-
Σε διαφορες συζητησεις που κανουμε με τους φιλους μου λεμε τι αυτοκινητο θα θελαμε να παρουμε παντα καταληγουμε οτι αυτο που θελουμε υπερκαλυπτει τις αναγκες μας.
Παραδειγμα εγω θα ηθελα καποια στιγμη, αν το αφεντικο μου αποφασισει να το πουλησει, να παρω το S4 το Stationwagon που εχει, και μετα σκεφτομαι οτι το αυτοκινητο το χρησιμοποιει η γυναικα μου να πηγαινει Πειραια - Φαληρο - Πειραια και 4 ταξιδια περιπου που κανουμε το χρονο. Το να εχεις ενα S4 να καθεται απο κατω το θεωρω υπερβολη.
Εχω δυο παιδια αλλα δν δεν ειχαμε το σκυλο ακομα και το PT cruiser ειναι μεγαλο, με ενα αυτοκινητο σε μεγεθος golf θα ημασταν καλυμενοι.
Εσεις ποσο υπερκαλυμενοι η ακαλυπτοι ειστε?
Υποθετω οτι αμα χρησιμποιεις και το αυτοκινητο ως χομπυ καλυπτει και καποια αναγκη.
-
Σε διαφορες συζητησεις που κανουμε με τους φιλους μου λεμε τι αυτοκινητο θα θελαμε να παρουμε παντα καταληγουμε οτι αυτο που θελουμε υπερκαλυπτει τις αναγκες μας.
Παραδειγμα εγω θα ηθελα καποια στιγμη, αν το αφεντικο μου αποφασισει να το πουλησει, να παρω το S4 το Stationwagon που εχει, και μετα σκεφτομαι οτι το αυτοκινητο το χρησιμοποιει η γυναικα μου να πηγαινει Πειραια - Φαληρο - Πειραια και 4 ταξιδια περιπου που κανουμε το χρονο. Το να εχεις ενα S4 να καθεται απο κατω το θεωρω υπερβολη.
Εχω δυο παιδια αλλα δν δεν ειχαμε το σκυλο ακομα και το PT cruiser ειναι μεγαλο, με ενα αυτοκινητο σε μεγεθος golf θα ημασταν καλυμενοι.
Υποθετω οτι αμα χρησιμποιεις και το αυτοκινητο ως χομπυ καλυπτει και καποια αναγκη.
-
-
Ένα caterham θα τις κάλυπτε μιά χαρά,αλλά προς το παρόν ένα SportKa έχω
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Ένα caterham θα τις κάλυπτε μιά χαρά,αλλά προς το παρόν ένα SportKa έχωΈχω ένα Υ Elefantino Rosso '99 , (δεύτερο χέρι ), καλύπτει τις ανάγκες μου άψογα, αλλά θα το προτιμούσα με αυτόματο κιβώτιο...
Ίσως αργότερα αγοράσω ένα Ypsilon (το καινούριο...) 1.4 αυτόματο και με όλα τα Extra που θα μπορούσε να έχει πάνω (μιλώ πάντα για μεταχειρισμένο...). Κινούμαι αποκλειστικά στην πόλη, κάνω 5-6 ταξίδια το χρόνο εκτός Αθηνών, για μένα το αυτοκίνητο πρέπει να προσφέρει την μέγιστη άνεση όσο αυτό είναι εφικτό, χωρίς βέβαια να γίνεται επικίνδυνο στο ταξίδι λόγω έλλειψης δύναμης... Κι ένα Smart θα μου έκανε βέβαια, αλλά δεν μπορείς να ταξιδέψεις μ'αυτό, άρα χρειάζεσαι και δεύτερο, κάτι που θεωρώ περιττό και δεν έχω καμιά διάθεση να ξοδεύομαι! Γι' αυτό και προτιμώ τα μεταχειρισμένα! Δεν αντέχω και τα...χρέη επίσης! -
Θεωρώ ότι το πιο δύσκολο σε αυτό το ερώτημα είναι να ορίσει κάποιος ποιες είναι οι ανάγκες του, και να τις διαχωρίσει έτσι από τις επιθυμίες του.
Το 50% του πληθυσμού τουλάχιστο, θα κάλυπτε τις ανάγκες του με ένα Picanto, ένα άλλο 40% θα χρειαζόταν και μπαγκαζιέρα και σχάρες οροφής στο Picanto για να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ αν επιπλέον βάλεις αλυσίδες και χιονολάστιχα στο Picanto μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του 95% του πληθυσμού. (Σε άλλες χώρες προσπάθησαν να εφαρμόσουν το ίδιο σκεπτκό με Trabant αντί για Picanto και απέτυχαν).
Οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι καθαρά θέμα ικανοποίησης επιθυμιών, και όχι αναγκών, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα κακό κατά τη γνώμη μου, άλλωστε η ανθρωπότητα μπόρεσε να βγει από τις σπηλιές και να φτάσει ως εδώ, γιατί ανά τους αιώνες υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να ικανοποιούν κάτι παραπάνω από τις εκάστοτε ανάγκες τους.
Στο θέμα τώρα, έχω ένα corsa, αν και θα κάλυπτα τις ανάγκες μου και με ένα Picanto . Παρ'όλα αυτά και το corsa κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί από κάτι μεγαλύτερο και πιο γρήγορο, παρά το γεγονός ότι θα καλύπτει ακόμα τις ανάγκες μου.
-
Εγω θέλω άνεση,πολυτέλεια και αξιοπιστία.Επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν...γι αυτό και διάλεξα την 316 για μέσο όρο 5000km το χρόνο και ένα ταξιδάκι το πολύ.
-
Κι εμενα το OPC υπερκαλυπτει τις αναγκες μου... (ειμαι και φοιτητης ακομα)
Ηθελα ενα αυτοκινητο σχετικα γρηγορο, με ενεργητικη(κατα κυριο λογο) και παθητικη ασφαλεια, ομορφο, για κινηση σε εθνικη ως επι το πλειστον..
(Υπηρχαν και φτηνοτερα βεβαια.. )
-
Νιόπαντρο ζευγάρι πλέον
Είχαμε δυο Golf IV ... ένα GTI και ένα 1.6.................
Αναμένουμε ένα Α4 Avant Quattro TFSI
και η γυναίκα πλέον μου σφυρίζει Golf TSI οπότε βλέπω απο καλοκαίρακι να φεύγει το 1.6 και να αναβαθμίζεται σε 1.4 TSI.......Μετά αν πάνε όλα καλά και έχουμε την υγειά μας θα ήθελα να φύγει το TSI να πάρει η γυναίκα το Avant και να ανοίξει ο δρόμος για την 911 4S.
Αν πάνε τα πράγματα γρηγορότερα καλά το ΤSI δεν θα χρειαζόταν!!!!Ιδανικός συνδυασμός για μένα
1/3 911 4S
2/3 A4 Avant Quattro
3/3 LC 3d or Pajero V6 or Wrangler or Jimny -
Ένα ΜΧ-5 θα κάλυπτε απόλυτα τις ανάγκες μου.
Ένα ΜΧ-5 έχω.
-
Ένα αυτοκίνητο που θα κάλυπτε τις ανάγκες μου θα πρέπει να συνδυάζει τα εξής: Σχετικά μαζεμένο μέγεθος (2 άτομα είμαστε),με καλούς χώρους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν επαγγελματικό για μεταφορά ελαφρών και μικρών σε όγκο αντικειμένων και να έχει κινητήρα ντήζελ(κάνω περίπου 25-30 χιλιάδες χλμ το χρόνο). Αυτή τη στιγμή μόνο το roomster που είδα πρόσφατα μου έρχεται στο μυαλό.
Τώρα έχω ένα ίμπιζα
Θα ήθελα ένα gti με dsg ( Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται ) -
Στη φάση που βρίσκομαι η ΒMW 318ti E36 που έχω με καλύπτει πλήρως!
Είναι σχετικά σβέλτη,σε βάζει να σκεφτείς και να εκπαιδευθείς για να την μετακινείς ταχέως,γίνεται ενδιαφέρουσα ως project μικροβελτιώσεων,έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και άλλα πολλά!!
Μου αρέσει πολύ!!
Στο μέλλον,αν αξιωθώ θα ήθελα να την αλλάξω με μια Ζ4 Coupe 3.0si ή ακόμη καλύτερα με μια Cayman S..
-
Λογικά ένα μεταχειρισμένο Atos θα κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες μου! Ή και κάτι παλιότερο, αλλά αφού θέλω ABS και AC στο αυτοκίνητό μου, δεν μπορούμε να πάμε πάρα πολύ πίσω. Οπότε το μεταχειρισμένο Atos είναι μια χαρά, ευχαριστώ!
-
Το αυτοκινητο που εχω τωρα καλυπτει τις... ανησυχιες μου. Ειναι αρκετα γρηγορο, πισωκινητο, ασφαλες, ανετο και πολυτελες...
Εδω και πολυ καιρο ειμαι στο ψαξιμο και για ενα καλο εκτος δρομου.
Αν ολα πανε καλα, πρωτα ο Θεος, θα φερω απο Γερμανια και ενα γρηγορο διθεσιο ή κουπε, οποτε το το Μ5 θα εκτελει πλεον το ρολο του μεταφορεα στο εξωτερικο. -
Ακόμα και μια Lotus Elise θα μου ήτανε αρκετή
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Κι εμενα το OPC υπερκαλυπτει τις αναγκες μου... (ειμαι και φοιτητης ακομα)Ηθελα ενα αυτοκινητο σχετικα γρηγορο, με ενεργητικη(κατα κυριο λογο) και παθητικη ασφαλεια, ομορφο, για κινηση σε εθνικη ως επι το πλειστον..
[αντι-opel mode on]
Έτσι κι αλλιώς δεν αξίζει εκτός εθνικής
[αντι-opel mode off]By the way,το δικό μου υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου (αλλά όχι τις επιθυμίες μου)
-
Aυτή την στιγμή έχω ένα Rallye 1300 και μια 318 Ε30....και μια transalp 650 (πολύ χρήσιμη!) για τις καθημερινές μετακινίσεις.
Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα και μια 325ti E46....και περνάγαμε καλά.....την βαρέθηκα όμως και την πούλησα... .....και δανείζομαι το τάνκερ (5αρα Ε39 2.2LT)του πατέρα μου για να κάνω κανα ταξιδάκι....
Το rallye είναι για τα Μέγαρα....η Ε30 για να την κοιτάζω-πλένω-κουκουλώνω-κλειδώνω ξανά στο γκαράζ....τελικά όμως κανένα απο τα παραπάνω δεν με καλύπτει...
Κάποια στιγμή (ελπίζω σύντομα)θα πάρω το όχημα που θα με καλύπτει παντού και θα είμαι οκ!
(να δω ποιος θα κερδίσει το στοίχημα ) -
Prelude - Για της γρήγορες στιγμές όταν θέλω να ανεβαίνει λιγάκι η αδρεναλίνη. Η για σαββατοκύριακο στην πιστα. Εκεί είμαι καλυμμένος 100%
CR-V - Καλυμμένος κατά 75%. Με καλύπτει πλήρως στην δουλειά (Πολιτικός Μηχανικός). Δεν έχει πάθη ούτε το παραμικρό παρα τα ποσα offroading που κάνω. Μονο μειονέκτημα που βλέπω είναι στο ρεμουλκαρισμα. θέλω να μπορώ να τραβάω με καρότσα το Prelude στην πιστα. Με το CR-V δεν μπορώ. Οποτε σε 2 χρονια το παίρνει η γυναικα μου 100% δικό της για μεταφορά τον Babies.
Civic - Τέλειο για το Πατέρα μου και την Γυναικα μου. Το μοιράζουν μετάξι τους. Περιμένω να πάρη ο πατέρας μου Acura TSX h Acura TL για να γίνη καθαρόαιμο πίστας.
Next Car (se 2 xronia)
MDX - ΧΛΙΔΉ - ΜOΎΡΗ - κάνει ότι κάνει το CR-V και 10 φορες παραπάνω. Navigation, τραβάει το Prelude άνετα και με 7 άτομα μέσα μαζί με καρότσα στην πιστα.
Ridgeline - Αν όχι MDX χτυπάω αυτό για τους ιδιους παραπάνω λόγους. Το τρελό είναι έχει ανοιχτή και από κάτω κλειστή καρότσα. Μονο μειονέκτημα είναι θα αναγκαστώ να βάλω το σκυλί Jack Russell Terrier = Turbo 24 ώρες ασταμάτητα, στην καμπίνα μέσα.
-
νομιζω εχουμε μπερδεψει την αναγκη με την προσωπικη μας κ@υλα
τις αναγκες μου θα τις καλυπτε πληρως ενα cinque.. ταξιδια λιγα κανω και οι χωροι του μου ειναι υπερ-αρκετοι (δεν εχω οικογενεια γυναικα και τα σχετικα)
εχω μιατα πρωτης γενιας το οποιο το εχω ψιλοβαρεθει (παρολα αυτα λυπαμαι να το δωσω γιατι το'χω αγαπησει)
επομενος στοχος ειναι (ή θα ηταν) ενα s-2000 γιατι ταιριαζει με τα γουστα μου (και μια R-6 ) -
Οι ανάγκες μου είναι πλήρως καλυμένες με ένα μεγάλο οικογενειακό για άνετα και ασφαλή ταξίδια σε συνδιασμό με χώρους και ένα μικρό πόλης για λιγότερο άγχος σε μετακινήσεις,παρκάρισμα και κατανάλωση.Mondeo+Panda.Οτιδήποτε πέρα απ' αυτά θα ήταν για μένα στην παρούσα φάση υπερβολή από άποψη οικονομικής κατάστασης.Αν στο μέλλον υπάρξει οικονομικό πλεόνασμα πιθανόν να δημιουργηθούν καινούργιες ''ανάγκες''.
Συμπέρασμα οι ανάγκες προσδιορίζονται κατά τη γνώμη μου από την οικονομική κατάσταση του καθενός μας.
Τι αυτοκινητο θα καλυπτε τις αναγκες σας και τι εχετε?