-
Παίδες βρήκα στουκαρισμένο από μπροστά ΜR2 ΜΚ2 του 94 από γερμανία στα 700 ευρώ. Στις φωτό δεν φαίνονται σοβαρές ζημιές αλλά σαφώς αυτό δεν είναι κριτήριο. Βέβαια ψάχνω αυτό το αυτοκίνητο κάτι μήνες τώρα και πιστεύω πως αν το φέρω θα μου κοστίσει λιγότερο να το φτιάξω παρά να το αγοράσω σε καλή κατάσταση και να το εκτελωνίσω. Τί λέτε να το χτυπήσω; Με έχει πιάσει ένα ρίγος αυτή τη στιγμή αφού το φτηνότερο (και μοντ.91) που έχω βρει εώς τώρα είναι 2.200. Προτείνετέ μου εσείς κάτι που σίγουρα διβάζοντας αυτά έχετε πιο καθαρό μυαλό...
-
Παίδες βρήκα στουκαρισμένο από μπροστά ΜR2 ΜΚ2 του 94 από γερμανία στα 700 ευρώ. Στις φωτό δεν φαίνονται σοβαρές ζημιές αλλά σαφώς αυτό δεν είναι κριτήριο. Βέβαια ψάχνω αυτό το αυτοκίνητο κάτι μήνες τώρα και πιστεύω πως αν το φέρω θα μου κοστίσει λιγότερο να το φτιάξω παρά να το αγοράσω σε καλή κατάσταση και να το εκτελωνίσω. Τί λέτε να το χτυπήσω; Με έχει πιάσει ένα ρίγος αυτή τη στιγμή αφού το φτηνότερο (και μοντ.91) που έχω βρει εώς τώρα είναι 2.200. Προτείνετέ μου εσείς κάτι που σίγουρα διβάζοντας αυτά έχετε πιο καθαρό μυαλό...
-
-
Το θέμα μεταφέρεται εκεί που ανήκει
[mod]
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Παίδες βρήκα στουκαρισμένο από μπροστά ΜR2 ΜΚ2 του 94 από γερμανία στα 700 ευρώ. Στις φωτό δεν φαίνονται σοβαρές ζημιές αλλά σαφώς αυτό δεν είναι κριτήριο. Βέβαια ψάχνω αυτό το αυτοκίνητο κάτι μήνες τώρα και πιστεύω πως αν το φέρω θα μου κοστίσει λιγότερο να το φτιάξω παρά να το αγοράσω σε καλή κατάσταση και να το εκτελωνίσω. Τί λέτε να το χτυπήσω; Με έχει πιάσει ένα ρίγος αυτή τη στιγμή αφού το φτηνότερο (και μοντ.91) που έχω βρει εώς τώρα είναι 2.200. Προτείνετέ μου εσείς κάτι που σίγουρα διβάζοντας αυτά έχετε πιο καθαρό μυαλό...Μηπως εχει διαγραφει και δεν μπορεις να το κυκλοφορησεις αν το φτιαξεις;
-
Δηλαδή ουσιαστικά μου προτείνεις να το ξεχάσω καλύτερα για παν ενδεχόμενο; Το να 'χε διαγραφεί δεν το είχα υπολογίσει πάντως. Α ρε φίλε... Καλά λένε πως δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Δηλαδή ουσιαστικά μου προτείνεις να το ξεχάσω καλύτερα για παν ενδεχόμενο; Το να 'χε διαγραφεί δεν το είχα υπολογίσει πάντως. Α ρε φίλε... Καλά λένε πως δύο μυαλά είναι καλύτερα από έναΟΧΙ!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ,εκτος απο το να το ψαξεις απο ολες τις μεριες για να εισαι σιγουρος.Καλη τυχη
-
Λοιπν κοιτα να δεις αρχηγε πως εχουν τα πραγματα:
Το ΜR2 που βρηκες 700 ευρω οπως και να το κανεις δε σε συμφερει να το αγορασεις,Και αυτο γιατι:- Ειτε το εισαγεις προς κυκλοφορια οποτε ειναι υποχρεωτικο το τελωνειο (κανα δυο χιλιρικα σιγουρα), αρα με το φτιαξιμο θα σου στοιχισει περισσοτερο απο ενα αντιστοιχης καταστασης εγχωριο μεταχειρισμενο.
2)Ειτε το εισαγεις ως ανταλλακτικα οποτε δεν εχεις το δικαιωμα να το κυκλοφορησεις νομιμα με πινακιδες και ολα τα σχετικα.
Τσαμπα τυρι υπαρχει μονο στις φάκες, γιαυτο κοιτα να βρεις κανα κελεπουρι απο Ελλαδα και μη τσιμπας σε τετοιου ειδους ευκαιριες....
- Ειτε το εισαγεις προς κυκλοφορια οποτε ειναι υποχρεωτικο το τελωνειο (κανα δυο χιλιρικα σιγουρα), αρα με το φτιαξιμο θα σου στοιχισει περισσοτερο απο ενα αντιστοιχης καταστασης εγχωριο μεταχειρισμενο.
-
Φίλε KRIEZA
Καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες, τις πληροφορίες και τις συμβουλές σου.
Όσον αφορά στο θέμα τώρα:
Από Ελλάδα δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν και πάρα πολλά. Από αυτά τα πόσα είναι απ'την άλλη, δεν νομίζω να πωλούνται και πολλά. Αλλά και πάλι, ακόμα και ΑΝ υπάρχουν μερικά, ακόμα και ΑΝ πωλούνται, για κάποιο λόγο οι Έλληνες είμαστε πολύ εγκάθετοι...
Εξηγούμαι:
Ένα που είχα βρει από Βόρεια Ελλάδα προ καιρού, μοντ. '92, με κοντά 200.000 χλμ, το είχα βρει πάνω από 10.000 ευρώ. Το λέω αυτό γιατί: Όταν από εξωτερικό μπορώ να βρω μεταγενέστερο μοντέλο, με λιγότερα χιλιόμετρα, με σημαντικά καλύτερη τιμή άγοράς, υπολογίζοντας στο περίπου ότι με το κόστος του εκτελωνισμού μου έρχεται φθηνότερα, ξέροντας επίσης ότι έχω τη δυνατότητα να πάω να ελεγξω την κατάστασή του και έχοντας ετοιμάσει εκ των προτέρων μία λίστα με τα αυτοκίνητα που καλύπτουν τις απαιτήσεις μου, για ποιό λόγο να πάω να αγοράσω το ίδιο αυτοκίνητο από εδώ;Σχετικά με το συγκεκριμμένο των 700ων ευρώ:
Re: στο 1) Το ήξερα από πριν ότι θα έπρεπε να το εκτελωνίσω το αυτοκίνητο. Απλά με 700 ευρώ τιμολόγιο αγοράς, όσο και να έβγαινε ο εκτελωνισμός, σίγουρα θα ερχόταν φθηνότερα από το αμέσως ακριβότερο των 2.000ων ευρώ (ατρακάριστο). Αυτό που δεν είχα σκεφτεί, λόγω της έπαρσης, ήταν το γεγονός ότι ώντας τρακαρισμένο ίσως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο κατάστασης από δεν-έχει-καμία-σοβαρή-ζημιά ως παρ'το-και-πέτα-το-στο-γκρεμό. Φυσικά τώρα που έχω 'ξεθολώσει', η τιμή του με κάνει να κλίνω προς το 'πέτα-το'.
Re: στο 2) Όταν λέμε ως ανταλλακτικά τί εννοούμε; Π.χ. ένα αυτοκίνητο χωρίς ρόδες και καθίσματα θεωρείται 'ανταλλακτικά';Ξαναεξηγούμαι:
Προβληματίζομαι έντονα το τελευταίο διάστημα με το θέμα του εκτελωνισμού. Προσπαθώ να βρω τρόπο να μου κοστίσει το δυνατό λιγότερο. Έχω σκεφτεί τις παρακάτω περιπτώσεις:
*Έστω ότι αγοράζω το αυτοκίνητο έξω. Στην συνέχεια το κάνω βίδες τόσο όσο χρειάζεται για να το εκτελωνίσω ως κατάλληλο για κυκλοφορία και ό,τι βγάζω το στέλνω με ταχυδρομική σπίτι μου. Τέλος το επανασυναρμολογώ και είμαι κύριος.
*Έστω ότι αγοράζω το αυτοκίνητο έξω. Πληρώνω, κατόπιν συνενόησης, στον επαγγελματία εκεί το αυτοκίνητο 1.000 ευρώ και τη διαφορά την παίρνω, και καλά, ως ζαντολάστιχα ή κάτι άλλο (ως εξτρά) σε ξεχωριστό τιμολόγιο αγοράς. Το εκτελωνίζω κανονικά 'χωρίς κομπίνες', με το 1ο τιμολόγιο και πάλι είμαι κύριος. Βασισμένο στο 'ο καθένας πουλάει ό,τι θέλει όσο θέλει και εμείς αποφασίζουμε αν το παίρνουμε', (βλ. γλειφιτζούρι 32ευρώ).Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν έχω γράψει κάτι που δεν στέκει.
-
Mη μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια Kosa.Δεν αξιζει το κοπο.
Να γινω λιγο πιο σαφης:
Για το τελωνειο καμμια αξια δεν εχει το τιμολογιο αγορας ουτε και η κατασταση που βρισκεται το αυτοκινητο.Αυτοι εκτελωνιζουν βασει ενος συγκεκριμενου πινακα τιμων.
Το αυτοκινητο 'για ανταλλακτικα' δεν ειναι απαραιτητο να του λειπει κατι.
Απλα γραφεις στα χαρτια του (τιμολογιο, φορτωτικη κλπ) και στο τελωνειο δηλωνεις οτι παει για ανταλλακτικα, και δεν πληρωνεις εκτελωνισμο.Αυτο ειναι ολο.Και φυσικα οπως γνωριζεις αυτοκινητο χωρις χαρτι εκτελωνισμου πινακιδες δε παιρνει.
Αρα ειναι ατοπη η σκεψη σου να το εισαγεις σε...τευχη, να το συναρμολογησεις εδω και να το κυκλοφορησεις νομιμα με την εννοια οτι και τα βασικα να αφησεις πανω στο αμαξι δεν προκειται να κερδισεις απο τον εκτελωνισμο παρα λιγα μονο ευρω τα οποια φυσικα θα δωσεις (και περισσοτερα) στη διαδικασια της επανασυναρμολογησης.
Μοναδικη περιπτωση που συμφερει μια τετοια αγορα ειναι να εχεις ηδη ενα ιδιο αμαξι αμαξι εδω, να βρεις εξω ενα καλυτερο απο θεμα κινητηρα, αξεσουαρ κλπ, να το φερεις ως ανταλλακτικα και να αρχισεις τις....μεταμοσχευσεις. -
Με 700 ευρώ στην Ιταλια αγοράζεις Mazerati του 94 ατρακαριστη...
-
ΚRIEZA, αυτή η τελευταία περίπτωση που μου είπες ακούγεται πολύ καλή ιδέα, αλλά δυστυχώς, φτηνό ΜΚ2 δεν πρέπει να υπάρχει εδώ. Ο εκτελωνισμός θα το φέρει πάνω κάτω στα ίδια λεφτά, άρα το μόνο που μένει είναι να βρω αυτό που μου ταιριάζει πιο πολύ βάσει απαιτήσεων (εντός η εκτός Ελλάδος).
**cctop **καταλαβαίνω που το πας αλλά δεν έχει να κάνει με το ΤΙ μπορώ να αγοράσω με 700 ευρώ. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που λέει και το τραγούδι, και στον έρωτα όπως ξέρουμε δεν χωράνε 'μα' και 'μη'
Πάντως thnx guys.
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
ΚRIEZA, αυτή η τελευταία περίπτωση που μου είπες ακούγεται πολύ καλή ιδέα, αλλά δυστυχώς, φτηνό ΜΚ2 δεν πρέπει να υπάρχει εδώ. Ο εκτελωνισμός θα το φέρει πάνω κάτω στα ίδια λεφτά, άρα το μόνο που μένει είναι να βρω αυτό που μου ταιριάζει πιο πολύ βάσει απαιτήσεων (εντός η εκτός Ελλάδος).**cctop **καταλαβαίνω που το πας αλλά δεν έχει να κάνει με το ΤΙ μπορώ να αγοράσω με 700 ευρώ. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που λέει και το τραγούδι, και στον έρωτα όπως ξέρουμε δεν χωράνε 'μα' και 'μη'
Πάντως thnx guys.
Σίγουρα φίλε αλλά νομίζω οτι μια Mazerati είναι περισσότερο ερωτεύσιμη από ένα MR2 και μάλιστα τρακαρισμένο
-
double post error
-
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ακόμα και ο τσίγκος που είναι παρκαρισμένος τώρα κάτς από το σπίτι μου είναι πιο ερωτεύσιμος από ένα τρακαρισμένο ΜR2.
-
Μια παρατήρηση...το τιμολόγιο αγοράς παίζει ρόλο μόνο στην περίπτωση που το ποσό που αναγράφει είναι μεγαλύτερο της εργοστασιακής αξίας του οχήματος.
@Kosa(αν δεν το έχεις κάνει ήδη):Ρώτα έναν εκτελωνιστή τι αυτοκίνητο θέλεις να φέρεις για να γνωρίζεις με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο θα σου στοιχίσει ο εκτελωνισμός.Πιστεύω πως αξίζει γενικά να φέρεις αυτοκίνητο από το εξωτερικό,απλά θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω. -
Τοurist, αυτό δεν συμβαίνει συχνά στο εξωτερικό μιας και δεν επικρατεί αυτός ο 'ελληνικός εγκαθετισμός'. Εκεί παίζει πολύς ανταγωνισμός και οι τιμές πέφτουν αρκετά εώς πολύ γρήγορα... Δύσκολα θα βρεις μεγαλύτερες τιμές από τις αρχικές. Μόνο σε αντίκες ίσως. Ή σε κανέναν Έλληνα που έχει σκεφτεί να το πουλήσει έξω
-
φιλε μου εφοσον ειναι του 94 δεν πληρει τις προδιαγραφες της ΕΕ για τα καυσιμα και θα σου ερθει ο κουκος αηδονι να το εκτελωνισεις!!!πλεον συμφερει να εκτελωνισεις μονο αυτοκινητα μετα το 2002 και ισως και καποια του 2001 που μπηκαν στην καινουργια κατηγορια...φιλος στην ιταλια πουλαγε την 348tb 30χιλιαρικα αλλα ηταν μοντελο 94 αν θυμαμαι καλα και με τον εκτελωνισμο θα με γδυνανε!!!!
MR2 ΜΚ2 700 ευρώ