-
Τα πλαστικα του Punto φαινονται λιγο φθηνιαρικα ειναι η αληθεια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
το πουντο τη παταει λιγο στο ονομα και στη καταγωγη, λιγο μαλλον στη ποιοτητα κατασκευης και δε ξερω αν τη παταει και στο χρηματοδοτικο..
some things never change ποσο μαλλον στο ελαντα..Αυτο περι ποιοτητα κατασκευης... μαλλον θες να πεις ποιοτητα υλικων. Γιατι στην κατασκευη υπερεχει ξεκαθαρα ο Ιταλος... (και δεν περιμενα να δω ορατη διαφορα... αλλα υπηρχε)
τα υλικα του κορσα τα ειδα πιο καλα..γιαυτο εβαλα 'μαλλον'...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προσωπικα θα κοιταζα τις ευρωπαικες πωλησεις για να βγαλω συμπερασμα...
Σε γενικες γραμμες το κριτηριο της μαζας δεν ειναι αλανθαστο, αλλα απλα ενδεικτικο. Οσον αφορα την Ελλαδα, οι στρεβλωσεις ειναι (ακομα) τοσες που δε μπορουμε να την παιρνουμε στα σοβαρα.
Θριαμβολογιες και κριτικες με βαση τετοια στοιχεια ειναι για μαρκετινγκ και λαϊκη καταναλωση.Kαι για να ευλογήσουμε τα γένια μας
Αυτο εννοειται
Οπως λεει κι ο θυμοσοφος λαος, αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει...Τι πράγματα είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά;
-
ξέρει κανείς πόσα mitsu colt cc πουλήθηκαν αυτό το μήνα....
Για να καταλάβω γιατί το διαφημίζουν!!!!
-
Προσωπικα θα κοιταζα τις ευρωπαικες πωλησεις για να βγαλω συμπερασμα...
Σε γενικες γραμμες το κριτηριο της μαζας δεν ειναι αλανθαστο, αλλα απλα ενδεικτικο. Οσον αφορα την Ελλαδα, οι στρεβλωσεις ειναι (ακομα) τοσες που δε μπορουμε να την παιρνουμε στα σοβαρα.
Θριαμβολογιες και κριτικες με βαση τετοια στοιχεια ειναι για μαρκετινγκ και λαϊκη καταναλωση.ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-MAΪΟΣ 2007 Ευρώπη
ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
**1. Peugeot 207 194.052 **
2. Ford Focus 191.965
**3. Fiat Grande Punto 186.026 **
**4. Opel Corsa 181.320 **
**5. Renault Clio 176.693 **ola kala pane...
6. VW Golf 174.231
7. Opel Astra 173.767
8. Ford Fiesta 167.601
9. VW Passat 133.850
10. BMW 3 Series 130.475 -
Ο πινακας αυτος ειναι σαφεστατα ενδεικτικοτερος
Το 207 ειναι το ομορφοτερο σουπερμινι και φαινεται στις πωλησεις.... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο πινακας αυτος ειναι σαφεστατα ενδεικτικοτερος
Το 207 ειναι το ομορφοτερο σουπερμινι και φαινεται στις πωλησεις....+1
Τί σχέση έχουν οι Ελληνικές πωλήσεις με τις Ευρωπαϊκές, όταν το 54%
των οχημάτων εκεί είναι diesel. Είμαστε ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ακόμα και από
τους ... πορτογάλλους.Ιδού: Πωλήσεις (market share) 2007 ως τώρα
H πρώτη λίστα αφορά Ευρώπη των 25 και η 2η λίστα αφορά 'ΕΛΛΑΝΤΑ'Στην Ελλάδα
α) έχουμε υπερεκτίμηση στην Toyota, Hyundai, Kia, Suzuki, Nissan, Mitsubishi
β) έχουμε σχετικά χεσμένες audi και renault
γ) για merc δεν θα μιλήσω, πουλάει τόσες μεταχειρισμένες που...
Αυτό ισχύει γιατί εμείς ΟΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ κρατάμε τα αυτοκίνητά μας
πάνω από 5 χρόνια, και έχουμε σε μεγάλη υπόληψη τα τζαπόνια που
αντέχουν άνετα τη 10ετία χωρίς τρελές βλάβες.Οι πολιτισμένοι έχουν σχετικά ΧΕΣΜΕΝΗ την αξιοπιστία της 10ετίας
γιατί στα 3-4 χρόνια τα αλλάζουν σαν πουκάμισα, πουλώντας τα
premium στο 'ΕΛΛΑΝΤΑ' και τα σκουπίδια στο 'ΠΟΡΤΟΓΚΑΛΙΑ'Γι αυτό και η λίστα είναι τόσο διαφορετική
-
Ο κύριος λόγος που οι Έλληνες προτιμούν τους Ιάπωνες είναι το γεγονός ότι δεν έχουν αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Έλληνας προτιμά αυτό που τελικά τον ικανοποιεί ως καταναλωτή και όχι με άλλα 'εθνικά κριτήρια'
Πόσο μη στρεβλή κατά τα λεγόμενα σου είναι η αγορά της Γαλλίας όπου τα PSA και Renault ελέγχουν το 70% της αγοράς έναντι του 21% στην Ευρώπη.
Αντίστοιχα δεδομένα για την Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία όπου οι ντόπιοι έχουν πολλαπλάσιο ποσοστά πωλήσεων από τους λοιπούς.
Το να συγκρίνω τον grand αχταρμά με τους local αχταρμάδες δεν έχει νόημα.
-
Στην Ισπανία οι Γάλλοι κάνουν παιχνίδι. Κυριάρχος η Citroen και μετά η Peugeot
-
Κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητες της.. ετσι και εμείς είμαστε ιδιαίτεροι !!!
Πάντως σε γενικές γραμμές ο Έλληνας ξέρει τι αγοράζει & ΑΝ έπαιζαν περισσότερα λεφτά στις τσέπες να είστε σίγουροι ότι θα βλέπαμε τρελά οχήματα & μάρκες στους δρόμους!! -
Μου αρεσει που θεωρειτε πιο σχετικους και αντικειμενικους τους Γαλλους και τους Γερμανους που εχουν 'εθνικες' αυτοκινητοβιομηχανιες, με οτι αυτο σημαινει, και ασχετους τους Ελληνες που δεν εχουν εθνικο συμφερον να αγοραζουν την Α ή την Β παρα μονο αυτο που τον Iκανοποιει σαν καταναλωτη.
-
Πάντως ρε παιδιά η κατρακύλα της renault δεν εχει ορια.......
-
Eίναι θέμα αντιπροσωπείας καθαρά...Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι Γάλλοι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eίναι θέμα αντιπροσωπείας καθαρά...Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι Γάλλοιελα ντε
-
Το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά έχουμε -4000 ευρώ έκπτωση σε mitsubishi μετά αυτά που γίνανε πέρισυ με τα 4χ4 με κάνει πλέον σαν αγοραστή να έχω τη συνείδηση ότι για να αγοράσω μοντέλο αυτής της εταιρίας πρέπει να μου κόψουν 4000.... αλλιως θα περιμένω
Αργα η γρήγορα θα υπάρχει -4000 σε κάποιο από τα μοντέλα της....
Ανάλογη κατάσταση με τη Citroen....
Δε συμφωνείται..... Τι να πουνε τώρα οι καημένοι που το πήραν σε κανονική τιμή... Δε καταλαβαίνουν ότι αυτό καταστρέφει τη φήμη του μοντέλου...?
-
καμια εταιρεια αυτοκινητου δε σεβεται κανεναν...
-
Εγω προτείνω όταν προσλαμβάνουν στελέχη να κάνουν και την ερώτηση αν έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μόνοι τους !!!! για να δουν αν έχουν την κοινή λογική. Εγω τη λογική της τεράστιας έκπτωσης γιατί μου μείνανε,,, πάλι δε τη δέχομαι γιατί κάποιος κακώς τα παρήγγειλε.
Γι αυτό και εγώ αγοράζω στις προσφορές
Υ.Γ. Την ίδια ερώτηση τη θέτω και ως κριτηριο για πρόσληψη Δημοσιογράφου αυτοκινήτου. Εχεις αγοράσει αυτοκίνητο μόνος σου και το έχεις συντηρίσει.... ΝΑΙ -> αρα γράψε
-
εχει αλλαξει πολυ η αγορα τα τελευταια χρονια..τα παλια τα χρονια που λεμε οι γερμανοι αφηναν το ιδιο μοντελο για 10 χρονια, οι ιαπωνες το αλλαζαν καθε 5-6..τωρα πια δε ξερεις ποιο f/l εχεις εσυ και ποιο ο φιλος σου..
τυχερος ειναι αυτος που θα χει πολυ συγκεκριμενες αναγκες, τα λεφτα στο χερι και τη καταλληλη περιοδο θα βρει το αμαξι που θελει με σουπερ προσφορα..αυτος δε θα παραπονεθει οταν 6 μηνες μετα βγει νεο μοντελο η το ιδιο με καλυτερο κινητηρα..
εμεις που τη ψαχνουμε θα απογοητευομαστε διαρκως..
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εγω προτείνω όταν προσλαμβάνουν στελέχη να κάνουν και την ερώτηση αν έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μόνοι τους !!!! για να δουν αν έχουν την κοινή λογική. Εγω τη λογική της τεράστιας έκπτωσης γιατί μου μείνανε,,, πάλι δε τη δέχομαι γιατί κάποιος κακώς τα παρήγγειλε.Γι αυτό και εγώ αγοράζω στις προσφορές
Υ.Γ. Την ίδια ερώτηση τη θέτω και ως κριτηριο για πρόσληψη Δημοσιογράφου αυτοκινήτου. Εχεις αγοράσει αυτοκίνητο μόνος σου και το έχεις συντηρίσει.... ΝΑΙ -> αρα γράψε
Και τι να κάνεις Coyote όταν ένα αμάξι πάει άπατο. Το πουλάς σε τιμή κάτω του κόστους για να σωθείς και ελπίζεις ότι το επόμενο δεν θα είναι τόσο πατάτα.
Πάντως το χειρότερο που μου έχει τύχει ήταν να βλέπω στην Ιταλία ατυχείς ιδιοκτήτες του Punto ΜΚΙ Cabrio μετά την απόφαση της Φιατ να μειώσει τη τιμή κατά 6 εκατομύρια λίρες (ΝΑΙ 3,000 ευρώ) από 29 σε 23 κάπου στα μέσα του 90. Θυμάμαι άτομα που πήγαιναν στο συνεργείο και απαιτούσαν τα λεφτά τους πίσω ακόμα και δικαστικές διαμάχες. Τελικά η ΦΙΑΤ τότε τους είχε προσφέρει πρόγραμμα συντήρησης δωρεάν εφόρου ζωής του οχήματος. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρω ότι οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν ξανααγόρασαν τίποτα από τη ΦΙΑΤ.
Πάντως θα προτιμούσα μία εταιρεία που τίμια τιμολογεί ένα όχημα και δεν το ανεβάζει στα ουράνια για να το κατεβάσει μετά παρουσιάζοντας το ως ευκαιρία.
-
--> ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές)