-
αν μπορεί να το κάνει και σε πραγματικές συνθήκες?
άλλο να χτυπάς σάκο (ή αέρα κοπανιστό) και άλλο να χτυπάς άνθρωπο...
Λεβεντογιάννης speaking...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν πας να κάνεις πυγμαχία πχ θα γίνεις σίδερο, αλλά αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι θα μπορέσουν να αντέξουν έστω και μια εβδομάδα προπονήσεων.
Αν πας να κάνεις kick boxing θα βελτιωθεί η αντοχή αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα.Γιατί κάνεις το διαχωρισμό μεταξύ πυγμαχίας και kick boxing? Οι τεχνικές με τα χέρια είναι ακριβώς οι ίδιες και στα δύο. Το δέ kick boxing είναι πιό κουραστικό γιατί είναι πιό δύσκολο να χρησιμοποιείς τα πόδια.
-
Don't feed the troll.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν πας να κάνεις πυγμαχία πχ θα γίνεις σίδερο, αλλά αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι θα μπορέσουν να αντέξουν έστω και μια εβδομάδα προπονήσεων.
Αν πας να κάνεις kick boxing θα βελτιωθεί η αντοχή αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα.Γιατί κάνεις το διαχωρισμό μεταξύ πυγμαχίας και kick boxing? Οι τεχνικές με τα χέρια είναι ακριβώς οι ίδιες και στα δύο. Το δέ kick boxing είναι πιό κουραστικό γιατί είναι πιό δύσκολο να χρησιμοποιείς τα πόδια.
+1
Νομίζω ότι κάτι μποξέρ, που κατέβηκαν στα ΜΜΑ sports, έφαγαν ..της χρονιάς τους.
Απ΄ την άλλη, βέβαια, και οι ..σκέτοι kick-boxers το ίδιο έπαθαν
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
+1
Νομίζω ότι κάτι μποξέρ, που κατέβηκαν στα ΜΜΑ sports, έφαγαν ..της χρονιάς τους.
Απ΄ την άλλη, βέβαια, και οι ..σκέτοι kick-boxers το ίδιο έπαθαν
Ναί γιατί ο πυγμάχος/kickboxer δέν περιμένει να δεχτεί λαβές και δέν είναι προετοιμασμένος και ούτε έχει εμεπιρία να ξεφύγει.
Αντίστοιχα αυτοί που κάνουν μόνο brazilian κτλ. δέν περιμένουν να φάνε μπουνιά στη μούρη και ούτε κάν τα χέρια δέν σηκώνουν για άμυνα και μόλις τη φάνε τα χάνουν
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το τρεξιμο ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για ολες τις μυικες ομαδες.
που το δες αυτό γραμμένο;
Επειδή βλέπω διάφορα για box/kick boxing...Νταξ, το ΠΟΛΥ ξύλο δεν είναι τόσο απαραίτητο αν πάτε σε ένα γυμναστήριο που δεν έχει σκοπό να κατεβάσει αθλητές σε αγώνες. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως...
Πάντως ακόμη και 5-10 λεπτά σωστής προπόνησης με τον σάκο είναι αρκετά για να βγάλουν νοκ αουτ κάποιον με όχι ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση.
Μη μιλήσουμε για 1-2 δίλεπτους γύρους.
-
Για την ακρίβεια 2-3' φουλ στο σάκο βγάζουν ένα μέτρια γυμνασμένο άτομο νοκ άουτ.
Το σχόλιο περί πυγμαχίας μου το είπε αυτός που μας προπονούσε τότε. Οι πυγμάχοι εστιάζουν πάρα πολύ στην ταχύτητα και την ευκινησία, παράγοντες που όντως κάνουν κάποιον ατσάλι. Γι αυτό και σε παλαίστρες πυγμαχίας δεν θα βρείτε ποτέ κοριτσάκια, φλωράκια, αγοράκια, 40ρηδες στην αρχή της middle age crisis που αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία αυτών που κάνουν kick boxing στα γυμναστήρια.
charmak δεν ξέρω αν έχεις προσωπική εμπειρία αλλά όσοι προετοιμάζονται για αγώνες, μιλάμε για άπειρο ξύλο. Τόσο που πραγματικά όποιος το βλέπει σαν χόμπι δεν έχει κανένα νόημα. -
charmak δεν ξέρω αν έχεις προσωπική εμπειρία αλλά όσοι προετοιμάζονται για αγώνες, μιλάμε για άπειρο ξύλο. Τόσο που πραγματικά όποιος το βλέπει σαν χόμπι δεν έχει κανένα νόημα.
Συμφωνώ μ αυτό.
Έχω φάει ξύλο από έναν που θα μπορούσε να κατεβαίνει σε αγώνες. Τότε ήταν που έμαθα να κρατάω σωστά την γκαρντ (χέρια ψηλά), κάτι που δεν είχε καταφέρει ο προπονητής με τα λόγια για αρκετό καιρό.Αν κάποιος ενδιαφέρεται για γυμναστική πρέπει να αποφύγει ένα γυμναστήριο/σύλλογο προετοιμάζει για αγώνες. Τζάμπα ξύλο, δεν θα μάθει τίποτα (αν πάει και 2η φορά )
-
Για την ακρίβεια 2-3' φουλ στο σάκο βγάζουν ένα μέτρια γυμνασμένο άτομο νοκ άουτ.
Το σχόλιο περί πυγμαχίας μου το είπε αυτός που μας προπονούσε τότε. Οι πυγμάχοι εστιάζουν πάρα πολύ στην ταχύτητα και την ευκινησία, παράγοντες που όντως κάνουν κάποιον ατσάλι. Γι αυτό και σε παλαίστρες πυγμαχίας δεν θα βρείτε ποτέ κοριτσάκια, φλωράκια, αγοράκια, 40ρηδες στην αρχή της middle age crisis που αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία αυτών που κάνουν kick boxing στα γυμναστήρια.
charmak δεν ξέρω αν έχεις προσωπική εμπειρία αλλά όσοι προετοιμάζονται για αγώνες, μιλάμε για άπειρο ξύλο. Τόσο που πραγματικά όποιος το βλέπει σαν χόμπι δεν έχει κανένα νόημα.Γενικά περί πυγμαχίας και kick boxing.
Έκανα μια περίοδο kick (κοντά χρόνο), για γυμναστική περισσότερο, 2 φορές την βδομάδα / μία ώρα έκαστη φορά. Είχαμε έναν τύπο για προπονητή ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός στην δουλειά του και μας έτρεχε αλά στρατιωτικά (μη λουφάρετε κορίτσια και τέτοια )
Ε λοιπόν εκείνη την περίοδο ήμουν στην καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ. Μετά από κάθε προπόνηση δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου.
Εν τω μεταξύ όλοι όσοι παρακολουθούσαμε τα μαθήματα, πηγαίναμε από πριν γυμναστήριο (τρέξιμο + βάρη). Όταν όμως μας έβαζε ο coach ματσάκι man to man, στα 2 λεπτά κοντεύαμε να λιποθυμήσουμε. Μιλάμε για τρελή ένταση το άθλημα.
Ένα φεγγάρι είχε έρθει πάντως μια κοπελίτσα γύρω στο 1,5 μέτρο με τα χέρια στην ανάταση και λεπτούλα όσο δεν πάει. Είχα την τύχη ή την ατυχία να κάνω προπόνηση μαζί της (όχι Vs match βέβαια). Η κοπελίτσα βαρούσε ασθενικά γροθιές και είχα ξενερώσει και κάπου είχα αφήσει το guard μου λίγο χαλαρό. Ξαφνικά μου έρχεται ένα λάκτισμα στην μάπα που έκανα 2 ώρες να συνέλθω . Είμαι και 1,93 (ρεζίλι) …
Από την όλη ιστορία με το KB κατάλαβα τα εξής:- Δεν αναζητάμε φασαρία όσο καλά εκπαιδευμένοι και να είμαστε. Εμπλεκόμεθα μόνο αν είναι αναπόφευκτο.
- Η επικινδυνότητα του αντιπάλου δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθός του. Βλ. Iron Mike.
- Το KB μαζί με λίγα βάρη είναι από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις εκγύμνασης.
Σαν χόμπι λοιπόν EDDIE, έχει και παραέχει νόημα. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να πέσει άπειρο ξύλο για να γυμναστείς. Απλά θέλει σωστό προπονητή και νοήμονες συν-προπονούμενους. Ντάξει και λίγο αιματάκι να πέσει δεν τρέχει τίποτα.
-
Υπάρχει μία μεγάλη και ουσιώδης διαφορά μεταξύ του μποξ και του kick-box. To τελευταίο είναι πιο ολοκληρωμένο (ο Θεός μας έδωσε και πόδια και μάλιστα πιο δυνατά από τα χέρια) αλλά το μποξ είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ άθλημα χρόνια τώρα. Αυτό συνεπάγεται ιστορία, ομοσπονδία αναγνωρισμένη και πριμοδοτούμενη από την πολιτεία και δεκάδες οργανωμένες σχολές με σοβαρούς προπονητές. Άρα αν διαλέξεις μποξ, έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να μάθεις και να μάθεις σωστά.
Προσωπικά ανήκω σ΄ αυτούς που είπε ο EDDIE και 'μυρίζω' λίγο THAI box (http://www.fighter.gr) όπου διδάσκει ένας απίθανος δάσκαλος (Δημ. Σαμιώτης) - ότι πρέπει για χόμπυ και αγχόλυση με υψηλούς καταλύτες.
Το συγκεκριμένο άθλημα (όχι πολεμική τέχνη) είναι ένα απ΄ τα 2 που κυριαρχούν στα πρωταθλήματα ΜΜΑ και το συστείνω ανεπιφύλακτα.
Εδώ και ένα ωραίο βιντεάκι
-
ειναι αθλημα και οχι πολεμικη τεχνη? για ποιο λογο?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ασε ρε φιλε τωρα.
αποδειξε μου οτι το τρεξιμο δεν γυμναζει ολο το σωμα και εγω θα φυγω αποτο φορουμ για δυο μηνες.ολοι μυς μπαινουν σε λειτουργια αμα τρεχεις, βεβαια περισσοτερο τα ποδια αλλα βοηθανε χερια .πλατη για να δωσουν την ωθηση στο σωμα να παει μπροστα.
το σωμα του ανθρωπου που ασχολειται με το τρεξιμο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ειναι το σωμα που θα επρεπε να εχει καθε φυσιολογικος ανθρωπος.
ειναι το σωμα που βοηθαει τον καθε απλο ανθρωπο να ανταπεξελθει στην καθημερινοτητα.το τι κανουν οι αθλητες ολων των αγωνισματων ειναι μια αλλη ιστορια που δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα και που το μονο που προσφερει ειναι λιγοτερη διαρκεια ζωης .
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ειναι αθλημα και οχι πολεμικη τεχνη? για ποιο λογο?Υπάρχει και σαν πολεμική τέχνη, αυτό που κάνω εγώ είναι άθλημα.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσεις ένα άθλημα από μια πολεμική τέχνη είναι να δεις αν υπάρχουν κανόνες.
@charmak66
Don't feed the troll, είπαμεεεε. -
@kon5Don't feed the troll.
επειδη εγω ειχα την κουβεντα με τον κον5 και επειδη μαλλον σε μενα αναφερεσαι θα σου πω
οτι εισαι το λιγοτερο χαζουλης οταν νομιζεις οτι τρολαρω. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ασε ρε φιλε τωρα.
αποδειξε μου οτι το τρεξιμο δεν γυμναζει ολο το σωμα και εγω θα φυγω αποτο φορουμ για δυο μηνες.εναλλάκτικά μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν μπλε ελέφαντες με ροζ βούλες και θα φύγω απ τη ζωή σου για πάντα
-
ειναι αθλημα και οχι πολεμικη τεχνη? για ποιο λογο?
Υπάρχει και σαν πολεμική τέχνη, αυτό που κάνω εγώ είναι άθλημα.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσεις ένα άθλημα από μια πολεμική τέχνη είναι να δεις αν υπάρχουν κανόνες.
@charmak66
Don't feed the troll, είπαμεεεε.θα ελεγα αν υπαρχουν αγωνες πρωταθληματα αθλητες κτλ, γιατι δε νομιζω οτι στο παραδοσιακο μπαινουν μεσα με μαχαιρια και τσεκουρια
απλα το καναν λιγο πιο ηρεμο για να μπορει να γινει αθλημα , αν εννοεις αυτο συμφωνω
παντως ισως πιο πολυ γυμναζεσαι με τις τεχνες-αθληματα, αλλα πιο πολυ φαση πιστευω οτι εχουν οι παραδοσιακες πολεμικες τεχνες
-
Επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα ότι οι πυγμάχοι/kick boxers που κατεβαίνουν σε αγώνες ΜΜΑ τρώνε ξύλο, να πω κι εγώ τη γνώμη μου, η οποία βασίζεται σε (περιορισμένη) προσωπική εμπειρία από kick boxing, ju-jitsu, MMA, παγκράτιο και σε φανατική παρακολούθηση των αγώνων UFC. Σε αυτούς τους αγώνες κανένας μονοδιάστατος αθλητής (είτε kickboxer, είτε παλαιστής, είτε τζουντόκα) δε διακρίνεται. Πρέπει να έχει αποκτήσει (τουλάχιστον) κάποιες βασικές γνώσεις λαβών, πάλης, εδάφους (o kickboxer) ή πυγμαχίας (o παλαιστής, τζουντόκα, κτλ) για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αγώνων.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα ότι οι πυγμάχοι/kick boxers που κατεβαίνουν σε αγώνες ΜΜΑ τρώνε ξύλο, να πω κι εγώ τη γνώμη μου, η οποία βασίζεται σε (περιορισμένη) προσωπική εμπειρία από kick boxing, ju-jitsu, MMA, παγκράτιο και σε φανατική παρακολούθηση των αγώνων UFC. Σε αυτούς τους αγώνες κανένας μονοδιάστατος αθλητής (είτε kickboxer, είτε παλαιστής, είτε τζουντόκα) δε διακρίνεται. Πρέπει να έχει αποκτήσει (τουλάχιστον) κάποιες βασικές γνώσεις λαβών, πάλης, εδάφους (o kickboxer) ή πυγμαχίας (o παλαιστής, τζουντόκα, κτλ) για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αγώνων.Βρε lokatzis, μπας κι έχεις ιδέα αν δείχνει κάποιο κανάλι MMA sports ή πρέπει σώνει και καλά να βάλω NOVA;
-
Επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα ότι οι πυγμάχοι/kick boxers που κατεβαίνουν σε αγώνες ΜΜΑ τρώνε ξύλο, να πω κι εγώ τη γνώμη μου, η οποία βασίζεται σε (περιορισμένη) προσωπική εμπειρία από kick boxing, ju-jitsu, MMA, παγκράτιο και σε φανατική παρακολούθηση των αγώνων UFC. Σε αυτούς τους αγώνες κανένας μονοδιάστατος αθλητής (είτε kickboxer, είτε παλαιστής, είτε τζουντόκα) δε διακρίνεται. Πρέπει να έχει αποκτήσει (τουλάχιστον) κάποιες βασικές γνώσεις λαβών, πάλης, εδάφους (o kickboxer) ή πυγμαχίας (o παλαιστής, τζουντόκα, κτλ) για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αγώνων.
Βρε lokatzis, μπας κι έχεις ιδέα αν δείχνει κάποιο κανάλι MMA sports ή πρέπει σώνει και καλά να βάλω NOVA;
Δυστυχώς, δεν ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ το κανάλι μ-torrent που δέχεται σήμα από το δορυφόρο http://www.torrentz.com
-
Για να δώσω λίγο credit στον ιταλάκια. Το τρέξιμο όντως γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος αλλά σε διαφορετική ένταση. Για πάρτε και από ένα αλτηράκι 1kg στο διάδρομο να δείτε διαφορά...
Το τρέξιμο σε συνδυασμό με κάμψεις, έλξεις και κοιλιακούς είναι υπεραρκετή γυμναστική. Τα βάρη είναι για φούσκωμα. Αλλά και πάλι μισή ώρα στο διάδρομο δεν είναι το ίδιο με μισή ώρα τρέξιμο έξω στο δρόμο ή σε στίβο.Σαν χόμπι λοιπόν EDDIE, έχει και παραέχει νόημα.
Εννοούσα την εμπλοκή σε αγώνες. Εννοείται ότι μπορεί κάποιος να προπονείται, να είναι fit, να ξέρει και 5 λαβές. Αλλά οι αγώνες συνεπάγονται μεγάλη φθορά στον οργανισμό και πολύ ξύλο. Αν έχει κανείς γερή κράση και γουστάρει τη φάση fighter και έτσι, μπράβο του και μαγκιά του.
Γυμναστήρια και άλλα