Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου ορμώμενος από την παρακάτω δημοσίευση http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 857#806857
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
...σε μένα προσωπικά μπορεί να μου αρέσει η γυμναστική και το τρέξιμο και πως κάποτε η ένταξη στις ειδικές δυνάμεις φαινόταν ως καλή ιδέα (αν και θα πάω 'παππούς' πλέον, άρα άκυρο- χαχαχχαχα!)...
Επειδή με ενδιαφέρει η προοπτική των ειδικών δυνάμεων, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, έμαθα από επίσημη πηγή ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Είμαι τώρα σχεδόν 27, οπότε σε 3 χρόνια που θα έχω τελειώσει ό,τι κάνω αυτή τη στιγμή, θα δηλώσω.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καλή φυσική κατάσταση (μη φανταστείς κάτι το τρομερό, π.χ. να μπορείς να καλύψεις το μίλι σε 7',30''), οπότε αν τη διαθέτεις, δεν υπάρχει κανένας άλλος περιοριστικός παράγοντας.
Το Δεκέμβριο διέκοψα την αναβολή μου και το Μάιο μπαίνω φαντάρος. Δήλωσα καταδρομείς παρόλα τα 26+ χρόνια μου (το Μάιο θα είμαι 26,5 ετών). Είναι κάτι που από μικρός έλεγα να κάνω. Αυτό, όμως, που με έπεισε είναι οι εντελώς αντίθετες εμπειρίες τριών φίλων μου από τη θητεία τους. Οι δύο απολύθηκαν πριν 3-4 μήνες από αεροπορία/ναυτικό και ο τρίτος απολύεται σε 15 μέρες από τους καταδρομείς.
Οι πρώτοι ισχυρίζονται ότι ήταν ότι πιο άχρηστο έχουν κάνει σε όλη τους τη ζωή. Όλη μέρα καθισμένοι σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν κάτι συγκεκριμένο και χωρίς να μάθουν κάτι χρήσιμο. Ο τρίτος παρόλα τα αρνητικά που συνάντησε ισχυρίζεται ότι δεν το μετάνοιωσε. Πέραν της γυμναστικής, της περιπέτειας, κτλ έμαθε κάποια ενδιαφέροντα και (ενίοτε) χρήσιμα πράγματα. Σε αυτό συνετέλεσε το ότι υπηρέτησε σε (πολύ) μάχιμη μονάδα στην Κύπρο, όπου οι συνθήκες ευνοούν μια 'χρήσιμη' θητεία.
Σε ότι αφορά τις 'προϋποθέσεις' για να υπηρετήσεις στις ειδικές δυνάμεις, πιστεύω ότι αρκεί να το θέλει κανείς (και δεν εννοώ από στρατοκ@υλικής πλευράς). Ο συγκεκριμένος φίλος μου δεν είναι ούτε στρατόκ@υλος, ούτε τέρας φυσικής κατάστασης, σε γυμναστήριο δεν έχει πάει ποτέ, σε φασαρία δεν έχει μπλέξει ποτέ. Είναι ένας 27χρονος που η κοιλιά από το αλκοόλ είχε κάνει την εμφάνισή της απειλητικά πριν 1-1,5 χρόνο. Απλά ήθελε να δει κάποια καινούργια πράγματα και να δοκιμάσει τον εαυτό του σε κάτι διαφορετικό. Έτσι, ενώ όταν συμπλήρωνε στην αίτηση διακοπής της αναβολής το 'Χ' στις ειδικές δυνάμεις, 'έτρεμε' το χέρι του, τελικά κατάφερε να βγει πρώτος στα ΛΥΒ (Λόχος Υποψήφιος Βαθμοφόρων). Απλά προσπάθησε και έκανε καλά όσα του ζητήθηκαν. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, σε αυτό βοήθησε πολύ και το κλίμα στην Κύπρο όπου οι αξιωματικοί δεν επιτρέπουν στους μάγκες/εξυπνάκηδες (κληρωτούς & μονίμους) να καταστρέφουν το κλίμα και την όρεξη των φαντάρων*.
Επειδή λοιπόν εγώ - όπως κι αυτός - ως 'πληροφορικάριος' προβλέπεται να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μπροστά από μία οθόνη, θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό.
(*): Ο φίλος μου πριν μία εβδομάδα γύρισε με μετάθεση στη Ρεντίνα απ' όπου και θα απολυθεί σε 2 εβδομάδες. Δυστυχώς, η κατάσταση που μου περιγράφει είναι αποκαρδιωτική ακόμα και σε αυτό το κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων. Το βύσμα ζει και βασιλεύει (κατά τα λεγόμενά του) και οι αξιωματικοί φοβούνται τους φαντάρους, δηλ. τα βύσματα αυτών . Οπότε προσανατολίζομαι κι εγώ να πάω στην Κύπρο για να μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.