-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
I4 και άνω=Οχι σκοπιές!Και καλύτερα σκοπός...ρεμβάζεις...απολαμβάνεις τα άστρα...παρά μέσα στα λίπη και τις σκουριές Κωνσταντίνε!
Άστον πρόεδρε, όταν του κάτσουν μαγειρία να τρίβει ταψιά με ξεραμένη πίτσα θα καταλάβει!
Τρίτες βράδυ ήταν αυτό, όταν οι υπόλοιποι κοπροσκύλιαζαν στη νυχτερινή εκπαίδευση...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
... όταν οι υπόλοιποι κοπροσκύλιαζαν στη νυχτερινή εκπαίδευση...Μεγάλη παπάτζα ήταν η νυχτερινή εκπαίδευση τις περισσότερες φορές
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
I4 και άνω=Οχι σκοπιές!Και καλύτερα σκοπός...ρεμβάζεις...απολαμβάνεις τα άστρα...παρά μέσα στα λίπη και τις σκουριές Κωνσταντίνε!
Αυτό εξαρτάται που θα πέσεις!
Σε πληροφορώ πως τις σκοπιές του Πεντάγωνου (ναι αυτες μεσα στην Αθηνα) τις εκαναν ΚΑΙ Ι4. Βασικα απλα κρατούσαν ένα όπλο και ενα κουβά στο κεφάλι , ρολο σκιαχτρου δηλαδη. Φαντάσου τωρα πως αυτά τα κάνανε εκεί που είναι 'προβλεπέ'.
-
Ε, ναι! Καλά!
Αλλά στην Σύρο, στο Μπέλες, στην Ρεντίνα και στην Έδεσσα...ήταν υπέροχα!
Νύχτα Χριστουγέννων, π.χ., στην Έδεσσα, με 1 μέτρο χιόνι! Τέλεια! (Τώρα που το θυμάμαι...γιατί τότε το είχα δαγκώσει! )
-
Έκανες φάνταρος στην Έδεσσα ρε πρόεδρε και μας το κρυβες;
Στη Μεραρχία ή στο Μεσημέρι; -
Εκπαιδεύτηκα στα ΛΥΒ. Νομίζω στο Μεσημέρι ήταν.
Δεκέμβριος 1981!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εκπαιδεύτηκα στα ΛΥΒ. Νομίζω στο Μεσημέρι ήταν.Δεκέμβριος 1981!!!
Μη μου πεις οτι λέγατε και το συνθηματάκι 'ΛΥΒ-ΛΥΒ, ΑΝΑΒΟΛΗΒ!'
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εκπαιδεύτηκα στα ΛΥΒ. Νομίζω στο Μεσημέρι ήταν.Δεκέμβριος 1981!!!
Να ρθεις να τη δεις μετά απο 25 χρόνια!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εκπαιδεύτηκα στα ΛΥΒ. Νομίζω στο Μεσημέρι ήταν.
Δεκέμβριος 1981!!!
Να ρθεις να τη δεις μετά απο 25 χρόνια!
Δεν ξέρεις πόσο το θέλω.
Όταν πήγαμε στις Σέρρες, έμαθα ότι έκλεισε το Τάγμα μου στα Ανω Πορρόϊα!
Μέχρι να τα καταφέρω να πάω Έδεσσα, μπορεί να κλείσει και εκείνο το Τάγμα!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
... όταν οι υπόλοιποι κοπροσκύλιαζαν στη νυχτερινή εκπαίδευση...
Μεγάλη παπάτζα ήταν η νυχτερινή εκπαίδευση τις περισσότερες φορές
ειχε και μερικες κακες μερες...
βεβαια το φαι μετα αξιζε...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπάρχει και το Ι3 άοπλο. Φυσικά έχω γνωρίζει και Ι1 άοπλο , ό,τι να ναι
Σαφώς και δεν αξίζει να γίνεις Ιωτάς μόνο και μόνο για να γλιτώσεις τις σκοπιές. Είναι μεγάλη η αίσθηση ελευθερίας και άκρως αγχολυτικό μέσα σε μία μονάδα όταν πας και την αράζεις για 3 ωρίτσες κάπου μόνος σου, εξαιρούνται τα γερμανικά νούμερα βέβαια
Αν δεν κάνεις σκοπιές δεν καταλαβαίνεις τί εστί φανταριλίκι.&- -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και αν πας και στη Σάμο προς την πλευρά του Πυθαγορείου θα βλέπεις και κανά τσακάλι να σουλατσάρει έξω από το φράχτη του στρατοπέδου.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Υπάρχει και το Ι3 άοπλο. Φυσικά έχω γνωρίζει και Ι1 άοπλο , ό,τι να ναιΕγώ ξέρω μόνο Ι1 άυπνο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ ξέρω μόνο Ι1 άυπνο.
Τον καιρο εκεινο πραξικοπημα εγενετο
εν τη ελληνικη τη χωρα.
Και την ωραν λιαν πρωινην
στρατιωται μακρυμαλληδες
ενεφανισθησαν εις αναφορας τον τοπον.
Και ηρωτησαμεν αυτους.
Ποθεν ερχεσθε οπλοφορουντες ανδρες;
Υπηρεσιαν ειχαμε μηνας επτακαιδεκα
εις Αγιου Μαρκου δρομο
μα τωρα εις οικειον λοχον επιστρεψαντες
ουδολως ενθυμουμεθα που ειναι ο θαλαμος μας.Μια ζωη τα ιδια και τα ιδια.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
I4 και άνω=Οχι σκοπιές!
Και καλύτερα σκοπός...ρεμβάζεις...απολαμβάνεις τα άστρα...παρά μέσα στα λίπη και τις σκουριές Κωνσταντίνε!
Σαφώς και δεν αξίζει να γίνεις Ιωτάς μόνο και μόνο για να γλιτώσεις τις σκοπιές. Είναι μεγάλη η αίσθηση ελευθερίας και άκρως αγχολυτικό μέσα σε μία μονάδα όταν πας και την αράζεις για 3 ωρίτσες κάπου μόνος σου, εξαιρούνται τα γερμανικά νούμερα βέβαια
Αν δεν κάνεις σκοπιές δεν καταλαβαίνεις τί εστί φανταριλίκι.&-Κι εγώ στη Ρόδο συνάντησα στο Τάγμα δύο περιπτώσεις ενόπλων-αόπλων. Ο ένας ήταν Ι2 και ο άλλος Ι3 ένοπλο, όμως, και οι δύο με άνωθεν οδηγίες εκτελούσαν μόνο άοπλες υπηρεσίες.
-
Εγώ ξέρω μόνο Ι1 άυπνο.
Με 600 περίπου ώρες σκοπιάς χρεωμένες στην πάρτη μου σε νιώθω...
lokatzis
Aν θυμάμαι καλά Ι3 ένοπλο προβλέπεται.
Η Ι2 από πλευράς σκοπιάς και ασκήσεων δεν παρουσιάζει καμία μα καμία διαφορά με τη Ι1. Νομίζω ως Ι2 αποκλείεσαι μόνο από οδηγός (λόγω συνήθως μυωπίας).
-
Τη μυωπία μου να την αναφέρω όταν καταταγώ ή δεν κερδίζω απολύτως τίποτα;
Δεν φοράω γυαλιά 24/24 ώρες.
-
Δεν χρειάζεται να την αναφέρεις, θα σε εξετάσουν.
-
Υπάρχουν Ι3 ένοπλο και Ι3 άοπλο. Οι άοπλοι Ι3 απλά κάνανε θαλαμοφυλίκια και στην Τρίπολη και στην 115, εκτός εάν είχαν διανυκτέρευση έξω, οπότε Ι3 άοπλο στην 115 σήμαινε σκοπέτο γιοκ!
-
Εγώ ξέρω μόνο Ι1 άυπνο.
Πολύ καλό! Η δική μου πάλι περίπτωση είναι κλασική μπούφου. Από μωρό έχω βρογχικό άσθμα. Αποτελεί λόγο να είσαι Ι άοπλο. Δεν ήθελα όμως , ήθελα να έχω όπλο και δεν το δήλωσα. Έλιωσα στο σκοπέτο αν και λοχίας και μάλιστα σε ένα φυλάκιο κοντά στην Κομοτηνή έπαθα βρογχίτιδα και το άσθμα μου επιδεινόθηκε. Ο δε κωλοδιοικητής του λόχου δεν με κατέβαζε παρόλο που ήμουν για νοσοκομείο. Μόνο όταν του είπα θα σου κάνω αγωγή φοβήθηκε και έστειλε καναδέζα και με παρέλαβε. Και μετά από αυτό όμως πάλι δεν δήλωσα το άσθμα αν και θα μπορούσα εν μέσω της στράτευσης να αλλάξω Ι. Τώρα είμαι σίγουρος με βάση την εμπειρία μου ότι αν είχα να επιλέξω θα δήλωνα το άσθμα.
Περί Θητείας [#2]