-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Νομίζω ότι εξαρτάται από το πρόβλημα που δηλώνεις. Όταν παρουσιάστηκα στην Τρίπολη και δήλωσα μυωπία, με έστειλαν στο πολιτικό νοσοκομείο Τρίπολης όπου υπήρχε πτέρυγα με στρατιωτικούς γιατρούς. Δυστυχώς, δε θυμάμαι που με είχαν στείλει από την Καρδίτσα όταν ξαναπέρασα από οφθαλμίατρο. Πάντως, δεν πρέπει να ήρθα στην Αθήνα (ίσως στη Λάρισα).
Στην Τριπολη ειναι το 411 που ειναι στρατιωτικο νοσοκομειο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το στρατιωτικό βερνίκι είναι απ αυτά που τα απλώνεις με πανάκι; Πρέπει να κουβαλήσω και πανί δλδ;
Νταξ, έχω ένα σωρό τέτοιες ηλίθιες απορίες που ξέρω ότι δεν έχουν κάνα νόημα. Τι να κάνω, ψάρακας...Παρε και πατους για τα αρβυλα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το στρατιωτικό βερνίκι είναι απ αυτά που τα απλώνεις με πανάκι; Πρέπει να κουβαλήσω και πανί δλδ;
Νταξ, έχω ένα σωρό τέτοιες ηλίθιες απορίες που ξέρω ότι δεν έχουν κάνα νόημα. Τι να κάνω, ψάρακας...Παρε και πατους για τα αρβυλα.
Και πολύ προσοχή όταν διαλέγεις άρβυλα. Η λανθασμένη επιλογή αρβυλών μπορεί ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να σου γαμήσει όλη τη θητεία.
Να είναι ακριβώς στο νούμερο σου. Κάτσε και δοκίμασε τα και γράψε στα @@ σου τους παλιότερους εκεί πέρα που θα είναι στη διανομή υλικού, θα βαριούνται τη ζωή τους και θα σου λένε «μια χαρά θα σου είναι αυτά, πάρτα». Ούτε μεγαλύτερο νούμερο (που λένε μερικοί και καλά για άνεση) ούτε μικρότερο εννοείται. Να είναι ακριβώς στο νούμερο σου.
Εγώ έκανα τη μαμακία και πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερο και έπλεε το πόδι μέσα και τριβόταν. Αρκετά επίπονο. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
2 τύποι ανθρώπων είναι ανυπόφοροι :
Αυτοί που σου ζαλίζουν τα @@ με τα παιδιά τους και αυτοι που στα ζαλίζουν με καραβανοιστορίεςΝα κλείσουμε τα αντίστοιχα θέματα τότε. Το παρόν (στο οποίο συνέχεια οι ανυπόφοροι τέως και νυν φαντάροι γράφουν τις σαχλαμάρες τους για τη θητεία τους, ενοχλώντας αυτούς που πέρασαν και δεν ακούμπησαν λόγω μπαμπά και μπάρμπα) και το άλλο περί γονέων (στο οποίο οι ανυπόφοροι γονείς ζαλίζουν τα @@ των φορουμιτών για τα παιδιά τους).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Νομίζω ότι εξαρτάται από το πρόβλημα που δηλώνεις. Όταν παρουσιάστηκα στην Τρίπολη και δήλωσα μυωπία, με έστειλαν στο πολιτικό νοσοκομείο Τρίπολης όπου υπήρχε πτέρυγα με στρατιωτικούς γιατρούς. Δυστυχώς, δε θυμάμαι που με είχαν στείλει από την Καρδίτσα όταν ξαναπέρασα από οφθαλμίατρο. Πάντως, δεν πρέπει να ήρθα στην Αθήνα (ίσως στη Λάρισα).
Δε συστεγάζεται με το πολιτικό νοσοκομείο; Τόσο χάλια μνήμη έχω;
-
Δε συστεγάζεται με το πολιτικό νοσοκομείο; Τόσο χάλια μνήμη έχω;
Μαζι ειναι,καλα θυμασαι .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+1
εμάς (στο ΠΝ ) μας είχαν δώσει camel
-
Ρε παιδιά, για πείτε μυωπίες που έχετε και σας έβγαλαν Ι3-4..
Έχω 7,5 και 8, και 1,25-1,25 αστιγματισμό. -
Για τον γιατρό της Τρίπολης έχεις κιόλας πάρει Ι4. Άοπλος πάντα.
-
Για Ι4 θέλεις πάνω από 9, εκτός αν έχει αλλάξει το ΠΔ 133/2002 'Για την κρίση Σωματικής Ικανότητας τωνΣτρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ενοπλες Δυνάμεις», πράγμα που δεν το νομίζω...
Δες εδώ viewtopic.php?f=13&t=10208&start=1095
-
Στα 5,5-6 δόθηκαν Ι4. Πλέον Ι2 ελάχιστα δίνονται, χωρίς να κατανοώ το λόγο.
-
Πριν παρουσιαστώ είχα διαβάσει σε ΠΔ (δε θυμάμαι αν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται o koutsan) ότι οι 4,5 βαθμοί ήταν το όριο του Ι1. Την πρώτη φορά που με ήλεγξε στρατιωτικός οφθαλμίατρος (όχι πολύ διεξοδικά) υιοθέτησε τους 4,5 βαθμούς που του ανέφερα για το ένα μάτι (ενώ είχα 4,75). Τη δεύτερη - άλλος γιατρός - κατάλαβε ότι έχω 4,75 και θα με έβγαζε Ι2 αλλά, ύστερα από παράκλησή μου, έγραψε 4,5 βαθμούς και Ι1.
Υ.Γ.: 2007 Β' ΕΣΣΟ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στο κέντρο δέν επιτρέπεται sleeping bag οπότε μην φορτώνεσαι άδικα. Αγοράζεις όταν πάς στη μονάδα.
Mόλις σου είπαμε παραπάνω απο άμεση εμπειρία ότι επιτρέπεται
Είπες οτι μόλις τελείωσε η βασική εκπαίδευση τα επιτρέψανε. Μα μόλις τελειώσει η ΒΕ το πολύ να κάτσεις ακόμια μια βδομάδα μέχρι να φύγεις για τη μονάδα.
Επίσης απο γνωστούς που μπήκαν πρόσφατα σε Θήβα, Μεσολλόγγι, Χανιά, Ρέθυμνο, σε κανένα απο αυτά τα κέντρα δέν επιτρεπόταν. Γι αυτό καλό είναι κατα τη γνώμη μου να μη φορτωθεί κάποιος με πράγματα που δέν θα χρησιμοποιήσει άμεσα, πόσο μάλιστα όταν σε πολλά στρατόπεδα δέν υπάρχουν αρκετοί φοριαμοί για όλους. Αν το επιτρέπουν πας στην άδεια ορκομωσίας και το παίρνεις.
Πάντως προσωπικά ποτέ δεν την πάλεψα με το sleeping bag. Με ζέσταινε απίστευτα και ήταν μπελάς το πρωί να το μαζέψω και να το βάλω στη θήκη του. Σε όλη τη θητεία την έβγαλα με μια λεπτή καλοκαιρινή κουβέρτα και δύο σεντόνια. (και άπειρους κοριούς )
-
Όχι, δεν είπα για μετά την βασική εκπαίδευση αν πρόσεξες. Απ την αρχή στο Ναύπλιο τους επιτρέχανε.
Απλά απ ό,τι φαίνεται, δεν είναι ο κανόναςΤο καλύτερο απ ότι φαίνεται είναι αν έχεις κανέναν στο πρώτο επισκεπτήριο να στον φέρει τότε, αν δε μπορείς να το ξεκαθαρίσεις
-
Να είναι ακριβώς στο νούμερο σου
Μου κάνει εντύπωση γιατί όλοι στην Αεροπορία είχαν χρυσό κανόνα το +1 από το κανονικό νούμερο. Αν δέσεις καλά τις αρβύλες και ένα νούμερο παραπάνω να είναι δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.
Τώρα για τους πάτους μάλλον θα είμαι εξαίρεση γιατί τους πέταξα πάνω στην εβδομάδα και επίσης δεν είχα πρόβλημα. Μου έσπαγε τα νεύρα το ότι μαζεύονταν μέσα στο παπούτσι και έκανα μια ώρα για να βάλω αρβύλες.
Άσχετο: 12/2 που απολύομαι θα ψήσω κανά παιδί από το στρατό να πάμε Τρίπολη για άτα... Είμαι ο μόνος που θα κάνει κάτι τέτοιο; -
Γεγονός. Το sleeping bag ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί πριν την ορκομωσία ΠΑΝΤΟΥ..!!!
Μετά την ορκομωσία (σχεδόν 18 ημέρες), ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στα περισσότερα κέντρα, αν οχι σε όλα..!!
-
Γεγονός. Το sleeping bag ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί πριν την ορκομωσία ΠΑΝΤΟΥ..!!!
Μετά την ορκομωσία (σχεδόν 18 ημέρες), ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στα περισσότερα κέντρα, αν οχι σε όλα..!!
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και πολύ προσοχή όταν διαλέγεις άρβυλα. Η λανθασμένη επιλογή αρβυλών μπορεί ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να σου γαμήσει όλη τη θητεία.
Να είναι ακριβώς στο νούμερο σου. Κάτσε και δοκίμασε τα και γράψε στα @@ σου τους παλιότερους εκεί πέρα που θα είναι στη διανομή υλικού, θα βαριούνται τη ζωή τους και θα σου λένε «μια χαρά θα σου είναι αυτά, πάρτα». Ούτε μεγαλύτερο νούμερο (που λένε μερικοί και καλά για άνεση) ούτε μικρότερο εννοείται. Να είναι ακριβώς στο νούμερο σου.
Εγώ έκανα τη μαμακία και πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερο και έπλεε το πόδι μέσα και τριβόταν. Αρκετά επίπονο.Aπο τις σοφότερες κουβέντες οσον αφορά την προετοιμασία για το Στρατό.....!!!!!!!!!!
- και γω δε ξέρω πόσα...!!!!
Νταξ, έχω ένα σωρό τέτοιες ηλίθιες απορίες που ξέρω ότι δεν έχουν κάνα νόημα. Τι να κάνω, ψάρακας...Αν θέλεις το τέλειο, βερνίκι θα πάρεις σε κρέμα κι οχι υγρό!!! Δεν θα βάψεις σκαρπίνια για κοστούμι, αλλα αρβύλες!! Οι λόγοι..;;
1ον Το σφουγγαράκι που έχει επάνω το κλασσικό υγρό βερνίκι θα σου διαλυθεί σε 3 ημέρες max.2oν ΑΝ αντέξει, το υγρό θα τελειώσει πολύ γρηγορότερα απ΄την κρέμα. Μας ενδιαφέρει και η... αυτονομία. (σαν τα dieselοκίνητα ενα πράμα)
3ον Η κρέμα γενικά είναι πιο 'πλούσια' , έχει καλύτερη επικαλυπτικότητα (αρα μεταξύ αλλων και πιο ευκολη και γρήγορη στη χρήση) και τρέφει και μαλακώνει πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικά το δέρμα της αρβύλας.
Προτίμησε, αν βρεις, μια που γραφει silver και είναι σε μαυρη με πορτοκαλί συσκευασία των 200ml, οχι μικρότερη, να είσαι σίγουρος οτι θα σου χρειαστεί. Η συγκεκριμμένη είναι αυτογυάλιστη, οπότε ξεχνάς το βούρτσισμα για γυαλίσμα, που χρειάζεται το βερνίκι του Στρατού. Απλά βάφεις και περιμένεις να στεγνώσει. Μιλάμε για λουστρίνι κλάσεως...!! Κερδίζεις χρόνο κι ο χρόνος είναι χρήμα στο Στρατό, ειδικά τα πρωινά...!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
2 τύποι ανθρώπων είναι ανυπόφοροι :
Αυτοί που σου ζαλίζουν τα @@ με τα παιδιά τους και αυτοι που στα ζαλίζουν με καραβανοιστορίεςΝα κλείσουμε τα αντίστοιχα θέματα τότε. Το παρόν (στο οποίο συνέχεια οι ανυπόφοροι τέως και νυν φαντάροι γράφουν τις σαχλαμάρες τους για τη θητεία τους, ενοχλώντας αυτούς που πέρασαν και δεν ακούμπησαν λόγω μπαμπά και μπάρμπα) και το άλλο περί γονέων (στο οποίο οι ανυπόφοροι γονείς ζαλίζουν τα @@ των φορουμιτών για τα παιδιά τους).
κάτι άλλο εννούσε που μου το χε πει από κοντα
εσύ γιατί ενοχλήθηκες τώρα δεν κατάλαβαΕυχαριστώ όλους για τις συμβουλές
-
Πριν παρουσιαστώ είχα διαβάσει σε ΠΔ (δε θυμάμαι αν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται o koutsan) ότι οι 4,5 βαθμοί ήταν το όριο του Ι1. Την πρώτη φορά που με ήλεγξε στρατιωτικός οφθαλμίατρος (όχι πολύ διεξοδικά) υιοθέτησε τους 4,5 βαθμούς που του ανέφερα για το ένα μάτι (ενώ είχα 4,75). Τη δεύτερη - άλλος γιατρός - κατάλαβε ότι έχω 4,75 και θα με έβγαζε Ι2 αλλά, ύστερα από παράκλησή μου, έγραψε 4,5 βαθμούς και Ι1.Υ.Γ.: 2007 Β' ΕΣΣΟ
Α, οπότε και εγώ θα το παίξω 4,5αρης, γιατί θέλω να βγω με όπλο.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Γεγονός. Το sleeping bag ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί πριν την ορκομωσία ΠΑΝΤΟΥ..!!!Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στα άλλα κέντρα, αλλά στην Άρτα δεν είναι ότι το επιτρέπουν επίσημα αλλά γίνεται 'ανεκτό' και πριν την ορκωμοσία. Και το λέω με πλήρη επίγνωση γιατί εγώ είχα υπνόσακο στο ΚΕΥΓ όπως και όλος ο θάλαμος. Εννοείται ότι στην επιθεώρηση θαλάμων θα είναι χωμένο στο σακ βουαγιάζ.
Για πάτους, μετά από test-walk¶de διαφόρων πάτων (και σιλικόνης) έχω να πω ότι ησύχασα όταν έβγαλα από παλιά αθλητικά τους πάτους που ήταν από κάτι σαν αφρολέξ και τους έβαλα στις αρβύλες.
Περί Θητείας [#2]