-
ξερει κανεις τι παιζει οταν εισαι φοιτητης στο στρατο?
ποσες μερες αδειας δικαιουσαι κλπ κλπ
-
Ρε και εδω και στο αλλο τοπικ εχεται μαμηθει στα γελια, τι ειναι αυτα που πετατε?
Στις μερες μου ηταν κατω απο μηνας....αλλα για να παρεις φοιτηττικη επρεπε να πεσεις σε νορμαλ λοχαγο διοικητη κλπ
-
Μου φαίνεται είναι 10 ημέρες φοιτητική.
-
18 μερες φοιτητικη και αγροτικη μαζι...
οι εκπαιδευσεις ειναι για οκτωβρη..
-
Κάποτε, είχα ακούσει, οτι αν σου έρθει χαρτί, που σε καλεί για να περάσεις μετεκπαίδευση, μπορείς να μην πας, φτάνει να πληρώσεις κάποιο χρηματικό ποσό. γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε γμτ εχω ασπρο απολυτηριο εδψ και κατι χρονια!Eγω εχω λευκο απο τοτε που απολύθηκα
Ι1 Σμηνιτης Ο.Ο. -
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ξερει κανεις τι παιζει οταν εισαι φοιτητης στο στρατο?ποσες μερες αδειας δικαιουσαι κλπ κλπ
Άδειες: http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/adeies.asp
-
Την επόμενη εβδομάδα κλείνω 1 μήνα θητείας στην 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε Χανίων. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ αυστηροί καθώς αν και δέν είναι μάχιμη μονάδα, όλοι οι αξκοι είναι καταδρομείς. Τα Chinook και οι θέσεις για κάμψεις πέφτουν σύννεφο. Προσωπικά δέν την πολυπαλεύω την κατάσταση (σύν οτι η φυσική μου κατάσταση δέν είναι τόσο καλή οπότε ζορίζομαι στις ασκήσεις) οπότε θα πάω πεζικό.
Όσο για το θέμα του θρησκεύματος: Κατ αρχάς με δήλωσαν Χ.Ο. καθώς το πρόγραμμα στον υπολογιστή δέν τους έβγαζε επιλογή για αθεος. Ορκίστηκα μόνος μου στο γραφείο του δκτή. Τα λόγια του όρκου είναι τα ίδια και το μόνο που αλλάζει είναι οτι στην αρχή αντί για 'Ορκίζομαι...', λές 'Στην τιμή και την υπόληψή μου...' ή κάτι τέτοιο.
Οι αντιδράσεις των στελεχών και των στρατιωτών όταν τους λέω οτι είμαι άθεος είναι ποικίλες. Συνήθως μου κάνουν κουφές ερωτήσεις του στύλ 'είσαι μουσουλμάνος?' ή 'πιστεύεις στον σατανά?'. Κάποιοι φανατικοί χριστιανοί προσπαθούν να με μεταπείσουν λέγοντάς μου 'Άν δέν υπάρχει θεός τότε ποιός έφτιαξε το σύμπαν?'. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δέν θεωρούν αφύσικο κάποιος να έχει διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Γενικά τους γράφω στα @@ μου και αποφεύγω να εμπλέκομαι σε θεολογικές συζητήσεις γιατί σπάνια έχουν καλή κατάληξη.
Και μια μαντινάδα:
Αν δεν έχεις πρόβλημα και θέλεις ν' αποκτήσεις,
στην 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε να 'ρθείς να υπηρετήσεις. -
Απο αυριο θα μετραω 38+1 για αδεια απολυσεως..........
Σε αυτες τις 39 ημερες βγαλτε 11 που ειναι μερες off κ εχω ακομα 27+1 υπηρεσιες κ ΤΕΛΟΣ.......
-
Δεν προλαβαινεις δλδ ουτε εσυ την παρελαση ε;
Υγ:Περασε 1 χρονος;
-
Ενας χρονος θα εχει περασει τον Φεβρουαριο του 2008.......
Στην πορεια αλλαξαν τα πραγματα κ θα κανω 9μηνοΠαντως τελειωνει ο στρατος για μενα....
Οταν με το καλο απολυθω θα κανω ενα μεγαλο ποστ με τις εμπειριες μου.... -
λυπαμαι! αντε τελος τα στρατα...
-
Kαλός πολίτης.
-
Καλος πολιτης και απο εμενα Βαγγελη
-
σημασία έχει ότι τελειώνει και πού ξέρεις ίσως καμια μέρα νοσταλγήσεις τις εποχές ετούτες
-
Eγω μετραω 35 μερες για αδεια απολυσεως. Τις εμπειριες μου τις λεω και απο τωρα. Χασιμο χρονου ο στρατος και δεν μαθαινεις και τιποτα. Αν γινει πολεμος εγω θα παρω σκουπα και φαρασι και οι αξιωματικοι θα καθονται και θα διαταζουν.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
σημασία έχει ότι τελειώνει και πού ξέρεις ίσως καμια μέρα νοσταλγήσεις τις εποχές ετούτεςΘα είμαι λίγο καυστικός γιατί ξέρω ότι πολλοί συμμερίζονται αυτή την άποψη και δεν θα τους αρέσει αυτό που θα πω :
Αν νοσταλγήσεις το στρατό και το κλίμα του (και ΟΧΙ την ηλικία που είχες όταν ήσουν στρατό) μάλλον η τωρινή σου ζωή χρήζει επειγόντως βελτίωσης γιατί έχεις εμπλακεί σε ένα κυκεώνα 'υποχρεώσεων' και ψάχνεις οδό διαφυγής με κάθε τίμημα...(τύποι οι οποίοι κάθε πρωί παίζαν σφαλιάρες με τον υπουργό στο υπουργικό γραφείο εξαιρούνται )
Είναι λίγο λυπηρό - για μένα - να προτιμάς το στρατό από τη ζωή που διάγεις σήμερα, κάτι δεν έχεις κάνει καλά
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
σημασία έχει ότι τελειώνει και πού ξέρεις ίσως καμια μέρα νοσταλγήσεις τις εποχές ετούτες
Θα είμαι λίγο καυστικός γιατί ξέρω ότι πολλοί συμμερίζονται αυτή την άποψη και δεν θα τους αρέσει αυτό που θα πω :
Αν νοσταλγήσεις το στρατό και το κλίμα του (και ΟΧΙ την ηλικία που είχες όταν ήσουν στρατό) μάλλον η τωρινή σου ζωή χρήζει επειγόντως βελτίωσης γιατί έχεις εμπλακεί σε ένα κυκεώνα 'υποχρεώσεων' και ψάχνεις οδό διαφυγής με κάθε τίμημα...(τύποι οι οποίοι κάθε πρωί παίζαν σφαλιάρες με τον υπουργό στο υπουργικό γραφείο εξαιρούνται )
Είναι λίγο λυπηρό - για μένα - να προτιμάς το στρατό από τη ζωή που διάγεις σήμερα, κάτι δεν έχεις κάνει καλά
Ρε κληρουχα... το ποτηρι μπορεις να το δεις και μισογεματο περα απο μισοαδειο...
-
koutsan
εγώ πάλι γιατί νομίζω οτι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ είναι αυτοί που ΔΕΝ έχουν μπλέξει σε έναν κυκεώνα υποχρεώσεων χειρότερων από αυτές που είχαν στο στρατό...
Στο κάτω κάτω σιγά τις υποχρεώσεις...
Να είσαι τυπικός στις υπηρεσίες σου και να μη δίνεις και σημασία στο χαβά του καθενός...
Ντάξ' όπως το βλέπει ο καθένας... απλά θεωρώ οτι τα πράγματα έξω είναι πολύ πιο περίπλοκα και απαιτητικά
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
koutsanεγώ πάλι γιατί νομίζω οτι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ είναι αυτοί που ΔΕΝ έχουν μπλέξει σε έναν κυκεώνα υποχρεώσεων χειρότερων από αυτές που είχαν στο στρατό...
Στο κάτω κάτω σιγά τις υποχρεώσεις...
Να είσαι τυπικός στις υπηρεσίες σου και να μη δίνεις και σημασία στο χαβά του καθενός...
Ντάξ' όπως το βλέπει ο καθένας... απλά θεωρώ οτι τα πράγματα έξω είναι πολύ πιο περίπλοκα και απαιτητικά
Δεν αναφέρθηκα σε κανένα αριθμό ούτε εκτίμησα πόσοι έχουν μπλέξει με υποχρεώσεις...Συνεπώς αν είναι αληθές αυτό που γράφεις ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι αυτοί που έχουν ποιότητα ζωής...Απλά 'ζουν'...Βαρύ ε? Αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι παίρνουν ως δεδομένο αυτό που έγραψες :'οτι τα πράγματα έξω είναι πολύ πιο περίπλοκα και απαιτητικά' και χορεύουν σε αυτό το ρυθμό.
Θεωρώντας προσωπικά το στρατό ως ένα 'μέρος' που προσφέρει χαμηλή ποιότητα ζωής συμπεραίνω ότι το να συγκρίνεις την μετέπειτα ζωή σου με το στρατό δείχνει ότι 'πήραμε τη ζωή μας λάθος'Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ίσως και να ενοχλεί αυτό που έγραψα...
Περί Θητείας [#2]