-
Αντί τσιγάρου.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
το φλάς το ανάβεις μια φορά πριν ξεκινήσεις την προσπέραση, το σβήνεις όταν πιά έχεις ξεκινήσει την προσπέραση (διότι την δουλειά που ήταν να κάνει το φλας την έκανε [...]...αν δεν είναι κάποιος σε θέση να 'ασχοληθεί' με δυο ολόκληρα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν δύο λωρίδες... τότε δεν θα τον έκοβα κι όλας ότι θα έπερνε πρέφα από λαμπάκια...
Το φλας το 'βάζεις' πριν βάλεις το αυτοκίνητο... άπαξ και έχεις βάλει το αυτοκίνητο... τι να σου κάνει; -
...στον αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο με >=2 λωρίδες ανα κατεύθυνση, δεν έχει νόημα η 'προσπέραση'. ανάβεις το φλας για να δείξεις ότι προτίθεσαι να αλλάξεις λωρίδα, σβήνεις το φλας αφού έχεις αλλάξει λωρίδα (γιατί αυτο για το οποίο έδωσες σήμα, έγινε). κινείσαι στη λωρίδα όσο θες, αν θελήσεις κάποια στιγμή να αλλάξεις λωρίδα, ανάβεις το φλας για να ενημερώσεις για το τι θέλεις να κάνεις και όταν βρεις κατάλληλη στιγμή, το κάνεις. (ή βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή, ανάβεις το φλας, επιβεβαιώνεις ότι είναι η ώρα να το κάνεις και αλλάζεις.)Ναι, αυτό το έχουμε συζητήσει και παλιότερα. Όπως το περιγράφεις το κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες και όλοι οι Τούρκοι.
Στις υπόλοιπες χώρες του πολιτισμένου κόσμου, οι οδηγοί έχουν κατανοήσει ότι η αριστερή είναι η λωρίδα για τις προσπεράσεις και δεν μένουν εκεί 'όσο θέλουν'. Βγαίνουν να προσπεράσουν και μένουν με το φλας αναμμένο, για να δείξουν σε κάποιους που ίσως φθάνουν από πίσω με περισσότερα χιλιόμετρα ότι η προσπέραση δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι μόλις τελειώσει θα κάνουν δεξιά. -
τι γίνεται με τους ανάποδους ρε παιδιά? Σε λίγο θα αρχίσω να αναρωτιέμαι γι'αυτούς που πηγαίνουν κανονικά! Βλέπω συνέχεια μπιντέδες να πηγαίνουν αέρα ανάποδα σε μονόδρομο λες και πάνε κανονικά επανειλημμένα! Το φαινόμενο παντού, Χολαργό μάλιστα το βλέπω σχεδόν κάθε μέρα και λίγο πιο πέρα είναι η Δημοτική Αστυνομία (παρεπιμπτόντως ωραίες κοπέλες έχει ) και κανείς δε δίνει σημασία, μα πρέπει να γίνει το ατύχημα?
Δεν αφήνω κανέναν να περάσει αντίθετα από μονόδρομο ενώ κινούμαι εγώ κι ας θέλει να περάσει από πάνω μου
εντάξει δε λέω κι εγώ έχω τύχει να πάω ανάποδα για λίγα μέτρα σε περιοχή που δε ξέρω ή έχω μπερδευτεί αλλά σιγά σιγά και με αλάρμ, όχι αέρα πατέρα!!
-
To κάνουν για να προλάβουν μην μπει κανείς κανονικά. Γίδια εντελώς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To κάνουν για να προλάβουν μην μπει κανείς κανονικά. Γίδια εντελώς.ναι αν γίνει το ατύχημα μετά να δούμε... οι περισσότεροι οδηγοί και οι πεζοί όταν ξέρουν ότι ο δρόμος που διασχίζουν κάθετα είναι μονής κατεύθυνσης, μηχανικά θα ελέγξουν μόνο απ'τη μεριά που έρχονται τ'αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στις υπόλοιπες χώρες του πολιτισμένου κόσμου, οι οδηγοί έχουν κατανοήσει ότι η αριστερή είναι η λωρίδα για τις προσπεράσεις και δεν μένουν εκεί 'όσο θέλουν'. Βγαίνουν να προσπεράσουν και μένουν με το φλας αναμμένο, για να δείξουν σε κάποιους που ίσως φθάνουν από πίσω με περισσότερα χιλιόμετρα ότι η προσπέραση δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι μόλις τελειώσει θα κάνουν δεξιά.δηλαδή οι πολιτισμένοι, κρατάνε αναμμένο το αριστερό φλας για να δείξουν ότι πρόκειται να παραμείνουν στην λωρίδα που βρίσκονται και ότι θα επιστρέψουν σε δεξιότερη αργότερα.
οκ... συνέχα έτσι, τί να πω.
άσε που το 'όσο θέλουν' δεν σημαίνει 'για το υπόλοιπο του ταξιδιού' αλλά 'προσπέρνα όσους θέλεις'
επίτηδες τραβάς από τα αυτιά τα λεγόμενά μου προκειμένου ντε και καλά να κάνω κάπου λάθος; οξύ πρόβλημα συννενόησης έχουμε! πήγαινε όπως θες, αλλά εγώ δεν ανάβω αριστερό φλας όταν δεν θέλω να αλλάξω λωρίδα ... είναι κουλό, πώς να το κάνουμε.
-
Πολύ το ευχαριστήθηκα προχτές στη Δάφνη...
κλασικά ΖΩΟ έχει κλείσει ράμπα ΑΜΕΑ και παρόλο που ήταν πολλά παράνομα παρκαρισμένα περιπολικό σταματάει και κολλάει κλήση ΜΟΝΟ σε αυτόν
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γειά σας,Σήμερα το είδα και αυτό.
Κινούμενος από Λ. Βουλιαγμένης προς Βάρη και μετά προς Βάρης-Κορωπίου, ο οδηγός ενός ασημί Touran οδηγούσε κρατώντας με το δεξί χέρι το τιμόνι και με το αριστερό ...έπαιζε το κομπολόϊ του !! (όχι δεν το κρατούσε μόνο, το ...έπαιζε!!).
Βρέθηκα 3-4 φορές δίπλα του και μετά τον ακολούθησα από περιέργια.
Ήταν και βιαστικός αφού σε δύο περιπτώσεις ...'χώθηκε' από αριστερά (στην λουρίδα που είναι για να στρίψεις αριστερά και ήταν κενή) για να βγεί μπροστά, πρώτος, στο φανάρι. Μετά τον έχασα.
Ίσως, νάναι από αυτούς, που έχουν πέσει μέσα στο ...καζάνι με την μαγκιά, από μικροί ...!!Φιλικά
Μάξιμος
Αυτή είναι νέα 'μόδα'.
Έχω προσέξει ότι το κάνουν αρκετοί 'πονηροί' οι οποίοι έχουν τη συνήθεια να κινούνται με το πάσο τους να περνούν μπροστά με αυτό το τρόπο και μετά να καθυστερούν ακόμα περισσότερους που τους ακολουθούν.Αλλά δε φταίνε αυτοί. Φταίνε όσοι τους αφήνουν να μπουν μπροστά τους. Αν τον 'έκλειναν' και έμενε εκεί για κάμποση ώρα χάνοντας ακόμα και τη θέση που είχε πριν μπει εκεί, τότε κάποια στιγμή θα το σταματήσουν αυτό το 'κόλπο'.
-
...στον αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο με >=2 λωρίδες ανα κατεύθυνση, δεν έχει νόημα η 'προσπέραση'. ανάβεις το φλας για να δείξεις ότι προτίθεσαι να αλλάξεις λωρίδα, σβήνεις το φλας αφού έχεις αλλάξει λωρίδα (γιατί αυτο για το οποίο έδωσες σήμα, έγινε). κινείσαι στη λωρίδα όσο θες, αν θελήσεις κάποια στιγμή να αλλάξεις λωρίδα, ανάβεις το φλας για να ενημερώσεις για το τι θέλεις να κάνεις και όταν βρεις κατάλληλη στιγμή, το κάνεις. (ή βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή, ανάβεις το φλας, επιβεβαιώνεις ότι είναι η ώρα να το κάνεις και αλλάζεις.)
Ναι, αυτό το έχουμε συζητήσει και παλιότερα. Όπως το περιγράφεις το κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες και όλοι οι Τούρκοι.
Στις υπόλοιπες χώρες του πολιτισμένου κόσμου, οι οδηγοί έχουν κατανοήσει ότι η αριστερή είναι η λωρίδα για τις προσπεράσεις και δεν μένουν εκεί 'όσο θέλουν'. Βγαίνουν να προσπεράσουν και μένουν με το φλας αναμμένο, για να δείξουν σε κάποιους που ίσως φθάνουν από πίσω με περισσότερα χιλιόμετρα ότι η προσπέραση δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι μόλις τελειώσει θα κάνουν δεξιά.πραγμα που συμφωνα με τον ελληνικο ΚΟΚ ειναι παρανομο. Ο οδηγος που συνεχιζει την προσπεραση του ωφειλει να την διακοψει και να κανει ακρη εφ'οσον δυσχεραινει καποιον απο πισω που θελει να παει ακομα πιο γρηγορα (ΚΟΚ 17.6)
εχουμε γραψει 50+ σελιδες για αυτο το θεμα, μην το ξαναξεσκισουμε. ΔΕΝ σε αναγκαζω να πλακωθεις στα φρενα για να μπεις σε ενα κενο που ισα σε χωραει, αλλα αυτο το 'θα κανω ακρη οταν τελειωσω την δικια μου προσπεραση' ξεχαστε το...Θα κανετε ακρη οταν μπορειτε με ασφαλεια να φρεναρετε και να μπειτε δεξια, και μετα θα συνεχισετε την προσπεραση.
Ikar
Τι λες ρε συ, γινονται τετοια πραγματα στην Ελλαδα?
Tazio
δεν ειναι καθολου καινουρια μοδα, και εγω τους κλεινω στεγνα. Εχω στειλει περιπολικο πανω σε νησιδα ετσι, εξω απο το Καραβελ.
-
Μπράβο στο γελάδι με το C3 χθες στη πλατεία Εθνικής αντιστάσεως στην Ηλιούπολη που εκτός του στοπ που παραβίασε, και του ρυθμού χελώνας που οδηγούσε, πέταξε και το τσιγάρο του πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσα.
Μάλλον και που τον έβρισα δε νομίζω να άλλαξε κάτι. Το ίδιο βλήμα θα παραμείνει. Μιας και ούτε είχε καταλάβει τι έκανε.
-
Μπραβο στον ταξιτζη που ηταν μπροστα μου προχτες! Σε μονοδρομο πηγε και σταματησε, για να αφησει πελατη, μεσα στη μεση του δρομου ακριβως σε σημειο που ειχε κενο για να κανει στην ακρη. Στο εν λογω κενο χωραγε φορτηγο αλλα ο ταριφας δε νοιαστηκε οτι ειχε δημιουργησει προβλημα! Το κακο ηταν πως και ο πελατης του μαλλον ειχε ξεχασει που ειχε τα χρηματα γιατι περιμεναμε να τον πληρωσει για κανα λεπτο!!!!! Αν δεν υπηρχε κενο θα εδειχνα κατανοηση αλλα αφου μπορεις και εσυ να κανεις τη δουλεια σου και εμεις να παμε στις δικες μας αλλα δε το καταλαβαινεις εισαι ΖΩΟΝ!!!!!!
-
Χτες στο αστυνομικο τμημα Καλι8εας περιπολικο ειχε κλεισει την εισοδο παρκινγκ του διπλανου κτιριου κ το πεζοδρομιο (ανεβασμενο κα8ετα στο πεζοδρομιο) παρ'ολο που ειχε μια 8εση κενη στην εισοδο του ΑΤ κ μια απεναντι, χωρις να συμπεριλαβω αυτες που εχουν 'κρατημενες' με κωνους κ καγκελακια.
Μια κυρια η8ελε να φυγει κ αφου στην πυλη κανεις δεν προ8υμοποιη8ηκε να βοη8ησει/καλεσει τους αστυνομικους, επρεπε να περιμενει τα αργοσχολα ζωα να επιστρεψουν. -
-
Έλα μωρέ, εδώ άλλοι τους έχουν μόνιμα διπλωμένους
-
Ορθώς και ο ΚΟΚ δεν λέει ότι πρέπει να έχουμε το φλας αναμμένο σε όλη τη διάρκεια της προσπέρασης. Μόνο όταν πρόκειται να αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας ή πορεία ( να στρίψεις κτλ ).
πχ,
http://www.drivingschool.gr/kok11.htm
ΑΡΘΡΟ 17:
*3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:α) Όταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχισε ήδη το προσπέρασμα.
β) **Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον. ***
Όταν λέει 'δώσει σήμα', τι λες να εννοεί;
Δεν λέει επί λέξει 'ο nass πρέπει να έχει αναμμένο συνεχώς το φλας του σε όλη τη διάρκεια της προσπέρασης', αλλά το πνεύμα (ή η ουσία) είναι αυτό.Ορθά στάθηκες στην παράλειψή μου. Το πνεύμα του νόμου λέει ότι πρέπει πέραν των πιο πάνω να ανάβουμε φλάς όταν υπάρχει πρόθεση για προσπέρασμα. Θα δεις ότι ούτε θυποννοεί ούτε εννοεί ότι πρέπει με κάποιά άλλη έννοια να έχεις το φλας αναμένο. χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πριν λίγη ώρα έφτασα στη Λαμία για δουλειά. Στο δρόμο ένας τύπος με Leon άφηνε το φλας αναμένο καθ΄όλην την διάρκεια που προσπερνούσε. Κάποια στιγμή πλησιάζοντας σε κάτι αριστερές εξόδους μετά τα Καμμένα Βούρλα , προσπέρασε ένα φορτηγό και αντιλαμβανόμενοι την λογική του κάποιοι οδηγοί ακολούθησαν το προσπέρασμά του. Ο τύπος όμως ταυτόχρονα ήθελε να κόψει και αριστερά. Καταλαβαίνεις τι επακολούθησε.
-
η μουλάρα που ενώ ήμουν στο πάρκινγκ του 'φάκτορυ' και είχα βγάλει φλας για να μπω στη θέση που έβγαινε κάποιος, ερχόμενη αυτή απ'το αντίθετο κι ενώ με είδε μπήκε μέσα, κρίμα και ξέχασα τις πινακίδες της
-
Είμαι στην Ηλιούπολη σοτ φανάρι που είναι το δημαρχείο (όχι τον κάθετο, τον μεγάλο με το διάζωμα) που στο τέλος του έχει μια δεξιά με αρνητική κλήση κλπ κλπ. Ο δρόμος τελείως άδειος και πηγαίνω σβέλτα (γύρω στα 100 ) κρατάω αριστερή λωρίδα να πάρω γραμμή (κόβω βέβαια ταχύτητα) και στρίβω δεξιά μπαίνοντας στην δεξιά λωρίδα, μόλις πάω να βγω απο την κορυφή βλέπω έναν τύπο να βγαίνει απο γκαράζ, να κλείνει την δεξιά λωρίδα, του κορνάρω συνεχίζει να βγαίνει και πιάνει και λίγο απο την αριστερή, ευτυχώς σε εκείνο το σημείο έχει στα αριστερά άνοιγμα ο δρόμος για όσους θέλουν να ανέβουν προς τα Αστυνομικά.....εντάξει εκείνη την ώρα δεν είχε κίνηση αν το κάνει κάθε μέρα αυτό που περνάει πολύς κόσμος και δεν έχει ορατότητα, θα σκοτώσει πολύ κόσμο!
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
... σε κάτι αριστερές εξόδους μετά τα Καμμένα Βούρλα...Καταλαβαίνω, αλλά σημειώνω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αριστερές έξοδοι (σαν αυτές που λες - που διασχίζεις, δλδ, για να βγεις το ... αντίθετο ρεύμα) σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ούτε καν σαν έννοια.
Οδηγώντας στους Ελληνικούς δρόμους, πρέπει να βλέπει κάποιος 1 χλμ και 10 δευτερόλεπτα μπροστά...Ο σωστός τρόπος, αν υποτεθεί ότι υπάρχει τέτοιος, για να βγεί κάποιος αριστερά σε τέτοια 'διασταύρωση' είναι να επιβραδύνει πολύ πριν, ελέγχοντας πίσω του και μένοντας δεξιά και να βγει στο κέντρο του δρόμου με αριστερό φλας όταν δεν έρχεται κανένας.
Μην ξεχνάμε ότι ο nass μιλούσε για προσπέραση στην Αττική Οδό.
-
δηλαδή οι πολιτισμένοι, κρατάνε αναμμένο το αριστερό φλας για να δείξουν ότι πρόκειται να παραμείνουν στην λωρίδα που βρίσκονται και ότι θα επιστρέψουν σε δεξιότερη αργότερα.οκ... συνέχα έτσι, τί να πω.
άσε που το 'όσο θέλουν' δεν σημαίνει 'για το υπόλοιπο του ταξιδιού' αλλά 'προσπέρνα όσους θέλεις'
επίτηδες τραβάς από τα αυτιά τα λεγόμενά μου προκειμένου ντε και καλά να κάνω κάπου λάθος; οξύ πρόβλημα συννενόησης έχουμε! πήγαινε όπως θες, αλλά εγώ δεν ανάβω αριστερό φλας όταν δεν θέλω να αλλάξω λωρίδα ... είναι κουλό, πώς να το κάνουμε.
Δεν ξέρω σε τι να σου πρωτοαπαντήσω, ρε Γιώργο...
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ για αλλαγή λωρίδας. Μιλάμε για ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ. Προσπερνάμε από την αριστερή και μετά την αφήνουμε ελεύθερη, για να μας προσπεράσει κι εμάς όποιος θέλει. ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Οδηγείς δεξιά, προσπερνάς από αριστερά ελέγχοντας πρώτα πίσω, επιστρέφεις δεξιά. Αν οδηγήσει κανείς όπως περιγράφεις σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, θα μείνει δίχως δίπλωμα πριν φτάσει στον προορισμό του.... Ο οδηγος που συνεχιζει την προσπεραση του ωφειλει να την διακοψει και να κανει ακρη εφ'οσον δυσχεραινει καποιον απο πισω που θελει να παει ακομα πιο γρηγορα (ΚΟΚ 17.6)
Ρε συ, να διαφωνούμε, αλλά όχι και στ' αυτονόητα!
Ο nass μίλησε για την περίπτωση όπου βγήκε να προσπεράσει, κάποιος του έκλεισε τη μεσαία κι έμεινε στην αριστερή για να τον περάσει. Εν τω μεταξύ, ο 'γλήγορος' τον έφτασε από πίσω. Που να πάει, δλδ;;;;;;;Πριν από μερικές μέρες έβλεπα στην ΕΤ3 μια υπόθεση ενός οδηγού - δοκιμαστή της Merc, που έχασε δίπλωμα και δουλειά κι έφαγε 2 χρόνια ποινή γιατί κατηγορήθηκε ότι έφτασε με πολύ υψηλή ταχύτητα πίσω από γυναίκα οδηγό με μικρό αυτοκίνητο που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει την προσπέρασή της και να γυρίσει δεξιά, με αποτέλεσμα αυτή να τρομοκρατηθεί, να φύγει από το δρόμο και να σκοτωθεί η ίδια και το μωρό της. Υπήρχαν αμφιβολίες αν ήταν πράγματι αυτός ο οδηγός του αυτοκινήτου που τρόμαξε τη γυναίκα, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ότι ο οδηγός έφταιγε για την κατάληξη. Σημειωτέον ότι δεν υπήρξε επαφή.
Τελικά, φίλοι, στο δρόμο κυκλοφορούμε όλοι και είμαστε πολλοί, γι' αυτό είναι καλό να ακολουθούμε κανόνες. Τους συζητάμε, όταν δεν τους καταλαβαίνουμε, ψάχνουμε κι αλλού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τους ερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Μια κοινωνία επιβιώνει μόνο με ανεπτυγμένη την αίσθηση του 'εμείς'.
Ζώα ζώα ζώα [#4]