-
Ο χρήστης Taurus_Mizerus έγραψε:
Το παρακάτω πρώτο μου σχόλιο μπορεί να θεωρηθεί και ως δήλωση υπεράσπισης του δικαιώματος στην βλακεία.Εμένα αφού διάβασα όσα διάβασα εδώ γιατί μου φαίνεται ακόμη το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο ,μετά το σεξ, με τις δεδομένες ευνοικές συνθήκες να φροντίσω να μην πατήσω ούτε για μια μέρα σε στρατόπεδο ;
Πρέπει να μου ρίχνεται και κάμποσα χρόνια οι περισσότεροι οπότε με όλη την αλαζονεία που με διακατέχει θέλω να πω ότι βλέπω απλές πραγματικότητες σαν του υποφαινόμενου να ισοπεδώνουν τις βαθυστόχαστες βεβαιότητες ορισμένων περί στρατού , θητείας , κοινωνίας κτλ . Τις ίδιες κουλές βεβαιότητες που καταδίκασαν τον Αλέξανδρο μετά θάνατον σε θάνατο ή ισόβια μιζέρια.
Είχα γράψει στην αρχή του thread για το στρατό : 'Δεν είναι υγιές το περιβάλλον και με τις ανάλογες προφυλάξεις πρέπει να αντιμετωπίζεται...Ιδιαίτερα από τους ευαίσθητους οργανισμούς...'
Βάλε λοιπόν προφυλακτικό , συνήθως φτάνει...Αν θες να τον αποφύγεις τελείως καλή σου τύχη αν και εντελώς προσωπικά θα προτιμούσα να μην το κάνεις για 1 και μόνο λόγο που σε εμένα τουλάχιστον ήταν καθοριστικός :
Ο λόγος που δεν το έκανα εγώ δεν έχει τίποτα να κάνει με ηθικό καθήκον προς την πατρίδα και άλλες μπούρδες : ο λόγος που πήγα ήταν γιατί δεν ήθελα να αισθάνομαι ότι αυτό τον κόκκο άμμου που σήκωσα εγώ θα έπρεπε να τον φορτωθεί κάποιος άλλος ο οποίος απλά είχε λιγότερα 'όπλα' από μένα...Ένα (minimum φυσικά) προσωπικό καθήκον ισότητας απέναντι στους συνανθρώπους μου και καμία απολύτως διάθεση προσφοράς στην πατρίδα...
Έκανα μόκο, έβαλα προφυλακτικό, φεύγοντας το έβγαλα το πέταξα στα σκουπίδια, format και εγκατάσταση του νεού λειτουργικού απαλλαγμένου από bugs και 'βρώμικη' registry... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είχα γράψει στην αρχή του thread για το στρατό : 'Δεν είναι υγιές το περιβάλλον και με τις ανάλογες προφυλάξεις πρέπει να αντιμετωπίζεται...Ιδιαίτερα από τους ευαίσθητους οργανισμούς...'
Βάλε λοιπόν προφυλακτικό , συνήθως φτάνει...Αν θες να τον αποφύγεις τελείως καλή σου τύχη αν και εντελώς προσωπικά θα προτιμούσα να μην το κάνεις για 1 και μόνο λόγο που σε εμένα τουλάχιστον ήταν καθοριστικός :
Ο λόγος που δεν το έκανα εγώ δεν έχει τίποτα να κάνει με ηθικό καθήκον προς την πατρίδα και άλλες μπούρδες : ο λόγος που πήγα ήταν γιατί δεν ήθελα να αισθάνομαι ότι αυτό τον κόκκο άμμου που σήκωσα εγώ θα έπρεπε να τον φορτωθεί κάποιος άλλος ο οποίος απλά είχε λιγότερα 'όπλα' από μένα...Ένα (minimum φυσικά) προσωπικό καθήκον ισότητας απέναντι στους συνανθρώπους μου και καμία απολύτως διάθεση προσφοράς στην πατρίδα...
Έκανα μόκο, έβαλα προφυλακτικό, φεύγοντας το έβγαλα το πέταξα στα σκουπίδια, format και εγκατάσταση του νεού λειτουργικού απαλλαγμένου από bugs και 'βρώμικη' registry...Για αλλη μια φορα χαιρομαι που, παρακολουθωντας το φορουμ, διαβαζω post σαν τον koutsan!
Φιλε thvarveris, αποκλειστικα «δυστυχως»... Κι οταν πολλοι το πουν αυτο το «δυστυχως», τοτε θα εχουμε κανει ενα μεγαλο βημα για ν’ αλλαξει.
Προσωπικα, τωρα, στην αρχη της τεταρτης δεκαετιας της ζωης μου, αρκετα χρονια μετα τη «θητεια», παρακολουθωντας με την ασφαλεια χρονου και τοπου και χωρις την πιεση, τις εξαρτησεις, τις αναγκες και τις υποχρεωσεις του τοτε, αλλα ελπιζοντας σε ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μου(μας), ειμαι ακομα πιο σιγουρος γι’ αυτο το «δυστυχως» του στρατου και των θεσμων αυτου του τυπου γενικοτερα. -
Οπως και να το κανει κανεις αυτα τα γεγονοτα ειναι λυπηρα ειχα ακουσει και εγω για τον αδελφο μιας γνωστης οπου φαινομενικα αυτο το παιδι δεν ειχε κανενα λογο να αυτοκτονησει και ομως το εκανε.
Εγω πιστευω οτι ο στρατος δινει τη δικαιολογια στον αυτοχειρα και ταυτοχρονα 'ξεπλενει' τους υπολοιπους απο την υπαιτιοτητα, ελπιζω ομως εκεινοι να μην ξεχασουν....
Επισης μην ξεχναμε οτι οι στρατιωτικοι δεν ειναι ψυχολογοι και καθως ειμαστε στο ελλαντα η ψευτικη διακαιολογια ειναι ετοιμη.
Σαφως θα επρεπε να εξεταζονται απο εναν ειδικο ολοι αυτοι που δηλωνουν οτι εχουν προβλημα αλλα νομιζω οτι στο τελος ολοι θα ειχανε προβλημα και τα κεντρα θα ητανε αδεια και ολοι οι φανταροι στους ψυχολογους.
Εγω παντως σε ολους συστηνω να το ευχαριστηθουν καθως ειναι σαφως η πιο ξεγνιαστη περιοδος. Ενας καλος τροπος ειναι να πας καπου που εχει ενδιαφερουσα δουλεια, θαλαμους επιχειρησεων και τετοια.
-
Τελικά από την πατρίδα απαιτούμε τα πάντα, αλλά δεν θέλουμε να της προσφέρουμε τίποτα._
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά από την πατρίδα απαιτούμε τα πάντα, αλλά δεν θέλουμε να της προσφέρουμε τίποτα._Δηλαδή η θητεία ειναι προσφορά προς την πατρίδα;
Ίσως να καταλαβαίνω αλλιώς την λέξη 'προσφέρω'...
@koutsan: Φίλε μου έθεσες πολύ σωστά το θέμα της κοινωνικής ισονομίας.
Όπως φαίνεται απο τα γραφόμενα μου ειμαι κατά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Ομως ποτέ δεν θα εκμεταλλευόμουν κάποιο 'παραθυράκι' ή 'κοννέ' για να γλυτώσω την θητεία - τι καλύτερο έχω απο τους άλλους ταλαίπωρους που θα την φάνε στην μάπα;
-
Θα είχε ενδιαφέρον η απόπειρα απόδειξης του ότι η θητεία δεν αποτελεί προσφορά προς την πατρίδα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά από την πατρίδα απαιτούμε τα πάντα, αλλά δεν θέλουμε να της προσφέρουμε τίποτα._Το να κάνεις τη δουλειά ΜΟΝΙΜΩΝ, ΤΖΑΜΠΑ, την ώρα που άλλοι πολίτες της χώρας δουλεύουν ή κάνουν μεταπτυχιακά -ναι για τις γυναίκες λέω- είναι προσφορά στην πατρίδα;
-
Η θητεία στον Στρατό ΕΙΝΑΙ προσφορά στην πατρίδα.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει ορθολογικά την κατάσταση στον Στρατό. Είναι από την φύση της παράλογη. Εκπαιδεύεσαι να είσαι έτοιμος να σκοτωθείς.
Μην επιχειρείται να επιχειρηματολογήσετε, αναφερόμενοι σε καριέρες, διπλώματα και κοινωνική ζωή. Δεν έχουν σημασία.
Αν δεν υπάρχει Στρατός πολλά θέματα είναι υπό αίρεση. Κυρίως σε ότι αφορά την κυριαρχία μας αλλά και την προώθηση σειράς θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Πρέπει να είσαι δυνατός -σαν χώρα- για να διεκδικήσεις.
Και, δυστυχώς, η ανάγκη ύπαρξης Στρατού συνεχίζει να υπάρχει στις σημερινές κοινωνίες. Το να ζητάτε να γίνει κάτι που ταιριάζει σε κοινωνίες που δεν υπήρξαν (και ούτε θα υπάρξουν) είναι ουτοπικό.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τελικά από την πατρίδα απαιτούμε τα πάντα, αλλά δεν θέλουμε να της προσφέρουμε τίποτα._
Το να κάνεις τη δουλειά ΜΟΝΙΜΩΝ, ΤΖΑΜΠΑ, την ώρα που άλλοι πολίτες της χώρας δουλεύουν ή κάνουν μεταπτυχιακά -ναι για τις γυναίκες λέω- είναι προσφορά στην πατρίδα;
+10000
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η θητεία στον Στρατό ΕΙΝΑΙ προσφορά στην πατρίδα.Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει ορθολογικά την κατάσταση στον Στρατό. Είναι από την φύση της παράλογη. Εκπαιδεύεσαι να είσαι έτοιμος να σκοτωθείς.
Μην επιχειρείται να επιχειρηματολογήσετε, αναφερόμενοι σε καριέρες, διπλώματα και κοινωνική ζωή. Δεν έχουν σημασία.
Αν δεν υπάρχει Στρατός πολλά θέματα είναι υπό αίρεση. Κυρίως σε ότι αφορά την κυριαρχία μας αλλά και την προώθηση σειράς θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Και, δυστυχώς, η ανάγκη ύπαρξης Στρατού συνεχίζει να υπάρχει στις σημερινές κοινωνίες. Το να ζητάτε να γίνει κάτι που ταιριάζει σε κοινωνίες που δεν υπήρξαν (και ούτε θα υπάρξουν) είναι ουτοπικό.
Σε τι πράγμα εκπαιδεύεσαι;;;; Σοβαρά το γράφεις αυτό ή κουβέντα να γίνεται;
Εκπαιδεύεσαι σε:
καθαρισμός, αποψίλωση, γόπινγκ, φτιάξιμο καφέ, σκοπάνθρωπος -που σ'έχει φάει λάχανο οποιοσδήποτε θελήσει να μπει- κι άπειρες άλλες αγγαρείες.
Δεν έχει σημασία η καριέρα κι η κοινωνική ζωή;
-
Ο στρατός θα προσέφερε αν γινόταν στα 18 υποχρεωτικά, κάποια πράγματα σε επίπεδο πειθαρχίας. Στα 18 μπορείς να μάθεις και να κερδίσεις κάτι στον τομέα αυτό. Στα 25-26 απλά είναι αγγαρεία.
Εξαίρεση: Στις Ε.Δ νομίζω μαθαίνεις πως να σκοτώσεις κάποιον με γυμνά χέρια... Χρήσιμο.....
-
Το γράφω πολύ πολύ σοβαρά. Σε αυτό εκπαιδεύεσαι. Μέσω της υποταγής σου σε εκτέλεση εντολών.
η καριέρα και η κοινωνική ζωή έχουν πολλή μεγάλη σημασία.
Μπορείς να έχεις και τα δύο ΑΦΟΥ υπηρετήσεις. Άλλωστε αυτό είναι το ίδιο για όλους.Άλλωστε, ένας χρόνος είναι πλέον. Αντί να ξεκινήσεις την 'καριέρα' σου στα 25, ξεκινάς στα 26. Χάλασε ο κόσμος?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το γράφω πολύ πολύ σοβαρά. Σε αυτό εκπαιδεύεσαι. Μέσω **της υποταγής σου σε εκτέλεση εντολών. **η καριέρα και η κοινωνική ζωή έχουν πολλή μεγάλη σημασία.
Μπορείς να έχεις και τα δύο ΑΦΟΥ υπηρετήσεις. Άλλωστε αυτό είναι το ίδιο για όλους.Άλλωστε, ένας χρόνος είναι πλέον. Αντί να ξεκινήσεις την 'καριέρα' σου στα 25, ξεκινάς στα 26. Χάλασε ο κόσμος?
Καλό! ποιος να δώσει εντολές σε ποιον; και καλά, αυτός θα τις δώσει, σημαίνει ότι θα τις εκτελέσουν;
ΠΛΕΟΝ είναι ένας χρόνος, τόσα χρόνια ήταν πολύ περισσότερο.
και ΞΑΝΑ: δεν είναι το ίδιο για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Είναι για εκείνους που έχουν γένος αρσενικό Ας δώσουν το ΜΙΣΘΟ έστω ανειδίκευτου εργάτη, όχι 3 ευρώ το... μήνα Ότι μετράει στη σύνταξη δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου, δεν πάω στα 60 φαντάρος. Ούτε είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να πληρώνουν όσο ο ΓΙΟΣ μόνο είναι φαντάρος, αυτούς τους ρώτησες;
τι δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα; να φτιάξει καφέ ή να κάνει αγγαρείες; γιατί μην μου πεις ότι κάνεις και τίποτ' άλλο
-
Ακριβώς. Πρέπει και δέχεσαι εντολές από αυτόν που είναι πάνω από εσένα στην ιεραρχία. Χωρίς αντιρρήσεις. Το αν τον θεωρείς πιο μορφωμένο/καλλιεργημένο από εσένα δεν έχει καμία σημασία.
Οι γυναίκες δεν έχουν θέση στην συζήτηση. Εκτός αν ψάχνεις για δικαιολογίες.
Για τους μισθούς κλπ δεν χρειάζεται απάντηση. Η θητεία είναι προσφορά, όχι εργασία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η θητεία στον Στρατό ΕΙΝΑΙ προσφορά στην πατρίδα.Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει ορθολογικά την κατάσταση στον Στρατό. Είναι από την φύση της παράλογη. Εκπαιδεύεσαι να είσαι έτοιμος να σκοτωθείς.
Συμφωνώ, είναι προσφορά, αλλά η αξιοποιήσή αυτής της προσφοράς ποιά είναι; Η ανταπόδωσή της;;
Για να διεκδικείς τα δίκια σου, τις ελευθερίες σου, μια κοινωνία καλύτερη σε κάθε τομέα, πρέπει να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου προς την πατρίδα. Πρέπει εσύ να είσαι σωστός, ώστε να χεις το 'δικαίωμα' να απαιτήσεις από αυτήν.
Ωστόσο ποιά είναι η προσφορά της πατρίδας; Δε μιλάω για καρριέρες που διακόπτονται για ένα χρόνο κτλ. Σιγά μη καταστρέφεται η ζωή μου επειδή πρέπει να πάω φαντάρος. Εξίσου πολλές ώρες, μην πω περισσότερες, έχουμε μείνει άπραγοι και νωθροί μέσα στα πανεπιστήμια, ξυπνώντας στις 2 το μεσημέρι...Όμως η πατρίδα, η κοινωνία, η χώρα ή όπως αλλοιώς τη λέμε, τι κάνει για μας; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε αυτή την (αναγκαστική έστω) συνέπειά μας προς αυτή, ώστε να την εκθέσουμε, ώστε να απαιτήσουμε όσα μας χρωστά;;Γιατί χωριζόμαστε σε μπλε, πράσινους, κόκκινους, μωβ κάθε 4 χρόνια και κοιτάμε την πάρτη μας ΜΟΝΟ;;
Αλλά και στο στρατό τα ίδια δεν ισχύουν; Την πάρτη μας δε κοιτάμε; διάβασα κάπου πριν οτι στο στρατό εντάσσεσαι στην κοινωνία για τα καλά και για πρώτη φορά; Πιθανόν, αλλά πώς;; Με την εγωκεντρική προσέγγιση 'όχι ρε πούστη πάλι εγώ τις χέστρες σήμερα' ;; Στο στρατό μαθαίνεις να κοιτάς την πάρτη σου, πολύ μάλιστα πριν μπεις εκεί μέσα. Ψάχνεις το βύσμα να βολευτείς και αποφεύγεις τη σκέψη οτι κάποιος άλλος θα κάνει αυτά που γλιτώνεις. Κάποιος άλλος θα βαράει σκοπιά στη θέση σου, επειδή εσύ είχες γνωστό στο Υπ. Εθν.άμυνας. Κι αυτός που θα πάειστη θέση σου στην πινέζα, ενδεχομένως να μην αντέχει, μα καθόλου όμως! Την ίδια μέρα με τον Αλέξανδρο αυτοκτόνησε κι ένα παιδί στον Έβρο...Κι όλα αυτά τα αποφεύγεις να τα σκεφτείς...και προλαβαίνεις να απαντήσεις : ' Μα όλοι το κάνουν, εγώ θα μείνω απ' έξω;; ' Ατράνταχτο επιχείρημα...το ίδιο ακριβώς που χρησιμοποιείται αργότερα έξω...Στα πεζοδρόμια που καβαλάμε με το αυτοκίνητο, στις βεράντες που κλείνουμε παράνομα, στα αρχαία που πουλάμε αν βρούμε, στα φακελάκια που σκάμε ή δεχόμαστε για να επιζήσει ο ασθενής, στη μίζα που τάζουμε παντού...όσο κι αν γράφω, κάτι ακόμη θα βρίσκω με την ίδια νοοτροπία! Ζήτω η πατρίδα λοιπόν!!
Αυτή είναι η κονωνική ένταξη; Τότε πραγματικά κρίμα.
Και να πάμε και στην αξιοποίηση της προσφοράς ΜΕΣΑ στο στρατό. Εκεί μέσα απ ότι ακούω, όλα έχουν τη δική τους λογική, η οποία απέχει μακράν απ την κοινή λογική. Μπορεί να βάφεις πέτρες, να σκαλίζεις το χώμα χωρίς λόγ και να κυνηγάς τις πευκοβελόνες επί ώρες...'Το χειρότερο είναι οτι κάποια στιγμή σου φάινεται και χρήσιμο...Αυτή είναι η αξιοποίηση της νεολαίας;;Να ασβεστώνει πέτρες; Αν αυτή η ενέργεια είχε διοχετευτεί σε πραγματικά άξιόλογους τρόπους, τότε και η εικόνα που έχουμε όλοι για το στρατό θα ήταν διαφορετική και όσοι υπηρετούσαν θα ένιωθαν οτι κάτι κάνουν επιτέλους! απ το να μαζεύω γόπες, όταν καλά καλά δε καπνίζω, θα προτιμούσα έκανα έργα υπέρ απόρων και άστεγων για παράδειγμα.
ΥΓ: Προς Θεού το δεύτερο ενικό πρόσωπο δε σήμαίνει οτι αναφέρομαι σε σένα, γενικά αναφέρομαι...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για τους μισθούς κλπ δεν χρειάζεται απάντηση. Η θητεία είναι προσφορά, όχι εργασία.Τότε να μην μετράει για την σύνταξη Νίκο.
(συμφωνώ ότι είναι προσφορά αλλά ως προσφορά ΔΕΝ θα έπρεπε να μετράει ως εργάσιμος χρόνος)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το γράφω πολύ πολύ σοβαρά. Σε αυτό εκπαιδεύεσαι. Μέσω **της υποταγής σου σε εκτέλεση εντολών. **
η καριέρα και η κοινωνική ζωή έχουν πολλή μεγάλη σημασία.
Καλό! ποιος να δώσει εντολές σε ποιον; και καλά, αυτός θα τις δώσει, σημαίνει ότι θα τις εκτελέσουν;
ΠΛΕΟΝ είναι ένας χρόνος, τόσα χρόνια ήταν πολύ περισσότερο.
και ΞΑΝΑ: δεν είναι το ίδιο για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Είναι για εκείνους που έχουν γένος αρσενικό Ας δώσουν το ΜΙΣΘΟ έστω ανειδίκευτου εργάτη, όχι 3 ευρώ το... μήνα Ότι μετράει στη σύνταξη δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου, δεν πάω στα 60 φαντάρος. Ούτε είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να πληρώνουν όσο ο ΓΙΟΣ μόνο είναι φαντάρος, αυτούς τους ρώτησες;
τι δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα; να φτιάξει καφέ ή να κάνει αγγαρείες; γιατί μην μου πεις ότι κάνεις και τίποτ' άλλο
Εάν σου δώσουν τον μισθό ανειδίκευτου θα πρέπει να διαμένεις και να τρως έξω ( ου μην να αγοράζεις και το στρατιωτικό ρουχισμό ). Ούτε τότε θα σου αρέσει. επιπλέον πάει περίπατο η προσπάθεια εκμάθησης και συνήθειας διαβίωσης με τον συνάδελφό σου και κατ' επέκτασιν οι ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών. Σε κάθε περίπτωση επιπλέον θα υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά στις υπηρεσίες κτλ. Μήπως να μην γίνονται και οι υπηρεσίες ; Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι από τα αρχαία χρόνια είμαστε ένα καθαρά στρατιωτικό έθνος με αντίστοιχη εκπαίδευση διότι το χρειαζόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να αλλάξει τώρα.
-
cavalino gr, συγχαρητήρια στους γονείς σου.
Οι προβληματισμοί σου είναι απόλυτα σωστοί και με βρίσκεις σύμφωνο.Όμως..
Η θητεία στον Στρατό όμως δεν αλλάζει το ότι πρέπει να προσπαθούμε για την βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
-
-
Μαθαίνεις να εντάσσεσαι σε ένα σύνολο στο οποίο είσαι απλό γρανάζι. Απαραίτητο στον πόλεμο.
-
Φυλάς τα σύνορα ώστε αν γίνει κάποιο ξαφνικό τσαφ να μη χρειάζεται να σε πάρουν από την άλλη άκρη της χώρας ενώ ο εχθρός θα κατακλύζει ανεμπόδιστος τις παραμεθόριες περιοχές. Με δυο λόγια, η παρουσία σου και μόνο λειτουργεί αμυντικά και αποτρεπτικά για τον εχθρό.
-
Μαθαίνεις τις αντοχές σου. Πόσοι καλομαθημένοι νέοι που είχαν γνωρίσει ως όριό τους μόνο το ξενύχτι στο κλαμπ, άντε και το ξενύχτι για διάβασμα μπορούν να διανοηθούν ότι θα ξυπνήσουν τα χαράματα, θα τρέχουν όλη μέρα, θα φυλάνε 2,5 ώρες, θα ξανατρέχουν, θα αντέχουν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός με ελάχιστη προστασία, θα κοιμούνται με τα άρβυλα σε βρωμοκρέβατα και όλα αυτά με μερικούς βλάχους να τους γκαρίζουν για βλακείες; Απαραίτητο στον πόλεμο.
-
Μαθαίνεις να χειρίζεσαι τα όπλα, όχι τέλεια βέβαια αλλά ξέρεις πως να τα συντηρείς και πως να ρίχνεις.
-
Μαθαίνεις να υπομένεις αυτό που θεωρείς 'άδικο' χωρίς να γκρεμίζεις τα πάντα από τσαντίλα - ρίχνεις δηλαδή τον εγωισμό σου. Απαραίτητο στον πόλεμο.
-
Μαθαίνεις να λειτουργείς υποστηρικτικά έναντι των άλλων. Αν δεν το κάνεις, υποφέρεις περισσότερο. Αν έχεις μυαλό, το κάνεις.
Ο στρατός δεν υπάρχει για να περνάμε καλά ή να κάνουμε φίλους. Υπάρχει για να μας προετοιμάζει για πολύ σκατιάρικες καταστάσεις, πράγμα το οποίο γίνεται μόνο αν είναι κι ο ίδιος σκατιάρικη εμπειρία.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα είχε ενδιαφέρον η απόπειρα απόδειξης του ότι η θητεία δεν αποτελεί προσφορά προς την πατρίδα.Εκπαιδεύεσαι σε:
καθαρισμός, αποψίλωση, γόπινγκ, φτιάξιμο καφέ, σκοπάνθρωπος -που σ'έχει φάει λάχανο οποιοσδήποτε θελήσει να μπει- κι άπειρες άλλες αγγαρείες.>
Πιστεύω ως καθαριστής, σερβιτόρος, σεκιουριτάς κ.λ.π. θα προσέφερα περισσότερα στην χώρα μου...
Αντίο