-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Αυτό το θέμα με τις προσπεράσεις που το αναφέρουν συνεχώς οι υποστηρικτές του TSI τείνει να καταντήσει αηδία. Δηλαδή ο κόσμος που δεν έχει TSI δεν προσπερνάει;Προσπερνάει. Πιό αργά και κατά συνέπεια πιό επικίνδυνα. Το να έχεις την υπομονή να περιμένεις 15 λεπτά πίσω από την νταλίκα για να βρεις 500 μέτρα ανοιχτωσιά να προσπεράσεις, δεν είναι χαρακτηριστικό του έλληνα, οπότε καλύτερα να έχει δυνατότερο αμάξι και να ξελασπώνει πιό γρήγορα.
Κανείς δεν αναφέρει για την ενδεχόμενη επικινδυνότητα ενός αμαξιού που επιταχύνει τόσο γρήγορα. Ξέρετε, στις στροφές βλέπω στουκαρισμένα κάτι Punto GT ή άλλα φτιαγμένα 'super turbo GTI' συνήθως, και όχι Audi 1.6...
Δηλαδή εκεί που μπαίνει το GT με 100 και πάει στου χαντάκ, το A4 1.6 περνάει αέρα ε? Τι γαμάτο στήσιμο έχουν αυτά τα Α4 τα 1.6 ρε σύ. Έχω την εντύπωση ότι άμα βγαίνανε και με 1000cc οχταβάλβιδο, θα παραβγαίναν τις F1 στα πλευρικά g...
Όσο για το γεγονός ότι ορισμένες προσπεράσεις γίνονται πιο εύκολα με το TSI το δέχομαι. Αλλά να σας πώ, κατά τη γνώμη μου μια προσπέραση που χρειάζεται TSI για να γίνει, καλύτερα να μην γίνεται. Άλλωστε, τέτοιου είδους 'δεινοί' προσπερασάκηδες είναι που έχουν φέρει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στα τροχαία, όχι άλλοι που αναγκάζονται να κάνουν την 'πάπια' επειδή δεν έχουν περίσσεια ροπή...
Να λοιπόν η λύση στα προβλήματά μας. Ηλεκτρονικός περιορισμός της ροπής ΤΩΡΑ. Μηχανές από scooter 500άρια το πολύ. Α, και να απαγορευτούν και τα κουζινομάχαιρα ε, κι αυτά σκοτώνουν...
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Αυτό το θέμα με τις προσπεράσεις που το αναφέρουν συνεχώς οι υποστηρικτές του TSI τείνει να καταντήσει αηδία. Δηλαδή ο κόσμος που δεν έχει TSI δεν προσπερνάει;Απλά λόγω της ροπής πιέζεσαι λιγότερο στο να προσπεράσεις κάποιον ειδικά σε ταχείας κυκλοφορίας...
Δεν κολλά από πίσω από αυτόν που σε καθυστερεί και με την πρώτη υποψία ευθείας ξεχύνεσαι και όποιον πάρει ο χάρος...Κανείς δεν αναφέρει για την ενδεχόμενη επικινδυνότητα ενός αμαξιού που επιταχύνει τόσο γρήγορα.
Ε δεν είναι και καμιά Gallardo (ούτε καν GTi δεν είναι)...
Και στο κάτω κάτω η ισχύς που βρίσκεται διαθέσιμη μαθαίνεται να χαλιναγωγείται...Ξέρετε, στις στροφές βλέπω στουκαρισμένα κάτι Punto GT ή άλλα φτιαγμένα 'super turbo GTI' συνήθως, και όχι Audi 1.6...
Κατ'εμέ το λάθος είναι στην λάθος εκτίμηση του οδηγού για τις ικανότητές του ιδίου και του αυτοκινήτου του, η ποιότητα των δρόμων, και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Αν τώρα οι 'κολλημένοι' τυχαίνει να παίρνουν μικρές βολίδες ας μην τα ρίχνουμε στους κατασκευαστές τους επειδή οι πελάτες σκότωσαν με το μαχαίρι αντί να κόψουν ψωμί...
Όσο για το γεγονός ότι ορισμένες προσπεράσεις γίνονται πιο εύκολα με το TSI το δέχομαι. Αλλά να σας πώ, κατά τη γνώμη μου μια προσπέραση που χρειάζεται TSI για να γίνει, καλύτερα να μην γίνεται.
Δεν είναι κανένα υπεραυτοκίνητο το TSi.
Αυτός που δεν θα το καταλάβει είτε πάρει την Corolla ή το TSi θα ριψοκινδυνεύει σε κάθε προσπέραση που θα επιχειρεί ούτως ή άλλως...Άλλωστε, τέτοιου είδους 'δεινοί' προσπερασάκηδες είναι που έχουν φέρει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στα τροχαία, όχι άλλοι που αναγκάζονται να κάνουν την 'πάπια' επειδή δεν έχουν περίσσεια ροπή...
Δεν είναι πάντα έτσι.
Αν νομίζει ο άλλος ότι ένας δρόμος γεμάτος εποχούμενους είναι πίστα ή ειδική διαδρομή ό,τι και να οδηγεί θα συμπεριφερθεί αντικοινωνικά.Η πρώτη θέση στα τροχαία οφείλεται στην οδηγική παιδεία και στους δρόμους...
_
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Ναι ενταξει οταν θα αποφασισω να παρω μερος στην αναβαση της Ριτσωνας θα τα σκεφτω τα δευτερολεπτα και τα μετρα.... Ρε παιδια ας σοβαρευτουμε λιγο. Για οικογενειακα αυτοκίνητα μιλαμε. Εντάξει ειπαμε.... Κια στο κατω κατω δεν ειναι και ο TSI ο υπερκινητηρας που ηλθε απο το διαστημα... Κοψτε και κατι...Αφού σκέφτεσαι έτσι, πήγαινε όπως είσαι στην Αudi. Εκτός από τα εκατοντάδες ταξινομημένα 1400focus για να πιαστούν οι στόχοι κάποιοι σκέφτηκαν έτσι και για μερικά Α3 sportback 1600άρια FSI. Φίλος μου βρήκε με 18χιλιάρικα.
Πάρε ένα τέτοιο λοιπόν αφού δεν θέλεις γκάζια. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι ενταξει οταν θα αποφασισω να παρω μερος στην αναβαση της Ριτσωνας θα τα σκεφτω τα δευτερολεπτα και τα μετρα.... Ρε παιδια ας σοβαρευτουμε λιγο. Για οικογενειακα αυτοκίνητα μιλαμε. Εντάξει ειπαμε.... Κια στο κατω κατω δεν ειναι και ο TSI ο υπερκινητηρας που ηλθε απο το διαστημα... Κοψτε και κατι...
Αφού σκέφτεσαι έτσι, πήγαινε όπως είσαι στην Αudi. Εκτός από τα εκατοντάδες ταξινομημένα 1400focus για να πιαστούν οι στόχοι κάποιοι σκέφτηκαν έτσι και για μερικά Α3 sportback 1600άρια FSI. Φίλος μου βρήκε με 18χιλιάρικα.
Πάρε ένα τέτοιο λοιπόν αφού δεν θέλεις γκάζια.Θέλει sedan
-
Υπάρχουν κι Α4 1.6 αντίστοιχα
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
oceanborn αν όντως θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο πάρε τη corolla, αφού αυτό σου αρέσει. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι.
Αν δεν θες να αγοράσεις αυτοκίνητο νομίζω πέρασες το μήνυμα σου, οκ μας έπεισες.
Ποιον προσπαθησα να πεισω? Κανέναν δεν προσπαθώ να πεισω. Μηπως συμβαινει το ακριβως αντιθετο φιλε? Και τι μηνυμα πέρασα? Για τον Επαναστατικό Αγώνα με πέρασες? Σε φορουμ διαλογου βρισκόμαστε μη το ξεχνας.
από αυτή σου την τοποθέτηση μας έπεισες...πάρε την Corolla να τελειώνουμε.
κλασσικός sunday driver είσαι.Και κάτι άλλο, μιλάς για ασφάλεια (ΤSi και παιδιά δεν πάει κατ' εσέ). Στον χάρο Ρόβερ 15ετίας που τα βάζεις νομίζεις ότι είναι ασφαλή;
Τωρα που το λες μαλλον εχεις δικιο. Το αποφασισα, PORSCHE 911 turbo θα παρω οποτε θα επιταγχυνω με την ίδια σχέση και τα ίδια χιλιόμετρα σε 7 δευτερολεπτα γρηγοροτερα απο το TSI και θα γλυτώνω 65 μετρα πάνω στο προσπερασμα. Τα δε μωρά εντάξει και στο πορτπαγκαζ των 40 λιτρων θα τα χωρέσω μωρε, δεν τρέχει τιποτα.....
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι ενταξει οταν θα αποφασισω να παρω μερος στην αναβαση της Ριτσωνας θα τα σκεφτω τα δευτερολεπτα και τα μετρα.... Ρε παιδια ας σοβαρευτουμε λιγο. Για οικογενειακα αυτοκίνητα μιλαμε. Εντάξει ειπαμε.... Κια στο κατω κατω δεν ειναι και ο TSI ο υπερκινητηρας που ηλθε απο το διαστημα... Κοψτε και κατι...
Αφού σκέφτεσαι έτσι, πήγαινε όπως είσαι στην Αudi. Εκτός από τα **εκατοντάδες **ταξινομημένα 1400focus για να πιαστούν οι στόχοι κάποιοι σκέφτηκαν έτσι και για μερικά Α3 sportback 1600άρια FSI. Φίλος μου βρήκε με 18χιλιάρικα.
Πάρε ένα τέτοιο λοιπόν αφού δεν θέλεις γκάζια.Ταξινομήσεις
Nοέμβριος-Δεκέμβριος 2006
Focus 442-616 διαφορά 174 -> εκατοντάδες
Α3 288-467 διαφορά 179 ->μερικά -
Μάλλον και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για....μερικές εκατοντάδες!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μάλλον και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για....μερικές εκατοντάδες!1,7 ...**μερική εκατοντάδα **:lol:
-
Ρε παιδια,ειναι και οικονομικο το θεμα.
Φανταζομαι ολοι θα ηθελαν ενα audi R6 να 'ουμε,αλλα προφανως ουτε να το αγορασουν μπορουν,ουτε να το συντηρησουν.Οποτε αρχιζουν τους συμβιβασμους,και πρωτη τρωει πορτα η ιπποδύναμη.Τωρα βεβαια θα μου πειτε,καλα κανει και συμβιβαζεται,γιατι ομως προσπαθει να μας πείσει οτι τα αυτοκινητα χρειάζονται 75 αλογα το πολυ;
Αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φανταζομαι ολοι θα ηθελαν ενα audi R6 να 'ουμε,αλλα προφανως ουτε να το αγορασουν μπορουν,ουτε να το συντηρησουν.Οποτε αρχιζουν τους συμβιβασμους,και πρωτη τρωει πορτα η ιπποδύναμη.Τωρα βεβαια θα μου πειτε,καλα κανει και συμβιβαζεται,γιατι ομως προσπαθει να μας πείσει οτι τα αυτοκινητα χρειάζονται 75 αλογα το πολυ;
Αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...Συγνωμη ρε φιλε αλλα το corolla ειναι 124 και το jetta 140 . Που τα ειδες τα 75 αλογα. Απλα ο ανθρωπος λεει οτι αυτη η διαφορα των 16 αλογων δεν τον ενδιαφερει και πολυ.
-
Ο χρήστης basilis55 έγραψε:
Αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...Συγνωμη ρε φιλε αλλα το corolla ειναι 124 και το jetta 140 . Που τα ειδες τα 75 αλογα. Απλα ο ανθρωπος λεει οτι αυτη η διαφορα των 16 αλογων δεν τον ενδιαφερει και πολυ.
2 διαφορές: (σημαντικές)
α. η ροπή
β. το 6ταχυτο κιβώτιο -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
α. η ροπή
β. το 6ταχυτο κιβώτιογ. δεν ειναι 140, αλλα 150
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
α. η ροπή
β. το 6ταχυτο κιβώτιογ. δεν ειναι 140, αλλα 150
ΣΩΣΤΟΣ . Στα 140 η VW δινει και αλλα 10 αλογα δωρο!!!!!!!
-
δεν ειναι καλυτερα 10 αλογα δωρο απο το να παρεις ...πατακια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι καλυτερα 10 αλογα δωρο απο το να παρεις ...πατακια?και αυτοκόλλητο...Μπαμπά μην τρέχεις!
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Ταξινομήσεις
Nοέμβριος-Δεκέμβριος 2006
Focus 442-616 διαφορά 174 -> εκατοντάδες
Α3 288-467 διαφορά 179 ->μερικάNαι με τη διαφορά ότι και οι ταξινομήσεις του Nοεμβρίου για τη ford είναι 'βελτιωμένες'. Για να μην πω και του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου. 'Βελτίωση' σε τέτοιο βαθμό (άσχετα με τα νούμερα που παραθέτεις) δεν υπάρχει για τα Α3.
Για παράδειγμα μάντρα με εκατοντάδες Α3 ταξινομημένα με τάσια, δεν έχει θεαθεί ακόμα.
Όπως επίσης δεν υπάρχουν και διαφημίσεις σε περιοδικά με Α3 προς πώληση με τιμή ευκαιρίας 12'000 -
Συνεχώς μέσα στην υπερβολή είστε. Μετά από όσα διάβασα έπεσα από τα σύννεφα. Ετσι γίνεται ο διάλογος? Ο ανθρωπος ρωτησε για την Corolla και το Jetta, ειπε οτι ειναι οικογενειάρχης και θέλει ένα sedan αμάξι και κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για δευτερόλεπτα προσπεράσεις 6αταχυτα ροπές κλπ. Με συγχωρείτε αλλά θέλω να ρωτησω δηλαδή, η Corolla 1,6 και τα TSI τόσο μεγάλη διαφορά σε επιδώσεις έχουν? Ο άνθρωπος το corolla me to TSI συγκρίνει δεν συγκρίνει την Corolla με την 147 GTA. Σοβαρευτείτε λίγο, άντε μπράβο. Και το 6ταχυτο δε σημαινει οτι είναι πάντα γρηγορότερο απο το 5ταχυτο. Παραδειγμα το Grande punto που παρόλο που έχει 6ταχυτο είναι αργότερο από όλα τα αλλα της κατηγορίας του ακόμα και στις ρεπριζ, διαβάστε το σχετικό τεστ στο auto triti. Με αυτό δε θέλω να πω οτι είναι το TSI είναι αργότερο από την Corolla αλλά να μην υπερβάλουμε κιόλας επειδή κάποιοι θέλουν να ευλογάνε τα γένεια του αυτοκινήτου τους.
Πάντως και εγώ προτείνω Corolla γιατι απλά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το μεξικάνικο Buritto... Να δούμε μετά από 3-4 χρόνια την αξιοπιστία του TSI και μετά τα λέμε. Στον αντίποδα έχει κανείς αμφιβολία για την αξιοπιστία της ΤΟΥΟΤΑ? Εγώ έχω AUDI A6 εδώ και 4 χρόνια και με έχει πεθάνει με τα προβλήματα που μου έχει βγάλει, από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Ευτυχώς σε λίγες μέρες το αλλάζω και περιμένω το νεο HONDA ACCORD 2007. Αντε γεια στους Γερμανους με τα προβλήματα και της πιασοκωλιες τους στα σερβις, -
Ο χρήστης imaginos έγραψε:
Συνεχώς μέσα στην υπερβολή είστε. Μετά από όσα διάβασα έπεσα από τα σύννεφα. Ετσι γίνεται ο διάλογος? Ο ανθρωπος ρωτησε για την Corolla και το Jetta, ειπε οτι ειναι οικογενειάρχης και θέλει ένα sedan αμάξι και κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για δευτερόλεπτα προσπεράσεις 6αταχιτα ροπές κλπ. Με συγχωρείτε αλλά θέλω να ρωτησω δηλαδή, η Corolla 1,6 και τα TSI τόσο μεγάλη διαφορά σε επιδώσεις έχουν? Ο άνθρωπος το corolla me to TSI συγκρίνει δεν συγκρίνει την Corolla με την 147 GTA. Σοβαρευτείτε λίγο, άντε μπράβο. Και το 6ταχυτο δε σημαινει οτι είναι πάντα γρηγορότερο απο το 5ταχυτο. Παραδειγμα το Grande punto που παρόλο που έχει 6ταχυτο είναι αργότερο από όλα τα αλλα της κατηγορίας του ακόμα και στις ρεπριζ...άλλος αυτός...υπεράνω όλων! Φοβερό υφάκι. Οταν καταλάβεις τα βασικά* τα λέμε...
*6τάχυτο=πιο άνετο στην εθνική μιας και είσαι μία σχέση επάνω που σημαίνει λιγότερες στροφές και λιγότερο θόρυβο.
edit : κι εμείς με το Jetta το συγκρίνουμε...εκείνος έβαλε στο τραπέζι την 911...
-
imaginos εμείς για την κατανάλωση λέγαμε
JETTA TSI - COROLLA