-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπως λέμε 'Powered by Mercedes-Benz';απλά καμία σχέση...το AV είναι πολύ καλό και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ και όχι 'ΔΩΡΕΑΝ'...got it?
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φίλε Corsair, τη λύση του Norton Ghost την είχα σκεφτεί αλλά κόλλαγα στο εξής: Είχα ακούσει ότι το Ghost δημιουργεί ένα ακριβές αντίγραφο του δίσκου συστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται...Εμένα επειδή εδώ και κάτι μήνες το σύστημα μου δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε (πχ μου έκλεινε πολύ συχνά τον explorer σε παράθυρα που άνοιγα-το σύστημα δεν αποκρίνεται, αναφορά σφάλματος κλπ...), δε με γοήτευε και τόσο πολύ η ιδέα να δώσω γύρω στα 80 ευρώ που κοστίζει το Ghost απλά για να δημιουργήσω μια κόπια του δίσκου που δεν ήταν 100% error free... . Γιαυτό και δεν προχώρησα σαυτή τη λύση. Έκανα λάθος;Τώρα κάνεις σαν το nasos79!!!! Σοβαρέψου!
Κι εγώ εδώ παίδες. Αγοράζω licence του Kaspersky. Το Antivir δεν μου αρέσει. Και με το Kerio, αν και τελικά τα βρήκαμε, υπάρχει κάποια ένταση μεταξύ μας. Το Kasp απ' την άλλη, παρόλο που έχει αποδειχθεί λίγο δύστροπο, 1-2 φορές, είναι overall το καλύτερο ΙΜΗΟ. Οπότε, το αγοράζω τώρα.
Με 'γεια μου!
Nάσο μαλακία έκανες!
Μπορούσες να βάλεις αυτό...δωρεάν για 1 χρόνο με την μηχανή του Kaspersky και τα updates του.
http://www.activevirusshield.com/antivi ... /index.adp
*Powered by Kaspersky Lab
nasos79 elteo!!!!!!!!!
Σάββα, είσαι ο ήρωάς μου!!!!! Αν έχει και αντι firewall ή αν δουλεύει κανονικά με το kerio, είσαι ο Θεός μου!
-
Φίλε Corsair, τη λύση του Norton Ghost την είχα σκεφτεί αλλά κόλλαγα στο εξής: Είχα ακούσει ότι το Ghost δημιουργεί ένα ακριβές αντίγραφο του δίσκου συστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται...Εμένα επειδή εδώ και κάτι μήνες το σύστημα μου δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε (πχ μου έκλεινε πολύ συχνά τον explorer σε παράθυρα που άνοιγα-το σύστημα δεν αποκρίνεται, αναφορά σφάλματος κλπ...), δε με γοήτευε και τόσο πολύ η ιδέα να δώσω γύρω στα 80 ευρώ που κοστίζει το Ghost απλά για να δημιουργήσω μια κόπια του δίσκου που δεν ήταν 100% error free... . Γιαυτό και δεν προχώρησα σαυτή τη λύση. Έκανα λάθος;
Κοιτα, ενα πρωτο backup του συστηματος το παιρνουμε οταν ειναι φρεσκο και καθαρο, για να εχουμε ενα master disk. Απο εκει και περα, περνουμε οτι θελουμε, οποτε θελουμε σε αντιγραφα. Επρεπε να ειχες επιδιωξει καποια λυση για την διασφαλιση των δεδομενων σου. Το Ghost εγω το ειχα πληρωσει.... αλλα ξερεις δεν ειναι παντα αναγκαστικο να δωσεις λεφτα
Τωρα που θα ξανακανεις νεα αρχη... προμηθευσου το Ghost 9-10 και ξεκινα ΣΩΣΤΑ, και προσεξε.... καλα τα backup σε αλλο σκληρο, αλλα αν δεν τα βαζεις και σε DVD, δεν κανεις τιποτα. Hard disks eventually WILL fail. -
Ερωτησεις:
-
με την εντολη cd ανοιγουμε 1 φακελο! Το αντιθετο πως γινεται? (οπως στο dos γραφαμε cd.. ή cd)
-
σε περιπτωση που καποιο προγραμμα κολλησει, παιζει κατι οπως το task manager στα win?
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ερωτησεις:-
με την εντολη cd ανοιγουμε 1 φακελο! Το αντιθετο πως γινεται? (οπως στο dos γραφαμε cd.. ή cd)
-
σε περιπτωση που καποιο προγραμμα κολλησει, παιζει κατι οπως το task manager στα win?
-
όπως στο dos (και θέλει κενό ανάμεσα cd (space) ..)
-
με gnome απο το System Monitor (ή με kill απο κονσόλα - για να δείς ποια processes τρέχουν γράφεις top)
-
-
Where irc-like addicts go...
-
ερωτήσεις σχετικά με xp vista transformation pack 6.
-Πώς γίνεται να επαναφέρω το msn messenger στην αρχική του κατάσταση
- Γιατί ενώ έχω auto hide taskbar τώρα με το pack δε μου μεγαλώνει τα παράθυρα 100% σε αντίθεση με πριν ?
-
παιδες εχω ενα προβλημα με ενα iso..ταινια..
το περασα σε dvd μεσω νερο...παιζει μονο με vlc και ανα 10λεπτο μου βγαζει ενα pop-up του vlc και μου λεει κατι για ενα dynamic x η κατι τετοιο και χαλαει η εικονα...
αλλα μετα αμα περασω εκεινο το σημειο, το βλεπω κανονικα το εργο...
με κλασικ δε παιζει ουτε με το στανταρ media player..
ειναι τοσο προβλημα τα iso η εγω δεν εχω τα καταλληλα προγραμματα?
to daemon tools τα παιζει κατευθειαν?
-
μπορει να εχει προβλημα το αρχικο αρχειο.
-
adis4gr, δοκιμασε και με το daemon tools. Θα δημιουργησεις εικονικο drive στο my computer και θα ειναι σαν να εβαλες dvd να τρεξει. Μετα θα διαλεξεις player και τελειωσες.
How to Mount or Watch .ISO Image Files with DAEMON Tools, εικονες δεν εχει αλλα διαβασε καλα και θα καταλαβεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
[...]έχω στατικό ΙΡ και μερικά πισιά που κάθονται. Αν βάλω ένα linux server είναι κακή ιδέα, θα μου σκίσουν το ΙΡ?Δεν νομίζω...Τπτ guest accounts αντε να προσπαθήσουν αν δουν αν έχεις ανοιχτά. Καμιά σοβαρή προσπάθεια δεν νομίζω να πρόκειται να κάνει κάποιος σε τυχαίες IP. Εκτός κι αν θέλεις να παρέχεις κάποια υπηρεσία, οπότε 'διαφημίζεις' την ΙΡ σου και αίναι 'γνωστή' για άλλους λόγους.
Εγώ όσο έκανα κάτι παρόμοιο (σε dynamic όμως) δεν είδα κάποιον σοβαρό κίνδυνο. Τώρα βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, αλλά πραγματικά, μια τυχαία μεταξύ εκατομμυρίων ΙΡ έχει μικρή πιθανότητα να αποτελέσει 'στόχο'.
-
Μετά από 3+ χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, φαίνεται πως ήρθε η μοιραία στιγμή που όλοι οι χρήστες Η/Υ τρέμουν. Γενικευμένο πρόβλημα στο PC και αναγκαστικό format. Όλα ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι όταν είχα την έμπνευση να εγκαταστήσω μια trial έκδοση του Nod32 από το site της εταιρείας... Προηγουμένως είχα απενεργοποιήσει το McAfee Antivirus που κανονικά χρησιμοποιώ. Με το που ολοκληρώνω την εγκατάσταση, αρχίζουν τα προβλήματα. Το σύστημα σερνόταν υπερβολικά..Διαδοχικές επανεκκινήσεις έδειξαν πως το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι η διαδικασία εκκίνησης έτρωγε γύρω στα 10 λεπτά, όσο περίπου και η απενεργοποίηση... Προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος, τίποτα. Μου λέει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Η/Υ. Μπήκα σε safe mode, και το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω back up σε έγγραφα, φωτογραφίες. όχι όμως και στα 2,5 Gb Mp3s που είχα... Εικάζω πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κάποιο conflict του Nod32 με το Windows Defender και το McAfee Antivirus. Μάλλον αύριο θα ξεκινήσω τη διαδικασία του format...Το μόνο που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πως μαζί μόλα αυτά χάνω και πάνω από 40 Gb addons του Flight SImulator 2004, που τα μάζεψα μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια ενασχόλησης με το FS2004 . Τουλάχιστον ελπίζω μετά τη φασαρία της επανεγκατάστασης όλων των προγραμμάτων το σύστημα να ξαναγίνει γρήγορο και σταθερό, δεδομένου ότι έτσι όπως το χα φορτώσει (80 Gb προγράμματα) δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε...Mηπως στην επανεκκίνηση φορτωνουν και δουλευουν και τα δυο αντιικα ταυτοχρονα;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
-
-
με gnome απο το System Monitor (ή με kill απο κονσόλα - για να δείς ποια processes τρέχουν γράφεις top)
thanks...
Και κατι αλλο! Τα αρχεια .bin τι ρολο βαρανε? Τρεχουν μονο με εντολη απο bash?
-
-
Συσκευή φαξ για οικιακή χρήση;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
-
-
thanks...
τα .bin είναι εκτελέσιμα (προσοχή απο που προέρχονται -αν και γενικά δεν υπάρχουν προβλήματα)
και να προτείνω και λίγο δίαβασμα http://tldp.org/LDP/intro-linux/intro-linux.pdf
ως οδηγός είναι πολυ καλός (για να καταλάβεις κατι περισσότερο) αν και πλέον στο linux πρέπει να θές κατι περίεργο για να ανοίξεις terminal
-
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
................thanks again...
-
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ερωτήσεις σχετικά με xp vista transformation pack 6.-Πώς γίνεται να επαναφέρω το msn messenger στην αρχική του κατάσταση
- Γιατί ενώ έχω auto hide taskbar τώρα με το pack δε μου μεγαλώνει τα παράθυρα 100% σε αντίθεση με πριν ?
πείτε μου κιόλας ότι κανείς δεν έχει το tranformation pack
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τα .bin είναι εκτελέσιμα (προσοχή απο που προέρχονται -αν και γενικά δεν υπάρχουν προβλήματα)
Υποθέτοντας ότι η ερώτηση ήταν για 'αρχεία που το όνομά τους τελειώνει σε .bin', αυτό δεν είναι 100% ακριβές. Στα windows, το default shell του λειτουργικού (Explorer) καταλαβαίνει (ή πιο σωστά υποθέτει) τον τύπο ενός συγκεκριμένου αρχείου, από το extension του filename - .exe, .doc κ.λπ.
Αν δώσεις στα Windows ένα αρχείο lala.doc, αυτά θα πάνε να το ανοίξουν με το Word ή το Wordpad, ή τέλος πάντων οποιοδήποτε από τα προγράμματα που έχουν κάνει register αυτό το extension, άσχετα αν μέσα υπάρχει ο,τιδήποτε άλλο.
Στα linuxοειδή, δεν υπάρχει τέτοια default συμπεριφορά, ή τέλος πάντων ακόμα και αν υπάρχει, θα γίνεται reinforced από κάποιο γραφικό περιβάλλον, όπως ο Nautilus στο GNOME.
Οταν όμως είσαι σε ένα απλό shell (π.χ. bash) στο linux, και γράψεις
$./lala.bin
δεν είναι βέβαιο ότι θα τρέξεις το πρόγραμμα lala.bin.
Τα shells θα τρέξουν το πρόγραμμα, κατ'αρχήν αν είναι chmod'ed '+x' (executable), και εν συνεχεία αν είναι binary ή αν είναι script βλέποντας την magic πρώτη γραμμή του script για να καλέσουν τον interpreter:
#!/bin/sh
αν είναι shell script,
#!/usr/bin/php
αν είναι php script
κ.ο.κ.
Η μόνη safe μέθοδος για να δεις τον τύπο αρχείου είναι μέσω της εντολής file(1).
Και για να επανέλθω στην αρχική ερώτηση, το .bin αρχείο θα μπορούσε να είναι cdrdao disc image (π.χ. αρχείο δεδομένων CD, μαζί με το αντίστοιχο αρχεί περιγραφής .cue). Οπότε σε αυτήν την περίπτωση ΔΕΝ είναι εκτελέσιμο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για κάποιο ηλίθιο λόγο, ο firefox δεν κάνει πλέον ορθογραφικό έλεγχο παρόλο που απεγκατέστησα και επανεγκατέστησα το Ελληνικό λεξικό. Όταν κάνω δεξί κλικ πάνω στην υπογραμμισμένη με κόκκινο λέξη μου βγάζει αυτό:Δείχνει ότι η λέξη είναι λάθος, την υπογραμμίζει, αλλά δεν μου προτείνει την σωστή.
Εχεις επιλεξει Ελληνικα εκει που λεει 'Γλωσσες';
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]