-
Από εκεί έμαθα σήμερα ότι είναι 30 με 45 μέρες πριν...
Θα ρωτήσω αύριο μάλλον.
-
Δεν ειναι απαραιτητο αυτο.
Μπορει να σου ερθει μεχρι και λιγες ημερες πριν(10 πχ) -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
συζητουσα με ενα παλικαρι Εποπ χθες ,και μου ελεγε πως σε μια πενταετια θα καταργηθει η θητεια
Ραδιο Αρβυλα?
Δεν τον γνωριζα προσωπικα οποτε δεν μπορω να ξερω την αξιοπιστια του στα λεγομενα τουΜη ξεχνας οτι η στρατιωτικη θητεια κρυβει/μικραινει/αναβαλλει την ανεργια των νεων.
Αν μπορει το κουβερνο να εξαλειψει την ανεργια,τοτε ανετα μπορουμε να εχουμε μονο μισθοφορους στρατιωτικους. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Από εκεί έμαθα σήμερα ότι είναι 30 με 45 μέρες πριν...Θα ρωτήσω αύριο μάλλον.
3 Μέρες πριν μου ήρθε για θήβα!τώρα είμαι ριτσώνα και έχω 7 μήνες ακόμα ....
-
και εγω το περιμενω
Μπαινω Φεβρουαριο -
Αν πάρω πτυχίο και κάνω εγγραφή σε προπτυχιακό πάλι άλλης σχολής με 10% δικαιούμαι αναβολή;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν πάρω πτυχίο και κάνω εγγραφή σε προπτυχιακό πάλι άλλης σχολής με 10% δικαιούμαι αναβολή;δικαιουσαι, αν προλαβαινεις να τελειωσεις τη νεα σχολη πριν το 28ο ετος σου.
δηλαδη αν παρεις πτυχιο στα 26 σου δε θα σου δωσουν αναβολη, αλλα μπορεις να γραφτεις και να χρησιμοποιησεις την παλια μεχρι το 28ο ετος σου που αναγκαστικα θα διακοψεις προσωρινα τις σπουδες για να πας στρατο.Διάρκεια αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών
H αναβολή κατάταξης διαρκεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που συμπληρώνουν το παρακάτω όριο ηλικίας, χωρίς την υποχρέωση διακοπής αναβολής σε περίπτωση αποπεράτωσης των σπουδών πριν το αναφερόμενο όριο:
- Mαθητές λυκείων ή σχολείων δεύτερης ευκαιρίας το 21ο έτος.
- Σπουδαστές I.E.K. ή σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εσπερινών λυκείων το 24ο έτος.
- Οι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη σχολή το 25ο έτος και σε ανώτατη σχολή το 28ο έτος.
- Οι εγγεγραμμένοι για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών το 29ο έτος.
- Για απόκτηση διδακτορικού ή ιατρικής ειδικότητας το 31ο έτος.
- Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνα στο εξωτερικό το 33ο έτος.
Η αναβολή κατάταξης πριν από τα παραπάνω αναφερόμενα όρια ηλικίας διακόπτεται μόνο μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.
-
Ποτε πρεπει να διακοψω ρε παιδια την αναβολη μου για να παρουσιαστω τον Αυγουστο??
-
Μία σειρά πριν, άρα λογικά μέχρι αρχές Μαϊου
Και μία ερώτηση...
Πότε πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να μπει κανείς φαντάρος, το Μάιο ή τον Αύγουστο;
Σκόπευα να διακόψω τώρα για να μπω το Μάιο, μου είπαν όμως ότι είναι καλύτερα να μπω τον Αύγουστο. Ρώτησα τον πατέρα μου και τι θα κάνω μέχρι τότε και μου είπε το μη αναμενόμενο: 'Θα πας για καφεδάκια, ούτως ή άλλως θα δουλεύεις μετά μέχρι τα 70+ σου', πλέον λοιπόν μένει απλά ν' αποφασίσω τι με συμφέρει... -
aserf
Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση...
Εχω ακομα μια ερωτηση βεβαια...
Τον Αυγουστο θα ειμαι παντρεμενος.Δικαιουμαι μειωμενη θητεια ή ισχυει μονο για οσους εχουν και παιδια??Τωρα για το θεμα αν ειναι πιο καλα Αυγουστο ή Μαιο, δε ξερω.Απλα σκεψου οτι αν παρουσιαστεις τον Αυγουστο θα εχεις προλαβει να κανεις και λιγο καλοκαιρι.Εξαλλου τον επομενο χρονο θα εισαι παλιος οποτε ισως να ειναι πιο ευκολα τα πραγματα με αδειες κτλ.Πολλοι βεβαια δε γουστααρουν με τιποτα να ειναι νταλα καλοκαιρι στο κεντρο εκπαιδευσης.Το ειχα και εγω το διλλημα σου,αλλα λογω γαμου τον Ιουνιο,θα μπω τον Αυγουστο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τον Αυγουστο θα ειμαι παντρεμενος.Δικαιουμαι μειωμενη θητεια ή ισχυει μονο για οσους εχουν και παιδια??
Άρθρο 7
Μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση
- Μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, εφόσον επιθυμούν, οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:
α. Εξάμηνης διάρκειας:
(1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
(3) Ο πατέρας δύο ζώντων τέκνων.
(4) Όσοι έχουν σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.
(5) Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
(6) Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
(7) Όσοι, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση ή εγγράφονται σε μητρώα αρρένων ως αδήλωτοι, επειδή απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω γέννησης τους στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 3284/2004 (ΦΕΚ 217 Α').
β. Εννεάμηνης διάρκειας:
(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος αδελφός από τρία ζώντα αδέλφια.
(3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.
(4) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.
(5) Ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου.
-
Οι στρατεύσιμοι μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, εφόσον με τη μεταφορά τους δεν απομένει υποχρέωση παραπέρα εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και τυχόν πρόσθετης.
-
Όσοι διατελούν σε ανυποταξία, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου μετά τη διακοπή της ανυποταξίας και εφόσον με τη μεταφορά τους δεν απομένει υποχρέωση παραπέρα εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και τυχόν πρόσθετης απολύονται. Οι λιποτάκτες υπάγονται στις ίδιες διατάξεις μετά τη διακοπή της λιποταξίας τους.
-
Η μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης δεν ανακαλείται, αν μετά την υποβολή του αιτήματος εκλείψουν οι σχετικοί λόγοι.
-
Στις περιπτώσεις (1) και (2) της υποπαραγράφου α' της παραγράφου 1 και στις περιπτώσεις (1), (2), (3) και (4) της υποπαραγράφου β' της ίδιας παραγράφου του άρθρου αυτού, αν ο περιγραφόμενος ως δικαιούχος είναι ανίκανος για κάθε εργασία, το δικαίωμα της μεταφοράς μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο ικανό για εργασία αδελφό. Δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση του δικαιώματος μεταφοράς στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν ασκήσει το δικαίωμα αυτό και έχουν ήδη εκπληρώσει μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση.
-
Οι έφεδροι αξιωματικοί, οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οι επίκουροι αξιωματικοί δεν υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου αυτού.
τωρα αυτο το 'ανικανη για καθε εργασια' δεν ξερω ουτε πως οριζεται ουτε πως ελεγχεται
-
skye
Ευχαριστω.!
Οποτε 12μηνο...Οκ τι να κανουμε -
Μαλλον με χαρτι νοσοκομειου,το χαρτι απο γιατρο το βλεπω μη σημαντικο.
Δηλαδη 0,005% να εχει κανεις νεος (μιας και παει στρατιωτης ) κατακοιτη συζυγο.
Τα δυο ζωντα τεκνα ειναι μια πιο ευκολη αλλα και ευχαριστη απασχοληση για τη πραγματοποιηση τους,μετα ειναι τα δυσκολα.
Τα 'μονος γυιος χηρας' κλπ μονον αν το εχει ηδη ετοιμασει η μαμα ,αλλιως δεν λεει.Ειναι πολλα τα χρονια της φυλακης.
-
Φιλος μου,παντρεμενος,μπηκε στο στρατο τον Φεβρουαριο
Κανει ενιαμηνο μου ειπε
Εχουμε 3 μηνες να μιλησουμε
Μαλλον θα εχει απολυθει τωρα -
Πρεπει να το ψαξω...
-
Στο κέντρο εκπαίδευσης ήμουν στον ίδιο θάλαμο με έναν παντρεμένο. Δε θυμάμαι να είχε αναφέρει κάτι για μειωμένη θητεία. Όμως, ΚΑΘΕ ΣΚ έφευγε με (άγραφη) άδεια. Βέβαια, δε γνωρίζω αν προβλεπόταν ή ήταν απόφαση του διοικητή.
-
Κατα 90% ειμαι σιγουρος,οτι θα εκανε 9 μηνες
Ετσι μου ειχε πει τουλαχιστον -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
skye
Ευχαριστω.!
Οποτε 12μηνο...Οκ τι να κανουμεΝομίζω ότι είναι προφανές τι πρέπει να κάνετε. Ένα προλαβαίνετε.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
skye
Ευχαριστω.!
Οποτε 12μηνο...Οκ τι να κανουμεΝομίζω ότι είναι προφανές τι πρέπει να κάνετε. Ένα προλαβαίνετε.
Ok! Τρεχω...
Γυναικα...!!! Ετοιμασου!! -
Άρθρο 7
[...]β. Εννεάμηνης διάρκειας:(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.
Υπάγομαι στην παραπάνω περίπτωση (μεγαλύτερος από τα 4 αδέλφια).
Στο στρατολογικό γραφείο όμως μου είπαν οτι τελικά 9μηνο κάνουν οι 2 πρώτοι που θα καταταγούν (οπότε αν πάνε ο 2ος και ο 3ος πριν από μένα εγώ 12μηνο ή αν πάμε εγώ και ο 3ος κάνουμε 9 και ο 2ος 12).Τι από τα 2 ισχύει τελικά;
Περί Θητείας [#2]