-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πως γινεται αυτο; Εσυ εξεταζεις την καθε κληρωση ξεχωριστα (οπως πρακτικα γινεται), οποτε μαυρο και κοκκινο εχουν αμφοτερα 48,6% πιθανοτητα να ερθουν, ενω οι αλλοι βλεπουν τι πιθανοτητες βασει στατιστικης υπαρχουν να ερθουν 6 μαυρα στη σειρα (που ειναι σαφως κατω του 48%)Απ΄ό,τι θυμάμαι από θεωρία πιθανοτήτων, το ενδεχόμενο να έρθει 'μαύρο 5' είναι ασυσχέτιστο με το ενδεχόμενο να έχει έρθει 'μαύρο 5' προηγουμένως. Με άλλα λόγια, όσες πιθανότητες έχει να έρθει 'μαύρο 5' τη Ν-οστή φορά επανάληψης του πειράματος, τόσες έχει και τη Ν+1-οστή φορά.
Είναι σα να λες: 'έχω 5 παιδιά, όλα κορίτσια, πόσες πιθανότητες έχω το επόμενό μου παιδί να είναι κορίτσι ?' Απάντηση: '50%'
Αυτά με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, πχ. ο κρουπιέρης μπορεί να ρίχνει τη μπίλια έτσι που να έρχεται συνέχεια ένα συγκεκριμένο νούμερο (δεν ξέρω αν γίνεται, δεν έχω πάει ποτέ σε καζίνο, αλλά δε βλέπω γιατί όχι...)
Επίσης, δεν υπάρχει σχέση της θεωρίας πιθανοτήτων με τη στατιστική, εκτός του κεντρικού οριακού θεωρήματος...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πως γινεται αυτο; Εσυ εξεταζεις την καθε κληρωση ξεχωριστα (οπως πρακτικα γινεται), οποτε μαυρο και κοκκινο εχουν αμφοτερα 48,6% πιθανοτητα να ερθουν, ενω οι αλλοι βλεπουν τι πιθανοτητες βασει στατιστικης υπαρχουν να ερθουν 6 μαυρα στη σειρα (που ειναι σαφως κατω του 48%)
Απ΄ό,τι θυμάμαι από θεωρία πιθανοτήτων, το ενδεχόμενο να έρθει 'μαύρο 5' είναι ασυσχέτιστο με το ενδεχόμενο να έχει έρθει 'μαύρο 5' προηγουμένως. Με άλλα λόγια, όσες πιθανότητες έχει να έρθει 'μαύρο 5' τη Ν-οστή φορά επανάληψης του πειράματος, τόσες έχει και τη Ν+1-οστή φορά.
Είναι σα να λες: 'έχω 5 παιδιά, όλα κορίτσια, πόσες πιθανότητες έχω το επόμενό μου παιδί να είναι κορίτσι ?' Απάντηση: '50%'
Αυτά με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, πχ. ο κρουπιέρης μπορεί να ρίχνει τη μπίλια έτσι που να έρχεται συνέχεια ένα συγκεκριμένο νούμερο (δεν ξέρω αν γίνεται, δεν έχω πάει ποτέ σε καζίνο, αλλά δε βλέπω γιατί όχι...)
Επίσης, δεν υπάρχει σχέση της θεωρίας πιθανοτήτων με τη στατιστική, εκτός του κεντρικού οριακού θεωρήματος...
Eπιβεβαιώνω.
-
Α και για την ιστορία να αναφέρω ότι η μεγαλύτερη ακολουθία που έχει καταγραφεί στο Μόντε Κάρλο είναι 28!!! διαδοχικές εμφανίσεις του κόκκινου. Η πιθανότητα του κόκκινου είναι 18/37 (εφόσον μιλάμε για ευρωπαϊκό καζίνο με 1 μόνο 0) οπότε η πιθανότητα να εμφανιστεί μια ακολουθία 28 φορές κόκκινο είναι 18/37 υψωμένο στην 28η, δηλ περίπου 1 στα 578.000.000 (0,00000000173)
Η πιθανότητα στο παράδειγμα που ανέφερα πριν για 6 συνεχόμενες φορές μαύρο είναι περίπου 1,3% (0,013) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η πιθανότητα στο παράδειγμα που ανέφερα πριν για 6 συνεχόμενες φορές μαύρο είναι περίπου 1,3% (0,013)Αυτό είναι που μπερδεύει τον περισσότερο κόσμο: αα, σου λέει, ήρθε 5 φορές μαύρο, άρα η πιθανότητα να έρθει 6η φορά μαύρο είναι πολύ μικρή (1.3%). Που είναι λάθος, η πιθανότητα να έρθει 6η φορά μαύρο είναι 48% (ή όπως τέλος πάντων είναι η αναλογία μαύρων-κόκκινων και '0' στη ρουλέτα). Η πιθανότητα των 6 μαύρων στη σειρά είναι 1,3% (γινόμενο πολλών κλασμάτων) αλλά η πιθανότητα του κάθε μαύρου σαν ξεχωριστό ενδεχόμενο είναι η ίδια.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
φιλε aserf θα σου απαντησω εμμεσα με κατι το οποιο δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις μιας κ το εδειξαν κ οι κρατικες τηλεορασεις το βιντεακι.
Εχεις περισσότερες λεπτομέρειες ή/και κάποια πηγή για αυτό; Π.χ. περίπου πότε έγινε, σε ποια πολιτεία των ΗΠΑ, ποιος ήταν ο φορέας του τυχερού παιχνιδιού... Γιατί, όσο έψαξα, δε βρήκα κάτι σχετικό. (Ομολογουμένως, υπάρχουν πολλά αποτελέσματα στο Google για 'lotto scam' αλλά όλα αναφέρονται στις απάτες που γίνονται μέσω SPAM emails).
κατσε να παρω τηλ τον μωλντερ κ την σκαλλυ
Απλα λεω οτι δεν βρηκα πουθενα το σχετικο νεο, δεν υπονοησα τιποτα περι συνωμοσιας. Οποιοσδηποτε pointer προς πηγη ειναι ευπροσδεκτος. Δωσε μου και το link προς το fuckinggoogleit, δε θα παρεξηγηθω, φτανει να βρεις τις καταλληλες λεξεις για το query, γιατι εγω δεν τις βρηκα...!
-
Αποφασίστε ρε παιδιά, Ιταλία ή ΗΠΑ; (πολύ μαφία εκεί πέρα )
Πάντως πρέπει να είσαι εντελώς 'τυφλός' για να μην προσέξεις την περίοδο που συμβαίνουν τα Jack Pot. Α, και πολύ απελπισμένος θα πρόσθετα.
Είπαμε ο τζόγος είναι το όπιο του λαού, παίξε joker είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξεις τη ζωή σου, η ψήφος σου δε μετράει. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Υστερα, ξερουμε ακριβως τη διαδικασια κληρωσης; Ξερουμε τι μαθηματικα μοντελα συμπεριφορας των μπαλακιων στον αερα υπαρχουν; Μας λενε οτι σε τυχαιο χρονικο σημειο ανοιγει το πορτακι. Ειναι τυχαιο; Μηπως αν ανοιξει στα 2,234' θα βγει το 17 ενω στα 2,236' το 31;
Σχετικά με αυτό, διάβασε το παρακάτω άρθρο.
http://www.news.com.au/story/0,23599,20 ... 62,00.html
Δεν κατάλαβα πως βελτίωσαν τις πιθανότητές τους οι ανωτέρω κύριοι...
But a syndicate of university professors and tutors in Britain thought it could also be related to the principles of mathematical probability. The syndicate, made up of 17 staff members at Bradford University and College, bagged the big prize by using two boxes, 49 pieces of paper and a large amount of brainpower. !!!!!!
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μουΑυτά βεβαίως είναι τρίχες κατσαρές, **δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βελτιώσεις τις πιθανότητές σου να κερδίσεις το lotto και κανένα τέτοιο μαθηματικό σύστημα όπως και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βελτιώσεις τις πιθανότητές σου στη ρουλέτα **(έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω ακόμα και σε μορφωμένους ανθρώπους μέχρι και μαθηματικούς)...Αυτά φυσικά εφόσον η κλήρωση γίνεται τυχαία και δεν υπάρχει ανθρώπινη ανάμιξη (πράγμα για το οποίο δεν μπορώ να είμαι βέβαιος)...Βλέπω πχ ανθρώπους στη ρουλέτα να κοιτάνε που έχει έρθει μαύρο 5 φορές συνεχόμενες και σου λένε με πολύ σοβαρότητα ότι οι πιθανότητες να έρθει μαύρο τώρα (δηλ την 6η φορά) είναι πλέον πολύ λιγότερες!!!
Παίρνω λοιπόν κι εγώ το σοβαρό μου ύφος και τους απαντάω ότι πολύ ορθά πράττουν και έτσι φαίνονται αμέσως οι ανθρωποι που έχουν εντρυφήσει στη θεωρία της ρουλέτας...Αλλά για μένα τουλάχιστον ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι, κάποτε ούρλιαζα και προσπαθούσα να εξηγήσω, τώρα πλέον τους ρωτάω μήπως θέλουν να παίξουν backgammon με στοιχηματάκι γιατί θα πρέπει να είναι πολύ ισχυροί
υπηρχαν καποιοι που ειχαν ενα κομπιουτερακι που υπολογιζε την τροχια της μπαλλας στη ρουλετα(αφου ξεκινουσε) και εδινε 6 πιθανα νουμερα.πονταραν σε αυτα και εβγαζαν χρημα. δεν μπηκαν φυλακη γιατι το μηχανημα τους δεν επηρεαζε την τροχια της μπαλας.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
υπηρχαν καποιοι που ειχαν ενα κομπιουτερακι που υπολογιζε την τροχια της μπαλλας στη ρουλετα(αφου ξεκινουσε) και εδινε 6 πιθανα νουμερα.πονταραν σε αυτα και εβγαζαν χρημα. δεν μπηκαν φυλακη γιατι το μηχανημα τους δεν επηρεαζε την τροχια της μπαλας.
Αναφέρεσαι στην πολύ γνωστή υπόθεση, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, του Ritz καζίνο στο Λονδίνο το 2004...Επ'αυτού μερικές σύντομες παρατηρήσεις :
- Θεωρητικά και σε συνθήκες εργαστηρίου κάτι τέτοιο πρέπει (αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος) να είναι εφικτό.
2)Στην πράξη μέσα σε real time συνθήκες στο καζίνο είναι ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο
3)Στις περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ η χρήση συσκευών σε καζίνο είναι παράνομη και θα πας μέσα αν σε τσακώσουν (μην πω για τι άλλο μπορεί να σου συμβεί)...Αυτό (νομίζω) δεν συνέβαινε στο UK το 2004 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι ακόμα έτσι καθώς έγινε πολύ συζήτηση με αφορμή το περιστατικό του Ritz...
4)Στα σχετικά forums κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχουν ανά τον κόσμο ομάδες που χρησιμοποιούν συσκευές που βελτιώνουν δραματικά τις πιθανότητες του παίκτη...Προσωπικά δεν μπορώ να πάρω θέση αν και ασχολούμαι με το χώρο (παραμένω δύσπιστος)... - Στο net πωλούνται τέτοιες συσκευές έναντι αδρού τιμήματος...Δεν θα σας συμβούλευα να τις αγοράσετε Η κόντρα μεταξύ Stefano Hourmouzis και Mark Howe για το ποιος είναι απατεώνας βγάζει πολύ γέλιο (βάλτε τα ονόματα στο google και τα ματάκια σας θα δουν πράματα και θάματα)
Εν κατακλείδι για αυτούς που ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις πιθανότητες τους στη ρουλέτα και να κερδίσουν το καζίνο θα τους έλεγα :
- Είναι τόσο δύσκολο και απίθανο που ίσως είναι καλύτερα να επιχειρούν να πιάσουν το lotto εβδομαδιαίως ...Οι πιθανότητες επιτυχίας δεν πρέπει να απέχουν και πολύ και το lotto σε γλυτώνει από το άγχος μήπως σε πιάσουν...(κοινώς μην το επιχειρήσετε)
- Αν θέλετε να βγάλετε λεφτά από τζόγο ο θείος Γιάννης συνιστά Blackjack (σε επιλεγμένα φυσικά καζίνο, στην Ελλάδα έχει ψιλοπεθάνει το σπορ από τότε που βάλανε τα μηχανάκια να μοιράζουνε τις τράπουλες) - Backgammon (κυρίως μέσω internet αλλά όχι μόνο) - **Texas Holdem poker ή Omaha Holdem poker **μέσω internet...
Προσοχή όμως και τα 3 παραπάνω παιχνίδια χρειάζονται **υπερβολικά πολύ μελέτη **που οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να φανταστούν...Δεν είναι παιχνίδια για τεμπέληδες....Για να το κάνω λιανά η σχετική βιβλιογραφία για το καθένα από αυτά είναι τεράστια (ιδίως για το Backagammon) και το να φτάσεις σε ένα επίπεδο expertise σε κάποιο από τα 3 θα το συνέκρινα σαν να πρέπει να πάρεις πτυχίο σε μια σχολή 2ετούς φοίτησης (αν είστε πραγματικά σπασικλάκια τα πράγματα βεβαίως θα είναι πολύ πιο γρήγορα )...Μετά δε από αυτό χρειάζεσαι πλέον να δουλεύεις κανονικά το 5ωρο-8ωρο σου προκειμένου να βγάλεις τα χρήματά σου ...Ανάλογα με το κεφάλαιό σου και το ρίσκο που θες να αναλάβεις (γιατί πάντα υπάρχει το λεγόμενο risk of ruin ακόμα και σε παιχνίδια όπου οι πιθανότητες είναι θετικές για σένα)θα είναι και τα κέρδη σου (και εδω φυσικά χρειάζεται διάβασμα για το πως γίνεται η διαχείριση κεφαλαίου στο κάθε είδους παιχνίδι όπου εμπλέκεται και τύχη : ένα από τα δύσκολα και ενδιαφέροντα κεφάλαια).
Όποιος νομίζει ότι πρόκειται για εύκολα και ακούραστα χρήματα απλά κάνει λάθος
- Θεωρητικά και σε συνθήκες εργαστηρίου κάτι τέτοιο πρέπει (αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος) να είναι εφικτό.
-
χθες πηγα ενα λουτρακι με φιλους, ετσι για το χαβαλε των ημερων.
Σημειωτεο δεν εχω ξαναπαει καζινο.Επαιξα λοιπον ενα 10ευρω ρουλετα στην τετραδα 19,20,22,23. Ηρθε το 22 πηρα 80 ευρω και εφυγα!!!!
-
εγω γενικα δεν ειμαι του τζογου.Οταν πρωτοανοιξε το καζινο του λουτρακιου πηγα μια βολτα και παρακολουθουσα μια ρουλετα ετσι για πλακα επειδη εκεινη
την ωρα ηταν ενας φιλος μου dealer στην ρουλετα.οταν εφτασα εκει ειχε ηδη ερθει 8 συνεχομενες φορες κοκκινο.το σερι συνεχιστηκε εως την 14 φορα.εβαλα λοιπον την 15 μια μαρκα στο κοκκινο και φυσικα ηρθε μαυρο -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
εγω γενικα δεν ειμαι του τζογου.Οταν πρωτοανοιξε το καζινο του λουτρακιου πηγα μια βολτα και παρακολουθουσα μια ρουλετα ετσι για πλακα επειδη εκεινη
την ωρα ηταν ενας φιλος μου dealer στην ρουλετα.οταν εφτασα εκει ειχε ηδη ερθει 8 συνεχομενες φορες κοκκινο.το σερι συνεχιστηκε εως την 14 φορα.εβαλα λοιπον την 15 μια μαρκα στο κοκκινο και φυσικα ηρθε μαυροkαι την επομενη αμα εβαζες μαυρο θα εβγαινε μπλε
Ατεμα μεχανηματα -
εγω δε καταλαβαινω γιατι οταν εχει τζακποτ 15.000.000 τρεχουν ολοι...λες και τα 2.000.000 στις αλλες κληρωσεις τους χαλανε....οι ειδησεις κυριως προβαλλουνε πολυ το τζακποτ κ παροτρεινουν τον κοσμο να παιξει λεγωντας για εικονας πανικου στα πρακτωρεια κτλπ....για τζοκερ δε ξερω αλλα για το κινο ολοι ξερουν οτι κατι παιζει.....στο κινο νομιζω δηλαδη σιγουρα ο τζιρος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο το τζοκερ...στοιχημα νταξει εννοειται το στησιμο...οχι ολα φυσικα....και ενα πρωταθλημα φαινομενικα αθωο το αυστριακο λογω των πολλων εταιριων που ειναι εκει ειναι απο τα πιο βρωμικα παγκοσμιως....παντως νταξει κανεις δεν θα στησει αγωνα ελληνικο κ να τον παιξει στον οπαπ....μονο για ξεπλυμα χρηματος το χρησιμοποιουνε..και ακομα δε μαθαμε τι εγινε με κατι τεραστια ποσα που ειχε βγει οτι ειχανε κερδισει απο το στοιχημα καποιοι επωνυμου κ επιφανεις
παντως αν παιζεις στοιχημα στο ιντερνετ κ εχεις ενα κεφαλαιο οχι τιποτα φοβερο 1.000 ευρω κ εχεις βρει ενα πολυ καλο συστηματακι παιχνιδιου η εχεις καποιες πληροφοριες για παιχνιδια(οι οποιες δεν ειναι κ σπανιες αλλα για να τις βρεις πρεπει η να ψαχτεις η να χεις διασυνδεσεις)μπορει να βγαλεις κ μια περιουσια....νταξει κ με τα αλλα τυχερα παιχνιδια βγαζεις αλλα στο στοιχημα παιζουν ρολο κ πολλοι αλλοι παραγοντες εκτος απο τυχη....ειδικα αν εισαι ψαγμενος με μαθηματικα κ στατιστικες κ εχεις κ κανα καλο προγραμμα -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
εγω δε καταλαβαινω γιατι οταν εχει τζακποτ 15.000.000 τρεχουν ολοι...λες και τα 2.000.000 στις αλλες κληρωσεις τους χαλανε....Ούτε κι εγώ. Προσωπικά, ακόμα και 30.000 ευρώ δε με χαλάνε. Τόσο περίπου δεν κάνει ένα Caterham;
(Ναι, η δικιά μου μονάδα μέτρησης είναι το Caterham. Π.χ. 'α, αυτό αξίζει όσο τρία Caterham', ή 'κληρώνουν 100 Caterham αύριο').
-
Μικρή...μονάδα έχεις.
Εγώ μετράω σε Γιαγιάδες Τουρέδες με βάση ποσο τον κοστολογουσε ο ΟΣΦΠ πριν τον πουλησει για τα μισα λεφτα -
Ο χρήστης medos έγραψε:
Σημειωτεο δεν εχω ξαναπαει καζινο.Επαιξα λοιπον ενα 10ευρω ρουλετα στην τετραδα 19,20,22,23. Ηρθε το 22 πηρα 80 ευρω και εφυγα!!!!
Αμα έκαναν όλοι αυτό που έκανες εσύ μάλλον θα είχαν μπατηρήσει τα καζίνο.Αλλά φαντάζομαι οι περισσότεροι θα λένε αντε και ακόμα λίγο να ανεβάσουμε το ποσό,χάνουν και μετά αρχίσει ο άλλος ο κύκλος αντε να φτάσουμε αυτά που χάσαμε και μετά είσαι χαμένος απο χέρι.....
-
Ο λογος που προβαλλουν τοσο το τζακποτ ειναι οτι πλεον στα τζακποτ εχουν προκαθορισμενο ποσο κερδους για τους παικτες (πχ 14 χαρτιά τωρα) το οποιο προϋποθετει και μια αυξηση στις στηλες για να επιτευχθει.
Ο λογος που τσιμπαει ο κοσμος ειναι οντως ακατανοητος
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Την αλλη φορα που θα πας στο καζινο,να πας χωρις λεφτα.Μπορεις;
Γιατι αν η τυχη σου γελασε την πρωτη φορα, την επομενη φυσικο ειναι να σου κραταει μουτρα που την παρατησες και εφυγες.
Και ετσι θα φυγουν τα ογδοντα και οτι αλλα εχεις στη τσεπη σου. -
Ακου προπέρσυνη ιστορία.
Φίλος μου στο καζίνο,που ποτέ του δεν έπαιζε τζόγο,αλλά πήγαινε παρέα στόν τζογαδόρο φίλο του.
Ξαφνικά βρίσκει πεσμένη στο πάτωμα μία μεγάλης αξίας μάρκα.
Λέει 'δε γαμείς,θα τήν παίξω'
Τήν έπαιξε,τήν έχασε,έχασε και ότι είχε μέσα στήν τζέπη του -
Διοτι ως γνωστον φιλε Ανδρεα εκτος του γνωστου ρυμουλκου ,και η μπιλια σερνει καραβι.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Διοτι ως γνωστον φιλε Ανδρεα εκτος του γνωστου ρυμουλκου ,και η μπιλια σερνει καραβι.Ναί αλλά τήν μπίλια μπορείς να τήν καταργήσεις οριστικά και να γλυτώσεις
ΤΖΟΚΕΡ και τζόγος γενικότερα....