-
Άντε πάλι μια από τα ίδια...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
'...να ζητήσει και να λάβει από την αρμόδια διεύθυνση του EOT την έγκριση σκοπιμότητας για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου...'
αυτό και αν είναι νέο...
Μόνο που ξεχάσανε να ρωτήσουν τον 'ξενοδόχο'...Καμιά χρηματοδότηση θα παίζει πάλι και τρέχει όλο το έθνος να προλάβει.
Αθάνατε Eλληνάρα!!!Speedy
-
'...να ζητήσει και να λάβει από την αρμόδια διεύθυνση του EOT την έγκριση σκοπιμότητας για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου...'
αυτό και αν είναι νέο...
Μόνο που ξεχάσανε να ρωτήσουν τον 'ξενοδόχο'...Καμιά χρηματοδότηση θα παίζει πάλι και τρέχει όλο το έθνος να προλάβει.
-
αυτό και αν είναι νέο...
-
επισης...
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=11749 -
Kala... Mexri na pesoyn kai oi ypolypes ypografes kai na ksekinhsei to ergo, mallon ta paidia moy, mhn pw ta eggonia moy, 8a doyn F1 sthn Ellada....
-
Δηλαδή για να καταλάβω, οι μόνες πίστες που γίνονται αποδεκτές στην Ελλάδα είναι επιπέδου F1 ?
Πρέπει να είναι -λέει- 900 στρέμματα και μήκους 3.5-8 χλμ. ?
Δηλαδή οι Σέρρες δεν είναι αρκετά καλή πίστα ?
Τώρα για καλό είναι αυτό ?
Το άλλο στο άρθρο του rally.gr τι σας λέει ? 372 εκατομμύρια ευρώ λέει η επένδυση της πίστας στην Κρήτη. Δύο φορές το κόστος της Sepang... Μας δουλεύουν μου φαίνεται...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Το άλλο στο άρθρο του rally.gr τι σας λέει ? 372 εκατομμύρια ευρώ λέει η επένδυση της πίστας στην Κρήτη. Δύο φορές το κόστος της Sepang... Μας δουλεύουν μου φαίνεται.........
Καμιά χρηματοδότηση θα παίζει πάλι και τρέχει όλο το έθνος να προλάβει.
Σε ρυθμούς F1 ο speedy! Απάντησε πριν καν θέσεις την ερώτηση!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
? 372 εκατομμύρια ευρώ λέει η επένδυση της πίστας στην Κρήτη. Δύο φορές το κόστος της Sepang... Μας δουλεύουν μου φαίνεται...Αθάνατη Ελλάδα....
-
Ο Μπέρνι ήλθε, κουβέντιασε, κατάλαβε, είχε ενημερωθεί για τις μίζες σε Κυβερνητικό επίπεδο και έφυγε γελώντας.
Κάπου εκεί τελειώσαν όλα. Στη σύγκριση των εδώ κυβερνητικών μεταξύ μίζας από F1 και τοπικών αρχόντων.
Μην την ψάχνετε πάρα πέρα. -
αυτό ακριβώς.. αντί να γίνουν 3 πίστες επιπέδου Σερρών (ή και λίγο μικρότερες αλλά ΣΩΣΤΕΣ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ) η ... F1 μας μάρανε !!!!
Να χρεωθούμε πάλι όλοι για να έρθει ο Μπέρνι να... κονομήσει !ευχαριστώ, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από το να γλυτώσουμε το εισιτήριο μέχρι την Ιταλία ή την Κων/πολη...
είναι σα να μην έχουμε ψωμί να φάμε και να θέλουμε να χτίσουμε φούρνο για παντεσπάνι !
-
Τοσες πιστες εχουμε, και αλλες θελετε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή για να καταλάβω, οι μόνες πίστες που γίνονται αποδεκτές στην Ελλάδα είναι επιπέδου F1 ?Πρέπει να είναι -λέει- 900 στρέμματα και μήκους 3.5-8 χλμ. ?
Δηλαδή οι Σέρρες δεν είναι αρκετά καλή πίστα ?
Τώρα για καλό είναι αυτό ?
Αποδεκτες για επιδοτηση, οχι γενικα. Και κανεις δεν μιλαει για αγωνα F1, μονο για πιστα τετοιων προδιαγραφων που θα προσπαθησει να επιζησει απο δοκιμες και αλλους αγωνες εκτος F1. Δεν ειναι λαθος η σκεψη, το κρατος επιδοτει σε ενα ποσοστο μια ιδιωτικη επενδυση που θα βοηθησει τον διεθνη τουρισμο. Απο εκει και περα οποιος θελει να κανει κατι αντιστοιχο με τις Σερρες μπορει αλλα δε θα πρεπει να εχει καποια βοηθεια απο το κρατος γιατι δεν προσφερει και τιποτα στο κρατος. Ειναι μια τοπικη επενδυση χωρις διεθνη τουριστικη διασταση. Μπορει να εχει εσωτερικη τουριστικη διασταση και θα μπορουσε να επιδοτηθει απο μια νομαρχιακη αυτοδιοικηση αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
Το πραγματικο προβλημα ειναι οτι εδω στην Ελλαδα συμπεριφερομαστε σαν κανιβαλοι σε καθε ευκαιρια, οποτε προκυπτει το υπεροχο κοστολογιο που ανακοινωσαν Πατρα και Κρητη. Ολοι καταλαβαινουμε γιατι αυτο το κοστολογια ειναι φουσκωμενο και κατα τη γνωμη μου μια σοβαρη κυβερνηση θα πρεπει να πεταξει τον φακελο και των δυο στα σκουπιδια με τη μια. Επισης μια σοβαρη κυβερνηση θα πρεπει να ζητησει λεπτομερη bussiness plans απο ολους τους υποψηφιους και να τα στειλει για αξιολογηση απο ατομα που ξερουν πως τρεχει μια πιστα τετοιας φιλοσοφιας. Φυσικα τετοια ατομα δεν υπαρχουν σε καμια περιπτωση στην Ελλαδα αλλα μπορουν να βρεθουν στο εξωτερικο με το αντιστοιχο τιμημα γιατι μιλαμε ουσιαστικα για consulting.
Κατι τελευταιο, ο Bernie ηρθε και προτεινε κατι συγκεκριμενο. Ειχε τους λογους του που το ηθελε ετσι και αντιστοιχα η κυβερνηση ειχε τους λογους της που δεν το ηθελε ετσι. Δεν τεθηκε θεμα μιζας και σιγουρα δεν εφυγε κανεις γελωντας.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Α, ΟΚ τότε...Περιμένω να δω πότε κανένα αστέρι δημοσιογράφος θα ανακαλύψει πόσο κάνουν οι πίστες στον κόσμο (180 εκατομμύρια στη Μαλαισία, 100 στην Τουρκία) και άρα πόσο γελοίο (αλλά και ταιριαστό στην Ελληνική 'πραγματικότητα' της μίζας και της αρπαχτής) είναι το νούμερο των 372 εκατομμυρίων (προϋπολογισμός... απολογισμός μπορεί να φτάσει και κανένα δις )
-
... μια σοβαρη κυβερνηση θα πρεπει να πεταξει τον φακελο και των δυο στα σκουπιδια με τη μια. Επισης μια σοβαρη κυβερνηση θα πρεπει να ...
Για εμένα είναι θέμα πολιτικής κουλτούρας και αντίληψης. Και οι δύο παράμετροι υπάρχουν αλλά είναι πολύ γερασμένες... (Ελληνιστί...: outdated)
Η τελευταία μου προσωπική εμπειρία σε επίπεδο πολιτικής επαφής με «αρμόδιο πολιτικό άρχοντα» ήταν ότι οι αγώνες αυτοκινήτου είναι σπορ για πλουσίους και να μη υποστηρίζουμε τέτοια πράγματα γιατί προκαλούμε το δημόσιο συναίσθημα... Υπ’ όψιν ότι ο «άρχοντας» δεν ήταν της Αριστεράς όπως πολύ φυσικά και εκ των λεγομένων του υποψιαστήκατε. Η συζήτηση αυτή έγινε πριν περίπου δέκα χρόνια. Από τότε μέχρι τώρα το μόνο που άλλαξε, έτσι όπως το έχω εγώ καταλάβει είναι ότι τέτοια «ηθικά εμπόδια» μόνο αν μυρίσει μαρούλι ξεπερνιούνται...Κατι τελευταιο, ο Bernie ηρθε και προτεινε κατι συγκεκριμενο. Ειχε τους λογους του που το ηθελε ετσι και αντιστοιχα η κυβερνηση ειχε τους λογους της που δεν το ηθελε ετσι. Δεν τεθηκε θεμα μιζας και σιγουρα δεν εφυγε κανεις γελωντας.
Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμη... αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι στην Ρωσία και στην Τουρκία τα πράγματα έγιναν με «Ελληνικό» τρόπο...
Αντε τώρα να αλλάξουν τρόπο οι διδάξαντες...Όπως λέει και ο Hannibal, “... τα εγγόνια μας ίσως να την δουν την πίστα αυτή».
Φιλικά
Speedy -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Α, ΟΚ τότε...
Περιμένω να δω πότε κανένα αστέρι δημοσιογράφος θα ανακαλύψει πόσο κάνουν οι πίστες στον κόσμο (180 εκατομμύρια στη Μαλαισία, 100 στην Τουρκία) και άρα πόσο γελοίο (αλλά και ταιριαστό στην Ελληνική 'πραγματικότητα' της μίζας και της αρπαχτής) είναι το νούμερο των 372 εκατομμυρίων (προϋπολογισμός... απολογισμός μπορεί να φτάσει και κανένα δις )
Ελα ντε, καποιος απο τους γνωστους αστερες θα ανακαλυψει την... Αμερικη
-
Το αλλο με τον τοτο το ξερετε...
οχι.???.. ουτε και γω ακομα.!!.. τα εγγονια μας θα τα μας το πουν.!!..
-
Αποδεκτες για επιδοτηση, οχι γενικα. Και κανεις δεν μιλαει για αγωνα F1, μονο για πιστα τετοιων προδιαγραφων που θα προσπαθησει να επιζησει απο δοκιμες και αλλους αγωνες εκτος F1. Δεν ειναι λαθος η σκεψη, το κρατος επιδοτει σε ενα ποσοστο μια ιδιωτικη επενδυση που θα βοηθησει τον διεθνη τουρισμο. Απο εκει και περα οποιος θελει να κανει κατι αντιστοιχο με τις Σερρες μπορει αλλα δε θα πρεπει να εχει καποια βοηθεια απο το κρατος γιατι δεν προσφερει και τιποτα στο κρατος. Ειναι μια τοπικη επενδυση χωρις διεθνη τουριστικη διασταση. Μπορει να εχει εσωτερικη τουριστικη διασταση και θα μπορουσε να επιδοτηθει απο μια νομαρχιακη αυτοδιοικηση αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
πάντως η περίπτωση των Σερρών εμπίπτει στην Βαλκανική συνεργασία, ενώ έχει και... σταθερό αριθμό επισκεπτών από Βουλγαρία
-
αλήθεια, μια 'επαρχιακή' πίστα Αγγλίας πόσο δύσκολο είναι να γίνει πχ στη Λαμία ? θα είναι βιώσιμη ?
επίσης καλό είναι νομίζω να γίνει μια πίστα που να καλύπτει... λίγο πολύ τα πάντα. πίστα, dragster, drift shows, και γιατί οχι και καρτ.
ένα τέτοιο σε κάθε περιφέρεια θα ήταν το ιδανικό...
γενικά έχει ανέβει το ρεύμα της πίστας. πχ στην Κοζάνη βλέπω οτι μαζευτήκαμε στα... χαζά και στο μεγάλο trackday τα μισά αυτοκίνητα της δεκάδας είναι η παρέα μας! αν είχαμε μια πίστα θα το είχαμε κάνει... στέκι !
και θα φέρναμε και πολλούς πιτσιρικάδες και νέα τιμόνια εκεί για να δουν σωστή οδήγηση.όλα μπορούν να γίνουν συνδυασμένα. πχ δείτε τι γίνεται με τα drift show. αντί να γίνονται σε πίστες καρτ θα γίνονται πολύ καλύτερα σε μια τέτοια 'περιφερειακή' πίστα. (εδώ γίνεται και στις Σέρρες.... )
τα βλέπω κάπου λάθος ?
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
επίσης καλό είναι νομίζω να γίνει μια πίστα που να καλύπτει... λίγο πολύ τα πάντα. πίστα, dragster, drift shows, και γιατί οχι και καρτ.
αν είχαμε μια πίστα θα το είχαμε κάνει... στέκι !
και θα φέρναμε και πολλούς πιτσιρικάδες και νέα τιμόνια εκεί για να δουν σωστή οδήγηση.+1.000.000!!!
Και για εκπαίδευση και αξιολόγηση υποψηφίων οδηγών, θα προσέθετα.
(Αφήστε με να ονειρεύομαι). -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
αν είχαμε μια πίστα θα το είχαμε κάνει... στέκι !
και θα φέρναμε και πολλούς πιτσιρικάδες και νέα τιμόνια εκεί για να δουν σωστή οδήγηση.+1.000.000!!!
Και για εκπαίδευση και αξιολόγηση υποψηφίων οδηγών, θα προσέθετα.
(Αφήστε με να ονειρεύομαι).Ρε παιδιά συγγνώμη, αλλά έχετε ιδέα για τι μιλάτε?
Η πίστα θέλει ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ να τη στηρίξει, τρελή επένδυση και ανθρώπους με επιπεδο, μόρφωση και επαφές να την διαχειρίζονται.
Νομίζω απάντησα.
Πιστα F1 ???