-
Ο χρήστης sakis_m έγραψε:
εχουμε ιδεα με καταναλλωση τι παιζει καθως ο 1.4 απο οσο ακουω τσιμπαει λιγο...
Ειμαι κατοχος ceed και η καταναλωση κυμαινεται στα 7.2 με 7.5 λιτρα σε αστικο κυκλο και σε ταξιδι 6.8 με 7.0
Περίγραψε σε παρακαλώ τον αστικό κύκλο σου. Πού κινείσαι, σε τι συνθήκες και ποιες ώρες;
-
nai οντως γιατι με 1300+κιλα αστικο κυκλο 7.5 ειναι θαυμα.....
στο drive που το ειχε τεστ μακρας διαρκειας και το πατανε κατα το δοκουν ειδα τσιμπημενες καταναλωσεις αναλογες ομως των κιλων του και πληρως αναμενομενες
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
nai οντως γιατι με 1300+κιλα αστικο κυκλο 7.5 ειναι θαυμα.....Tα 109 άλογα του μοτέρ θέλουν στροφές ψηλά για να δείξουν. Υπό αυτή την οπτική, το 7,5 είναι μάλλον μαγική εικόνα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
εχουμε ιδεα με καταναλλωση τι παιζει καθως ο 1.4 απο οσο ακουω τσιμπαει λιγο...
Ειμαι κατοχος ceed και η καταναλωση κυμαινεται στα 7.2 με 7.5 λιτρα σε αστικο κυκλο και σε ταξιδι 6.8 με 7.0
Περίγραψε σε παρακαλώ τον αστικό κύκλο σου. Πού κινείσαι, σε τι συνθήκες και ποιες ώρες;
Παντως δεν κινουμαι στην Αθηνα αλλα πρεπει να λαβεις υποψην σου,οτι αυτοκινητο και να παρεις αν το ζοριζεις θα καψει..
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Tα 109 άλογα του μοτέρ θέλουν στροφές ψηλά για να δείξουν. Υπό αυτή την οπτική, το 7,5 είναι μάλλον μαγική εικόνα.
Δεν ειναι καθολου μαγικο γιατι εχει cvvt (συστημα μεταβλητου χρονισμου των βαλβιδων) και αυτο σωνει την κατασταση γιατι τραβαει απο χαμηλα
-
Έχω κι εγώ το ceed 1.4, σε κύκλο πόλης μόνο με τον οδηγό, σε νορμάλ κίνηση και με κλειστό τον κλιματισμό η κατανάλωση είναι όντως γύρω στα 7.5. Αντιπροσωπευτικό ίσως του σε τι αστικό κύκλο κινούμαι είναι η μέση ταχύτητα που είναι γύρω στα 25-26 χλμ/ώρα. Αν βέβαια ανοίξεις κλιματισμό και το ζορίσεις το μοτέρ η κατανάλωση αυξάνεται. Στην εθνική με ταχύτητες 130-150 η κατανάλωση εκεί γύρω στα 7.0
-
πολυ καλα...
-
Tα 109 άλογα του μοτέρ θέλουν στροφές ψηλά για να δείξουν. Υπό αυτή την οπτική, το 7,5 είναι μάλλον μαγική εικόνα.
Δεν ειναι καθολου μαγικο γιατι εχει cvvt (συστημα μεταβλητου χρονισμου των βαλβιδων) και αυτο σωνει την κατασταση γιατι τραβαει απο χαμηλα
Αν μου επιτρέπεις, και επειδή το έχω οδηγήσει αρκετά, από χαμηλά ΔΕΝ τραβάει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για 16βαλβιδο ειναι αρκετα ελαστικο κι ας μην ξεχναμε οτι ειναι ενα 1.4αρι με 1.280 κιλα κενο.Στο κατω κατω δεν ειναι peugeot rally,ουτε φτιαχτηκε για να στηνεται στα φαναρια.
-
Για 16βαλβιδο ειναι αρκετα ελαστικο κι ας μην ξεχναμε οτι ειναι ενα 1.4αρι με 1.280 κιλα κενο.Στο κατω κατω δεν ειναι peugeot rally,ουτε φτιαχτηκε για να στηνεται στα φαναρια.
που κολλάνε αυτά με αυτό που είπε ο από πάνω σου;
-
οτι ειναι κατασκευασμενο να κινεται με χαλαρους ρυθμους οποτε μην περιμενει 'αγρια' πραγματα
-
Το αμάξι για τα κιλά του και τον κυβισμό του είναι όντως αρκετά ελαστικό από χαμηλά. Στην πόλη κινούμαι πάντα με με μια ταχύτητα πάνω για λόγους οικονομίας. Από 2500-3000 στροφές έχει αρκετό τράβηγμα. Εξαρτάται βέβαια από το προφίλ οδήγησης του καθενός το τι εννοεί 'τραβάει από χαμηλά'.
-
Ο χρήστης dimikr έγραψε:
Το αμάξι για τα κιλά του και τον κυβισμό του είναι όντως αρκετά ελαστικό από χαμηλά. Στην πόλη κινούμαι πάντα με με μια ταχύτητα πάνω για λόγους οικονομίας. Από 2500-3000 στροφές έχει αρκετό τράβηγμα. Εξαρτάται βέβαια από το προφίλ οδήγησης του καθενός το τι εννοεί 'τραβάει από χαμηλά'.Α γεια σου!!
-
Ε δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές ερμηνείες (σε λογικά πλαίσια) του αν τραβάει ή όχι από χαμηλά τηρούμενων των αναλογιών.
-
5 αστέρια για το kia ceed!
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
5 αστέρια για το kia ceed!Εξαιρετικό το ceed!!!
-
Tα 109 άλογα του μοτέρ θέλουν στροφές ψηλά για να δείξουν. Υπό αυτή την οπτική, το 7,5 είναι μάλλον μαγική εικόνα
συμφωνω 100% διοτι με 140-εως 160 χλμ εγω με το μπς και φιλος με ceed στα ιδια χλμ εβλεπε 9,1 εως 11,2 λτ-100 και εγω 7,8 εως 10,6
και επανειλλημενα μαλιστα
αλλωστε ειναι λογικο!για τα ιδια χλμ αυτοκινητα με περισσοτερα αλογα και δη τουρμπο ζοριζονται ελαχιστα σε αντιθεση με αυτοκινητα με λιγοτερα!
κακως πολλοι επισημαινουν οτι τα πολλα αλογα και ιδιως τουρμπο ειναι αδηφαγα!μεσα στην πολη με 1η-2α ισως λιγο περισσοτερο δαπανηρα...αλλα σε καμμια περιπτωση τραγικα!
εδω με οκταβια ρς αβτ που ειχα παλαιοτερα εκανα Αθηνα-Λευκαδα με 120-140 χλμ εφτασα,εκανα και αρκετα χλμ εκει και γεμισα στα 720 χλμ!!!!!!!αυτο νομιζω τα λεει ολα!! -
+1
Προφανώς τα 140-160 που πηγαίνατε ταίριαζαν περισσότερο στο φάκελο απόδοσης του MPS παρά στου Cee'd. Αν ρίχνατε τις ταχύτητες (π.χ. στα 80-110 ενός μέτριου επαρχιακού), μάλλον θα βλέπατε το ανάποδο!
Σε ταξίδι, τα υπερτροφοδοτούμενα μπορούν να κάνουν θαύματα!
-
Προφανώς τα 140-160 που πηγαίνατε ταίριαζαν περισσότερο στο φάκελο απόδοσης του MPS παρά στου Cee'd. Αν ρίχνατε τις ταχύτητες (π.χ. στα 80-110 ενός μέτριου επαρχιακού), μάλλον θα βλέπατε το ανάποδο!
χμμμ...τα 140 ταιριαζαν γαντι και στα δυο...και τα 160 δεν δυσανασχετουσαν πολυ τον κινητηρα του ceed!ηταν βεβαια πιο τραχυς ο θρουβος απο τον κινητηρα!!αλλα και παλι στα 140 ημουν με καλυτερη καταναλωση οπως θα διαβασες φιλε μου!!!!!!
επειδη εχουμε συνταξιδεψει και σε επαρχιακο με τετοιες ταχυτητες που αναφερεις θα σου πω οτι με συνεση στο γκαζι το μπς παλι καιει το ιδιο και καλυτερα με το ceed!παραδειγμα...280 χλμ μικτης διαδρομης προς Σπαρτηφουλαρισα με 29 ε και ο φιλος μου με 32!!κυριως μαλιστα ο φιλος μου αναρωτιοταν γιατι αν ειναι ετσι δεν επαιρνε και εκεινος μπς
τωρα...φυσικα αν πατησουμε τερμα το γκαζι σε ολη την διαδρομη θα αντιστραφουν πολυ οι ρολοι και ιδιως σε στροφιλικι ανηφορικο η μη!
πχ με 2α τσαρουχωμα τρελλο εκεινος ειδε στιγμιαια 50-51 και εγω 89,2 και το αφησα στη μεση κιολας διοτι δεν ηθελα να δω αλλο -
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
5 αστέρια για το kia ceed!και η αποδειξη για την ασφαλεια του την οποια πολλοι αμφισβητουσαν!!
Kia Cee'd 2007