120άρια Bravo, Golf μάλλον , επομένως είναι ασύμφορα ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Πχ το Auris είναι ακριβότερο από το Bravo 150sport και είναι πολύ πιο αργό, χειρότερα εξοπλισμένο, με σαφώς χειρότερα υλικά και διάκοσμο. Μόνο πλεονέκτημα οι χώροι και (Κλασσικάαααααα .....) Αξιοπιστία , Αfter Sales. Γιατί να το θεωρήσω κορυφαίο λοιπόν; Ας θεωρήσω μετά και το i30 πχ... Ή μήπως επειδή το ένα είναι Toyota , δικαιούται να είναι κορυφαίο και το i30 όχι;
Τα κριτήρια που χρησιμοποίησα είναι σαφή, ανεξάρτητα με το ποιο θ' αγοραζα... Ούτε Bravo, ούτε Leon... Εγώ Golf θ' αγόραζα... Αλλά σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κριτήρια, αυτά είναι τα κορυφαία και μεταξύ αυτών και το Bravo.
Βλέπεις καμιά ανακολουθία; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βρε που φτασαμε.... Οχι φιλε,το ceed οπως λεει κι ο mak ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ (δεν ξερω αν εχει καμια σχεση με τον Τοκο.. ) Τελικα αυτο το ceed ρε παιδια εχει ερθει στην Ελλαδα;
-
To ceed είναι το καλύτερο όλων και από πόρσε και από φερράρι και από όλα και ξέρετε γιατί?
Γιατί είναι το καλύτερο αφού γράφω τον ανταγωνισμό στα @@ μου*
*ακαεφίτικο μπρερικό επιχείρημα
-
-
Βλέπεις καμιά ανακολουθία;Oχι. Μου αρκεί που λες ότι χρησιμοποιείς τα δικά σου κριτήρια.
Βρε που φτασαμε.... Οχι φιλε,το ceed οπως λεει κι ο mak ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ (δεν ξερω αν εχει καμια σχεση με τον Τοκο.. ) Τελικα αυτο το ceed ρε παιδια εχει ερθει στην Ελλαδα;
Δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα το Ceed...
Άλλωστε έχω αλλάξει πολλές μάρκες και δεν έχω πρόβλημα να λέω τα στραβά τους και τα ανάποδά τους... Το τι είναι καλό ή κακό ή κορυφαίο ή μεσαίο το ξέρω αρκετά καλά πλέον...Καλώς ή κακώς κόλλημα ή βίτσιο με κάποιον κατασκευαστή ή χώρα δεν έχω...
Άλλοι έχουν ...
-
Αφου με ξερεις τοσο καλα που κρινεις απ το αβαταρ και την υπογραφη,αγγιζεις την τελειοτητα στην αποψη σου..
-
Βάσει επιδόσεων, εξοπλισμού, τιμής κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ! Δεν εννοώ το 1.4 με τους 95 εννοείται... Ισως ούτε καν το 120αρι με τον T-Jet...
Αλλά στα κορυφαία βάζω όσα έχουν περίπου 150 άλογα, εξοπλισμό, άνεση, εμφάνιση, κλπ...
Σ' αυτή την κατηγορία μπαίνουν τα best seller Astra, Golf και μόλις έρθει και το Focus 1.6T αλλά και τα οχι και τόσο...seller (ποιος ξερει όμως στο μέλλον...), Leon, Bravo.
Μόλις βγάλει και κάποιος ιάπωνας ή κορεάτης, μικρομεσαίο με κορυφαίες επιδόσεις (αρα μιλάμε για τουρμπάκι...) , κράτημα , εξοπλισμό , εμφάνιση, θα μπει στην λίστα...
Ούτως ή άλλως η λίστα είναι υποκειμενική, εσύ κάνε την δικιά σου με κριτήριο πχ να ...μην υπάρχει τούρμπο!
Εγώ επειδή θέλω και τις επιδόσεις και όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβάνω μόνον αυτά! Πχ κάποιος θα πει και το Civic και το Auris, αλλά αυτά ειναι πιο αργά ακόμη και από τα 120άρια Bravo, Golf μάλλον , επομένως είναι ασύμφορα ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Πχ το Auris είναι ακριβότερο από το Bravo 150sport και είναι πολύ πιο αργό, χειρότερα εξοπλισμένο, με σαφώς χειρότερα υλικά και διάκοσμο. Μόνο πλεονέκτημα οι χώροι και (Κλασσικάαααααα .....) Αξιοπιστία , Αfter Sales. Γιατί να το θεωρήσω κορυφαίο λοιπόν; Ας θεωρήσω μετά και το i30 πχ... Ή μήπως επειδή το ένα είναι Toyota , δικαιούται να είναι κορυφαίο και το i30 όχι;
Τα κριτήρια που χρησιμοποίησα είναι σαφή, ανεξάρτητα με το ποιο θ' αγοραζα... Ούτε Bravo, ούτε Leon... Εγώ Golf θ' αγόραζα... Αλλά σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κριτήρια, αυτά είναι τα κορυφαία και μεταξύ αυτών και το Bravo.
Βλέπεις καμιά ανακολουθία;Συμφωνω μαζι σου στα περισσοτερα αλλα ας μην ξεχναμε οτι μεχρι απο πολυ λιγα χρονια,οσοι επερναν μικρομεσαιο ηταν σχεδον καταδικασμενοι απο επιδοσεις γιατι τα περισσοτερα δεν ξεπερνουσαν καν τα 90 αλογα και φυσικα ουτε λογος για μεταβλητους χρονισμους βαλβιδων πλην ελαχιστων αυτοκινητων.Και ξαφνικα ας πουμε δεν μας κανουν τα ατμοσφαιρικα που βγαζουν ανετα 100 αλογα και θελουμε 150; Θα μου πεις τωρα αφου εβγαλαν κατι καινουργιο με super επιδοσεις,να μην το δοκιμασω και να μην δεχτω την νεα τεχνολογια; Και φυσικα να την δοκιμασουμε αλλα δυστηχως δεν μπορουμε και να την κανουμε δικη μας,αφου ΚΟΣΤΙΖΕΙ.Οποτε σου μενει μια λυση:Ατμοσφαιρα..
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
To ceed είναι το καλύτερο όλων και από πόρσε και από φερράρι και από όλα και ξέρετε γιατί?Γιατί είναι το καλύτερο αφού γράφω τον ανταγωνισμό στα @@ μου*
*ακαεφίτικο μπρερικό επιχείρημα
Πολύ Καλό!
(μου άρεσε πολύ αυτό το ....ακαεφίτικο!)Πάντως , είμαι σίγουρος πως σαν οξυδερκής και...*πολυταξιδεμένος *(:yahoo: ) άνθρωπος, καταλαβαίνεις τι εννοώ
Kia Cee'd 2007