-
Το ποστ μου ηταν στοχευμενο και αφορα την ποιοτητα... υλικα-φινιρισμα-συναρμογη κτλπ ,χαρακτηριστικα που κατα την αποψη μου δικαιολογουν κατα κυριο λογο τον χαρακτηρισμο πριμιουμ. Ε απλα το αμαξι δε τιμαει τα παντελονια του, το σημα του, οπως θελετε πειτε το... το αμαξι μεχρι που ειχε τριγμους... Και αν σκεφτουμε και ποσα ζηταγε και το τι επαιρνες στα ιδια λεφτα στην ιδια κατηγορια ειναι να γελας..
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το τραγικο στα Αουντι δεν ειναι το Α1 αλλα το οτι στα κανονικα αμαξια τους Α4,5,6 κλπ ανοιγεις το καπω και βλεπεις ολο τον κινητηρα να ειναι μπροστα απο τον μπροστινο αξονα κατι που σκοτωνει την αυτοκινηση.Αυτο το αποκομμιζε κανεις στην οδηγικη αισθηση κυριως μεχρι και την Β7 (2004-2008) γενια των Α4 και κυριως στα προσθιοκινητα μοντελα. Τα quattro και Avant (ή ακομα καλυτερα συνδυασμος των δυο) ειχαν πολυ καλυτερη αναλογια κατανομης βαρους μεταξυ εμπρος/πισω αξονα και το φαινομενο του...'μπροστοβαρου' δεν παρουσιαζοταν σε αυτες τις περιπτωσεις.
Απο την B8 και επειτα γενια του Α4 (νομιζω και στο Α5) οιλοκληρο το μπροστινο συστημα μεταδοσης με την αναρτηση μετακινηθηκε κατα 15cm πιο μπροστα σε σχεση με το -κατα τον διαμηκη αξονα- κινητηρα.
Βεβαια για να ειμαστε και ακριβεις, η Audi ποτε δεν φημιζοταν για την οδηγοκεντρικοτητα των αυτοκινητων της, -οπως πχ η Bmw- αλλα για την μεγιστη δυνατη ασφαλεια ακομα και σε γλυστερες επιφανειες (quattro) με φιλικοτητα και ευκολια στην οδηγηση γενικοτερα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το ποστ μου ηταν στοχευμενο και αφορα την ποιοτητα... υλικα-φινιρισμα-συναρμογη κτλπ ,χαρακτηριστικα που κατα την αποψη μου δικαιολογουν κατα κυριο λογο τον χαρακτηρισμο πριμιουμ. Ε απλα το αμαξι δε τιμαει τα παντελονια του, το σημα του, οπως θελετε πειτε το... το αμαξι μεχρι που ειχε τριγμους... Και αν σκεφτουμε και ποσα ζηταγε και το τι επαιρνες στα ιδια λεφτα στην ιδια κατηγορια ειναι να γελας..Ουτε το πρωτο, ουτε το τελευταιο κατασκευασμα ειναι -στην κατηγορια- που ΔΕΝ δικαιολογει σε μεγαλο βαθμο αυτο που διαφημιζει...
Στην ιδια κατηγορια και τα υπολοιπα σε σχεση με το Α1 δεν ειχαν σε επιπεδο...πριμιουμσυνης να επιδειξουν κατι καλυτερο, ουτε η Mito, ουτε το DS3, αλλα ουτε και το Mini...Το τελευταιο μονο σε κατασκευαστικο-μηχανολογικο επιπεδο ειναι στα σημεια ανωτερο -κατι που πιστωνεται και στην οδικη συμπεριφορα- με την αναρτηση πολλ/λων συνδεσμων πισω.
-
Οταν στα ιδια λεφτα του 1.2 επαιρνες ''χοτχατσακια'' ουσιαστικα ειναι να γελας με την τιμη του Α1... Αυτο λεμε. Το οποιο δε εσωτερικο του ιταλο-γαλλικου ηταν και καλυτερο σε προσλαμβανουσα τουλαχιστον αισθηση-ποιοτητα..
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βεβαια για να ειμαστε και ακριβεις, η Audi ποτε δεν φημιζοταν για την οδηγοκεντρικοτητα των αυτοκινητων της, -οπως πχ η Bmw- αλλα για την μεγιστη δυνατη ασφαλεια ακομα και σε γλυστερες επιφανειες (quattro) με φιλικοτητα και ευκολια στην οδηγηση γενικοτερα.
Επειδη ανεφερες οτι η BMW φημιζοταν.. συγγνωμη αλλα η πλειονοτητα των 315-316-318 ακομα και ως e36 ειχαν θεμα στην οδικη συμπεριφορα κατα περιπτωσεις..Τα ιδια και οι 5αρες. Ιδιως η επικινδυνη ε21...πραγματικα επικινδυνη. Και μη μου πεις παλι τα ιδια οτι μιλαω για 'ελληνικες' εκδοσεις και μου παραθεσεις Μ και is.. Ναι για τις χαμηλες εκδοσεις μιλαω που αφορουσαν απειρο κοσμο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οταν στα ιδια λεφτα του 1.2 επαιρνες ''χοτχατσακια'' ουσιαστικα ειναι να γελας με την τιμη του Α1... Αυτο λεμε. Το οποιο δε εσωτερικο του ιταλο-γαλλικου ηταν και καλυτερο σε προσλαμβανουσα τουλαχιστον αισθηση-ποιοτητα..Oxι, δεν ειχες μιλησει για Hot-hatch, αυτο ειπες πριν και σε αυτο απαντησα...
Το ποστ μου ηταν στοχευμενο και αφορα την ποιοτητα... υλικα-φινιρισμα-συναρμογη κτλπ ,χαρακτηριστικα που κατα την αποψη μου δικαιολογουν κατα κυριο λογο τον χαρακτηρισμο πριμιουμ. Ε απλα το αμαξι δε τιμαει τα παντελονια του, το σημα του, οπως θελετε πειτε το... το αμαξι μεχρι που ειχε τριγμους... Και αν σκεφτουμε και ποσα ζηταγε και το τι επαιρνες στα ιδια λεφτα στην ιδια κατηγορια ειναι να γελας..
Ιδια κατηγορια , δηλαδη premium supermini, ειναι τα προαναφερομενα ουσιαστικα (Mito, Ds3, Mini) και αυτα ειναι πολυ κοντα σε τιμολογηση με το Α1.
Οσο για τα εσωτερικα Mito και Ds3 καλυτερα απο το Α1 δεν ειναι. Απλως εχουν διαφορετικη, πιο ενδιαφερουσα σχεδιαση -αντι ενος εκνευριστικα μονοτονου αλλα με πιο σωστη εργονομια εσωτερικου- και σε καποια σημεια υπερτερει -στο ματι και γουστα κυριως- η μια προταση απεναντι στην αλλη.
Στην Mito πχ το εσωτερικο ειναι το πιο σπορτιφ, τα οργανα ειδικα ειναι πολυ προσεγμενα, το ιδιο και η επιφανεια που καλυπτει τμημα του ταμπλω, σε υλικο που παραπεμπει σε ανθρακονημα. Τα καλυμματα-πλαστικα του ηχοσυστηματος βεβαια χαλανε λιγο την τελικη εικονα. Το ιδιο και τα καθισματα, σε επιπεδο στηριξης στην μεση αλλα και πλευρικα καθοτι ειναι μαλακα και δεν στηριζουν σωστα.
Αντιστοιχα στο Ds3 υπαρχει -πολυ- περισσοτερο χρωμιο, δειχνει πιο λουσατο, πιο κυριλε, παροτι ολα τα χρωμιωμενα τμηματα κανουν μπαμ οτι ειναι βαμμενο πλαστικο.
Η εργονομια ομως και το φινιρισμα του πασχουν, πχ το 'καπελακι' πανω απο τον πινακα οργανων δεν καλυπτει επαρκως αντανακλασεις απο φυσικο φως και γενικοτερα το ταμπλω παρουσιαζει τριγμους (σε δυο διαφορετικα Ds3 THP που ειχα οδηγησει).
Τα καθισματα απο την αλλη ηταν εξαιρετικα σε στηριξη και με καλο ποιοτικα συνδυασμο υφασματος-αλκανταρα.Το mini R56 (2006-2013) βρισκεται καπου στο μεσο ορο. Με ρετρο σχεδιαση, καλουτσικα υλικα σε αισθηση-ποιοτητα, μετρια εργονομια και σχεδον ανυπαρκτους χωρους για τους πισω και χωρο αποσκευων.
Στην ουσια προβαλλει ως ισχυρο ατου, την ρετρο σχεδιαση μεσα-εξω και την πιο ενδιαφερουσα οδικη συμπεριφορα.Το μεγαλυτερο μειονεκτημα του A1 που περιμενα να ακουσω, αλλα κανεις δεν εχει αναφερει μεχρι στιγμης, ειναι οι
ανυπαρκτοι/αστειοι χωροι για τους πισω, (ακομα και στο 5θυρο που εχει λιγο περισσοτερο αερα για τα κεφαλια των πισω λογω μικροτερης κλισης της οροφης) αλλα και οι ξερες αντιδρασεις του πισω αξονα, με τον ημιακαμπτο...Επειδη ανεφερες οτι η BMW φημιζοταν.. συγγνωμη αλλα η πλειονοτητα των 315-316-318 ακομα και ως e36 ειχαν θεμα στην οδικη συμπεριφορα κατα περιπτωσεις..Τα ιδια και οι 5αρες. Ιδιως η επικινδυνη ε21...πραγματικα επικινδυνη. Και μη μου πεις παλι τα ιδια οτι μιλαω για 'ελληνικες' εκδοσεις και μου παραθεσεις Μ και is.. Ναι για τις χαμηλες εκδοσεις μιλαω που αφορουσαν απειρο κοσμο.
Ειπα συγκεκριμενα οτι η Bmw -σε αντιθεση με την Audi- φημιζοταν για την οδηγοκεντρικοτητα της...Oτι μεχρι να λανσαριστει η γενια της Ε36, οι απλες καθημερινες entry level Βmw ηταν κατα περιπτωση δυσκολες (Ε30) εως και επικινδυνες στο δρομο (Ε21), αυτο ειναι γεγονος.
Αλλο ομως οδηγοκεντρικοτητα, που ανεφερα προηγουμενως και αλλο φιλικοτητα στο οριο, κατι που οντως μεχρι την Ε36 δεν ηταν στα ατου της μαρκας. Για την σειρα 5 αυτο ισχυε αναλογικα σε πολυ μικροτερο βαθμο, ηδη απο την Ε34 η οδικη συμπεριφορα πλεον εκτος απο σπορτιφ -και αναλογως την εκδοση, διασκεδαστικη- ηταν και ασφαλης.
-
Μαλλον δεν εγινα σαφης. 'Χοτχατσακια'' εννοουσα π.χ. ενα fiesta sport π.χ. ή και ακομα μια mito 155.. Δεν εννοουσα κανα type R Επομενως στην ιδια κατηγορια ειναι. Ιδια κατηγορια supermini αμαξωματος.
Δε μπορω να καταλαβω γιατι κολλας στον ορο οδηγοκεντρικοτητα που χρησιμοποιησες. Δε μπορω να καταλαβω τι οδηγοκεντρικο ειχαν κατι ''μπαχαλα'' τυπου 316 ε30-ε36... Επομενως και μενω σ αυτο που σχολιασα.
Η εργονομια ειναι το επιχειρημα του γερμανοφιλου... Πρωτοβουλια δικη σου η οποια και δε κολλαει καν στη κουβεντα μας. Τριγμος υπηρχε μονο αν το επιδιωκες στη 'μαυρη λακα' φασα της ds3 στη φατσα του ταμπλω. Συμφωνω και για το πανω μερος του καντραν. Συμφωνω επισης οτι η ενδιαφερουσα σχεδιαση μπορει να γινει παραπλανητικη για την ποιοτητα. Ακομα και οι συνολικες σου διαπιστωσεις για το ιταλακι και το γαλλακι δινουν ενα κλικ προβαδισμα. Που ακομα και αν συμφωνησουμε οτι ειναι ισαξια μεταξυ τους, οταν στα ιδια χρηματα αγοραζες περισσοτερο powertrain στ αλλα δυο ....
Οσο για τους αστειους πισω χωρους του αουντι, δεν εχω αποψη γιατι εκατσα εμπρος. Εκρινα πραγματα μονο σα συνεπιβατης δε, εξ ου και αναφερθηκα σε ποιοτητα καμπινας.
-
Απο γνωστούς με mito & a1 μπορω να σχολιάσω τα εξής που αναφέρθηκαν: σε α1 δεν έχω ακούσει τριγμούς, ουτε έχουν παραπονεθεί οι κάτοχοι. Χώρους για τους πίσω σίγουρα δεν έχει, ουτε σε 5θυρη έκδοση ικανοποιητικούς. Βέβαια αυτο ειναι υποκειμενικό στην επιλογή αυτοκινήτου, το πόσο χώρο χρειάζεσαι για να το κρίνεις Έν τέλει ως αρνητικό ή αδιάφορο.
Ουτε τα συγκεκριμένα mito έχουν τριγμούς και δίνουν βεβαίως μεγαλύτερους χώρους.
Ds3 δεν έχω οδηγήσει ουτε έχω βρεθεί συνεπιβάτης , για c3 ομως μονο τα χειρότερα έχω να λέω. (Εννοείται προηγούμενης γενιάς)
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μαλλον δεν εγινα σαφης. 'Χοτχατσακια'' εννοουσα π.χ. ενα fiesta sport π.χ. ή και ακομα μια mito 155.. Δεν εννοουσα κανα type R Επομενως στην ιδια κατηγορια ειναι. Ιδια κατηγορια supermini αμαξωματος.Mια χαρα σαφης ησουν. Απλως στην αρχη μιλησες για ιδια λεφτα και ιδια κατηγορια με το Α1, που ειναι δηλαδη τα premium supermini που αναφερθηκαν και πριν (mito, Ds3 , Mini) και επειτα αναφερθηκες στα hot-hatch...
Δε μπορω να καταλαβω γιατι κολλας στον ορο οδηγοκεντρικοτητα που χρησιμοποιησες. Δε μπορω να καταλαβω τι οδηγοκεντρικο ειχαν κατι ''μπαχαλα'' τυπου 316 ε30-ε36... Επομενως και μενω σ αυτο που σχολιασα.
Δεν κολλαω σε κανενα ορο, ξεκαθαριζω τις διαφορες...Τα συγκεκριμενα...'μπαχαλα' ηταν τα πλεον σπορτιφ αυτοκινητα στην κατηγορια, με πολυ καλη αισθηση-πληροφορηση απο ολα τα χειριστηρια τους και ειδικα το τιμονι, ενα ιδιαιτερα στιβαρο-ακαμπτο πλαισιο και απο σπορτιφ ευχαριστη οδικη συμπεριφορα, -αναλογως την εκδοση- εως και διασκεδαστικη.
Προφανως και δεν ηταν ευκολα αυτοκινητα, μαλιστα σε μετρια-σαπουνε οδοστρωματα ή γλυστερο ηταν και επικινδυνα, ομως ηταν συνειδητα σπορ η προσεγγιση και το στησιμος του και φυσικα δεν απευθυνονταν σε απειρους
οδηγους.Η εργονομια ειναι το επιχειρημα του γερμανοφιλου... Μη μου την ξαναναφερεις θα χουμε δραματα. Πρωτοβουλια δικη σου η οποια και δε κολλαει καν στη κουβεντα μας. Τριγμος υπηρχε μονο αν το επιδιωκες στη 'μαυρη λακα' φασα της ds3 στη φατσα του ταμπλω. Συμφωνω και για το πανω μερος του καντραν. Ακομα και οι συνολικες σου διαπιστωσεις για το ιταλακι και το γαλλακι δινουν ενα κλικ προβαδισμα. Που ακομα και αν συμφωνησουμε οτι ειναι ισαξια μεταξυ τους, οταν στα ιδια χρηματα αγοραζες περισσοτερο powertrain στ αλλα δυο ....
Οχι, ειναι απλα αλλη μια πολυ σημαντικη παραμετρος που βοηθαει τον εκαστοτε οδηγο να ειναι πιο ξεκουραστος, περισσοτερο συγκεντρωμενος και επι της ουσιας να μην αποσπαται η προσοχη του απο το δρομο.
Δεν καταλαβα προς τι 'τα δραματα'? Επειδη δεν σου αρεσει και δεν την λαμβανεις υποψιν, δεν σημαινει οτι δεν ειναι χαρακτηριστικο γενικοτερης ποιοτητας-προσοχης που δινεται στο εσωτερικο ενος αυτοκινητου...Κανενα κλικ προβαδισμα δεν δινουν οι διαπιστωσεις μου, εσυ μεταφραζεις τα λεγομενα μου, κατα τις δικες σου προτιμησεις.
Το Α1 περα απο ξεκαθαρα καλυτερη εργονομια, αλλα και φινιρισμα, εχει ομοιογενεια στην ποιοτητα των υλικων, σε αντιθεση πχ με την Mito, σαφως καλυτερα υλικα απο τα ψευτοχρωμια του Ds3 και καλυτερη ηχομονωση/ποιοτητα κυλισης επισης.Ειναι ως πακετα πολυ κοντα μεταξυ τους, αν βαλουμε και τον παραγοντα 'powertrain' αλλα και τελικη τιμη, στις συνολικες παραμετρους ομως που αφορουν την εικονα-ποιοτητα υλικων-συναρμογη-φινιρισμα, το Α1, εστω και οριακα υπερεχει σε οτι αφορα την πριμιουμ αισθηση απεναντι στα υπολοιπα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μαλλον δεν εγινα σαφης. 'Χοτχατσακια'' εννοουσα π.χ. ενα fiesta sport π.χ. ή και ακομα μια mito 155.. Δεν εννοουσα κανα type R Επομενως στην ιδια κατηγορια ειναι. Ιδια κατηγορια supermini αμαξωματος.
Mια χαρα σαφης ησουν. Απλως στην αρχη μιλησες για ιδια λεφτα και ιδια κατηγορια με το Α1, που ειναι δηλαδη τα premium supermini που αναφερθηκαν και πριν (mito, Ds3 , Mini) και επειτα αναφερθηκες στα hot-hatch...
Δεν κολλαω σε κανενα ορο, ξεκαθαριζω τις διαφορες...Τα συγκεκριμενα...'μπαχαλα' ηταν τα πλεον σπορτιφ αυτοκινητα στην κατηγορια, με πολυ καλη αισθηση-πληροφορηση απο ολα τα χειριστηρια τους και ειδικα το τιμονι, ενα ιδιαιτερα στιβαρο-ακαμπτο πλαισιο και απο σπορτιφ ευχαριστη οδικη συμπεριφορα, -αναλογως την εκδοση- εως και διασκεδαστικη.
Προφανως και δεν ηταν ευκολα αυτοκινητα, μαλιστα σε μετρια-σαπουνε οδοστρωματα ή γλυστερο ηταν και επικινδυνα, ομως ηταν συνειδητα σπορ η προσεγγιση και το στησιμος του και φυσικα δεν απευθυνονταν σε απειρους
οδηγους.Η εργονομια ειναι το επιχειρημα του γερμανοφιλου... Μη μου την ξαναναφερεις θα χουμε δραματα. Πρωτοβουλια δικη σου η οποια και δε κολλαει καν στη κουβεντα μας. Τριγμος υπηρχε μονο αν το επιδιωκες στη 'μαυρη λακα' φασα της ds3 στη φατσα του ταμπλω. Συμφωνω και για το πανω μερος του καντραν. Ακομα και οι συνολικες σου διαπιστωσεις για το ιταλακι και το γαλλακι δινουν ενα κλικ προβαδισμα. Που ακομα και αν συμφωνησουμε οτι ειναι ισαξια μεταξυ τους, οταν στα ιδια χρηματα αγοραζες περισσοτερο powertrain στ αλλα δυο ....
Οχι, ειναι απλα αλλη μια πολυ σημαντικη παραμετρος που βοηθαει τον εκαστοτε οδηγο να ειναι πιο ξεκουραστος, περισσοτερο συγκεντρωμενος και επι της ουσιας να μην αποσπαται η προσοχη του απο το δρομο.
Δεν καταλαβα προς τι 'τα δραματα'? Επειδη δεν σου αρεσει και δεν την λαμβανεις υποψιν, δεν σημαινει οτι δεν ειναι χαρακτηριστικο γενικοτερης ποιοτητας-προσοχης που δινεται στο εσωτερικο ενος αυτοκινητου...Κανενα κλικ προβαδισμα δεν δινουν οι διαπιστωσεις μου, εσυ μεταφραζεις τα λεγομενα μου, κατα τις δικες σου προτιμησεις.
Το Α1 περα απο ξεκαθαρα καλυτερη εργονομια, αλλα και φινιρισμα, εχει ομοιογενεια στην ποιοτητα των υλικων, σε αντιθεση πχ με την Mito, σαφως καλυτερα υλικα απο τα ψευτοχρωμια του Ds3 και καλυτερη ηχομονωση/ποιοτητα κυλισης επισης.Ειναι ως πακετα πολυ κοντα μεταξυ τους, αν βαλουμε και τον παραγοντα 'powertrain' αλλα και τελικη τιμη, στις συνολικες παραμετρους ομως που αφορουν την εικονα-ποιοτητα υλικων-συναρμογη-φινιρισμα, το Α1, εστω και οριακα υπερεχει σε οτι αφορα την πριμιουμ αισθηση απεναντι στα υπολοιπα.
Τη κουβεντα την εθεσα σε συγκεκριμενη βαση και για συγκεκριμενα πραγματα. Αν θελεις να μιλησουμε για οτι σου κατεβει πες το μου να ξερω γιατι ο χρονος μου ειναι πολυτιμος.
Μετα αναφερθηκα σε ''χοτχατσακια'' για να καταλαβεις οτι οταν επιανες χρηματικα mito QV πιθανα για να παρεις σωστο A1 ποιοτικα, με τον 1.2 πανω, ε game over ρε φιλε.. Το οτι εσυ δε μπορεις ν αντιπηφθεις οτι ολα αυτα ανηκουν στην supermini κατηγορια ειναι μια δικη σου ερμηνεια-ελλειψη αντιληψης με την οποια δε θ ασχοληθω περαιτερω..
'Πλασιο γρανιτη' τα e30 και τα e36.. μαιστα.. Κοιτα δε μιλας σε κανα ασχετο που τα χει δει ζωγραφιστα αυτα.. Ενημερωτικα ανοιγαν οι θολοι στο πλαισιο 'γρανιτη' e36 με τα χρονια... Με τα ματια μου τις εχω δει... Μ αρεσαν και τα ψιλα γραμματα του τυπου 'ε νταξ μωρε αμα ψιχαλιζε σε στελναν αδιαβαστο...'' Πιο σπορτιβ ηταν ενα xedos 1.6 και πιο ασφαλες και φυσικα συνολικα καλυτερο απο το 'ονειρο του νεοελληνα'.
Τα δραματα τ ανεφερα γιατι ειναι μια κλασσικη ατακα που πετιεται απο εσενα συστηματικα καθως προσπαθεις να πας τη κουβεντα αλλου. Εν ολιγοις εισαι off topic και αλλα σου γραφω και αλλα απαντας... Για ποιοτητα-πριμιουμιλικι μιλησα ουτε για επιδοσεις ,ουτε για εργονομια ουτε για οτι σου κατεβει. Η εργονομια ΔΕΝ ειναι ποιοτητα. Αν ειναι δυνατον να γραφεις κατι τετοιο η εργονομια επισης ειναι το αγαπημενο θεμα του ανικανου-απροσαρμοστου. Δε παει προσωπικα αλλα δε μπορει να ειμαι εγω τοσο γαματος να μην ειχα προβλημα ποτε ,πουθενα και σε τιποτα να δω που πεφτει τι
Για να στο κλεισω..παπαρια ποιοτικο ειναι το A1 μετα το προσεγμενο αμαξι που βρεθηκα μεσα. Στο σημα του στηριχθηκε για να πουλησει. Το αμαξι ειχε μεχρι και τριγμους.Πλαστικο τιμονι το πριμιουμ...τι να λεμε... Και αμα μου πεις οτι ηταν χαμηλη εκδοση θα ανταπαντησω παλι τι αγοραζε σ αυτα τα λεφτα που διναν πολυ πιο ποιοτικη (εστω) αισθηση, εξοπλισμο και πριμιουλικι τελικα στη καμπινα στην ΙΔΙΑ κατηγορια χωρις να στηριζονται στη κονκαρδα που λεει και ο αλλος
-
Για το πλαίσιο γρανίτη έδινε η BMW αφρό πολυουρεθάνης αντί 300 ευρώ οπότε το ξαναέκανες γρανίτη καθώς η επισκευή με κολλήσεις μπορεί να σου ξαναάνοιγε σε άλλο σημείο.
-
Ανοιγε το πλαισιο και ακομα συζηταμε...καλα οκ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τη κουβεντα την εθεσα σε συγκεκριμενη βαση και για συγκεκριμενα πραγματα. Αν θελεις να μιλησουμε για οτι σου κατεβει πες το μου να ξερω γιατι ο χρονος μου ειναι πολυτιμος.
Aπο την πρωτη μεχρι και την τεταρτη δημοσιευση σου σχετικα με το Α1, ηδη εβαλες αλλα δυο θεματα...
Πρωτο σου ποστ:... 1 ωρα συνεπιβατης σε A1 1.2 tsi με 76.000km απο καινουργιο. Αν αυτο θεωρειται πριμιουμ τοτε τα mito-ds3 πως πρεπει να τα χαρακτηρισω...?
Δευτερο:
... Και αν σκεφτουμε και ποσα ζηταγε και το τι επαιρνες στα ιδια λεφτα στην ιδια κατηγορια ειναι να γελας..
Aπαντας και για το παραδειγμα μου με την Bmw, ενω δεν το ειχα ποσταρει σε δικη μας συζητηση.
Αρα εσυ ηθελες και τοποθετηθηκες επ' αυτου δεν σου το ζητησα εγω...
Στο δε τριτο ποστ βαζεις μεσα και τα Hot-hatch.Μαλλον δεν εγινα σαφης. 'Χοτχατσακια'' εννοουσα π.χ. ενα fiesta sport π.χ. ή και ακομα μια mito 155.. Δεν εννοουσα κανα type R Επομενως στην ιδια κατηγορια ειναι. Ιδια κατηγορια supermini αμαξωματος.
Oλα αυτα οταν εχεις εσυ αναφερθει σε Α1 1.2 και τι παιρνεις με αντιστοιχα λεφτα και στην ιδια κατηγορια...
...και ο δικος μου χρονος ειναι πολυτιμος. Αν δεν θες κιολας μην απαντας, δεν σου εβαλα κανενα μαχαιρι στο λαιμο, ουτε ζητησα απο εσενα κατι στο παραδειγμα μου με τις Bmw. Εσυ τοποθετηθηκες και ευλογα θα ακολουθουσε απαντηση μου επ' αυτου.
Το ιδιο και στα της εργονομιας. Μπορει για εσενα να μην ειναι παραμετρος που να αφορα την συνολικη ποιοτητα εσωτερικου ενος αυτοκινητου, επι της ουσιας ομως ΕΙΝΑΙ και μετραει κανονικοτατα.Μετα αναφερθηκα σε ''χοτχατσακια'' για να καταλαβεις οτι οταν επιανες χρηματικα mito QV πιθανα για να παρεις σωστο A1 ποιοτικα, με τον 1.2 πανω, ε game over ρε φιλε.. Το οτι εσυ δε μπορεις ν αντιπηφθεις οτι ολα αυτα ανηκουν στην supermini κατηγορια ειναι μια δικη σου ερμηνεια-ελλειψη αντιληψης με την οποια δε θ ασχοληθω περαιτερω..
Η χειροκινητη Mito QV κοστιζε 21κ ευρω. Στα λεφτα αυτα ψωνιζες το Α1 1.4/122ps στην πολυ καλα εξοπλισμενη εκδοση Αmbition Amplified με στανταρ σπορ αναρτηση και αλλα εξτρα αντιστοιχα της mito.
Παροτι με λιγοτερη ιπποδυναμη, -κατι που δεν θιχτηκε απο εσενα στην αρχη, αλλα μετεπειτα- το Α1 επειδη ειναι λιγο ελαφρυτερο απο την Mito, οι διαφορες σε επιδοσεις ειναι μικροτερες απο την ονομαστικη διαφορα μεταξυ τους.Στα λεφτα δε του 1.2 tfsi -με 175ΝΜ ροπης απο 1,400-3,500σαλ-, που ειναι και το αρχικο παραδειγμα που εθεσες (απο 16,400ευρω η βασικη εκδοση) ψωνιζες αντιστοιχα την...'πανισχυρη' Mito 105 multiair (απο 16,300ευρω η βασικη) με 130NM ροπης στις 4,000σαλ...Ή το DS3 1.4/95ps (απο 16,470 η βασικη) με 135NM ροπης Ποιος να αντιληφθει τι λοιπον?
Στα της Bmw:
[spoiler=:yvuus1py]> 'Πλασιο γρανιτη' τα e30 και τα e36.. μαιστα.. Κοιτα δε μιλας σε κανα ασχετο που τα χει δει ζωγραφιστα αυτα.. Ενημερωτικα ανοιγαν οι θολοι στο πλαισιο 'γρανιτη' e36 με τα χρονια... Με τα ματια μου τις εχω δει... Μ αρεσαν και τα ψιλα γραμματα του τυπου 'ε νταξ μωρε αμα ψιχαλιζε σε στελναν αδιαβαστο...'' Πιο σπορτιβ ηταν ενα xedos 1.6 και πιο ασφαλες και φυσικα συνολικα καλυτερο απο το 'ονειρο του νεοελληνα'.
Μιλησα για ιδιαιτερα στιβαρο-ακαμπτο πλαισιο, κατι που οχι μονο εχει καταγραφει σε αισθηση απο πολλους δοκιμαστες αλλα και μετρηθει τεχνικα...Στα 11,000ΝΜ /degree η Ε36 oταν τα υπολοιπα του ανταγωνισμου δεν ξεπερνουσαν τις 9,000ΝΜ / degree
Oσο δε ανοιγαν οι θολοι σε διαφορα καγκουρεμενα Ε36 με 6κυλινδρα τροπετα (γιατι σε καλοσυντηρημενα εργοστασιακα 36αρια δεν υπηρχε αυτο το φαινομενο αραγε?) αλλο τοσο σκουριαζαν -για πλακα- οι AR 75 και δεν εκλειναν σωστα οι πορτες στα Ιαπωνικα και σε καποια Γαλλικα, οποια φορα ανεβαιναν διαγωνια σε ραμπα με εναν ή τρεις τροχους. Να μην μιλησουμε για παθητικη ασφαλεια φυσικα, γιατι εκει τα Τζαπωνια πχ χρειαστηκαν καμποσα χρονια ακομα για να γινουν ασφαλη. Το Χedos 6 ηταν -μοναδικη εξαιρεση- τερας αξιοπιστιας της εποχης και σπορτιφ ως προσθιοκινητο. Μεχρι εκει ομως. Η Bmw σε οποιαδηποτε εκδοση πλην της...Ελληνικης 316i ηταν ενα πιο ευχαριστο οδηγικα αυτοκινητο.[/spoiler:yvuus1py]
Τα δραματα τ ανεφερα γιατι ειναι μια κλασσικη ατακα που πετιεται απο εσενα συστηματικα καθως προσπαθεις να πας τη κουβεντα αλλου. Εν ολιγοις εισαι off topic και αλλα σου γραφω και αλλα απαντας... Για ποιοτητα-πριμιουμιλικι μιλησα ουτε για επιδοσεις ,ουτε για εργονομια ουτε για οτι σου κατεβει. Η εργονομια ΔΕΝ ειναι ποιοτητα. Αν ειναι δυνατον να γραφεις κατι τετοιο η εργονομια επισης ειναι το αγαπημενο θεμα του ανικανου-απροσαρμοστου. Δε παει προσωπικα αλλα δε μπορει να ειμαι εγω τοσο γαματος να μην ειχα προβλημα ποτε ,πουθενα και σε τιποτα να δω που πεφτει τι
Αφου η εργονομια ειναι παραμετρος της συνολικης ποιοτητας ενος εσωτερικου, τι να κανουμε τωρα?
Για powertrain δεν μιλησες?
Μπορει να εισαι γαματος, μπορει να μην δινεις σημασια, μπορει να μην κανεις ποτε συνεχομενα 200-300χλμ μεσα σε μια ημερα ή και νυχτα, δεν ξερω, παντως η εργονομια μετραει στο γενικοτερο θεμα premium που αρχικα εθιξες...Για να στο κλεισω..παπαρια ποιοτικο ειναι το A1 μετα το προσεγμενο αμαξι που βρεθηκα μεσα. Στο σημα του στηριχθηκε για να πουλησει. Το αμαξι ειχε μεχρι και τριγμους.Πλαστικο τιμονι το πριμιουμ...τι να λεμε... Και αμα μου πεις οτι ηταν χαμηλη εκδοση θα ανταπαντησω παλι τι αγοραζε σ αυτα τα λεφτα που διναν πολυ πιο ποιοτικη (εστω) αισθηση, εξοπλισμο και πριμιουλικι τελικα στη καμπινα στην ΙΔΙΑ κατηγορια χωρις να στηριζονται στη κονκαρδα που λεει και ο αλλος
Οσο ποιοτικο ειναι το Α1, αλλο τοσο -σχεδον- ειναι η Mito, το Mini και λιγοτερο το...ψευτοχρωμιωμενο DS3.
Πλαστικο τιμονι εχει η τερμα βασικη εκδοση, αντιστοιχα χαμηλο εξοπλισμο εχουν και τα ανταγωνιστικα.Οι βασικες εκδοσεις πχ των mito ειναι με σιδερενιες ζαντες και τασια, το Α1 εχει ζαντες αλουμινιου στην στανταρ εκδοση.
Ακομα και στην βασικη εκδοση του Α1 που δεν εχει πχ δερματινο τιμονι, μπορεις να το βαλεις ως μεμονωμενο εξτρα με 186 ευρω...Γενικοτερα το επιπεδο δυνατοτητων της διαμορφωσης, ειναι τοσο ευρυ που θυμιζει αυτο της πριμιουμ κατηγοριας.
Προφανως και ολο αυτο το Concept της εξατομικευσης, αλλα και εξοπλισμου ασφαλειας-ανεσης, -που κανενα αλλο στην κατηγορια δεν εχει στον βαθμο του Α1- πληρωνεις παραπανω. Αν εσυ δεν θελεις/αρνεισαι να το δεις, αυτο ειναι δικο σου θεμα... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ανοιγε το πλαισιο και ακομα συζηταμε...καλα οκ...μετα απο 20-30 χρονια. τοτε θεωρουνταν το αμαξι που ηθελαν ολοι να εχουν. τα 316/318 δεν ειχαν καλους κινητηρες ακομα για την εποχη τους αλλα κατι 323, 325 κλπ ηταν λουκουμι...
-
Δεν επιτρεπεται ν ανοιγει πλαισιο ουτε στα 40 χρονια.. Ποσω δε μαλλον οταν ορισμενοι προσπαθουν να μας πεισουν οτι το αμαξι ειχε πλαισιο σημειο αναφορας. Απο την αρχη δε, εγραψα οτι μιλαω για τις 'ελληνικες' εκδοσεις σε επιπεδο κινητηρα.
-
ΓΚ απο την αρχη μιλαω για ποιοτητα-πριμιουμιλικι. Για να καυτηριασω ακομα περισσοτερο αυτο το γεγονος παρεθεσα και επιπλεον επιχειρηματα πανω σ αυτη τη βασει λεγωντας μεχρι και τι επαιρνες αντι για το ταχα μου πριμιουμ-ποιοτικο.Νταξ δε μπορεις απο τη φυση σου...να το καταλαβεις οποτε και δε μπορει να γινει κατι...
Η χειροκινητη Mito QV κοστιζε 21κ ευρω. Στα λεφτα αυτα ψωνιζες το Α1 1.4/122ps.Παροτι με λιγοτερη ιπποδυναμη, -κατι που δεν θιχτηκε απο εσενα στην αρχη, αλλα μετεπειτα- το Α1 επειδη ειναι λιγο ελαφρυτερο απο την Mito, οι διαφορες σε επιδοσεις ειναι μικροτερες απο την ονομαστικη διαφορα μεταξυ τους.
γελαν οι πετρες...
Στα λεφτα δε του 1.2 tfsi -με 175ΝΜ ροπης απο 1,400-3,500σαλ-, που ειναι και το αρχικο παραδειγμα που εθεσες (απο 16,400ευρω η βασικη εκδοση) ψωνιζες αντιστοιχα την...'πανισχυρη' Mito 105 multiair (απο 16,300ευρω η βασικη) με 130NM ροπης στις 4,000σαλ...Ή το DS3 1.4/95ps (απο 16,470 η βασικη) με 135NM ροπης Ποιος να αντιληφθει τι λοιπον?
Τι μου παραθετεις ονομαστικες τιμες και καταλογους....(υποθετω δηλαδη οτι ειναι ονομαστικες γιατι στη γυρα δεν επιβεβαιωνεσαι πουθενα οπως θα δεις παρακατω.)
Αγορασμενο απο φιλο μου το τελευταιο που αναφερεις 15k με το κλειδι στο χερι.. green bonus-αποσυρση κτλπ... Ουτε στοκαρισμενο ,ουτε test drive. Το a1 στην τοτε αναζητηση (με δωρο το τασακι...) δε βρεθηκε κατω απο 17 και κατι, και γραφω 'και κατι' γιατι δε θυμαμαι αν ηταν .300 ή .400 ,ΠΟΥΘΕΝΑ!Πολλοστη αποδειξη οτι μπλεκεις οτι σου ρχεται στις κουβεντες ειναι να μου συγκρινεις την 75 με την e36.. η πρωτη συγκρινεται με την e30 με την τελευταια να ειναι σε κρατημα-φρενα-κατανομη 1 κλαση κατω ανα εκδοση... Τα φαινομενα με τα κομμενα πλαισια δεν αναφερονται σε κακογουστες ελληνικες μετατροπες που επιδεινωναν την κατασταση βεβαια και για τις οποιες εχεις δικο. Μιλα με κανα φανοποιο να μαθεις... Επισης να μου λυσεις και την απορια γιατι ποτε καμια e36 δεν εχει ποτε καταφερει να ακολουθησει το μαμα ανταγωνιστη της εποχης που οδηγω αφου η e36 ειχε τοσο γαματο πλαισιο.. Μιλαμε οτι εχεις πετυχει τη περιπτωση 'βουτυρο στο ψωμι' μου και αναφερομαι παντα σε ταχυτητες 140-190. Μπορω να θυμηθω τουλαχιστον 9 φορες με τυχαιους τις εποχες που δε λογαριαζα και το αποτελεσμα ηταν παντα υπερ μου. Εννοειται οτι εχω οδηγησει 316 και 318 is και μετατροπη 325 e36 και προσωπικα μπορω ν αντιληφθω γιατι δε μπορει... Μπορω επισης να σε φερω σ επαφη με τον κατοχο της e36 2.5 να σου επιβεβαιωσει και ο ιδιος το παραπανω λεγομενο... Μπορω επισης να σε φερω σ επαφη με τον κατοχο της e36 316 ο οποιος ειχε παραλληλα tipo sedicivalvove και volvo 340 να σου πει τι κολουμπρα επαθε οταν καβαλησε το δικο μου... Μετα βεβαια μπλεκουμε παθητικη ασφαλεια, αξιοπιστια και οτι σου κατεβει
Οσον αφορα την εξατομικευση καποιο προσεφερε 44 συνδυασμους οροφης-αμαξωματος-καθρεπτων στην Ελλαδα και φυσικα δεν ηταν το A1 Να δεις πως απογειωνοταν το νουμερο οταν εμπλεκες και αποχρωσεις καθισματων.. Σιγα τα ωα ως προς την εξατομικευση του A1.
Και κλεινωντας σε ρωτω ευθεως αν την παλευεις γενικοτερα καθως συνεχιζεις να ισχυριζεσαι οτι ο ορος της εργονομιας αφορα την ποιοτητα (?) Ειναι απειγραπτα αστειο
Kαι επειδη κανω απο 300 και πανω μονοκοπανια οταν ταξιδευω εως και Πρεσπες-Αθηνα αυθημερον μετα λογου γνωσεως η εργονομια ειναι μια μαρκετινιστικη παπαρια του τυπου ''δουλεια δεν ειχε ο διαολος περιπιουνταν το παιδια του...''.
-
None, το Χαντια ειχες τοτε? Επηδει ειμαι εκεινης της εποχης και θυμαμαι πως αγοραζαν τα αμαξια τοτε τα 316/318 ειχαν πρεστιζ στην αγορα αλλα ολοι ηξεραν οτι οι κινητηρες ειναι συμβιβασμος (μεχρι που βγηκε το 318ις)...αν ηθελες να πας γρηγορα πηγαινες σε Ρενω 19 16β ή αλλα παρομοια μπροστοκινητα αυτοκινητα (τοτε επαιζαν και μετατροπες Golf GTi). Τοτε τα BMW θεωρουταν καλοφτιαγμενα σε αμαξωμα αν και θα συμφωνησω οτι αργοτερα αποδειχτηκε οτι δεν ειναι και τοσο πολυ (ειδικα σε σχεση με Σααμπ και τα μεγαλα Βολβο). Βεβαια το πρεστιζ της εταιρειας ερχονταν απο αμαξια οπως το 325, 525/535/Μ5, 635/Μ6 κλπ και επηδει ο κοσμος λογω φορων δεν μπορουσε να παρει αυτα συμβιβαζονταν με τα 1600αρια.
-
Ακομα το χω. To R19-Golf Gti ειναι αμαξια αλλης κατωτερης κατηγορια - seg C ,δε τιθεται δηλαδη θεμα συγκρισης καν.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
ΓΚ απο την αρχη μιλαω για ποιοτητα-πριμιουμιλικι. Για να καυτηριασω ακομα περισσοτερο αυτο το γεγονος παρεθεσα και επιπλεον επιχειρηματα πανω σ αυτη τη βασει λεγωντας μεχρι και τι επαιρνες αντι για το ταχα μου πριμιουμ-ποιοτικο.Νταξ δε μπορεις απο τη φυση σου...να το καταλαβεις οποτε και δε μπορει να γινει κατι...Τι να καυτηριασεις? Εδω το εκαψες το θεμα , πηγες σε 'Powertrain' , πηγες σε hot-hatch και μετα εγω ελεγα οτι μου κατεβει?
Η χειροκινητη Mito QV κοστιζε 21κ ευρω. Στα λεφτα αυτα ψωνιζες το Α1 1.4/122ps.Παροτι με λιγοτερη ιπποδυναμη, -κατι που δεν θιχτηκε απο εσενα στην αρχη, αλλα μετεπειτα- το Α1 επειδη ειναι λιγο ελαφρυτερο απο την Mito, οι διαφορες σε επιδοσεις ειναι μικροτερες απο την ονομαστικη διαφορα μεταξυ τους.
:ysterical: γελαν οι πετρες...
Πανω σε τι ακριβως γελανε?
Στα λεφτα δε του 1.2 tfsi -με 175ΝΜ ροπης απο 1,400-3,500σαλ-, που ειναι και το αρχικο παραδειγμα που εθεσες (απο 16,400ευρω η βασικη εκδοση) ψωνιζες αντιστοιχα την...'πανισχυρη' Mito 105 multiair (απο 16,300ευρω η βασικη) με 130NM ροπης στις 4,000σαλ...Ή το DS3 1.4/95ps (απο 16,470 η βασικη) με 135NM ροπης Ποιος να αντιληφθει τι λοιπον?
Τι μου παραθετεις ονομαστικες τιμες και καταλογους....(υποθετω δηλαδη οτι ειναι ονομαστικες γιατι στη γυρα δεν επιβεβαιωνεσαι πουθενα οπως θα δεις παρακατω.)
Αγορασμενο απο φιλο μου το τελευταιο που αναφερεις 15k με το κλειδι στο χερι.. green bonus-αποσυρση κτλπ... Ουτε στοκαρισμενο ,ουτε test drive. Το a1 στην τοτε αναζητηση (με δωρο το τασακι...) δε βρεθηκε κατω απο 17 και κατι, και γραφω 'και κατι' γιατι δε θυμαμαι αν ηταν .300 ή .400 ,ΠΟΥΘΕΝΑ!Αυτες ειναι οι επισημες ανακοινωθεισες τιμες και δημοσιευμενες στο περιοδικο Drive (τευχος 204 Οκτωβριος 2013) την εποχη που εβγαινε το Α1 1.2...Υπεθεσε οτι θελεις.
Δεν εχει νοημα και σημασια ποσο την πηρε 'φιλος' ουτε τι εκπτωσεις εκανε ο εκαστοτε αντιπ/σωπος.
Καποιοι -απο την ιδια μαρκα εννοω- εκαναν μεγαλες εκπτωσεις, καποιοι αλλοι εκαναν μικρες.Ειναι αλλη κουβεντα αυτο, το τι προσφορες μπορει να πετυχε καποιος μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη και δεν κρινεται με αυτη την βαση η γενικοτερη τιμολογηση ενος μοντελου στην διαρκεια της ζωης του.
Επιπλεον, τωρα που ανελυσα το...powertrain , που ΕΣΥ αρχικα ειχες βαλει στην κουβεντα, τωρα το κανεις γαργαρα... Η υψηλοτερη ροπη παιζει τον ρολο της στην καθημερινη μετακινηση, τι να κανουμε...
Στα περι Bmw και σια...
[spoiler=:1yip6ozd]>Πολλοστη αποδειξη οτι μπλεκεις οτι σου ρχεται στις κουβεντες ειναι να μου συγκρινεις την 75 με την e36.. η πρωτη συγκρινεται με την e30 με την τελευταια να ειναι σε κρατημα-φρενα-κατανομη 1 κλαση κατω ανα εκδοση...
Καλα εδω γραψε λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα. Την 155 εννοουσα, -που και παλι ηταν υποδυεστερη σε ποιοτητα και συνολικη οδηγικη ευχαριστηση απο καποια μη βασικη σε κινητηρα 3αρα- αλλα βλεπεις η 75 μου ερχεται ΜΟΝΟ στο μυαλο εκεινη την εποχη γιατι εχει υπαρξει μεγαλος ερωτας... Τα συκα-συκα ομως και την σκαφη-σκαφη, ειχε σασι 'πλαστελινη', σκουριαζε πανευκολα και το εσωτερικο θυμιζε βελτιωμενη Alfetta του 70' και οχι μπερλινα του 85'.
Κατα τα αλλα, το ποιος 'ανοιγει' την κουβεντα με Powertrain, hot-hatch και τουμπαλιν, ειναι γνωστο...
Τα φαινομενα με τα κομμενα πλαισια δεν αναφερονται σε κακογουστες ελληνικες μετατροπες που επιδεινωναν την κατασταση βεβαια και για τις οποιες εχεις δικο. Μιλα με κανα φανοποιο να μαθεις... Επισης να μου λυσεις και την απορια γιατι ποτε καμια e36 δεν εχει ποτε καταφερει να ακολουθησει το μαμα ανταγωνιστη της εποχης που οδηγω αφου η e36 ειχε τοσο γαματο πλαισιο..
Τις ολοκληρωμενες βελτιωσεις της Hartge στα μεσα του 80' για τις Ε30, τις πρωτοεφερε ο θειος μου στην χωρα, γνωριζοντας παραλληλα τον εταιρο ανταγωνιστη schnitzer που αντιπ/πευε μετεπειτα και ο Σπανος.
Οτι κομμενο πλαισιο εσκαγε σε φανοποιεια ηταν κακοφτιαγμενο τροπετο, καθοτι οι ολοκληρωμενες μετατροπες, ειτε της schnitzer ειτε της Hartge (για Alpina δεν το συζηταω φυσικα, κοστιζαν τοτε αλλες δυο 316i στην χωρα... )
κοστιζαν αλλη μια Bmw για τον...νεοελληνα που σιγα μην τα εδινε, αφου μπορουσε να κανει το κομματι του, με πολλα αλογα στον μετατροπεα της γειτονιας του...Για ριξε μια ματια σε ξενα fora να δεις αν θα βρεις κομμενες original Ε36 και τα ξαναλεμε...Μιλαμε οτι εχεις πετυχει τη περιπτωση 'βουτυρο στο ψωμι' μου και αναφερομαι παντα σε ταχυτητες 140-190. Μπορω να θυμηθω τουλαχιστον 9 φορες με τυχαιους τις εποχες που δε λογαριαζα και το αποτελεσμα ηταν παντα υπερ μου. Εννοειται οτι εχω οδηγησει 316 και 318 is και μετατροπη 325 e36 και προσωπικα μπορω ν αντιληφθω γιατι δε μπορει... Μπορω επισης να σε φερω σ επαφη με τον κατοχο της e36 2.5 να σου επιβεβαιωσει και ο ιδιος το παραπανω λεγομενο... Μπορω επισης να σε φερω σ επαφη με τον κατοχο της e36 316 ο οποιος ειχε παραλληλα tipo sedicivalvove και volvo 340 να σου πει τι κολουμπρα επαθε οταν καβαλησε το δικο μου... Μετα βεβαια μπλεκουμε παθητικη ασφαλεια, αξιοπιστια και οτι σου κατεβει
Νομιζα οτι απευθυνομαι σε σοβαρο και ωριμο συνομιλητη...
Εχω 'καθαρισει' 2λιτρο Α4 Β7 quattro στην γνωστη διαδρομη προς Σουνιο, με το δικο μου 1,600αρι με 100ps...
Λες να ειναι στην πραγματικοτητα γρηγοροτερο το vectra 1.6/100ps απο το 2λιτρο Α4 Τ Quattro 200ps?Δεν αναφερεις εντωμεταξυ με ποιο αυτοκινητο 'κερδιζες' τις 3αρες...
Ενα απο τα πρωτα 2Λιτρα tipo sedicivalvole ειχε φερει στην χωρα φιλος του πατερα μου, τρελαμμενος Fiatακιας, που ειχε Ritmo130TC, Uno Turbo i.e κ.α. Σε γκαζι ηταν απογοητευση, δεν εδειξε ποτε τα 150αλογα που δηλωνε.
Οποτε μην αναφερεις τα χειροτερα παραδειγματα...Θυμιζω βεβαια και παλι οτι στα της Bmw η αρχικη μου αναφορα ηταν η οδηγοκεντρικοτητα... [/spoiler:1yip6ozd]
Οσον αφορα την εξατομικευση καποιο προσεφερε 44 συνδυασμους οροφης-αμαξωματος-καθρεπτων στην Ελλαδα και φυσικα δεν ηταν το A1 Να δεις πως απογειωνοταν το νουμερο οταν εμπλεκες και αποχρωσεις καθισματων.. Σιγα τα ωα ως προς την εξατομικευση του A1.
Μαλιστα, αντιπαραβαλεις τωρα τους χρωματικους συνδυασμους μεσα-εξω, ως δειγμα...premium...
Θα πρεπει να γνωριζεις οτι οι μεγιστες δυνατοτητες εξατομικευσης-εξοπλισμου ανεσης και ασφαλειας ΔΕΝ περιοριζονται στις...μπογιες.
Aν δεις τους εξτρα κωδικους για το Α1, θα καταλαβεις...Και κλεινωντας σε ρωτω ευθεως αν την παλευεις γενικοτερα καθως συνεχιζεις να ισχυριζεσαι οτι ο ορος της εργονομιας αφορα την ποιοτητα (?) Ειναι απειγραπτα αστειο
Οσο την παλευουν και σε παγκοσμιο επιπεδο, οι δοκιμαστες που κρινουν την συνολικη ποιοτητα ενος εσωτερικου με βαση ΚΑΙ την εργονομια...
Kαι επειδη κανω απο 300 και πανω μονοκοπανια οταν ταξιδευω εως και Πρεσπες-Αθηνα αυθημερον μετα λογου γνωσεως η εργονομια ειναι μια μαρκετινιστικη παπαρια του τυπου ''δουλεια δεν ειχε ο διαολος περιπιουνταν το παιδια του...''.
Εσυ μπορει να εισαι μεγαλος survivor και να εκανες ξεκουραστα χλμ και με εργονομια επιπεδου Lada Niva 30 ετων.
Δεν λειτουργει ομως σημερα ειδικα, ετσι ο μεσος οδηγος... -
Κοκορομαχίες δεν χρειάζονται. Η ουσία 'a mon avis' υπάρχει στην φράση του wantone: 'Βεβαια το πρεστιζ της εταιρειας ερχονταν απο αμαξια οπως το 325, 525/535/Μ5, 635/Μ6 κλπ και επηδει ο κοσμος λογω φορων δεν μπορουσε να παρει αυτα συμβιβαζονταν με τα 1600αρια...' Τι λέει εδώ ο άνθρωπος; Ότι ξεκίνησε και αυτή την κουβέντα. Μια παρατήρηση πως ο Άλλος μπήκε σε ένα premium κουβαδάκι το οποίο στην πράξη μόνο premium δεν του φάνηκε. Εγώ πιο πάνω είπα για την Audi πως προσφέρει επιλογές τύπου Α1 σε εκείνους που θα έδιναν τα χρήματα για την κονκάρδα. Δηλαδή όσο και αν το ζωγραφίσουμε και το στολίσουμε με διάφορα φρουφρού και αρώματα το Α1 είναι περισσότερο αυτοκίνητο από την Mito; Μπα, δεν νομίζω... Δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ακομα το χω. To R19-Golf Gti ειναι αμαξια αλλης κατωτερης κατηγορια - seg C ,δε τιθεται δηλαδη θεμα συγκρισης καν.Καταλαβες τι εγραψα? Με τα ιδια χρηματα που αγοραζες γυμνο 316 (& 190 1. καποιος αλλος που ηθελε επιδοσεις κι εξοπλισμο επερνε 19 16β. Θυμαμαι πολυ καλα την εποχη οτι υπηρχε κοσμος ο οποιος σκεφτονταν και τα 2 επιλογες (δηλ γερμανικο πριμιουμ αλλα ψοφιο ή γαλλικο/ιταλικα/ιαπωνικο μη πριμιουμ αλλα 16β ή τουρμπο).
AUDI FORUM