-
Πριν δυο τρια χρονια ενας γνωστος μου 150 κιλων με ρωτησε αν ξερω καποιο καλο γυμναστηριο να παει να μαζεψει λιγο κοιλια .
Ειχα στο νου μου ενα μηχανημα το.οποιο εμοισζε με καμπριο αυτοκινητο. Ηταν στην ουσια ενας διαδρομος κλειστος γυρω γυρω με πολυεστερα και στο πανω μερος του ειχε λαστιχο που αγκαλιαζε τη κοιλιακη χωρα και δεν αφηνε να περασει αερας μεσα κι εξω . Οποτε εμπαινες και ο υπευθυνος γυμναστης σου προγραμματιζε τον ρυθμο αφου πρωτα εκανες καποιες εξετασεις . Αναλογα τα αποτελεσματα των εξετασεων σου εφτιαχνε και το προγραμμα στο μηχανημα. Εβαζε καποια δεδομενα δηλ .
Αυτο το.μηχανημα κοστιζε την επισκεψη 180 ευρω. Οι πρωτες επισκεψεις (νομιζω οι πρωτες τρεις) ηταν δωρεαν . Υποσχονταν τον πρωτο μηνα απωλεια βαρους 15 κιλων.
Ο γνωστος μου πηγε αλλα δεν χωρουσε να μπει στο μηχανημα. Επρεπε να χασει τουλσχιστον 10 με 15 κιλα με διατροφη και μετα να κανει εξετασεις και να μπει στο προγραμμα με το μηχανημα.
Any way μολις ειδε οτι δεν χωρουσε τα παρατησε. Ομως φαινονταν πρωτοποριακη λυση για τα μεγαλα στομαχια.
Νομιζω λεγονταν το μηχανημα power plate. -
Η δίκη μου άποψη ειναι οτι δεν υπάρχουν θαυματουργά μηχανήματα και τεχνικές. Αν δε στερηθείς, αν δε ρίξεις ιδρώτα, δε γινεται τίποτα.
Το κάψιμο του τοπικού λίπους ειναι ένας μεγάλος μύθος, ενα θεμα που αφήνουν κάποιοι επιτήδειοι να αιωρείται. Το σωμα μας δε λειτουργεί έτσι, δε μπορεί να κάψει τοπικά λίπος επειδή εμείς θελουμε να χάσουμε κοιλιά ή μπούτια...
Απλώς αυτο που μπορείς να κανεις ειναι να γυμνάσεις ιδιαίτερα την περιοχή που σε ενδιαφέρει ώστε να κυκλοφορήσει πιο πολυ αίμα εκει, και να αναπτυχθει ο μυς.
Περισσότεροι μυς =λιγότερο λίπος και περισσότερες καύσεις.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εγώ αναπολώ το διάστημα που ήμουν Αμερική και Γερμανία και το είχα ρίξει στο τρέξιμο και στο περπάτημα έξω.
Δύο εντελώς αντίθετες εικόνες.
Στην Γερμανία περπάτημα με τις ώρες, σε όλη την πόλη και στο δάσος με χιόνια και με πολικές θερμοκρασίες.
Το πρόγραμμα το συμπλήρωνα με στέπερ και λάστιχα εκγύμνασης στο πάντα ζεστό σπίτι.
Στην Γερμανία λόγω του κρύου είχα χάσει πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω του κρύου. Έκαιγε το σώμα το λίπος για ενέργεια.Στην Αμερική τρέξιμο σε υψηλές θερμοκρασίες με πολύ υγρασία γύρω-γύρω από τεχνητές λίμνες και γυμναστική στο ιδιωτικό γυμναστήριο του συγκροτήματος των κατοικιών. Πολύ ιδρώτας, αλλά το τρέξιμο γύρω από τις λίμνες ήταν όνειρο στην κυριολεξία, ειδικά την ώρα που σουρούπωνε.
Στην Ελλάδα δεν έχω τρέξει ποτέ έξω. Και το περπάτημα πάντα με προσοχή και όχι φυσικά αθλητικό.
-
Ελα να σου βαλω αρβυλες και να σε αμολυσω στον βοηθητικο αεροδιαδρομο να κανεις μια πανω κατω να στανιαρεις..... Γυμνος απο πανω αλλα βιετναμ. Θα γινεις στυλακι. Δοκιμασμενο απο μενα πολλες φορες. Τι φορμες και τζελακια παπουτσια....
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Η δίκη μου άποψη ειναι οτι δεν υπάρχουν θαυματουργά μηχανήματα και τεχνικές. Αν δε στερηθείς, αν δε ρίξεις ιδρώτα, δε γινεται τίποτα.Το κάψιμο του τοπικού λίπους ειναι ένας μεγάλος μύθος, ενα θεμα που αφήνουν κάποιοι επιτήδειοι να αιωρείται. Το σωμα μας δε λειτουργεί έτσι, δε μπορεί να κάψει τοπικά λίπος επειδή εμείς θελουμε να χάσουμε κοιλιά ή μπούτια...
Απλώς αυτο που μπορείς να κανεις ειναι να γυμνάσεις ιδιαίτερα την περιοχή που σε ενδιαφέρει ώστε να κυκλοφορήσει πιο πολυ αίμα εκει, και να αναπτυχθει ο μυς.
Περισσότεροι μυς =λιγότερο λίπος και περισσότερες καύσεις.Sent from my iPad using Tapatalk
Σωστο αλλα η τεχνολογια προχωρα και βοηθαει παρα πολυ. Το μηχανημα που ανεφερα το χρησιμοποιουν αυτοι που ειναι υπερβαροι. Και οσοι μπορουν να το χρησιμοποιησουν. Δεν ειναι κατι απλο δηλ.
-
Κοιτά να δεις η τεχνολογία προχωρά και βοηθά, οι γνώσεις αυξάνονται , ομως στη πράξη στο επίπεδο του μέσου απλού αθλούμενου δεν έχει αλλάξει κατι. Μονο μόδες που βγαίνουν κατα καιρούς και υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα σε μικρό χρόνο.
Το μηχάνημα που λες δε το γνωρίζω , αν αναφέρεσαι στο power plate κι αυτο ηταν μια μόδα που έτσι όπως ήρθε, έτσι έφυγε. Αλλα η περιγραφή σου δε ταιριάζει σε αυτο.
Γενικώς ως άνθρωπος διαφωνώ με τη νοοτροπία του ψάχνω τη πιο εύκολη λύση. Ο,τι και να βγει , τελικά καταλήγεις απλά στην υπόθερμιδική διατροφή και την άσκηση.
Πάντα βέβαια με σωστό πλάνο και καθοδήγηση, μακριά απο κατσαπλιάδες που μπορεί να σου φάνε χρήμα και να σε καταστρέψουν σωματικά.Αν δε κανεις κτήμα σου το 'ζω καλα' και 10 κιλά να χάσεις τωρα, μετά απο λιγο θα τα ξανά παρεις .
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ελα να σου βαλω αρβυλες και να σε αμολυσω στον βοηθητικο αεροδιαδρομο να κανεις μια πανω κατω να στανιαρεις..... Γυμνος απο πανω αλλα βιετναμ. Θα γινεις στυλακι. Δοκιμασμενο απο μενα πολλες φορες. Τι φορμες και τζελακια παπουτσια....Έλα στο Αθηνιστάν να σε βάλω να τρέξεις στους δρόμους μία φορά μόνο.
Δεν θα χρειαστεί να ξανατρέξεις. Θα αλλάξεις αμέσως.
Άλλος άνθρωπος θα γίνεις. Κατευθείαν παχύδερμο γιατί δεν πρόκειται να ξανακάνεις το λάθος να τρέξεις έξω ξανά στο Αθηνιστάν. -
Ααα φιλε εδω κανεις λαθος. 15 χρονια στο Αθηναισταν παντα ειχα το μπασκετακι στο προγραμμα. Ασε που το Παγκρατι Κολωνακι το ειχα με τα ποδια για πλακα . Ο ανθρωπος χρειαχεται 1μιση χλμ καθε μερα περπατημα. Απο κει και πανω οσο κανεις καλο ειναι.
Οι μαυρες τσιμπλες απο το νεφος ηταν θεμα ..... -
Εγώ έχω να παίξω μπάσκετ από την 3η Λυκείου...που μας επέτρεπαν να μπαίνουμε στο σχολείο.
Μπάσκετ μόνο με λεφτά πλέον (ενοικίαση γηπέδου) και απαιτεί και παρέα.Το καθημερινό περπάτημα απαγορεύεται. Είναι επικίνδυνο, τρισάθλιο και σιχαμερό από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις.
-
Πρεπει κατι να κανεις να κινησαι. Αλλιως θα εχεις θεμα.
-
3 φορές την βδομάδα γυμναστήριο ... εδώ και 18 χρόνια ...
Παιδί του γυμναστηρίου ... όπως λέμε 'παιδί του σωλήνα' ...
-
Kαι τι να λέει. Αν κάνεις μόνο βάρη είσαι τάφος. Τα 60 μετρα πόσο τα κάνεις?
-
Ελα να σου βαλω αρβυλες και να σε αμολυσω στον βοηθητικο αεροδιαδρομο να κανεις μια πανω κατω να στανιαρεις..... Γυμνος απο πανω αλλα βιετναμ. Θα γινεις στυλακι. Δοκιμασμενο απο μενα πολλες φορες. Τι φορμες και τζελακια παπουτσια....Μη γραφεις βλακειες και παει κανεις και το κανει...
-
Ελα ντε! ... Θα λιώσουν τα μεταταρσια!!!
-
Kαι τι να λέει. Αν κάνεις μόνο βάρη είσαι τάφος. Τα 60 μετρα πόσο τα κάνεις?Βάρη πλέον ελάχιστα. Έκανα για πολλά χρόνια και έγινα σαν βόδι.
Τα τελευταία 4 χρόνια κυρίως τρέξιμο (7 με 10 χιλιόμετρα), αεροβική γυμναστική (κοιλιακοί, ραχιαίοι κλπ...) και μία φορά την βδομάδα προσθέτω όργανα και βάρη.Θα υπάρξουν όμως και φορές που θα κάνω ελάχιστο τρέξιμο ή και απλό περπάτημα π.χ. 5 χιλιόμετρα, γιατί τα προβλήματα υγείας που έχω αποκτήσει με εμποδίζουν να τρέξω παραπάνω.
Οι συνθήκες ζωής δεν μου επιτρέπουν να κάνω κάτι περισσότερο.
-
Καλη Χρονια κατ αρχην με υγεια σε ολους!!
Περπατημα με χαλαρο τρεξιμο ειναι αναγκαια για ολους . Τα βαρη τα δουλευω για συσφιξη μονο. Εγω ειμαι λιγο περιεργος λογο δουλειας και οτι ειπα πριν ποιο πανω με αρβυλες στρατιωτικες κλασικες γυμνος στο κρυο κτλ τα κανω ακομα και τωρα
Με τις αρβυλες μπορω να κανω και 10χλμ καθημερινα αν τα παρω στο κρανιο με ασκησεις διατατικες ακομα και αεροβιες. Νταξει δικα μου αυτα. Εχω συνηθισει. Δεν τα συνιστω . Θελει τρελα. -
Στορμ
Εχεις 100% διαστρεβλωμένη άποψη για την εκγύμναση...
Οτι και να διαβάζω απο εσένα είναι μια μίξη στερεοτύπων
Με τα βάρη (και μιλάω ακόμα και για σοβαρά κιλά 1,5 Σβ) κανεις ποτε δεν έγινε βόδι. ΠΟΤΕ
Είτε λαμβάνεις ορμόνες και εισαι άξιος της μοίρας σου
Είτε σου ανοίγουν την όρεξη, τρως και απλά παίρνεις μυς με μπόλικο λίπος και εκεί γίνεσαι πραγματικό βόδι -
Οσοι γνωστοι μου εκαναν βαρη με ορμονες και γενικα ουσιες και μετα απο καιρο τα παρατησαν εγιναν βοδια. Τωρα να υποθεσω οτι εκανε ο storm το ιδιο? Δεν ξερω.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ΣτορμΕχεις 100% διαστρεβλωμένη άποψη για την εκγύμναση...
Οτι και να διαβάζω απο εσένα είναι μια μίξη στερεοτύπων
Με τα βάρη (και μιλάω ακόμα και για σοβαρά κιλά 1,5 Σβ) κανεις ποτε δεν έγινε βόδι. ΠΟΤΕ
Είτε λαμβάνεις ορμόνες και εισαι άξιος της μοίρας σου
Είτε σου ανοίγουν την όρεξη, τρως και απλά παίρνεις μυς με μπόλικο λίπος και εκεί γίνεσαι πραγματικό βόδιΣωστός.
Υπάρχουν και ρουτίνες για εκρηκτικότητα οι οποίες βγάζουν το λάδι, λαχανιάζεις αλλά φυσικά μόνο όγκο δεν κάνεις. -
Κι εγώ συμφωνώ άλλωστε άνθρωπος που επι 18 χρονια ειναι στα γυμναστήρια δε θα ρώταγε πως να κάψει τοπικό λίπος.....
Sent from my iPad using Tapatalk
Γυμναστήρια και άλλα