-
Ο χρήστης Ο άνθρωπος που έχει δικό του σπίτι (καλά, οι γονείς πληρώνουν) παρόλο που μένει στην ίδια πόλη με τους γονείς του έγραψε:
Ε ρε πως φαίνονται οι λεφτάδες... -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μια φορα στην αυλωνα και εγω νυσταζα και ειπα να κατσω μεσα,αν και ημουν εξοδουχος να ξεκουραστω.
τελικα βρεθηκα να μαζευω ολο το απογευμα φυλλα,γοπες,χαρτια.
καλυτερα να βγαινεις,Αυτό γινόταν κάποιες φορές, αλλά το έκοψαν γιατί υπήρξαν δικαιολογημένα παράπονα. Ο άλλος ίσως να μη μπορούσε να βγει, είτε επειδή δεν είχε τα φράγκα, είτε επειδή ήταν κουρασμένος. Ε, θα τον 'τιμωρούσαν' με αγγαρεία; Ντροπή.
-
Είναι πράγματι 810 ευρώ το μήνα...
@Kid
Πρέπει να περιμένεις λίιιιγο : αφορά όσους έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:whatever:+1, βαριέμαι να σπουδάζω μέχρι τα 35 μου, αυτά τα αφήνω σε κάτι τύπους σαν τον κούτσαν.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Επιπλέον αυτό που είπε ο kasel δεν παίζει, δεν μπορείς να γυρίσεις όποτε θες από έξοδο, παίζουν πούλμαν που σε πάνε και σε φέρνουν στην πόλη.Κατά τα άλλα, όπως τα είπε ο Κουλάδης είναι.
Πίστεψέ με, καλύτερα είσαι από παραμεθόριο στην Ελλάδα.
Μια-μια στον Έβρο? Τι είναι αυτό?
αναλογως τη μοναδα.
αυλωνα φευγαμε η με αμαξια,
η με το τρενο απο τον αγ.θωμα.
και γυρνουσαμε οποτε θελαμε,παντα βεβαια πριν τις 12.
λιτοχωρο οσο ημουν τουλαχιστον στην 23 ΕΜΑ,με το αμαξι μου εγω,αλλα ειχε και καθε ωρα κτελ.παιζει ρολο στη καθε μοναδα πως φευγουν οι εξοδουχοι.
στον εβρο και στα νησια ειναι οπως τα λες.δεν εχω παει,μιας και δεν εκανα παραμεθωριο,αλλα απο οτι εχω ακουσει. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είναι πράγματι 810 ευρώ το μήνα...@Kid
Πρέπει να περιμένεις λίιιιγο : αφορά όσους έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τουςΚαι αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν σε συμμαχικό στρατό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
μια φορα στην αυλωνα και εγω νυσταζα και ειπα να κατσω μεσα,αν και ημουν εξοδουχος να ξεκουραστω.
τελικα βρεθηκα να μαζευω ολο το απογευμα φυλλα,γοπες,χαρτια.
καλυτερα να βγαινεις,Αυτό γινόταν κάποιες φορές, αλλά το έκοψαν γιατί υπήρξαν δικαιολογημένα παράπονα. Ο άλλος ίσως να μη μπορούσε να βγει, είτε επειδή δεν είχε τα φράγκα, είτε επειδή ήταν κουρασμένος. Ε, θα τον 'τιμωρούσαν' με αγγαρεία; Ντροπή.
απολυτως λογικο να υπηρχαν παραπονα.
ετσι ηταν στο λιτοχωρο.
τους εξοδουχους που μεναν μεσα δεν τους τσιμπουσαν για αγγαρειες.μπορουσαν να κοιμοντουσαν απο τις 3 το μεσημερι μεχρι την αλλη μερα.
αυλωνα ηταν αλλιως.
τουλαχιστον το 2004.τωρα αν αλλαξε,καλα εκανε και αλλαξε. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν σε συμμαχικό στρατό.Τι εννοείς με αυτό;
Προσωπικά, έχοντας και γαλλική υπηκοότητα μπορώ να υπηρετήσω στο γαλλικό στρατό αν το επιθυμώ. Στη Γαλλία όμως η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να υποκατασταθεί με ένα χρόνο εργασίας.
Σ' αυτή την περίπτωση δε θα χρειαζόταν να πληρώσω λεφτά για να εξαγοράσω τη θητεία μου, απλά θα θεωρούντο ότι την έχω υπηρετήσει στη Γαλλία.Υ.Γ. Στον ελληνικό στρατό θα υπηρετήσω πάντως...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αυλωνα ηταν αλλιως.
τουλαχιστον το 2004.τωρα αν αλλαξε,καλα εκανε και αλλαξε.Διάβασα 2004 και σκέφτηκα 'όπα, σειρά είν' τούτος;'. Αλλά μετά θυμήθηκα ότι ήμουν Αυλώνα το 1994.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
Επιπλέον αυτό που είπε ο kasel δεν παίζει, δεν μπορείς να γυρίσεις όποτε θες από έξοδο, παίζουν πούλμαν που σε πάνε και σε φέρνουν στην πόλη.
Κατά τα άλλα, όπως τα είπε ο Κουλάδης είναι.
Πίστεψέ με, καλύτερα είσαι από παραμεθόριο στην Ελλάδα.
Μια-μια στον Έβρο? Τι είναι αυτό?
αναλογως τη μοναδα.
αυλωνα φευγαμε η με αμαξια,
η με το τρενο απο τον αγ.θωμα.
και γυρνουσαμε οποτε θελαμε,παντα βεβαια πριν τις 12.
λιτοχωρο οσο ημουν τουλαχιστον στην 23 ΕΜΑ,με το αμαξι μου εγω,αλλα ειχε και καθε ωρα κτελ.παιζει ρολο στη καθε μοναδα πως φευγουν οι εξοδουχοι.
στον εβρο και στα νησια ειναι οπως τα λες.δεν εχω παει,μιας και δεν εκανα παραμεθωριο,αλλα απο οτι εχω ακουσει.Mϊλαγα για την Κύπρο...
Τα στρατόπεδα είναι μακριά από τη Λευκωσία (νταξ, το ένα από τα 3 είναι κοντά, αλλά όχι και δίπλα) οπότε υπάρχουν πούλμαν που σε πάνε και σε φέρνουν. δεν παίζει να βγεις-μπεις όποτε θες... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν σε συμμαχικό στρατό.
Τι εννοείς με αυτό;
Προσωπικά, έχοντας και γαλλική υπηκοότητα μπορώ να υπηρετήσω στο γαλλικό στρατό αν το επιθυμώ. Στη Γαλλία όμως η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να υποκατασταθεί με ένα χρόνο εργασίας.
Σ' αυτή την περίπτωση δε θα χρειαζόταν να πληρώσω λεφτά για να εξαγοράσω τη θητεία μου, απλά θα θεωρούντο ότι την έχω υπηρετήσει στη Γαλλία.Υ.Γ. Στον ελληνικό στρατό θα υπηρετήσω πάντως...
Εννοείται πως αν είναι να πας σε συμμαχικο στρατό θα πρέπει να υπηρετήσεις λιγότερο, αλλιώς δεν έχει νόημα.
Αλλά 810*9 ή *6 = 7290 ή 4860, που δεν τους τα σκάω.
Εξαρτάται απ' το τι θα έχω να κάνω στη ζωή μου. -
Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?
Οι τελευταίες μεγάλες διακοπές είναι ρε σεις, τέτοια σκηνικά δεν τα αφήνεις να χαθούν...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?Οι τελευταίες μεγάλες διακοπές είναι ρε σεις, τέτοια σκηνικά δεν τα αφήνεις να χαθούν...
Δεν γουστάρω να κάνω διακοπές στον ΕΣ, προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Θα χάσω αρκετό χρόνο στο μέλλον μου, δεν θέλω άλλον έναν χαμένο χρόνο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν σε συμμαχικό στρατό.
Τι εννοείς με αυτό;
Δεν νομίζω ότι στη Γαλλία υπέχεις καμία υποχρέωση 'εργασίας' κοινωνικής ή άλλης αντί για στράτευση
(εκτός από 1 μέρα : τη λεγόμενη APD = journee d’appel de preparation a la defense) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?
Οι τελευταίες μεγάλες διακοπές είναι ρε σεις, τέτοια σκηνικά δεν τα αφήνεις να χαθούν...
Δεν γουστάρω να κάνω διακοπές στον ΕΣ, προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Θα χάσω αρκετό χρόνο στο μέλλον μου, δεν θέλω άλλον έναν χαμένο χρόνο.
+911
-
Παίδες υπηρετώ στο ΠΝ τη θητεία μου. Μπήκα 5/2 και υπηρετώ εννιάμηνο. Ήξερα ότι τις 5/11 απολύομαι. Έτσι μου πε και ο άχρηστος ο οπλονόμος. Όμως πριν 15 μέρες που πήρα την άδεια απολύσεως το αρχιπ@π@ρι το οπλονομόπαιδο μου έγραψε στο φύλλο να παρουσιαστώ 6/11, ίσως και κατά λάθος. Τι κάνω; Να πάρω τηλέφωνο πρωί Δευτέρας; Ξέρει κανείς στα σίγουρα; Υπόψιν δεν έχω τιμωρίες, ποινές ή κάτι τέτοιο.
-
Παίδες υπηρετώ στο ΠΝ τη θητεία μου. Μπήκα 5/2 και υπηρετώ εννιάμηνο. Ήξερα ότι τις 5/11 απολύομαι. Έτσι μου πε και ο άχρηστος ο οπλονόμος. Όμως πριν 15 μέρες που πήρα την άδεια απολύσεως το αρχιπ@π@ρι το οπλονομόπαιδο μου έγραψε στο φύλλο να παρουσιαστώ 6/11, ίσως και κατά λάθος. Τι κάνω; Να πάρω τηλέφωνο πρωί Δευτέρας; Ξέρει κανείς στα σίγουρα; Υπόψιν δεν έχω τιμωρίες, ποινές ή κάτι τέτοιο.
-
Παίδες τελειώνω τη θητεία μου στο ΠΝ μεθαύριο. Κάνω εννιάμηνο και μπήκα 5/2. Όπως μου είχε πει ο βλάκας ο οπλονόμος -και όπως ήξερα- τελείωνα τις 5/11. Όμως το αρχιπ@π@ρι το οπλονομόπαιδο όταν πριν 15 μέρες μου έδινε το φύλλο για την άδεια μου έγραψε να παρουσιαστώ 6/11, ίσως από λάθος. Τι κάνω; Ξέρει κανείς; Να πάρω κανά τηλέφωνο πρωί Δευτέρας; Υπόψιν δεν έχω τίποτα τιμωρίες, ποινές ή κάτι άλλο.
-
Παίδες τελειώνω τη θητεία μου στο ΠΝ μεθαύριο. Κάνω εννιάμηνο και μπήκα 5/2. Όπως μου είχε πει ο βλάκας ο οπλονόμος -και όπως ήξερα- τελείωνα τις 5/11. Όμως το αρχιπ@π@ρι το οπλονομόπαιδο όταν πριν 15 μέρες μου έδινε το φύλλο για την άδεια μου έγραψε να παρουσιαστώ 6/11, ίσως από λάθος. Τι κάνω; Ξέρει κανείς; Να πάρω κανά τηλέφωνο πρωί Δευτέρας; Υπόψιν δεν έχω τίποτα τιμωρίες, ποινές ή κάτι άλλο.
Περί Θητείας [#2]