Ο χρήστης Storm έγραψε:
-Θέλεις κορυφαίο μικρομεσαίο, με επιδόσεις , άνεση κλπ; Πας για Astra, Golf, Bravo, Leon (αν αντέχεις να το βλέπεις...). Θα εκταμιεύσεις και κάμποσα παραπάνω , κατά μέσο όρο 6Κ ίσως και περισσότερα όμως...
Θεωρούμε το Bravo κορυφαίο ; ; ; ;
Μάλλον η παραπάνω κατανομή αποτελεί μία δική σου υποκειμενική τοποθέτηση.
Βάσει επιδόσεων, εξοπλισμού, τιμής κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ! Δεν εννοώ το 1.4 με τους 95 εννοείται... Ισως ούτε καν το 120αρι με τον T-Jet...
Αλλά στα κορυφαία βάζω όσα έχουν περίπου 150 άλογα, εξοπλισμό, άνεση, εμφάνιση, κλπ...
Σ' αυτή την κατηγορία μπαίνουν τα best seller Astra, Golf και μόλις έρθει και το Focus 1.6T αλλά και τα οχι και τόσο...seller (ποιος ξερει όμως στο μέλλον...), Leon, Bravo.
Μόλις βγάλει και κάποιος ιάπωνας ή κορεάτης, μικρομεσαίο με κορυφαίες επιδόσεις (αρα μιλάμε για τουρμπάκι...) , κράτημα , εξοπλισμό , εμφάνιση, θα μπει στην λίστα...
Ούτως ή άλλως η λίστα είναι υποκειμενική, εσύ κάνε την δικιά σου με κριτήριο πχ να ...μην υπάρχει τούρμπο!
Εγώ επειδή θέλω και τις επιδόσεις και όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβάνω μόνον αυτά! Πχ κάποιος θα πει και το Civic και το Auris, αλλά αυτά ειναι πιο αργά ακόμη και από τα 120άρια Bravo, Golf μάλλον , επομένως είναι ασύμφορα ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Πχ το Auris είναι ακριβότερο από το Bravo 150sport και είναι πολύ πιο αργό, χειρότερα εξοπλισμένο, με σαφώς χειρότερα υλικά και διάκοσμο. Μόνο πλεονέκτημα οι χώροι και (Κλασσικάαααααα .....) Αξιοπιστία , Αfter Sales. Γιατί να το θεωρήσω κορυφαίο λοιπόν; Ας θεωρήσω μετά και το i30 πχ... Ή μήπως επειδή το ένα είναι Toyota , δικαιούται να είναι κορυφαίο και το i30 όχι;
Τα κριτήρια που χρησιμοποίησα είναι σαφή, ανεξάρτητα με το ποιο θ' αγοραζα... Ούτε Bravo, ούτε Leon... Εγώ Golf θ' αγόραζα... Αλλά σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κριτήρια, αυτά είναι τα κορυφαία και μεταξύ αυτών και το Bravo.
Βλέπεις καμιά ανακολουθία;