-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Υπάρχει και το Ι3 άοπλο. Φυσικά έχω γνωρίζει και Ι1 άοπλο , ό,τι να ναι
Εγώ ξέρω μόνο Ι1 άυπνο.
Με 600 περίπου ώρες σκοπιάς χρεωμένες στην πάρτη μου σε νιώθω...
lokatzis
Aν θυμάμαι καλά Ι3 ένοπλο προβλέπεται.
Η Ι2 από πλευράς σκοπιάς και ασκήσεων δεν παρουσιάζει καμία μα καμία διαφορά με τη Ι1. Νομίζω ως Ι2 αποκλείεσαι μόνο από οδηγός (λόγω συνήθως μυωπίας).
Σου σκάω καμια εκατοντάδα, ίσως και παραπάνω...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Υπάρχει και το Ι3 άοπλο. Φυσικά έχω γνωρίζει και Ι1 άοπλο , ό,τι να ναι
Εγώ ξέρω μόνο Ι1 άυπνο.
Με 600 περίπου ώρες σκοπιάς χρεωμένες στην πάρτη μου σε νιώθω...
lokatzis
Η Ι2 από πλευράς σκοπιάς και ασκήσεων δεν παρουσιάζει καμία μα καμία διαφορά με τη Ι1. Νομίζω ως Ι2 αποκλείεσαι μόνο από οδηγός (λόγω συνήθως μυωπίας).
Σου σκάω καμια εκατοντάδα, ίσως και παραπάνω...
Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο.
-
Κωστα εχω παραπανω ωρες σκοπιας και σκεψου οτι το τελευταιο 8μηνο της θητεις μου δεν εκανα σκοπια.
επισης καποιες λιγες ωρες θαλαμοφυλικη, και αρκετες σε μηχανηματα HF & UHF τα οποια τα καναμε αναμεσα στα σκοπετα Εχει τεντωσει το κορμακι μου λεμε για 10 μηνες...μετα απο το 2 μηνα στη Ροδο κοιμομουνα κανονικα το βραδυ στην πυλη σαν σκοπος. (Μονιμη μεταθεση σε φυλακιο) -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
I4 και άνω=Οχι σκοπιές!Και καλύτερα σκοπός...ρεμβάζεις...απολαμβάνεις τα άστρα...παρά μέσα στα λίπη και τις σκουριές Κωνσταντίνε!
ρε παιδια δεν μπορω να καθομαι και να κανω 'τιποτα' για Χ ωρες, τρελαινομαι. Δεν μπορω να καθομαι να χαζευω σαν μαλακας περιμενοντας να περασει η ωρα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
I4 και άνω=Οχι σκοπιές!
Και καλύτερα σκοπός...ρεμβάζεις...απολαμβάνεις τα άστρα...παρά μέσα στα λίπη και τις σκουριές Κωνσταντίνε!
ρε παιδια δεν μπορω να καθομαι και να κανω 'τιποτα' για Χ ωρες, τρελαινομαι. Δεν μπορω να καθομαι να χαζευω σαν μαλακας περιμενοντας να περασει η ωρα.
Πλεον σημερα η τεχνολογια φροντιζει ετσι ωστε ενας σκοπος να περναει πολυ καλα στην σκοπια!! Παιρνεις ενα smartphone, παιζεις κανα game, μιλας με την γκομενα, βγαζεις κανα funny βιντεο, ακους μουσικη, με το 3G σερφαρεις στους 4Τ βλεπεις καμια μαλακιτσα, πετας κανα flame να περνα η ωρα...
Νταξει, δεν ειναι τοσο ασχημα δηλαδη...
-
+106
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
I4 και άνω=Οχι σκοπιές!
Και καλύτερα σκοπός...ρεμβάζεις...απολαμβάνεις τα άστρα...παρά μέσα στα λίπη και τις σκουριές Κωνσταντίνε!
Πλεον σημερα η τεχνολογια φροντιζει ετσι ωστε ενας σκοπος να περναει πολυ καλα στην σκοπια!! Παιρνεις ενα smartphone, παιζεις κανα game, μιλας με την γκομενα, βγαζεις κανα funny βιντεο, ακους μουσικη, με το 3G σερφαρεις στους 4Τ βλεπεις καμια μαλακιτσα, πετας κανα flame να περνα η ωρα...
Νταξει, δεν ειναι τοσο ασχημα δηλαδη...
PSP είναι η λύση στην οποία είχαν καταφύγει πάρα πολλοί στο τάγμα μου στη Ρόδο. Έλιωναν με τις ώρες, έπαιζαν διπλό, κτλ.
-
Επίσης, αν είσαι σε καμιά πύλη αμερικάνικης 'ευκολίας', έχεις συχνά την ευκαιρία να πεις 'είναι τρελοί αυτοί οι αμερικάνοι' και να μανουριαστείς μαζί τους... Εμένα μου'τυχε κάτι τέτοιο με κάποιον από τη δικιά τους ασφάλεια μια φορά που ήμουν σκοπός στο Μουζουρά. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας τους.
Βράδυ τώρα, και μάλιστα αργάμιση. Δουλειά μου εκεί ήταν να τσεκάρω τα καρτελάκια τους - αν, αντί για καρτελάκι, ο προσερχόμενος είχε ηλεκτρονικού τύπου ταυτότητα, τον παρέπεμπα στον αρχιφύλακα που είχε τις λίστες. Μου'ρχεται που λέτε ένα άσπρο Land Cruiser με δυο τύπους φουσκωτούς που μοιάζανε σα να γεννήθηκαν από σεξουαλική συνέυρεση του Bibendum της Michelin με τον Σβαρτσενέγκερ, αλλά σε μαύρο χρώμα. Παραλλαγή φοράγανε, εξάρτηση κι αυτό το ηλίθιο παραλιακό καπελάκι χρώματος παραλλαγής... Εγώ είχα ένα καταξεσκισμένο, άπλυτο εδώ και 20 χρόνια αλεξίσφαιρο (χωρίς πλάκες μέσα), το G3 στον ώμο και γεμιστήρα εφ'όπλου.
Πάω που λέτε ο φουκαράς...
- May I see your pass please?
- I work here! μου απαντά ο οδηγός και δείχνει τα κτίρια της βάσης.
- Still, I need to check your pass. I can't let you in without it.
- THIS IS THE FIRST TIME I'M BEING ASKED FOR MY PASS HERE!!! έβαλε τις φωνές ο τυπάς κι άρχισε να τρελαίνεται.
Ε, ξεκρέμασα το G3 απ'τον ώμο μου, το όπλισα, το απασφάλισα... Κόλλησα την κάννη στο δοξαπατρί του μαλάκα...
- There's a first time for everything... του είπα, ήσυχα-ήσυχα.
- Yes, I guess you're right. Και τότε αξιώθηκε να μου δείξει το πάσο του ο κ. ταγματάρχης των 'ενδόξων' αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων...
-
Σιγά ρε μεγάλε....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σιγά ρε μεγάλε.... -
Ελεος..........
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σιγά ρε μεγάλε....Και τι να'κανα; Αν τον άφηνα, ο τυπάς θα με κάρφωνε στο δικό μου διοικητή. Το'χε κάνει λίγες μέρες πρωτύτερα σ'έναν άλλο φαντάρο (οπότε ομολογώ ότι πήγα προειδοποιημένος). Καλύτερα λοιπόν να του πουλήσω τσαμπουκά - και να μη μπορεί να πει ή να κάνει το παραμικρό, γιατί είναι ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ να μην δείξεις διαπιστευτήρια σε σκοπό που κάνει έλεγχο - , παρά να φάω Φ.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
lokatzis
Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Απλά ηθελα να τονίσω ότι κάποια άτομα που θεωρητικά έπρεπε να εκτελούν ένοπλες υπηρεσίες, δεν το έκαναν λόγω τηλεφωνικών 'οδηγιών'.
-
Το πάλαι ποτέ, στην 112ΠΜ έδρευε αμερικάνικο τάγμα πυροβολικού (δε νομίζω να υπάρχει ακόμη). Οι αποθήκες του ήταν στο βουνό, όπου και έδρευε το φοβερό και τρομερό ΣΤΑΕΠ. Οι δύστυχοι εκεί πήγαιναν απο πολλές:1 έως παραπολλές:1. Για να μπορούν να βγουν η πτέρυγα έστελνε ενίσχυση την 'κρούση'. Όσοι υπηρέτησαν εκεί ξέρουν τι εννοώ.
Προφανώς η δουλειά μας ήταν να φυλάμε τους αμερικάνους που φύλαγαν τις αποθήκες τους που φύλαγαν πυρηνικές οβίδες πυροβολικού.
Υπήρχαν έξυπνα αμερικανά που όλη νύχτα χτύπαγαν συναγερμούς όλων των ειδών (απο 5' μέχρι 60') με αποτέλεσμα να μην κοιμάται κανένας.
Με το ξημέρωμα άρχιζε διαφορετικό πανηγύρι για να μπουν στη βάση τους. Στη σειρά, ανοιγόκλεισμα απο 3+ πόρτες (κανονικό ξεκλείδωμα - κλείδωμα) αναγνώριση, ταυτοποίηση κλπ. By the book και χωριιις βιασύνες. Μεσημέριαζε μέχρι να μπουν όλοι μέσα. Αυτό περιόρισε το φαινόμενο των νυχτερινών συναγερμών σε σημαντικό βαθμό -
Στην 115 έγινε και το εξής κουλό με έναν αμερικάνο υπαξιωματικό (μετά τη μανούρα που'κανα στον παπάρα):
Ο υπαξιωματικός αυτός βγήκε με το μινιμπάς των εξοδούχων (ένα Dodge Ram ΛΕΥΚΟ, όπως όλα τους τα υπηρεσιακά), αλλά ξέχασε το καρτελάκι του...
Σε τέτοιες περιπτώσεις, τι κάνει ένας στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος; Παίρνει τηλέφωνο στη μονάδα του και τους ζητά να ενημερώσουν τον αρχιφύλακα και, αν τους είναι εύκολο, να πάει κάποιος στην πύλη το καρτελάκι για να είναι όλα ΟΚ.
Ε, ο εν λόγω τύπος δεν το'κανε... Αντίθετα, πήγε το γιωτόμπαλο και κρύφτηκε κάτω απ'τα καθίσματα του μινιμπάς. Όταν μπήκε ο αερονόμος να κάνει τον έλεγχο, εννοείται ότι τον τσίμπησε. Τον έστειλε μια και δυο στον αμερικάνο διοικητή...
Κι έγινε του ξηλώματος το κάγκελο. Φανταράκι τον κάνανε και του δώσανε και μια δυσμενή μετάθεση (μπορεί και στο Ιράκ). Μετά απ'αυτό, την επόμενη φορά που ξαναφύλαξα στην πύλη Μουζουρά, οι ίδιοι που τις άλλες φορές έρχονταν τύφλα στο μεθύσι και το παίζανε μαγκίτες αλλάξανε τροπάρι: έρχονταν τύφλα στο μεθύσι, αλλά ήταν υπερκαραπροβλεπέ, με το Σεις και με το Σας (good evening Sir, thank you Sir).
-
Δεν το έπαιξες σωστά το παιχνίδι ρε. Έπρεπε να τους βάλεις να κάνουν κάμψεις όσες και οι μέρες σου!
-
Το σκέφτηκα, αλλά προτίμησα απλώς να του δώσω να καταλάβει με τον προαναφερθέντα τρόπο ότι δεν έχω την όρεξή του. Οι Αμερικάνοι της βάσης είναι κωλοχαφιεδάκια του κερατά. Μολονότι και οι ίδιοι καπνίζουν αρειμανίως στις σκοπιές τους και αρκετές φορές το κόβουν στον ύπνο, αν σε σκοπιά που φυλάσσεται από κοινού από Έλληνα και Αμερικάνο καπνίσει ο Έλληνας, θα τον δώσουν στο δικό μας διοικητή θεόστεγνα.
Ευτυχώς που ο τωρινός διοικητής τα πήρε στο κρανίο τόσο πολύ μ'αυτό το συνεχές δόσιμο ώστε τις έκλεισε και τις δυο σκοπιές που μοιραζόμασταν μαζί τους.
-
Για αεροπορία πότε μπορεί να μπει κάποιος και πότε πρέπει να διακόψει την αναβολή ?
Σε γενικές γραμμές σε ποια μέρη μπορεί να τον στείλουν?Σε ποια να επιδιώξει να πάει και ποια να αποφύγει?
-
Τι στο διαολο ρε ολοι βυσμα εχετε κ πηγαινετε αεροποριες και ναυτικα ? ? ?
Μονο στον ΣΞ καταλαβαινεις στρατο...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Τι στο διαολο ρε ολοι βυσμα εχετε κ πηγαινετε αεροποριες και ναυτικα ? ? ?Δοκιμασες απλα να δηλωσεις ΠΝ η ΠΑ περνωντας περιοδευων? Μερικες φορες αυτο αρκει...
Περί Θητείας [#2]