-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οι συνθηκες στο στρατο σιγουρα δεν ειναι και οι καλυτερες,αλλα μηπως ειναι σε καποιον αλλον τομεα της κοινωνιας οι καλυτερες;οχι.Mε τη διαφορά ότι κανένας άλλος τομέας της κοινωνίας δεν είναι επιφορτισμένος με την 'ασφάλεια' της χώρας, ούτε και σπαταλά τόσα μεγάλα πόσα από τον προϋπολογισμό
-
οκ σε αυτο εχεις δικαιο.
παντως στα τεθωρακισμενα που ημουν εγω,μπορω να πω οτι τα στελεχη που απαρτιζαν τα αρματα ειχαν πληρη γνωση του αντικειμενου τους.
ειδικα στο λιτοχωρο που ημουν οπου και η ταξιαρχια εκει ειναι ταξιαρχια επιδειξεως,ηταν πραγματικα φοβερη η γνωση που ειχαν πολλα στελεχη πανω στα λεοπαρντ.εξαλλου πολλοι ειχαν κανει και αντιστοιχα σχολεια σε μοναδες της γερμανιας.για αλλες μοναδες δεν γνωριζω. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
τις κουβέρτες τινάξε τις πριν τις στρώσεις...Σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μπορείς να αναπνεύσεις στο θάλαμο μετά.
Και επίσης, μην τις αφήνεις ποτέ να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου.
Η κουβέρτα μου στο νησί είχε ραμμένη τη χρονολογία υφάνσεώς της. 1975.
ginogsm χωρίς παρεξήγηση....είσαι καραβάνι?
Ελα ντε... Θα ήταν και σωστή η επιλογή του αυτοκινήτου για την περίσταση.
Πστ, κανονίστε να μου κάνετε το θέμα μπίλιες με τα σας.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Όχι βέβαια. Η υπηρεσία έτσι δυσκοίλια που είναι τους ενοχοποιεί, γιατί αποδεικνύεται ότι δεν τους έχει μάθει να χειρίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Τους έχει μάθει μόνο να βγάζουν το αγγούρι από τον δικό τους τον κώλο και να το βάζουν στον κώλο του αμέσως επόμενου στην ιεραρχία (υπολοχαγός το έχει αυτό σε αναφορά φρουράς ταξιαρχίας).
Δεν κατηγόρησα τον ΕΣ στο σύνολο του.Δε θα ξεχάσω ποτέ τον Ανθυπασπιστή - διμοιρίτη που μας νουθετούσε ουρλιάζοντας στο κέντρο:
- 'Πάντα να διώχνετε την ευθύνη από πάνω σας, δε θα κάνετε τίποτα μόνοι σας, θα ρωτάτε κάποιον ανώτερο για να μην έχετε την ευθύνη'.
Καλά μέχρι εδώ, μέχρι που ρίχνει την ΚΕΡΑΜΙΔΑ:
- 'Και να ξέρετε, αυτό να κάνετε και στη ζωή σας έξω, να διώχνετε την ευθύνη...'
Κάτι τέτοια ακούω τους τελευταίους 8 μήνες και ο ρυθμός απώλειας των μαλλιών μου έχει επιταχυνθεί πολύ...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
....
Μήπως είσαι αντιρρησίας ;
Touchέ!
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Επειδή έχουμε δύο πλευρές - των πολιτών και των ενστόλων - και από τη μία υπάρχει ένας πρόσφατος νεκρός καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις για ποια πλευρά μιλάς.
Δεν υπάρχει καμία πλευρά. Όλοι είμαστε πολίτες του ίδιου κράτους. Και εννοώ να είμαστε περισσότερο άνθρωποι δείχνοντας περισσότερη κατανόηση στα (τυχόν) προβλήματα κάποιου χωρίς να κατηγορούμε και να αφορίζουμε (αυτός είναι φλούφλης, αυτός γιωτάς, αυτός καραβανάς, κοκ).
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
....
Μήπως είσαι αντιρρησίας ;
Touchέ!
Mάλλον καθόλου φαντασία, καθώς δεν έχω πει ποτέ γιατί να πηγαίνουμε φαντάροι, να πάει να μ@μηθεί ο στρατός κλπ, υπηρετησα τα 18 μηνάκια μου και έχω πει πολλές φορές ότι την θητεία μου την ξαναέκανα, με τις αρκετές δυσκολίες που συνάντησα...να μένω 2,5 μήνες σε σκηνές στο Χαϊδάρι γιατί τα κτήρια ήταν κίτρινα απο το σεισμό (ο θεός μόνο ξέρει γιατί δεν βγήκαν κόκκινα ) κλπ.
Πάμε τώρα.
Υποθέτω ότι το συνάγεις από το γεγονός ότι υποστηρίζω με θέρμη το στρατιωτικό καθήκον αντί να κακαρίζω για τις 'άσχημες συνθήκες' στον ΕΣ.
Όχι , είμαι μηχανικός Η/Υ και μεγάλων συστημάτων σε κορυφαία εταιρεία του χώρου και έχω σπουδάσει μηχανολόγος. Υπηρέτησα επιτυχώς ως ΔΕΑ και ώς ένα βαθμό αντιλαμβάνομαι τις τακτικές.Δεν είχα όνειρο να μπω σε στρατιωτικές σχολές ( προλαβαίνω την σκέψη σου ) και εντελώς ενσυνείδητα επέλεξα να μην μπω σε αυτές παρ' όλο που βαθμολογικώς είχα την δυνατότητα.
Άλλο να υποστηρίζεις με θέρμη το στρατιωτικό καθήκον, και άλλο να λές με τέτοιο κυνησμό ότι οι φαντάροι είναι αναλώσιμοι, για ξανασκέψου το αλλά βάλε στο μυαλό σου στη θέση του παιδιού τον αδερφό σου ή τον γιο σου.......την ίδια αντιμετώπηση έχεις και πάλι? Το δύσκολο να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ που είναι? Εγώ επέλεξα παρά κάποιες πιέσεις που δέχθηκα να ΜΗΝ υπηρετήσω ως ΔΕΑ....so what?
Τι εννοείς με το μπράβο; Η κακή νοοτροπία της πλειοψηφίας των Αξιωματικών και δη των ανωτάτων δεν ενοχοποιεί αυτόματα την Υπηρεσία.
Η κακή νοοτροπία σε τέτοια θέματα των αξιωματικών μου λέει πολλά, για την συμπεριφορά που θα έχουν αν κληθούν να πολεμήσουν, και μιας και είσουν δόκιμος για πες μου....πόσοι απο τα καραβάνια, είναι σε θέση να πολεμήσουν? Πραγματικά ελπίζω να μην με εκπλήξει η απάντηση σου.
Θεωρώ ότι ο στρατός είναι χωνευτήρι. Βρίσκεις μέσα τον οποιονδήποτε και οφείλεις να τον χειριστείς κατάλληλα. Όντας αντίθετος στις σημερινές ανάγκες περί ψυχολόγων κτλ δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ από την άλλη μεριά πως υπάρχει ανικανότητα από το σύστημα να ελέγξει επαρκώς , να περιορίσει και ενδεχομένως να αποβάλλει - γιατί νοσοκομείο δεν είναι προκειμένου να θεραπεύσει - με τις αντίστοιχες συνέπειες για τους αποβληθέντες , τα άτομα εκείνα που δεν εξυπηρετούν το σκοπό του. Το να τους αφήνεις να αυτοκτονούν ή να παίρνουν ναρκωτικά με τη σέσουλα είναι ό,τι χειρότερο. Το να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις μέσα από το σύνολο αυτά τα στοιχεία είναι σχετικά εύκολο. Να τα χειριστείς - και ειδικότερα να εκπαιδευτείς για να το κάνεις αυτό - είναι το δυσκολότερο.
ο Στρατός όπως όλοι ξέρουμε είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, θα βρεις τα πάντα εκει μέσα, απλα πρέπει να μάθεις να ζεις αρμονικά (όσο γίνεται), Το να μην υπάρχει κάποιος ειδικώς να ελένχει ευαίσθητα άτομα και να τα αξιολογεί, να τους δίνει Ι5 ή να ενημερώνει τον λόχο για ιδιαίτερη μεταχείρηση ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ? Στα @@ μου έχω κάνει σκοπιά φίλου και καπάκι 2ωρο δικό μου γιατί ήταν χάλια ψυχολογικά......3 μηνες μετά έγινε το ακριβώς ανάποδο, και να μην μου το ξεπλήρωνε δεν με ένοιαζε, αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, πρέπει να βοηθάμε αν και οσο μπορούμε.
Για τα ναρκωτικά χέσε μεσα, πιστεύω τα είδες μόνος σου....αφου ξέρατε (λέω ξέρατε γιατί ήσουν ΔΕΑ) ποιοι παίρνουν...κανατε ποτε τπτ? Εσύ φυσικά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι, γενικά μιλάω για τους αξιωματικούς.
Φίλε μου είχα στο κέντρο φίλο που είχε πεθάνει ο πατέρας του λιγότερο απο 8-10 μηνες πριν μπει, και ένα βράδυ στην σκοπιά τον άκουσε να τον φωνάζει, και νόμιζε ότι τον είδε....δεν έπρεπε να το λασκάρουν απο υπηρεσίες αυτό το παιδί?
'Πάντα να διώχνετε την ευθύνη από πάνω σας, δε θα κάνετε τίποτα μόνοι σας, θα ρωτάτε κάποιον ανώτερο για να μην έχετε την ευθύνη'
Αυτό αν και δεν μου το είπε κανένας μονιμος, το έκανα απο μόνος μου, εκει μέσα πρέπει ανα πάσα στιγμή να έχεις τον κόλο σου καλημένο....δεν συμφωνείς?
Sorry για το μεγάλο ποστ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Βασικά αυτό που λύνει το όλο θέμα είναι ότι για να δεις τι άνθρωπος είναι κάποιος απλά δώστου εξουσία!Ακόμα και γνωστό στρατονόμο είχα, που σε συζήτητση πάνω μου έλεγε κάτι @@ του στυλ εβγαινα στο νησί και ψάχναμε οδηγούς να τους ψαρώσουμε ότ ιθα τους γράψουμε κλπ και σε ερώτηση μου...γιατί? Γιατί είχε πλάκα! Ε τι να πεις ρε συ!
Κατάλαβα ρε ότι έκανες πλάκα!
ΠΟΙΟΣ?
απλα να προσεχουν λιγο παραπανω τα παιδια που θα πανε σε κινησεις εκτος στρατοπεδου...για το καλο τους τα λεει και ο offset...
διαβαζα αυτο με τις κολλες και πεθανα στο γελιο...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
'Πάντα να διώχνετε την ευθύνη από πάνω σας, δε θα κάνετε τίποτα μόνοι σας, θα ρωτάτε κάποιον ανώτερο για να μην έχετε την ευθύνη'
Αυτό αν και δεν μου το είπε κανένας μονιμος, το έκανα απο μόνος μου, εκει μέσα πρέπει ανα πάσα στιγμή να έχεις τον κόλο σου καλημένο....δεν συμφωνείς?
Καθόλου δε διαφωνώ, απλώς ο τύπος μας 'νουθετούσε' και για τη ζωή μας έξω!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
τις κουβέρτες τινάξε τις πριν τις στρώσεις...
Σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μπορείς να αναπνεύσεις στο θάλαμο μετά.
Και επίσης, μην τις αφήνεις ποτέ να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου.
Η κουβέρτα μου στο νησί είχε ραμμένη τη χρονολογία υφάνσεώς της. 1975.
Ελα ντε... Θα ήταν και σωστή η επιλογή του αυτοκινήτου για την περίσταση.
Πστ, κανονίστε να μου κάνετε το θέμα μπίλιες με τα σας.
αυλωνα στην ιλη νεοσυλλεκτων ειχαμε κουβερτες με χρονολογια ραφης το 1956
παντως θελουν καλο τιναγμα πριν ξαπλωσεις εκει πανω.εμας μας ειχαν υποχρεωσει κιολας να τις τιναξουμε εξω.απιστευτη σκονη. -
τις κουβερτες παντα τιναγμα...
ο ενας δε τις τιναζει, ο αλλος δε τις τιναζει και αμα εισαι αρχαιολογος στο τελος βρισκεις σκονη απο την εποχη του Χαλκου...
βεβαια οταν σου λεει ο αξ/κος η ο υπαξ να τις τιναξεις ( ) ειναι παλιομ@λακας και τετοια...
υγ.αυτα τα λεω και γω γιατι ως ενα σημειο τα ιδια ελεγα...
-
Πηγα κ πηρα σημερα 7 t-shirt χακοειδη κ 1 παραλλαγης(Ραμπο κ ετσι )
12 ζευγαρια καλτσες
12 boxerakiaΕιδη υγιεινης οκ
φαρμακα ok
λουκετα αυριο(ποσα btw ?)
Tιποτε αλλο ?
-
Μια ερωτηση, το μηνα που μπαινουν μεσα, περιπου ποτε ειναι? Δλδ αρχες, τελη?
-
Από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορεί να έχει κανείς μαζί του στον στρατό, είναι τα μωρομάντηλα, το χαρτι υγείας δεν κάνει καλή δουλειά .
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Tιποτε αλλο ?
Βαζελίνη...
για τις αρβύλες
-
Σε άσκηση κάνεις μέχρι και ολόκληρος μπάνιο με μωρομάντηλα (ναι, το λέμε πολλές φορές για να το εμπεδώσετε: πάρτε μωρομάντηλα).
-
μωρομάντηλα τσονσον & τσονσον, στην μια τσέπη της παραλλαγής, 'παπιέ ντε κωλ' στην άλλη (αφού έχεις βγάλει το χαρτόνι για να μη πιάνει χώρο) και θα περάσεις τέλεια στο στρατό!!
το σπαστικό είναι στα ντους μέχρι να συνηθίσεις τι πρέπει να παίρνεις μαζί σου ώστε να μη τα κάνεις όλα χάλια, στην αρχή πάρε τα σώβρακα κάτω στα βρωμόνερα πάρε όλο το σαμπουάν κάτω, ή οδοντόβουρτσα στο πάτωμα κτλ κτλ..
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
12 ζευγαρια καλτσες
12 boxerakia
Ειδη υγιεινης οκ
φαρμακα ok
Tιποτε αλλο ?Ξέχασα να πω το εξής. Κι εγώ μποξεράκια φοράω πάντα, αλλά στο στρατό κατέληξα ότι βολεύουν τα σλιπάκια περισσότερο, καθότι η παραλλαγή είναι 'αεράτη' και ενδέχεται να έχεις προβλήματα 'κινήσεων'. Πάρε και 3-4 σλιπάκια, για ασκήσεις, πορείες κτλ. Βολεύουν!
(Τελικά ρε παιδιά, μήπως ο στρατός έχει και γαμώ τα έξοδα; )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Tιποτε αλλο ?
Βαζελίνη...
για τις αρβύλες
KY
για να γυαλίζουν περισσότερο
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
12 ζευγαρια καλτσες
12 boxerakia
Ειδη υγιεινης οκ
φαρμακα ok
Tιποτε αλλο ?Ξέχασα να πω το εξής. Κι εγώ μποξεράκια φοράω πάντα, αλλά στο στρατό κατέληξα ότι βολεύουν τα σλιπάκια περισσότερο, καθότι η παραλλαγή είναι 'αεράτη' και ενδέχεται να έχεις προβλήματα 'κινήσεων'. Πάρε και 3-4 σλιπάκια, για ασκήσεις, πορείες κτλ. Βολεύουν!
(Τελικά ρε παιδιά, μήπως ο στρατός έχει και γαμώ τα έξοδα; )
αστα να πανε.ιδιως αν εισαι και συχνα εξοδουχος.αν βαλεις περιπου 10 εξοδους το μηνα,και τρως κανα 15αρι σε καθε εξοδο που και παλι λιγα εβαλα,κανουν γυρω στα 150 ευρω.βαλε μετα οταν εισαι μεσα,καφεδες,πιτσες,γυρους,τσιγαρα οσοι καπνιζουν,αναψυκτικα,σαντουιτς,σοκολατοειδη,
θες τουλαχιστον 300 ευρω το μηνα.τουλαχιστον.
εκτος βεβαια αν οταν εισαι εξοδουχος δεν βγαινεις,με μεγαλη πιθανοτητα να σε χωσουν σε αγγαρειες,
και τρως παντα το φαγητο του στρατου,τυπου γκοτζιλα και μπακαλεο.
αν και αυτο εξαρταται απο το μαγειρα.λιτοχωρο ας πουμε που ημουν,ο μαγειρας ειχε ταβερνα στη θεσσαλονικη.και μαγειρευε καθημερινα και γαμω τα φαγητα.του ειχε δωσει βεβαια και ο δικας το ελευθερο να παραγγελνει διαφορα τροφιμα.
Περί Θητείας [#2]