-
εχω ενα Getz (αγορασμενο το 2003) και μου ξεφλουδιζουν τα 3 απο τα 4 χερουλια στις πορτες, φευγει το χρωμα και μενει απο κατω ενα γκρι πλαστικο
το αυτοκινητο το αγορασα με 5 ετη εγγυηση (3+2 επεκταση)
λεω και εγω να τους το παω να το φτιαξουμε μεσα στην εγγυηση, αλλα μου λενε οτι δεν καλυπτει η εγγυηση για χρωμα τα 5 ετη αλλα μονο τα 3
ψαχνοντας το στο βιβλιαρακι οντως διαπιστωσα οτι εκει που περιγραφει την βασικη εγγυηση (3 ετη) λεει οτι η εγγυηση για το χρωμα ειναι 3 ετη ΑΛΛΑ λιγο παρακατω λεει οτι η επεκταση της εγγυησης εχει τους ιδιους ορους με την βασικη εγγυηση (δηλαδη εγω καταλαβαινω οτι εαν η βασικη εγγυηση εχει ισο χρονο εγγυηση για το χρωμα τοτε αυτο ισχυει και με την επεκταση της)
καλεσα την Huyndai και τσαντιστικα με την προχειροτητα που αντιμετωπισαν το θεμα, τελικα αποφασισαν να μου πουν οτι η επεκταση καλυπτει μονο αλλαγη ανταλλακτικων και οχι βαψιμο
αισθανομαι οτι με κοροιδευουν κανονικα, τι πρεπει να κανω;
-
εχω ενα Getz (αγορασμενο το 2003) και μου ξεφλουδιζουν τα 3 απο τα 4 χερουλια στις πορτες, φευγει το χρωμα και μενει απο κατω ενα γκρι πλαστικο
λεω και εγω να τους το παω να το φτιαξουμε μεσα στην εγγυηση, αλλα μου λενε οτι δεν καλυπτει η εγγυηση για χρωμα τα 5 ετη αλλα μονο τα 3
ψαχνοντας το στο βιβλιαρακι οντως διαπιστωσα οτι εκει που περιγραφει την βασικη εγγυηση (3 ετη) λεει οτι η εγγυηση για το χρωμα ειναι 3 ετη ΑΛΛΑ λιγο παρακατω λεει οτι η επεκταση της εγγυησης εχει τους ιδιους ορους με την βασικη εγγυηση (δηλαδη εγω καταλαβαινω οτι εαν η βασικη εγγυηση εχει ισο χρονο εγγυηση για το χρωμα τοτε αυτο ισχυει και με την επεκταση της)
καλεσα την Huyndai και τσαντιστικα με την προχειροτητα που αντιμετωπισαν το θεμα, τελικα αποφασισαν να μου πουν οτι η επεκταση καλυπτει μονο αλλαγη ανταλλακτικων και οχι βαψιμο
-
-
Ρώτα στο ΙΝΚΑ
-
αν τους ελεγες να σου αλλαξουν χερουλια ???
-
επρεπε να τους το ειχα πει, δεν το σκεφτηκα εκεινη την στιγμη
θα επικοινωνησω ξανα μαζι τους για να παρω μια γραπτη απαντηση τους για να την στειλω στο ΙΝΚΑ η σε οποιον αλλο μπορει να βοηθησειΟ χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
αν τους ελεγες να σου αλλαξουν χερουλια ??? -
Σε παρακαλώ μπορείς να διορθώσεις την ορθογραφία του τίτλου; Το θέμα σου δεν βλέπεται με τέτοιο τίτλο.
-
εχεις δικιο ηταν για γελια ετσι οπως το εγραψα
ειχα τσαντιστει και βιαζομουν λιγακιΟ χρήστης NIGA έγραψε:
Σε παρακαλώ μπορείς να διορθώσεις την ορθογραφία του τίτλου; Το θέμα σου δεν βλέπεται με τέτοιο τίτλο. -
Ο χρήστης orck έγραψε:
... μου λενε οτι δεν καλυπτει η εγγυηση για χρωμα τα 5 ετη αλλα μονο τα 3
ψαχνοντας το στο βιβλιαρακι οντως διαπιστωσα οτι εκει που περιγραφει την
βασικη εγγυηση (3 ετη) λεει οτι η εγγυηση για το χρωμα ειναι 3 ετη
ΑΛΛΑ λιγο παρακατω λεει οτι η επεκταση της εγγυησης εχει τους ιδιους ορους
με την βασικη εγγυηση (δηλαδη εγω καταλαβαινω οτι εαν η βασικη εγγυηση εχει
ισο χρονο εγγυηση για το χρωμα τοτε αυτο ισχυει και με την επεκταση της)Δυστυχώς πρέπει...
α) να συμβουλευθείς ένα δικηγόρο και με υπόδειξή του...
β) αφού εγγράφως δηλώσουν ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση
γ) να κάνεις αγωγήΕπειδή ο κόσμος κάνει δύσκολα αγωγές, αυτό εκμεταλλεύονται.
Όταν όμως τους ζητήσεις εγγράφως να δηλώσουν ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση
εκεί κάπου θα δείς θα κολλήσουν. Δεν θα το κάνουν εγγράφως, οπότε πας με το
δικηγόρο σου για να ακούσει την άρνησή τους αυτή και αυτό είναι αρκετό στο δικαστήριο.Φυσικά αν ο δικηγόρος επικοινωνήσει με τα κεντρικά να δείς ότι ΔΕΝ θα σου πούν τα
ίδια και θα σου το φτιάξουν, αλλά θα σε βάλουν στη μαύρη λίστα των 'βλαβών' -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
θα σε βάλουν στη μαύρη λίστα των 'βλαβών'Τί στο διάολο;;; Με τη μαφία μπλέξαμε;;; Να ΔΙΩΧΝΟΥΝ πελάτες θέλουν;;;
Στείλε ένα email σε κεντρικά γραφεία της huyuooundai και πες τι έγινε... θα σου πω εγώ μετά αν το φτιάχνουν!
-
Το πρόβλημα ειναι οτι οταν στέλνεις γράμμα ή email στα κεντρικά στη χώρα κατασκευής σου στέλνουν μια 'κονσέρβα' απάντηση που λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ να απευθυνθείς στην τοπική (Hyundai Hellas στην προκειμένη περίπτωση) αντιπροσωπεία.
Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο το συμβόλαιο αγοράς γίνεται ανάμεσα στον αγοραστή και τον ντήλερ και όχι άμεσα με την εταιρία κατασκευής.
Μια πιο άμεση λύση ειναι να στείλεις γράμμα σε περιοδικό αυτοκινήτου, θα έχεις στάνταρ πιο σοβαρή αντιμετώπιση...
-
Περισσότερη ντομπροσύνη συναντά κανείς όταν συναλλάσεται με βαποράκια, μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Περισσότερη ντομπροσύνη συναντά κανείς όταν συναλλάσεται με βαποράκια, μου φαίνεται.Το μόνο σίγουρο...
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Τοτε γιατι δεν την λενε βασικη εξαρχης για να ξεμπερδευουμε;
Anyway,ο γενικος κανονας με αυτες τις εγγυησεις ειναι οτι το εργοστασιο δινει 2-3 χρονια,και οτι παραπανω ειναι της αντιπροσωπείας και αφορα μονο βλαβες που ακινητοποιουν το αυτοκινητο.
ασυνέπεια αντιπροσωπίας σε θέμα εγγύησης