-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Krieza έχεις δίκιο περί 'ξερολιάς' αλλά δίκιο έχει και ο HighFidelity.Απλά προσπαθούν με 'μετατροπές' και 'εργοστασικά bodykits' να πουλήσουν κάτι πεθαμένο.
Δεν αμφιβαλλω οτι η Technocar στη προσπαθεια της να πουλησει μετερχεται διαφορων τεχνασματων.
Απο το σημειο αυτο ομως, μεχρι να κατηγορηθει η οποιαδηποτε εταιρεια για απατη (ετσι τουλαχιστον ονομαζω εγω τη ψευδη παραθεση στοιχειων) ειναι μεγαλη η διαφορα.Και μαλιστα τη στιγμη που ο οποιοσδηποτε δεν εχει δοκιμασει το συγκεκριμενο προϊον.
Η ενσταση μου λοιπον δε βρισκεται στην πολιτικη μαρκετινγκ της Τechnocar, ουτε κρινω το αν ειναι σωστη αυτη η κινηση.Τι πιο απλο να γραφοταν αυτο που εγραψες εσυ...
Αλλα οοοχι!!!
Πρεπει να πουλησουμε την απαραιτητη μουρη.Να πουμε οτι τα ξερουμε ολα, να πεταξουμε και δυο τρεις ειρωνιουλες μπας και τσιμπησει κανενας και γινει παλι το ελα να δεις...Πως θα εκτονωσουμε εξαλλου την αναγκη μας για προβολη των οποιων κομπλεξ εχουμε??
Αυτη ειναι μοναδικη ενσταση που εχω αγαπητε zardoz...
Γιαυτο οπως ειδες δεν αναφερθηκα καθολου στις αισθητικες (εντος ή εκτος εισαγωγικων, αδιαφορο) μετατροπες, που ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο του καθενος μας, αρα και απολυτως σεβαστο.... -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
και στο ίμπιζα τοπ γκαν κανείς ποτέ δεν είδε τα άλογα που υποσχεται η σεατ. Πόσο μάλλον τη ροπή
Τα ίδια και με τις σπέσιαλ εκδόσεις των φάμπια.Τα είχαν μετρήσει και οι 4τροχοί ...Για να δουμε λοιπον....
*4Τ, Τευχος 405 06/04 ενθετο 0-100-0
Συγκριτικο Seat Ibiza top gun vs Skoda Fabia SEΣτο δυναμόμετρο
Κατά κανόνα, τα νορμάλ 100άρια Ibiza είναι δυνατότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα Fabia
(σύμφωνα τουλάχιστον με τη βάση δεδομένων του δυναμομέτρου «μας»), συσχετισμός που
μεταφέρεται και στις βελτιωμένες εκδόσεις τους. Αναλυτικότερα, ο κινητήρας του Ibiza Top
Gun παρουσιάζει μέγιστη ισχύ 100,6 ίππους/6.200 χλγμ. έναντι 97,3 ίππων/6.300 σ.α.λ. του
Fabia Sport Edition. Αντίστοιχα, η μέγιστη ροπή στρέψης του Top Gun αγγίζει τα 12,1
χλγμ./4.800 σ.α.λ., έναντι των 11,5 χλγμ. του Sport Edition, που εμφανίζονται αρκετά
αργότερα, στις 5.900 σ.α.λ. *Aν δε κανω λαθος παντα οι 4Τ μετρανε την ισχυ στον τροχο...
-
Μόνο που από 92,5 τροχό πήγε στα 100,6 το Ibiza κι από 87,3 στα 97,3 το Fabia, καμία σχέση με +16 ίππους, ούτε αναλογικά.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τους '115' του 8V του Leon, δεν βγαίνουν αυτά τ' άλογα
-
Ακριβώς και στη ροπή ακόμα χειρότερα αν θυμάμαι καλά!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μόνο που από 92,5 τροχό πήγε στα 100,6 το Ibiza κι από 87,3 στα 97,3 το Fabia, καμία σχέση με +16 ίππους, ούτε αναλογικά.Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τους '115' του 8V του Leon, δεν βγαίνουν αυτά τ' άλογα
Οκτω ιπποι για το Ιbiza και δεκα για το Fabia.Τους οποιους σε καμμια περιπτωση δε θα καταλαβει ο μεσος οδηγος...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Μόνο που από 92,5 τροχό πήγε στα 100,6 το Ibiza κι από 87,3 στα 97,3 το Fabia, καμία σχέση με +16 ίππους, ούτε αναλογικά.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τους '115' του 8V του Leon, δεν βγαίνουν αυτά τ' άλογα
Οκτω ιπποι για το Ιbiza και δεκα για το Fabia.Τους οποιους σε καμμια περιπτωση δε θα καταλαβει ο μεσος οδηγος...
ακριβώς. Το πρόβλημα στο συγκρεκριμένο κινητήρα είναι η έλλειψη ροπής και το ηλεκτρονικό γκάζι.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ακριβώς. Το πρόβλημα στο συγκρεκριμένο κινητήρα είναι η έλλειψη ροπής και το ηλεκτρονικό γκάζι.
συμφωνω.
επειδη εχω κανει τη βελτιωση, ειναι αποδεδειγμενο οτι υπαρχει διαφορα στην αποδοση η οποια ειναι αισθητη.-και μιλαω για κερδος και σε ισχυ ΚΑΙ σε ροπη, και μαλιστα απο τις χαμηλες στροφες. Ανηφορες που πριν δεν σηκωνε τη 3η με χαμηλες στροφες, τωρα τη σηκωνει χωρις 'διαμαρτυρια'.
δε μιλαω οτι το αμαξι μεταμορφωθηκε, αλλα σιγουρα βελτιωθηκε σε ολες τις στροφες λειτουργιας.
η ελλειψη ροπης χαμηλα υπαρχει, αλλα, για παραδειγμα πριν απο καιρο ειχα οδηγησει ενα astra 1600. Ε, το astra ηταν πιο αδυναμο στις χαμηλες στροφες παρολο τη περισσοτερη ροπη του! Το ξερω οτι αυτο οφειλεται προφανως στο βαρος του. Αυτο που θελω να δειξω ομως ειναι οτι το ibiza δεν ειναι πιο αργο απο ενα μεσο 1600, ακομη και στις χαμηλες στροφες.
οταν ειχα το gtech ειχα μετρησει 100 ιππους στον τροχο.
-
Οι εταιρικές που λέγαμε
Toyota & VW παρέα, σχεδόν ίδια μερίδια λιανικών/εταιρικών και χαμηλότερα από το ΜΟ στις εταιρικές
Ford, τα γνωστά -αλλά είμαι εγκάθετος-
Hyundai
Opel κλασικά
Η 'άνοδος' της Fiat οφείλεται και στις εταιρικές, ενώ Peugeot, Suzuki, Nissan, Skoda τις εμπιστεύονται ιδιώτες κυρίως.
Όσο ακριβαίνουν οι μάρκες φυσικά ανεβαίνουν και τα ποσοστά, αλλά η Audi 'πρωταθλήτρια'. -ε βέβαια ποιος ΙΔΙΩΤΗΣ πάει ν' αγοράσει Α4 1.6;
-H Renault δεν πουλάει τίποτα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όσο ακριβαίνουν οι μάρκες φυσικά ανεβαίνουν και τα ποσοστά, αλλά η Audi 'πρωταθλήτρια'. -ε βέβαια ποιος ΙΔΙΩΤΗΣ πάει ν' αγοράσει Α4 1.6;
-Σε παρακαλώ, η Maserati είναι πρωταθλήτρια
-
Oι μισές Porsche και Ferrari είναι ...εταιρικά εργαλεία.
Όπως και οι 3 από τις 4 Lamborghini!
-
Αν
α) Η εικόνα του lkar με τις εταιρικές πωλήσεις έβγαινε κάπως μεγαλύτερη
β) Βλέπατε την στήλη 'COMPANY vs TOTAL' που ουσιαστικά λέει το ποσοστό
των αυτοκινήτων ανά εταιρία που βγαίνουν εταιρικάθα βλέπατε
-
Posrche, Ferrari, Μazerati, Rover!!!, Lamborghini, GM, Caddilac ζούνε
ουσιαστικά με εταιρικές πωλήσεις (>45% των πωλήσεων τους) -
Από τις 'υπόλοιπες' εταιρίες, ρεκόρ στις εταιρικές έχουν καθαρά η Saab
και η Audi που το 40..44% των αυτοκινήτων που πουλάνε είναι εταιρικά -
Όλοι οι υπόλοιποι είναι νορμάλ, ακόμα και η hyundai είναι κάτω από audi/saab
-
Mazda, Honda, Mitsubishi δεν κάνουν ουσιαστικά εταιρικές πωλήσεις.
Ιδού λοιπόν η εικόνα του lkar:
-
-
Οι εταιρικές ουσιαστικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, RAC και Leasing.
Τα 'πρίμιουμ' είναι τα περισσότερα leasing, αντί δηλαδή να αγοράζεται στο όνομα της όποιας εταιρείας, το παίρνει η εταιρεία leasing και εκπίπτουν αρκετά από φόρους.
Στα Rent a Car προφανώς είναι άλλη η εικόνα, αφού αφορά τα νοικιάρικα που είναι στην πλειοψηφία τους φτηνά-μικρά γι' αυτό και η πρωτιά της Hyundai στις εταιρικές σε μερίδιο/νούμερα.
Προφανώς αυτά τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν λίγους μήνες το χρόνο και σε τουριστικές κυρίως περιοχές -ευτυχώς γιατί αν κυκλοφορούσαν και αυτά στις πόλεις το χειμώνα -
Το 23,3% του συνόλου των εταιρικών είναι αρκετά μικρό σε σχέση με την Ευρώπη που φτάνει το 40-50%. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί το φαινόμενο του leasing, οπότε έχουμε καιρό
-
Hatchbacks
147
1,6: 943
2,0: 15A3
1,6: 2169 (428 8V )
2,0: 325 (129 TFSI, 43 S3)
3,2: 17BMW 1
116: 1458
120: 60
130: 5 (Ξέρουμε τις 2 )C4
1,4: 2049
1,6: 1246
2,0: 72Focus
1,4: 4166 (το 90% εταιρικά)
1,6: 4913
2,0: 129
ST: 194Civic
1,4: 246
1,8: 1343Mazda 3
1,4: 604
1,6: 1738
2,0 32
MPS: 13Astra
1,4: 4438
1,6: 2328
1,8: 369
OPC: 218307
1,4: 1526
1,6: 1226
2,0: 45Megane
1,4: 1001
1,6: 1495
RS: 85GR COTY
1,4: 369
1,6 8V: 2141
TFSI: 260Corolla
1,4: 7103
1,6: 1527Golf
1,4: 5498 (2422 FSI, 1506 TSI, 1570 GT )
1,6: 2102
GTI: 850
R32: 43 ανύπαρκτα -
Καλά
α) για το corolla ήταν αναμενόμενο το 80% να είναι 1.4 αλλά ...
β) δεν περίμενα τα 70% των C4 και Astra να είναι 1.4!
**Δηλαδή ποιοί τα αγοράζουν? **
-
Σωστές οι φατσούλες.
Ξέχασες να σημειώσεις πόσες δυνατές 147 1.6 120 hp έχουν ταξινομηθεί. -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Καλάα) για το corolla ήταν αναμενόμενο το 80% να είναι 1.4 αλλά ...
Σου έχω πει για το cruise control μου και τα τύπου μπάκετ με στήριξη μέσης και τριπλή ρύθμιση καθίσματα;
-
Αρκετά Rant a Car περνάνε το χειιμώνα στην Αθήνα καθώς επινοικιάζονται σε άλλες εταιρείες!!!!
Στα εταιρικά οι ετερείες στα στελέχη δίνουν δικαίωμα επιλογής 1.8 ή δίλιτρα με max cost αγοράς τα 45 με 50Κ!!!!!!
Τα πιο πολλά στελέχη είναι μεταξύ 30 και 40 ετών οπότε η επιλογή είναι SAAB ή Audi!!!!! Τώρα τα στελέχη αναφέρουν προβλήματα στα SAAB και υπάρχει μια κάμψη της SAAB έναντι της Audi καθώς υπάρχει και το πλεονέκτημα Quattro!!!!!!
Αρκετά στελέχη τον τελευταίο καιρό επιλέγουν Χ3 δίλιτρα για τις συζύγους!!!! -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Καλάα) για το corolla ήταν αναμενόμενο το 80% να είναι 1.4 αλλά ...
εταιρείες πάλι, 1944 Astra 1,4 & 862 C4 1,4 είναι εταιρικά
Αντίστοιχα 1054 Golf 1,4 (σύνολο) & 1234 Corolla
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τo Seat Leon Force 1,6 έχει δεχθεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της Technocar (Seat Force) και με βελτίωση στο σύστημα της εισαγωγής του Mpi κινητήρα αυξήθηκε η απόδοσή κατά 13 ίππους (σύμφωνα με την εταιρεία) ενώ η ροπή είναι κατά 22 Nm μεγαλύτερη.
Βλέπω η Seat επιμένει στα άλογα-στραγάλια... Αυτή βάζει τα στραγάλια εγώ το ουϊσκάκι, ΟΚ! Αν δει πάντως ο αγοραστής 5 αλογάκια παραπάνω από το όλο πουσάρισμα να είναι ευχαριστημένος! **Δεν θα τα δει όμως....**Και θα έχει και τη βαβούρα από την εισαγωγή (ελεύθερο φίλτρο), την εξάτμιση (βλέπε παρακάτω) και την κοντή 5η (το 6άρι η άσπλαχνη VW το κρατάει για την πάρτη της!)
Mαλιστα....
Εσυ βεβαια οχι μονο οδηγησες το υποψιν αυτοκινητο, αλλα το δυναμομετρησες κιολας.Ξερεις σιγουρα οτι ο πελατης δε
ΘΑ ** δει τα επιπλεον αλογα, ** ξερεις επισης οτι **ΘΑ ** τον ζαλιζει ο αυξημενος θορυβος....
Εχεις δηλαδη και γιαυτο το αυτοκινητο ιδιαν αποψη την οποια σιγουρα αποκομισες μετα απο εξαντλητικη δοκιμη στην οποια το υπεβαλλες.
Φυσικα τιποτα απο ολα αυτα δεν φανταζεσαι ή νομιζεις οτι συμβαινουν.Εισαι απολυτως βεβαιος οτι ετσι ειναι, οπως φυσικα εσυ ξερεις και εχεις γνωμη για τα παντα
...
Γιατι ως γνωστον εσυ ξερεις παροτι δεν εισαι βελτιωτης ή μηχανικος (κατα δηλωση σου παντα, θυμασαι??).Και απο τα στοιχεια (που παρεπιπτοντως δε θα εχεις και προχειρα) της μετατροπης, εβγαλες αβιαστα και το ακριβες κερδος σε ιπποδυναμη που **ΘΑ ** δει ο πελατης....
Και μετα φταινε οι skodaλιμπαν, οι seatiστι κλπ.
Ο ΞΕΡΟΛΑΣ δε φταιει ποτε!!!!Καλά μιλάμε έχω βρει τρελό stalker εδώ μέσα! Ο KRIEZA δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και έχει βαλθεί να σώσει την τιμή και την υπόληψη των 'μικρών' εταιρειών του group από την πάρτη μου!
Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι πως ενώ δηλώνεις πως δεν...ασχολείσαι μαζί μου, δεν κάνεις άλλη δουλειά! Full-time απασχόληση! Και μόνον για να γράψεις το παραπάνω κείμενο με όλα τα χρωματάκια και τις αλλαγές μεγέθους θα σου πήρε δεν ξέρω κι εγώ πόση ώρα! Εκπλήσσομαι!
Και κάτι ακόμη: μου τα έχεις κάνει τερ@στι@ για τα στοιχεία... Να με συγχωρείς, αλλά δεν συντηρώ τέτοιες...βάσεις δεδομένων (προς το παρόν τουλάχιστον...). Αν θέλεις κάποια άλλη πληροφορία , ευχαρίστως, λίγα queries δουλειά θα είναι...
Δεν με ενδιαφέρει αν αυτό μειώνει το credibility μου! Ας μην με πιστέψουν τελικά όσοι με διαβάσουν! Ας πιστέψουν εσένα και τα στοιχεία σου... Ξεκόλα και προχώρα παραπέρα, ΟΚ; Πρέπει να ξεπεράσεις το γεγονός πως για τα προσεχή χρόνια τουλάχιστον πολλοί δεν θα παίρνουν σοβαρά τα Seat και τα Skoda ανεξάρτητα από τα άλογα που βγάζουν! Αλλο είναι το πρόβλημά τους: το πρόβλημά τους αγαπητέ είναι πως τα αγοράζουν άνθρωποι σαν εσένα και σαν τα υπόλοιπη παρέα σου. Στείλε ένα σύρμα τώρα να τους φωνάξεις να με κάνουν ΝΤΑ κι αυτοί!ΥΣ: Εξηγησέ μου κάτι όμως: Έχουμε τον 1.8Τ με 150 άλογα και τον 1.8Τ με 225 άλογα. Αυτοί οι δύο κινητήρες κατά KRIEZA είναι ίδιοι σωστά; Τότε γιατί ο λακαμάς ο ABT πήρε τον 150άρη και τον πήγε ΜΟΝΟΝ 193 ίππους; Αφού είναι ίδιοι θα έπρεπε να έχει 225...Γιατί όχι και παραπάνω! Τσάμπα είναι!
ΥΣ2: Κι αυτός ο lkar είναι χαζός τελικά...Αντί να πάει να τσιπάρει το GTi του να βγάζει 240 άλογα ή και 300+ με ΦΠΑ...εεεε...ΦΠΕ που λέει και ο άλλος, το αφήνει με 200! Γι' αυτό δεν πάει μπροστά αυτή η έρμη χώρα! Δηλαδή οι 'τσιπάδες' κλέφτες θα γίνουν; Καταγγέλλω την αυτού εγκαθετότητα (τον lkar εννοώ...) για απαράδεκτη στάση πάνω σε μια επαγγελματική συντεχνία που έχει δώσει τόσα υπέροχα δείγματα αφοσίωσης και σεβασμού στον πελάτη! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
HatchbacksCivic
1,4: 246
1,8: 1343ποιος μαλάκας δίνει 18χιλιάρικα για 1.4σιβικ; Έλεος δεν τα έδινα για το συγκεκριμένο μοτέρ παρά την οικονομία του...
Έχουν πουληθεί 1343 1.8 58&4θ; Coool!!! (αν είχαμε και μέσο όρο αναμονής...)
--> ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές)