-
Πως φαίνεται το δυνατό μυαλό από τα μικράτα. Δεν ξέρω αν είναι αστικός μύθος αλλά αναφέρεται σε παλιότερο βιβλίο μαθηματικών Γυμνασίου. Όταν ο Gauss (μαθηματική 'μορφή' http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... F%85%CF%82) ήτανε στο δημοτικό (της εποχής του) ο δάσκαλος ζήτησε ως άσκηση να βρεθεί το άθροισμα 1+2+3+...+100. Όλοι φυσικά ξεκίνησαν την κλασική πρόσθεση. Το μυαλό όμως έκανε :
1+2+3+...+100=
1+100+2+99+3+98+...+50+51=
(1+100)+(2+99)+...+(50+51)=
101+101+...+101=
50*101=
5.050ΘΕΟΣ.
http://betterexplained.com/articles/tec ... -1-to-100/
-
Έχουμε εκτόξευση σήμερα!!!!!!!
Mars Science Laboratory. Με το Rover 'Curiosity'. Συντονιστείτε στις 5 παρά το απόγευμα στο nasa tv: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html
http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/index.html
-
-edit-
-
Video με animation ολόκληρης της αποστολής, από εκτόξευση μέχρι την εξέταση δειγμάτων από το Curiosity:
Αναλυτική παρουσίαση της αποστολής εδώ: http://robotpig.net/aerospace-news-e/ma ... n-ri-_2141
-
Πολύ ωραία ανάλυση ΙΚΕ!!!!
-
-edit-
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Πολύ ωραία ανάλυση ΙΚΕ!!!!Ευχαριστώ
Τέτοιου είδους γεννήτριες δεν είναι κάτι καινούριο, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, πχ όσον αφορά τον Άρη, τέτοιες γεννήτριες χρησιμοποιούσαν και οι αποστολές Viking 1&2
-
-edit-
-
Οι αντιδράσεις αυτές κατά κύριο λόγο είναι άνευ αιτίας και απλά προέρχονται από όσους πιστεύουν πυρηνικά=666.
Τέτοια συστήματα είναι πρακτικά ακίνδυνα.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Ρε τι γίνεται εδώ; Για δεύτερη φορά επιβεβαιώνουν ότι τα νετρίνα πάνε γρηγορότερα από το φως.
Και εγώ έχω πάθει κοκομπλόκο από όταν το διάβασα. Τι παίζει τώρα με αυτό?
Παιζει οτι αν ισχυει καταρριπτεται μεγαλο μερος της συγχρονης φυσικης...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ρε τι γίνεται εδώ; Για δεύτερη φορά επιβεβαιώνουν ότι τα νετρίνα πάνε γρηγορότερα από το φως.
Έχω την εντύπωση ότι λίγες σελίδες πίσω αναφέρθηκε ότι υπάρχει κάποιο 'παραθυράκι' στη σχετικότητα που επιτρέπει ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός (υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες)
Ο θεός είναι σίγουρα Έλληνας, μιας και στους νόμους όλο παραθυράκια βάζει...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τέτοιου είδους γεννήτριες δεν είναι κάτι καινούριο, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, πχ όσον αφορά τον Άρη, τέτοιες γεννήτριες χρησιμοποιούσαν και οι αποστολές Viking 1&2Επίσης και στα Voyager 1 & 2, Pioneer 10 & 11 κλπ. Οι Σοβιετικοί χρησιμοποιούσαν τέτοια ακόμα και για φάρους σε απομακρυσμένες περιοχές.
Οι αντιδράσεις αυτές κατά κύριο λόγο είναι άνευ αιτίας και απλά προέρχονται από όσους πιστεύουν πυρηνικά=666.
Τέτοια συστήματα είναι πρακτικά ακίνδυνα.
Καλά, κόψε κάτι. Έχουν υπάρχει 5-6 περιπτώσεις αποτυχημένων αποστολών όπου τα RTG έπεσαν και κάηκαν στην ατμόσφαιρα. Το fallout είναι πολύ μικρότερο από τις ατμοσφαιρικές δοκιμές πυρηνικών όπλων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά ο κίνδυνος από την χρήση τους είναι σαφώς υπαρκτός (έστω και μικρός).
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι λίγες σελίδες πίσω αναφέρθηκε ότι υπάρχει κάποιο 'παραθυράκι' στη σχετικότητα που επιτρέπει ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός (υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες)
Ο θεός είναι σίγουρα Έλληνας, μιας και στους νόμους όλο παραθυράκια βάζει...
«Δεν ευσταθούν» τα ευρήματα για υπέρβαση της ταχύτητας του φωτός
Τα νετρίνα που ταξίδεψαν από την Ελβετία στην Ιταλία σε δύο πρόσφατους γύρους πειραμάτων δεν μπορεί να κινήθηκαν ταχύτερα από το φως, υποστηρίζουν τώρα Ιταλοί ερευνητές, οι οποίοι μέτρησαν όχι τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά την ενέργεια των φευγαλέων σωματιδίων.
Η νέα μελέτη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επανάληψη του αρχικού αμφιλεγόμενου πειράματος, η οποία έδειξε και πάλι ότι τα νετρίνα ξεπέρασαν την ταχύτητα των φωτονίων.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι ερευνητές του πειράματος OPERA στο εργαστήριο του Γκραν Σάσο, νότια της Ρώμης, διαπίστωσαν ότι οι δέσμες νετρίνων που εξέπεμψε το CERN έφτασαν στο εργαστήριό τους 60 νανοδευτερόλεπτα νωρίτερα από ό,τι θα είχε φτάσει το φως.
Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, υποστηρίζουν τώρα ερευνητές του ICARUS, ενός άλλου πειράματος στο Γκραν Σάσο...........
http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231138622 -
Για όποιον γνωρίζει/έχει διαβάσει:
Τι συμβαίνει αν ταξιδέψεις στον εγγύτατο του Κενταύρου πχ και πάλι πίσω με ταχύτητα μεγαλύτερη αυτής του φωτός (θεωρητικά εννοείται);
-
Θεωρητικά δεν μπορείς να πιάσεις αυτή την ταχύτητα και φυσικά να την ξεπεράσεις...
-
Ναι εννοείται. Αν υποθέσουμε ότι την πιάνεις όμως, τι ισχύει από άποψη χρόνου.
-
Εννοεις μηπως παει πισω ο χρονος;
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Για όποιον γνωρίζει/έχει διαβάσει:Τι συμβαίνει αν ταξιδέψεις στον εγγύτατο του Κενταύρου πχ και πάλι πίσω με ταχύτητα μεγαλύτερη αυτής του φωτός (θεωρητικά εννοείται);
Όπως απάντησε και ο markvag, η αδρανειακή σου μάζα 'απειρίζεται' όταν πιάνεις ταχύτητα φωτός. Ο απειρισμός στα μαθηματικά είναι κάτι απλό. Στην πράξη όμως μεταφράζεται σε κάτι μη μονοσήμαντο. Ας πούμε για δομικές κατασκευές μπορεί να σημαίνει θραύση ή κατάρρευση, για ηλεκτρικά συστήματα μπορεί να σημαίνει εκκένωση. Θυμήσου ας πούμε ότι στον συντονισμό, όταν δήθεν απειρίζεται το πλάτος ταλάντωσης, στην πράξη έχουμε πολύ πιο πριν μια κάποια καταστροφή.
Κατ' αναλογίαν πιστεύω ότι στο φθάσιμο της ταχύτητας του φωτός 'κάτι' θα σπάσει / μεταλλαχθεί / αλλάξει. Ο γειτονικός χωρόχρονος ίσως; Μια τέτοια 'μετάλλαξη' ας πούμε παθαίνει ο χωρόχρονος μέσα στον ορίζοντα γεγονότων μιας μελανής οπής: Ο χώρος μετριέται πλέον σε δευτερόλεπτα και ο χρόνος σε μέτρα! -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εννοεις μηπως παει πισω ο χρονος;Κάτι τέτοιο έχω διαβάσει, για αυτό και ρωτάω. Οτι δηλαδη θα επέστρεφες πίσω πριν φύγεις! Ότι πας δηλαδή στο παρελθόν.
Εννοείται ότι αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι είναι σωστά και τέτοιες ταχύτητες δεν μπορούν να επιτευχθούν.Αν αυτό που είπες και έχω διαβάσει ισχύει, τότε τα περίφημα νετρίνα, αν όντως κινούνταν πιο γρήγορα από το φως, δεν θα έπρεπε να φτάσουν πριν ξεκινήσουν;
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Για όποιον γνωρίζει/έχει διαβάσει:Τι συμβαίνει αν ταξιδέψεις στον εγγύτατο του Κενταύρου πχ και πάλι πίσω με ταχύτητα μεγαλύτερη αυτής του φωτός (θεωρητικά εννοείται);
In modern physics, the notion of causality had to be clarified. The insights of the theory of special relativity confirmed the assumption of causality, but they made the meaning of the word 'simultaneous' observer-dependent.[6] Consequently, the relativistic principle of causality says that the cause must precede its effect according to all inertial observers. This is equivalent to the statement that the cause and its effect are separated by a timelike interval, and the effect belongs to the future of its cause. If a timelike interval separates the two events, this means that a signal could be sent between them at less than the speed of light. On the other hand, if signals could move faster than the speed of light, this would violate causality because it would allow a signal to be sent across spacelike intervals, which means that at least to some inertial observers the signal would travel backward in time. For this reason, special relativity does not allow communication faster than the speed of light.
http://en.wikipedia.org/wiki/Causality_(physics)
(όπου 'signal' είναι ο ταξιδιώτης που λες)
Αρα αν μπορείς να το κάνεις, τότε δεν ισχύει η σχετικότητα. Το κόλπο είναι να ταξιδέψεις εκτός του παρόντος διαστήματος πχ. με wormhole (Einstein-Rosen bridge) ή με 'hyperspace jump'(Asimov, Star Wars) ή έστω 'warp speed' (ΟΚ δεν είναι εκτός του παρόντος διαστήματος αλλά δημιουργεί ένα 'warp bubble' γύρω από το Enterprise)
H λογικότερη εξήγηση που έχω διαβάσει είναι ότι επειδή τα νετρίνα κινούνταν πρακτικά με την ταχύτητα του φωτός, το 'μέγεθός τους' διαστελλόταν (όπως προβλέπει η σχετικότητα) και άρα παρότι το κέντρο μάζας τους (αν έχουν ) ήταν στο 'σωστό' σημείο, το 'μπροστινό' σημείο τους διέγειρε τον ανιχνευτή 60 nsec νωρίτερα.
Θετικές επιστήμες-Τεχνολογία