-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
ρε πούστη μου έμαθα οτι από Κόρινθο παίρνουν του κερατά ΕΛΔΥΚ...
Μη μας κάτσει καμιά στραβή!
Ερώτηση ενός υποψηφίου...ψάρακα: σε στέλνουν ΕΛΔΥΚ με το ζόρι;
Δυστυχώς ΝΑΙ... Αν περίμεναν από τους εθελοντές (ειδικά αυτή την περίοδο), σώθηκαν...
ΡΕ ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕΕΕΕ... Μια χαρά είναι η Κύπρος τώρα, το λέω και θα το ξαναπώ... Χίλιες φορές καλύτερα από οποιοδήποτε κωλοχωρι στον Έβρο ή από οποιαδήποτε γκασμαδία.
Αν σε επιλέξουν είναι υποχρεωτικό να πας, εκτός αν έχεις ΠΟΛΥ σοβαρό (οικογενειακό ή υγείας) λόγο ή καλό βύσμα ή αν είσαι 'ψυχοπαθής'. Αξίζει τον κόπο όμως να σε στείλουν μετά στην πινέζα? Ή να απολυθείς με ένα Ι ψυχολογικό να σε στολίζει?
-
τι δικαιολογητικά πρέπει να υπάρχουν ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει αγροτική άδεια στο ΠΝ ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι δικαιολογητικά πρέπει να υπάρχουν ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει αγροτική άδεια στο ΠΝ ?Άντε ρε που μου θες και αγροτική άδεια. Παλιόψαρο. Φύλαξέ μου ρε το νερό όταν κάνεις μπάνιο. Το θέλω για ψαρόσουπα.
-
Ο πατέρας του να έχει ζώα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ρε πούστη μου έμαθα οτι από Κόρινθο παίρνουν του κερατά ΕΛΔΥΚ...
Μη μας κάτσει καμιά στραβή!
Ερώτηση ενός υποψηφίου...ψάρακα: σε στέλνουν ΕΛΔΥΚ με το ζόρι;
Δυστυχώς ΝΑΙ... Αν περίμεναν από τους εθελοντές (ειδικά αυτή την περίοδο), σώθηκαν...
ΡΕ ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕΕΕΕ... Μια χαρά είναι η Κύπρος τώρα, το λέω και θα το ξαναπώ... Χίλιες φορές καλύτερα από οποιοδήποτε κωλοχωρι στον Έβρο ή από οποιαδήποτε γκασμαδία.
Αν σε επιλέξουν είναι υποχρεωτικό να πας, εκτός αν έχεις ΠΟΛΥ σοβαρό (οικογενειακό ή υγείας) λόγο ή καλό βύσμα ή αν είσαι 'ψυχοπαθής'. Αξίζει τον κόπο όμως να σε στείλουν μετά στην πινέζα? Ή να απολυθείς με ένα Ι ψυχολογικό να σε στολίζει?
Το Ι δεν φαινεται πουθενα πια. Απαγορευεται, προσωπικα δεδομενα. Ακομα και Ι5 να βγεις δεν φαινεται πουθενα παρα μονο εσωτερικα στις υπηρεσιες του στρατου, και απαγορευεται να σε ρωτησει καποιος αν εχεις απολυθει κανονικα ή αν εχεις βγει Ικατι
-
νομιζω οτι απλα σε ρωτανε και πρεπει να δηλωσεις σε μερικες περιπτωσεις π.χ. για την εκδοση διαβατηριου,εαν εχεις εκπληρωσει τη θητεια σου η αν εχεις απαλλαγει νομιμα απο αυτην.
για ποιο λογο απαλλαχθηκε καποιος η με τι Ι απολυθηκε,οντως δεν το ρωτανε πλεον και δεν επιτρεπεται να το ρωτησουν.
δεν ξερω αν στα σωματα ασφαλειας ισχυει κατι αντιθετο. -
ρε παιδιά στην Ελλάδα ζούμε, ένα τηλεφώνημα να κάνει κάποιος στην εκάστοτε υπηρεσία αν έχει φίλο ή γνωστό μπορεί να μάθει τα πάντα. Δε μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του, αλλά μπορεί να του κάνει τη ζωή πιο δύσκολη.
`Οσο για την αγροτική, αν έχεις κτήμα και δηλώνεις αγροτικό εισόδημα δε φτάνει?
-
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13/01/07
Οι αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων
Η Στρατολογία κρατάει αναλυτικό φάκελο για κάθε στρατεύσιμο, όπου καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη στράτευσή του, όπως αναβολές ή ιατρικές διαγνώσεις. Στο φάκελο αυτόν έχει πρόσβαση μόνο ο αμέσως ενδιαφερόμενος, ενώ τρίτο άτομο δεν μπορεί να ζητήσει να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του φακέλου.
Τρία πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης υπάρχουν, και εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο ύστερα από αίτηση του αμέσως ενδιαφερομένου, τα εξής:
- Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α.
Χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις συναλλαγές με το Δημόσιο και τους ιδιώτες, και κυρίως για την εύρεση εργασίας. Αναγράφει μόνο τη στρατολογική κατάσταση του στρατεύσιμου, χωρίς άλλες λεπτομέρειες, όπως έχει αποφασίσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Κάθε νόμιμο τέτοιο πιστοποιητικό χρησιμοποιεί την παρακάτω ορολογία:
-
«Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και υπέχει στρατιωτική υποχρέωση», για όσους δεν έχουν ακόμα υπηρετήσει.
-
«Εχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει στρατιωτική υποχρέωση», για όσους υπηρέτησαν την θητεία τους.
-
«Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει στρατιωτική υποχρέωση», για όσους πήραν απαλλαγή.
- Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α πλήρες:
Είναι αντίγραφο του φακέλου του κάθε στρατεύσιμου και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, δηλαδή και τα ιατρικά δεδομένα και λόγους απαλλαγής, όπου υφίστανται. Είναι αποκλειστικά για προσωπική ενημέρωση.
- Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Β:
Χρησιμοποιείται μόνο για αίτηση έκδοσης διαβατηρίου.
-
Να ρωτήσω και κάτι ακόμη σαν ψάρακας.
Με τις αναπηρίες γονέων τι γίνεται; Φίλος μου έκανε 3 μήνες λιγότερο λόγω αναπηρίας του πατέρα του. Δεν ήταν πρώτο παιδί αλλά πρώτος γιός. Πρέπει να ναι αναπηρία πατέρα και πρώτος γιος, ώστε να θεωρηθείς προστάτης οικογένειας;
-
http://www.thiteia.org
μιας και σε λιγο θα πας στρατο.
θα βρεις απαντησεις σε πολλες ερωτησεις. -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Να ρωτήσω και κάτι ακόμη σαν ψάρακας.Με τις αναπηρίες γονέων τι γίνεται; Φίλος μου έκανε 3 μήνες λιγότερο λόγω αναπηρίας του πατέρα του. Δεν ήταν πρώτο παιδί αλλά πρώτος γιός. Πρέπει να ναι αναπηρία πατέρα και πρώτος γιος, ώστε να θεωρηθείς προστάτης οικογένειας;
πανω απο 67% νομιζω...
-
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου ορμώμενος από την παρακάτω δημοσίευση http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 857#806857
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
...σε μένα προσωπικά μπορεί να μου αρέσει η γυμναστική και το τρέξιμο και πως κάποτε η ένταξη στις ειδικές δυνάμεις φαινόταν ως καλή ιδέα (αν και θα πάω 'παππούς' πλέον, άρα άκυρο- χαχαχχαχα!)...
Επειδή με ενδιαφέρει η προοπτική των ειδικών δυνάμεων, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, έμαθα από επίσημη πηγή ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Είμαι τώρα σχεδόν 27, οπότε σε 3 χρόνια που θα έχω τελειώσει ό,τι κάνω αυτή τη στιγμή, θα δηλώσω.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καλή φυσική κατάσταση (μη φανταστείς κάτι το τρομερό, π.χ. να μπορείς να καλύψεις το μίλι σε 7',30''), οπότε αν τη διαθέτεις, δεν υπάρχει κανένας άλλος περιοριστικός παράγοντας.Το Δεκέμβριο διέκοψα την αναβολή μου και το Μάιο μπαίνω φαντάρος. Δήλωσα καταδρομείς παρόλα τα 26+ χρόνια μου (το Μάιο θα είμαι 26,5 ετών). Είναι κάτι που από μικρός έλεγα να κάνω. Αυτό, όμως, που με έπεισε είναι οι εντελώς αντίθετες εμπειρίες τριών φίλων μου από τη θητεία τους. Οι δύο απολύθηκαν πριν 3-4 μήνες από αεροπορία/ναυτικό και ο τρίτος απολύεται σε 15 μέρες από τους καταδρομείς.
Οι πρώτοι ισχυρίζονται ότι ήταν ότι πιο άχρηστο έχουν κάνει σε όλη τους τη ζωή. Όλη μέρα καθισμένοι σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν κάτι συγκεκριμένο και χωρίς να μάθουν κάτι χρήσιμο. Ο τρίτος παρόλα τα αρνητικά που συνάντησε ισχυρίζεται ότι δεν το μετάνοιωσε. Πέραν της γυμναστικής, της περιπέτειας, κτλ έμαθε κάποια ενδιαφέροντα και (ενίοτε) χρήσιμα πράγματα. Σε αυτό συνετέλεσε το ότι υπηρέτησε σε (πολύ) μάχιμη μονάδα στην Κύπρο, όπου οι συνθήκες ευνοούν μια 'χρήσιμη' θητεία.
Σε ότι αφορά τις 'προϋποθέσεις' για να υπηρετήσεις στις ειδικές δυνάμεις, πιστεύω ότι αρκεί να το θέλει κανείς (και δεν εννοώ από στρατοκ@υλικής πλευράς). Ο συγκεκριμένος φίλος μου δεν είναι ούτε στρατόκ@υλος, ούτε τέρας φυσικής κατάστασης, σε γυμναστήριο δεν έχει πάει ποτέ, σε φασαρία δεν έχει μπλέξει ποτέ. Είναι ένας 27χρονος που η κοιλιά από το αλκοόλ είχε κάνει την εμφάνισή της απειλητικά πριν 1-1,5 χρόνο. Απλά ήθελε να δει κάποια καινούργια πράγματα και να δοκιμάσει τον εαυτό του σε κάτι διαφορετικό. Έτσι, ενώ όταν συμπλήρωνε στην αίτηση διακοπής της αναβολής το 'Χ' στις ειδικές δυνάμεις, 'έτρεμε' το χέρι του, τελικά κατάφερε να βγει πρώτος στα ΛΥΒ (Λόχος Υποψήφιος Βαθμοφόρων). Απλά προσπάθησε και έκανε καλά όσα του ζητήθηκαν. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, σε αυτό βοήθησε πολύ και το κλίμα στην Κύπρο όπου οι αξιωματικοί δεν επιτρέπουν στους μάγκες/εξυπνάκηδες (κληρωτούς & μονίμους) να καταστρέφουν το κλίμα και την όρεξη των φαντάρων*.
Επειδή λοιπόν εγώ - όπως κι αυτός - ως 'πληροφορικάριος' προβλέπεται να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μπροστά από μία οθόνη, θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό.(*): Ο φίλος μου πριν μία εβδομάδα γύρισε με μετάθεση στη Ρεντίνα απ' όπου και θα απολυθεί σε 2 εβδομάδες. Δυστυχώς, η κατάσταση που μου περιγράφει είναι αποκαρδιωτική ακόμα και σε αυτό το κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων. Το βύσμα ζει και βασιλεύει (κατά τα λεγόμενά του) και οι αξιωματικοί φοβούνται τους φαντάρους, δηλ. τα βύσματα αυτών . Οπότε προσανατολίζομαι κι εγώ να πάω στην Κύπρο για να μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
-
Έχεις να συναντήσεις άφθονους λοβοτομημένους στις ειδικές δυνάμεις. Όχι ότι δεν υπάρχουν και αλλού φυσικά.
Έβαλε ό, τι μέσον είχε και δεν είχε για να τον πάρουν ΟΥΚ. Με τπτ! Ο λόγος; Κόντευε τα 25.
από εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 9&start=90
ΟΥΚ πλέον παίρνουν μόνο μόνιμους στο ναυτικό.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Έχεις να συναντήσεις άφθονους λοβοτομημένους στις ειδικές δυνάμεις. Όχι ότι δεν υπάρχουν και αλλού φυσικά.Είμαι σίγουρος για αυτό. Γι' αυτό σκέφτομαι πολύ σοβαρά την περίπτωση της Κύπρου όπου τέτοια φαινόμενα είναι αρκετά περιορισμένα. Πόσοι περισσότεροι να υπάρχουν εκεί σε σχέση με αυτούς που κυκλοφορούν στους δρόμους και αναφέρουμε στα 'Ζώα-Ζώα';
-
κοιτα δεν ειναι και ασχημη φαση οι ε.δ. αλλα το σημαντικο ειναι να φυγεις απο το στρατο χωρις καποιο προβλημα υγειας που θα σε συνοδευσει μετα...αν αποφασισεις οτι δε σε ενδιαφερει αυτο το μερος, τοτε ναι πηγαινε...
απο κει και περα η 35η ειναι η σκληροτερη απο τις μοιρες και μπορω να σου πω οτι ειναι εξαιρετικα πειθαρχημενη...στη κυπρο δεν υπαρχει γενικα το φαινομενο των ταξιαρχων εποπ και αυτο ειναι πολυ καλο ειδικα στο πεζικο...απο κει και περα ομως η εννοια προβλεπομενος παιρνει αλλο νοημα...
αν δεν αγχωνεσαι για ενδεχομενο προβλημα υγειας πηγαινε..
-
Από διάφορες απόψεις που έχω ακούσει έχω κατλήξει στα εξής:
ΟΥΚ: Μόνο για πολύ ψυχάκηδες, ζόρικα πράγματα, πολύ σκληρή εκπαίδευση
Αμφίβιοι καταδρομείς: Όσοι κόβονται από τα ΟΥΚ πάνε εκεί, πολύ ξύλο και καψώνια (που περιλαμβάνουν ξύλο)
Αλεξιπτωτιστές: 'Κολλέγιο' (σχόλιο εκπαιδευτή), μπαίνουν κάτι Κρητίκαροι τύπου Σόμερ με βύσμα, αν εξαιρέσεις τη διαβολοεβδομάδα και τις πτώσεις δεν είναι κάτι φοβερό
Καταδρομείς: Τα ίδια περίπου με τους αμφίβιους καταδρομείς
Πεζοναύτες: Τίποτα φοβερό, μονάδα πεζικού με περισσότερη εκπαίδευση σε όπλα και σε ασκήσεις πεδίου μάχης (κοινώς σοβαρό πεζικό και τίποτα άλλο).Παρακαλώ τα παραπάνω σχόλια δεν τα γράφω ως δεδομένα αλλά ότι έχει πάρει το αυτί μου. Διορθώσεις και σχόλια παραπάνω από καλοδεχούμενα.
-
οπως εχει ηδη αναφερθει στα ΟΥΚ παιρνουν μονο μονιμους πλεον και οχι κληρωτους.
για τους υπολοιπους θα συμφωνησω.αν και αυτο με το ξυλο στους καταδρομεις ειναι νομιζω υπερβολικο.φιλος μου υπηρετησα στα ΛΟΚ και δεν μου ανεφερε περιστατικα οπου το ξυλο ηταν μερος της εκπαιδευσης,οπως ηταν παλια στην ΕΣΑ.
οι αλεξιπτωτιστες πληρωνονται καλα για καθε πτωση που κανουν,αλλα ρε γαμωτο παιρνουν και μεγαλο ρισκο.π.χ. αν δεν ανοιξει το αλεξιπτωτο;
για τους αμφιβιους καταδρομεις δεν ξερω κατα ποσο διαφερουν απο τους ΟΥΚαδες και κατα ποσο παιρνουν κληρωτους. -
Φίλος φίλου που έκανε αμφίβιος καταδρομέας μου είπε ανάμεσα σε άλλα χαριτωμένα ότι τον είχαν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και με το ζόρι του έβγαλαν νύχι από το πόδι. Εννοείται μιλάω για σοβαρό άτομο αλλιώς δεν θα το ανέφερα καν.
-
Εμένα να δεις.....Ενα βράδυ στο Μεγάλο Πεύκο με ξυπνήσανε και με αρχίσανε στη φάλαγγα...Θα μου έκανε καλό λέει, μιας και την επόμενη μέρα είχαμε πορεία στο Κανδύλι....
Μετά μου βάλανε ηλεκτρόδια στους όρχεις και με πλακώσανε στα ηλεκτροσόκ.....Θα τους έκανε καλό λέει, γιατι μετά που θα απολυόμουνα, αν τους έβρισκα, δε θα μπορούσα να τους γα@$#@ω που μου 'χαν κάνει φάλαγγα.....!!!Να με συγχωρείς φίλε μου, αλλα το πόσο σοβαρός είναι ο φίλος του φίλου σου, εχω λογο να το αμφισβητώ.....
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φίλος φίλου που έκανε αμφίβιος καταδρομέας μου είπε ανάμεσα σε άλλα χαριτωμένα ότι τον είχαν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και με το ζόρι του έβγαλαν νύχι από το πόδι. Εννοείται μιλάω για σοβαρό άτομο αλλιώς δεν θα το ανέφερα καν.Αυτό πάρα πολύ οριακά (δηλ ούτε καν ακριβώς έτσι) έχει γίνει σε εκπαίδευση αξιωματικών της εποχής του πατέρα μου, δηλ μιλάμε για τάξη του 1947!!(πρώτη μεταπολεμική τάξη που βγήκε από Ευελπίδων σε μόλις 1,5 χρόνο για να φύγει γρήγορα στο βουνό λόγω εμφυλίου)
Αυτό που άκουσες κατά 99% είναι μούφα ολκής...Δίνω απειροελάχιστες πιθανότητες να είναι αλήθεια...
Περί Θητείας [#2]