Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 30
    • 53
    • 54
    • 28 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3443
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pai-mei last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:

Και, ήδη, δημοσιεύτηκαν σε κυριακάτικες εφημερίδες οι πρώτες διαφημιστικές καταχωρήσεις, της μετατροπής των bourdelo-university-of-salata σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.
      (Όταν τα γράφαμε, σε προηγούμενες σελίδες, το αυτονόητο και το προφανές δηλαδή, ορισμένοι άρχισαν να ξύνουν το κρανίο τους απορημένοι...'μα τι λέτε βρε, γίνονται αυτά τα πράγματα;' Χμμ, ναι, γίνονται από ό,τι φαίνεται...)

Συγκεκριμένα, ανορθόγραφη καταχώρηση στο Βήμα, του New York College, το οποίο μετά τιμών και ιδιαίτερου κομπασμού αυτοανακηρύσσεται πανεπιστημιακό ίδρυμα...

Την ίδια στιγμή, άλλοι επιχειρηματίες είναι σχεδόν έτοιμοι να ανοίξουν ιατρική σχολή...

Αυτό, που θα χρειαζόταν περισσότερο, είναι ένα κέντρο αποκατάστασης της όρασης εκείνων που αδυνατούν να δουν πόσο στραβώνει το πράγμα, και πόσο θα στραβώσει και στο μέλλον, αναφορικά με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη χώρα μας...

συγνωμη, αλλα δεν φταιει το New York College γιαυτο. Το κρατος ειναι υπευθυνο να ορισει κανονες και νομους που θα καθοριζουν το ποιος και το πως.

Θεωρώ το 'κράτος' Σπύρο, ή σωστότερα την 'κυβέρνηση', έναν απλό εντολόδοχο, ένα υπάλληλο των επιχειρηματιών, που τώρα επιχαίρουν...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        eddie_147 last edited by

Λυπάμαι koutsan που σε ξενερώνω αλλά δεν έχω λυμένο το οικονομικό μου και κάτι πρέπει να κάνω. Αν το είχα λυμένο, θα έκανα ένα διδακτορικό στην νεότερη ιστορία που έχω κόλημα από μικρό παιδί. Αλλά ένα πτυχίο στην ιστορία δεν θα μου δώσει ψωμί...
        Δυστυχώς, ενώ στο εξωτερικό τα αντίστοιχα business schools πάνε μπροστά και είναι πολύ πιο ανταγωνιστικά από τα ελληνικά, στην Μπανανία ακόμα ασχολούμαστε με τέτοιου είδους παπαριές.
        Γνώση, μόρφωση κλπ...
        Τι σόι ανάγκη για εσωτερική γνώση καλύπτει η διοίκηση προϊόντος; Το ακούσαμε και αυτό...
        Αν στους 6.000+ φοιτητές που έχει η ΑΣΟΕΕ μόνο μου βρείς 1% που να είναι σε αυτή τη σχολή για να ...καλύψει εσωτερικές ανάγκες για απόκτηση γνώσης να είσαι ικανοποιημένος αλλά το πολύ για 0,5% σε κόβω...
        Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Προσωπικά είμαι 100% υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων γιατί:

• θα τσουχτούν οι μ@λ@κες οι καθηγητές στα δημόσια και θα σοβαρευτούν
        • θα δωθεί η ευκαιρία σε ένα παιδί που αντί να τα σκάσει στην Αγγλία, θα μπορεί να πάρει ένα πτυχίο στην Ελλάδα

Διαφωνώ με το 'φόβο' περι υποβάθμισης του δημοσίου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είμαι τόσο πρόβατο να νομίζω ότι ένα πτυχίο ΑΕΙ λέει κάτι τη σήμερον ημέρα. Πόσοι μπαίνουν στο δημόσιο με χαρτί από ΙΕΚ και ούτε....
        Για να είμαστε όμως και 100% ακριβείς να πω ότι ΔΕΝ θέλω να γίνει ιδιωτική ιατρική σχολή γιατί θα βγάλει χασάπηδες με το κιλό. Εγώ αναφέρομαι μόνο σε σχολές του αντικειμένου που έχω σπουδάσει.

Κατά τ'άλλα αφήστε το χαζο, πολιτικό, κομπλεξοαριστερισμό που μας χαρακτηρίζει ως έθνος, βγείτε λίγο από το καβούκι σας και δείτε την αλήθεια.

• F
          funkyreverend last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
          Για να είμαστε όμως και 100% ακριβείς να πω ότι ΔΕΝ θέλω να γίνει ιδιωτική ιατρική σχολή γιατί θα βγάλει χασάπηδες με το κιλό. Εγώ αναφέρομαι μόνο σε σχολές του αντικειμένου που έχω σπουδάσει.

Μην κόβεις και το χέρι σου ότι θα βγάλει χασάπηδες με το κιλό...ή ότι η κατάσταση στις δημόσιες ιατρικές σχολές είναι κάτι το αξιόπιστο και φοβερό. Σου το λέω έχοντας μια αρκετά σφαιρική άποψη...

• E
            eddie_147 last edited by

Pai Mei συμφωνώ με αυτά που λες και πολύ περισσότερο με τα περί ιατρικής σχολής (αν και εδώ που τα λέμε χασάπηδες έχουμε μπόλικους από ΒουλγαροΡουμανίες που αν έχουν και βυσματάκι πάνε για ειδικότητα στα καλύτερα ελληνικά...). ΑΛΛΑ...
            αν ο απόφοιτος τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του New York College είναι πιο αποτελεσματικός σε μια εταιρεία από ένα αντίστοιχο της ΑΣΟΕΕ ή του ΠΑΠΕΙου τότε δημόσια πανεπιστήμια go fuck yourselves γιατί αποτύχατε. Την άλλη φορά να βγάλετε καλύτερα στελέχη και να μην ασχολείστε με μ@λ@κίες.

• E
              eddie_147 last edited by

Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:

Μην κόβεις και το χέρι σου ότι θα βγάλει χασάπηδες με το κιλό...ή ότι η κατάσταση στις δημόσιες ιατρικές σχολές είναι κάτι το αξιόπιστο και φοβερό. Σου το λέω έχοντας μια αρκετά σφαιρική άποψη...

Δεν πρέπει να έχεις άδικο... σε φαρμακευτική δούλεψα ένα διάστημα και πήρα μια γεύση. Απλά έχω την ταπεινή γνώμη ότι ιατρική σχολή χωρίς μεγάλο νοσομείο από δίπλα για πρακτικούς σκοπούς νομίζω ότι θα βγάλει χασάπηδες. Σίγουρα όλα σχετικά είναι.

• J
                j-marr last edited by

ρε 'σείς αφού στην ελλάδα αυτό πουλάει

τι θέλατε να ανοίξουν 'Φιλοσοφική'

• K
                  koutsan last edited by

EDDIE_147
                  Δεν με ξενερώνουν καθόλου οι επιλογές σου αλλά το ότι βάσει αυτών κρίνεις ως 'μαλακιστήρια' και άλλους κομψούς χαρακτηρισμούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές επιλογές από εσένα και τις οποίες εγώ τουλάχιστον θεωρώ πιο 'ευγενείς' από τις δικές σου...
                  Δεν με ενδιαφέρει επίσης αν το ποσοστό που ενδιαφέρεται μόνο (ή και) για τη γνώση και τις λοιπές παπαριές!! (γνώση, μόρφωση κτλ) όπως γράφεις είναι 0,5 ή 1%. Αυτή είναι η πρώτη λειτουργία του Πανεπιστημίου και όχι να αποκαταστήσει επαγγελματικά όλους όσους μπουλουκηδόν μπήκαν μπας και φάνε κάνα ξεροκόμματο κραδαίνοντας κάποιο πτυχίο...

'Τι σόι ανάγκη για εσωτερική γνώση καλύπτει η διοίκηση προϊόντος; Το ακούσαμε και αυτό' Βλέπω έχεις και άποψη για το τι μπορεί να ενδιαφέρει επιστημονικά τους γύρω σου, μήπως θες να σε ρωτάμε αν αυτό που σπουδάζουμε ή μελετάμε πληροί τους όρους της ' γνώσης' όπως εσύ τους ορίζεις?

Θα σου ξαναπώ κάνε ό,τι θες, σπούδασε ό,τι θες με τα δικά σου κριτήρια, μην κάνεις διδακτορικό στη νεώτερη ιστορία αλλά κοίτα να βγάλεις φράγκα, ποσώς με νοιάζει , όμως οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύεις για άλλους οι οποίοι δεν συμμερίζονται τα 'ιδανικά' σου μπορούν με πολύ ευκολία να αλλάξουν κατεύθυνση και να προσγειωθούν φαρδιά-πλατιά στην πολύπλευρη προσωπικότητά σου...

• E
                    eddie_147 last edited by

Δεν νομίζω ότι γενίκευσα 'επικίνδυνα'. Αποκάλεσα μαλακιστήρι κάποιον που χωρίς ο ίδιος να ξέρει τι θέλει πάει με άκομψο τρόπο να επιβάλει την μπερδεμένη (κατ' εμέ) αποψή του στους άλλους (βλέπε καταλήψεις, ιντιφάντες, εκστρατείς και λοιπές επικίνδυνες αποστολές).
                    Στην ίδια κατηγορία βάζω και τις αναρίθμητες μινιφορούσες που σπουδάζουν Θεολογία.... Πήγαινε μια βόλτα από Θεολογία να γελάσεις... Είναι τραγικό να βλέπεις ΤΑ ξέκωλα δίπλα σε άτομα που πραγματικά τους εκφράζει αυτό το αντικείμενο. Και βέβαια αν και δεν την εκφράζει το αντικείμενο το εν λόγω ξέκωλο θα ντυθεί ως ξέκωλο γιατί παραδίπλα από τη σχολή της υπάρχει και το πολυτεχνείο...
                    Ο κνίτης που μπήκε ΑΣΟΕΕ γιατί έτσι ήθελαν οι καπιταλογονείς του και το ξεκωλάκι που σπουδάζει Θεολογία (και κυκλοφορεί στη σχολή της έτσι) γιατί δεν έπιανε τα μόρια για φιλολογία και βαριέται να ξαναδώσει για μένα είναι στην ίδια κατηγορία... Ενώ κατά βάθος δεν τους εκφράζει το αντικείμενο πάνε να επιβληθούν γιατί απλά έτσι γουστάρουν ακόμα και αν έτσι ξενερώνουν όλους τους άλλους.

• K
                      koutsan last edited by

Α και μην ξεχάσω EDDIE_147 : εγώ γιατί ξέρω τουλάχιστον 5 με διδακτορικό στη νεώτερη ιστορία (sic) και άλλους με διδακτορικό στη φιλοσοφία και άλλους με διδακτορικό στην κοινωνική ανθρωπολογία και και και... οι οποίοι μια χαρά βγάζουν το ψωμί τους...Σχεδόν οι περισσότεροι φίλοι μου διδακτορικά στις κοινωνικές επιστήμες έχουν και ζουν θαυμάσια...Εσύ τι εννοείς δεν σου δίνει ψωμί το δικατορικό στην ιστορία : ότι δεν θα γίνεις ο Warren Buffet? Αμ ότι πτυχίο και να έχεις άλλα @@ χρειάζεσαι για να τον μιμηθείς...Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με το πτυχίο σου θα βγάλεις το ψωμί σου καλύτερα από τους διδάκτορες ιστορίας? Σε κάθε περίπτωση μπορεί ο οιοσδήποτε να σε διαβεβαιώσει ότι αν έχεις ΓΝΩΣΗ και κάνεις καλά τη δουλειά σου το ψωμί σου θα το βγάλεις ό,τι και αν σπουδάσεις...Αλλά θέλει δουλίτσα, γνώση και μόρφωση...Τι σου λέω τώρα ε?

• E
                        eddie_147 last edited by

Συμφωνούμε..... αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ 100% μέσα από ένα forum....
                        Εντελώς ενημερωτικά να σου πω ότι σκοπεύω μετά το μάστερ να κάνω διδακτορικό αναφορικά με τη σχέση πολεμικής και επιχειρηματικής ιστορίας...
                        Πώς τα φέρνει ο διάολος ε....
                        Και σχετικά με τα πολλά λευτά (στην Ελλάδα πάντα). Δεν βρίσκω νόημα να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα για να πάρεις 4 και 60 τη στιγμή που το δημόσιο δίνει 3 και 60. Για να μη με παρεξηγείς κιόλας ότι επειδή τέλειωσα ΑΣΟΕΕ σημαίνει ότι πίστευα το παραμύθι που μας τάιζαν περί ιδιωτικού τομέα τόσα χρόνια.

ΥΓ: Φίλε μου έχει τέλεια μέρα, πάω βολτούλα και σε απαντώ το βράδυ αν ψήνεσαι για αντιπαράθεση

• K
                          kasel last edited by

συγγνωμη ρε παιδια αλλα αν μια κοπελα σπουδαζει θεολογια και φοραει ενα μινι,
                          η ενας κομμουνιστης σπουδαζει μαρκετινγκ,
                          ειναι κακο αυτο;
                          εχετε δει στην ιατρικη σχολη στο ΑΠΘ τι ακομα κυκλοφορουν;μελλοντικοι γιατροι ειναι και αυτοι.

• P
                            patro last edited by

ε ναι ρε συ οταν ο αλλος αφισοκολει ολη μερα φιλλαδια εναντια στις επιχειρησεις , τον ανταγωνισμο, τον ιμπεριαλισμο των επιχειρισεων, τις απολυσεις,στον καταναλωτισμο και λοιπα,και τα υποστηριζει με φανατισμο.
                            για δυο λογους σπουδαζει μαρκετινγκ
                            1)για να μαθει τον εχθρο καλυτερα
                            2)για να φερει μεσω των μεθοδων του μαρκετινγκ ψηφοφορους στο κομμα να το κανει πιο ανταγωνιστικο στην αγορα ψηφου

• T
                              tsakirtas last edited by

Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Προσωπικά είμαι 100% υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων γιατί:

• θα τσουχτούν οι μ@λ@κες οι καθηγητές στα δημόσια και θα σοβαρευτούν
                              • θα δωθεί η ευκαιρία σε ένα παιδί που αντί να τα σκάσει στην Αγγλία, θα θα μπορεί να πάρει ένα πτυχίο στην Ελλάδα

Κατά τ'άλλα αφήστε το χαζο, πολιτικό, κομπλεξοαριστερισμό που μας χαρακτηρίζει ως έθνος, βγείτε λίγο από το καβούκι σας και δείτε την αλήθεια.

1)Οι καθηγητές,ΔΕΝ θα τους απασχολίσει το ζήτημα μιας και αυτοί το μισθό τους θα τον παίρνουν βρέξει χιονίσει,τα ποσά για τις έρευνες, τους
                              απασχολούν να μην μειωθούν και φυσικά να μην ελένχονται τα αποτελέσματα της έρευνας

2)Για να περάσει κάποιος πχ γιατρός πρέπει να ιδρώσει,να χαραμίσει ατελείωτες ώρες σε διάβασμα κλπ.Επίσης υποτίθεται ότι οι θέσεις των πανεπιστημίων είναι μελετημένες ώστε να μη διατ/σονται οι ισορροπίες στην αγορά εργασίας σωστα?Άρα τι και αν θέλει να σπουδάσει κάποιος???
                              Να προσθέσω ότι πολλά απο τα παιδιά που φεύγουν σε αξιόλογα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδος ΈΧΟΥΝ τη δυνατότητα να περάσουν και στο ΕΜΠ,και ΙΑΤΡΙΚΗ και στην ΑΣΟΕ,αλλά φεύγουν είτε απο λόξα γονιών είτε γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια με την κατάσταση τους δεν τους καλύπτουν.Άν ο άλλος μπορεί με το ζόρι να τελείωσει το λύκειο ΟΧΙ να μην σπουδάσει ΓΙΑΤΡΟΣ,ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ,ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ κλπ

Ίσως να ήταν καλύτερα να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα (Για την βελτίωση των οποίων δεν γίνεται λόγος,πέραν ότι με τις αλλαγές που προτείνονται θα υπάρξει ανταγωνισμός και λοιπές μπούρδες -----καλός ο ανταγωνισμός αλλά υπάρχουν και αμεσότερες αλλαγές που μπορούν να γίνουν και για τις οποίες να μην υπάρχουν αντιδράσεις και αμφιβολίες-----

• C
                                charmak66 last edited by

Δεν πρέπει να έχεις άδικο... σε φαρμακευτική δούλεψα ένα διάστημα και πήρα μια γεύση. Απλά έχω την ταπεινή γνώμη ότι ιατρική σχολή χωρίς μεγάλο νοσομείο από δίπλα για πρακτικούς σκοπούς νομίζω ότι θα βγάλει χασάπηδες. Σίγουρα όλα σχετικά είναι.

Στο οποίο νοσοκομείο θα γίνονται μόνο premium (κερδοφόρες) επεμβάσεις ή θα βγάζει και 'λάντζα';

Θα υπάρχει και μάθημα 'Πως να πείσετε τον πελάτη να κάνει μια ακριβή επέμβαση/εξέταση που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται';

Σοβαρά τώρα, η ιατρικη εκπαίδευση δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο, αλλά βλέπωντας πως λειτουργούν τα ιδιωτικά κέντρα πολύ αμφιβάλλω τι είδους εκπαίδευση μπορούν να παρέχουν.

• K
                                  kasel last edited by

ε πεστο ετσι ντε.
                                  τελικα στα πανεπιστημια υπαρχουν πολλα προβατα,μα παρα πολλα και απειροελαχιστοι βοσκοι.

• M
                                    manosk last edited by

Καλύτερα ιατρός από Βουλγαρία παρά από ίδρυμα που θα ελέγχεται από το ΥΠΕΠΘ λοιπόν. Καταλαβαίνω σωστά όσα διάβασα παραπάνω;

• S
                                      saxogus2 last edited by

Βιομηχανία πλαστών πτυχίων
                                      *Κυρίως από πανεπιστήμια χωρών της Ανατολικής Ευρώπης
                                      Υποβλήθηκαν στο ΔΙΚΑΤΣΑ
                                      *
                                      Μια αληθινή βιομηχανία έκδοσης νόμιμων, αλλά και παράνομων πανεπιστημιακών πτυχίων έχει δημιουργηθεί κυρίως στις χώρες όπου καταφεύγουν κατά χιλιάδες οι Ελληνες νέοι για σπουδές, προκειμένου να καλύψει την υψηλότατη ζήτηση σε πτυχία που εκδηλώνει χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία. Συνολικά 310 Ελληνες επιχείρησαν να αποκτήσουν παράνομα το πολυπόθητο πτυχίο, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο του αρμόδιου οργανισμού ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Τα πλαστά πτυχία προέρχονταν από Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές σχολές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ενώ δύο πτυχία ήρθαν από την Αγγλία. Η ύπαρξη κρουσμάτων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (όπου φοιτούν περί τους 5.500 Ελληνες φοιτητές) προβληματίζει ιδιαιτέρως το ΔΟΑΤΑΠ και το υπουργείο Παιδείας, καθώς μετά την ένταξη των δύο αυτών χωρών στην Ε.Ε., η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων που έχουν εργασθεί για τρία χρόνια στη χώρα απ' όπου πήραν το πτυχίο τους. Μόνο αν δεν έχουν εργαστεί εκεί θα υποχρεούνται να δώσουν εξετάσεις στην Ελλάδα.

...

Προβληματισμός

Τον προβληματισμό ενισχύει το γεγονός ότι οι γειτονικές Βουλγαρία και Ρουμανία είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σπουδές. Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) 5.474 Ελληνες επιλέγουν να σπουδάσουν σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ, και κατά κύριο λόγο σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Συνολικά 51.138 Ελληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, εκ των οποίων 22.826 στη Μεγάλη Βρετανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση. Ομως, εάν η φοιτητική μετανάστευση μετρηθεί με βάση τον πληθυσμό της κάθε χώρας, η Ελλάδα προηγείται, καθώς σε 1 εκατ. πληθυσμού αντιστοιχούν 4.784 φοιτητές εξωτερικού. Ακολουθεί η Νότιος Κορέα (2.008 φοιτητές).

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_213772

• C
                                        charmak66 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                        Καλύτερα ιατρός από Βουλγαρία παρά από ίδρυμα που θα ελέγχεται από το ΥΠΕΠΘ λοιπόν. Καταλαβαίνω σωστά όσα διάβασα παραπάνω;

M' αρέσει ο τρόπος που χρησιμοποιείς διλήμματα για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Γιατί εγώ τέτοιο πράγμα ΔΕΝ είπα.

Ούτε καταλαβαίνω πως η λειτουργεία της 'Διαβαλκανικής Ιατρκής Σχολής' θα σταματήσει την 'εισαγωγή' γιατρών από Βουλγαρία και απ' την κάθε Βουλγαρία.

Πολύ αμφιβάλλω για την ποιότητα των σπουδών και στις 'βουλγαρίες' και από τις τυχόν ιδιωτικές σχολές. Ο έλεγχος του ΥΠΕΠΘ νομίζεις ότι λύνει όλα τα προβλήματα;

Γιατί και το ΔΙΚΑΤΣΑ υπό τον έλεγχο του ΥΠΕΠΘ βρισκόταν αν δεν απατώμαι.

• M
                                          manosk last edited by

Δεν μίλησα για εσένα. Αρκετοί είναι υπέρ μιας κατάστασης που ΥΠΑΡΧΕΙ σήμερα και αρνούνται μια άλλη κατάσταση που τη θεωρούν απαράδεκτη.
                                          Αυτό συνεπάγεται διατήρηση της σημερινής κατάστασης (γιατροί, πολ. μηχανικοί κλπ από ιδρύματα του εξωτερικού που δίνουν σύμφωνα με καταγγελίες πτυχία με το κιλό) και καμία κίνηση προόδου, έστω και με δυσκολίες. Όχι;

• K
                                            koutsan last edited by

Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:

Να προσθέσω ότι πολλά απο τα παιδιά που φεύγουν σε αξιόλογα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδος ΈΧΟΥΝ τη δυνατότητα να περάσουν και στο ΕΜΠ,και ΙΑΤΡΙΚΗ και στην ΑΣΟΕ,αλλά φεύγουν είτε απο λόξα γονιών είτε γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια με την κατάσταση τους δεν τους καλύπτουν.

Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος...Στο ΕΜΠ, στην ιατρική etc etc είναι μόνο αυτοί που πέρασαν και κανείς άλλος ...Δεν είναι σοβαρή υπόθεση η φράση 'είχα τη δυνατότητα να περάσω ιατρική αλλά...', γιατί δεν είναι αποδείξιμη ούτε στο ελάχιστο, οπότε ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να την υποστηρίζει στο διηνεκές χωρίς κανείς να μπορεί να του αντιτάξει κανένα επιχείρημα...Κοινώς είναι τζάμπα μάγκας...Και όχι δεν είναι καθόλου σοβαρό επιχείρημα ήμουν καλός μαθητής στο Λύκειο => άρα θα πέρναγα όπου ήθελα...Οποιανού του αρέσει ας δώσει εξετάσεις, όποιος δεν θέλει ας πάει όπου βαστάνε τα κότσια του αλλά χωρίς ατάκες του στυλ 'φυσικά και μπορούσα να περάσω όπου ήθελα αλλά ο daddy ήθελε να πάω Αγγλία, είναι πιο chic'...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 28
                                            • 29
                                            • 30
                                            • 53
                                            • 54