-
Jim
Ψιλιαζομαι Ότι οι περισσότεροι των τρίγμων που αναφέρεις ακούγονται αν Έχεις αυτι τενορουΣε αυτοκίνητο ορισμένων χρόνων είναι φανερή η διάφορα χρημάτων μεταξυ αουδι και γκολφ ...
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Για παραδειγμα:http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /39270.asp
Αν καταφερεις και μια εκπτωση στην ατιπροσωπεια ακομα καλυτερα.
Χρησιμότατες οι πληροφορίες που δίνεις. Βλέπω ότι έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα και αυτό σημαίνει πολλά.
Οι τριγμοί που αναφέρεις είναι πταίσματα, ειδικά όταν το αυτοκίνητο έχει κάνει και πολλά χιλιόμετρα. Εγώ αναφέρομαι σε θορύβους που προκαλούν ανησυχία π.χ. να ξεκινάς να φύγεις και να ακούς από το πίσω μέρος, τραχύ θόρυβο σαν να έχει ξεβιδωθεί κάτι στην ανάρτηση ή στον προφυλακτήρα ή κάπου τέλος πάντων.
Το S-Line δίνει κάποια πράγματα που δεν τα θέλω και θα μου κάνουν και τη ζωή δύσκολη σε κάποιους τομείς και δεν θέλω να αρχίσω τις γκρίνιες... π.χ. ηχοσύστημα, χειριστήρια στο τιμόνι κλπ...
Βασικά θα ήθελα κάτι τέτοιο με 22700τελική τιμή:
Audi A3 Sportback Efficiency 1.2 TFSI 77(105) kW(PS) 6 ταχύτητες
Χρώμα: Ασημί του πάγου μεταλλικό
Ταπετσαρίες σε ύφασμα Frequency
Επενδύσεις καθισμάτων: Μαύρο
Ταμπλό: Μαύρο-μαύρο
Μοκέτα: ΜαύροΕξοπλισμός
Ηχοσύστημα Audi Concert με ενεργά ηχεία & Αυτόματος κλιματισμός 2 ζωνών
Διακοσμητικά στοιχεία σε αλουμίνιο Medial ασημί
Εσωτερική επένδυση ουρανού σε μαύρη απόχρωση
Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρόςΒασικά θα ήθελα ... αλλά μάλλον στο 'θα ήθελα θα μείνω' ...
-
red η αληθεια ειναι οτι αρκετοι απο τους θορυβους εχουν απασχολησει τη πλειοψηφια των κοτοχων,δεν ειμαι ο μονος με το βιονικο αυτι αρα μαλλον ειναι αξιοι προσοχης... Ειδικα ο θορυβος απο το προεντατηρα ειναι μεσα στο αριστερο αυτι οποτε ειναι καπως ενοχλητικος.
Απο εκει και περα νομιζω οτι σημερα ο,τι αυτοκινητο και αν εχεις,ειτε audi,ειτε vw,ειτε alfa,ειτε rols και bentley αν δεν ασχοληθεις εσυ ο ιδιος για να διορθωσεις καποια θεματα εν τη γεννεσει τους τοτε το αυυτοκινητο σε βαθος χρονου θα γινει κουδουνιστρα...Παρηλθαν εκεινες οι εποχες απο τη mercedes w123 που μπαινεις μεσα ακομα και σημερα και δεν ακουγεται το παραμικρο.Φιλε storm βλεπω οτι εισαι σκεπτομενος και συνειδητα απορριπτεις καποια στοιχεια εξοπλισμου. Συνεπως ξεχναμε ημιδερματινα καθισματα,xenon φωτα με led,sline προφυλακτηρες μπρος πισω και αεροτομη.
Υπαρχουν 2 εκδοσεις.Η efficiency ή αλλιως attraction (βασικη) και η ambition (σπορ με extra απο τη βασικη 17αρες ζαντες,σπορ καθισματα,σπορ αναρτηση,τριακτικο τιμονι,προβολεις ομιχλης και κανα 2 ακομα αναξια λογου).Στα καινουρια αυτη τη στιγμη η ambition αντικατασταθηκε απο την sline plus (ξεστοκαρισμα αμαξωματων νομιζω οτι κανει η audi ελεω επερχομενου μοντελου).Το eficiency ειναι πιο εστιασμενο στην ανεση.Δεν του λειπει κατι ουσιαστικο,απλα δεν εχει τις ζαντες,τα μπακετ,τη πιο σφιχτη αναρτηση κλπ...
Παντως εγω στη θεση σου θα σκεφτομουν το sline plus,ιδια τιμη κοστιζει με το βασικο και το πουλας ακριβοτερα και ευκολοτερα απο το βασικο μελλοντικα.Μηχανολογικους ζορικους θορυβους δεν θα συναντησεις.Προσοχη μονο στις βενζινες και να μην αφηνεις το ρεζερβουαρ να αναβει λαμπακι γιατι την ακουει η αντλια...Να του κανεις και μια καλη συντηρηση με λαδια castrol 5-30 και δεν θα σε προβληματισει κατα τ'αλλα θεωρω..
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
...αν δεν ασχοληθεις εσυ ο ιδιος για να διορθωσεις καποια θεματα εν τη γεννεσει τους τοτε το αυυτοκινητο σε βαθος χρονου θα γινει κουδουνιστρα...Σε λογικά όμως πάντα πλαίσια. Γιατί π.χ. εγώ αναγκάστηκα και αγόρασα υδραυλικό γρύλο και stands και χθες κυλιόμουν για άλλη μία φορά κάτω από τα αυτοκίνητο και έψαχνα να βρω τι προκαλεί θόρυβο.
Φιλε storm βλεπω οτι εισαι σκεπτομενος και συνειδητα απορριπτεις καποια στοιχεια εξοπλισμου.
Πράγματι απορρίπτω κάποια πράγματα τα οποία δεν με αγγίζουν καθόλου, καθώς επίσης γιατί με ενδιαφέρουν κάποια άλλα αρχής/εξαρχής π.χ. 16άρες ζάντες, άνεση, μαλακή ανάρτηση, χωρίς αισθητικές εξωτερικές επεμβάσεις.
Εδώ δίπλα στην εργασία μου είναι η KARENTA. Θα περάσω μία βόλτα μήπως έχουν και κάποιο test drive.
Έχουν και VW εκεί... -
Aς πω και εγώ την πικρία μου από το Α3... αφού αυτό μου έμεινε και το ζώ καθημερινά πλέον απο την στιγμή που πούλησα το 8αρι...
Νόμιζα οτι ήταν σπαστικά κάτι τριξιματάκια που εμφανίζονταν στο 8αρι σε κατσαρό οδόστρομα (πλακόστροτο π.χ) με τα 18αρια του και τις κούτσουρο αναρτήσεις... αμ δε...
Περίμενα το Α3 ώς γερμανικό (τρομάρα του) να είναι βράχος παρότι είχε 20.000 χλμ παραπάνω αλλα ούτε 18αρες ζάντες με POTENZA λάστιχο, ούτε σπορ αναρτήσεις (γιατί όποιος θεωρεί τις αναρτήσεις του ambition σπορ... ) αμ δε...
Ντουλαπάκι συνοδηγού, εταζιέρα, υποβραχιόνιο, κάθισμα συνοδηγού, αεροδυναμικά βοηθήματα των αναρτήσεων (να τα κάνει η μάνα τους) τα οποία τα έβγαλα γιατί ώς Αουντι έπρεπε να τα χρυσοπληρώσω για να τα αλλάξω, ένα σκατοπλαστικό πίσω απο το καπάκι του κεντρικού σταχτοδοχείου (το οποίο ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί) και το καλύτερο... όταν η μία ρόδα ανέβει πεζοδρόμιο... ακούς την Γερμανική ακαμψία να σου φωνάζει... Τριγμοί από το B pillar απαράδεκτοι για την προέλευση και τα λεφτά του αυτοκινήτου.
Τον πρώτο καιρό που το ανέλαβα εγώ το αμάξι τα έχωνα στον αδερφό μου γιατί νόμιζα ότι δεν το πρόσεχε αλλά αυτός είναι πιο ψείρας από εμένα. Κάθε μέρα που περνάει γενικά αναπολώ το μαζντάκι. (καλά οι τριγμοί είναι ο τελευταίος λόγος για τον οποίο το αναπολώ ... δεν χρειάζεται κάν να μπώ σε άλλες λεπτομέρειες )
Α έχει όμως πιο μαλακά πλαστικά (στο πάνω μέρος του ταμπλό απο την μέση της κεντρικής κονσόλας και πάνω...)Κοινώς μου σπάει τα νεύρα καθημερινά γιατί είμαι ψείρας με τους τριγμούς και τους θορύβους (κάνει και ένα περίεργο θόρυβο το παράθυρο του συνοδυγού όταν το ανεβοκατεβάζω... (ήδη έχω βάλει στο πορτπαγκάζ νάιλον και σελοτειπ...το βλέπω να έρχεται... )
Και για να σοβαρευτούμε περίμενα εντελώς διαφορετική 'γήρανση' απο ένα audi που δεν είχε πλησιάσει τα 80.000 χλμ. Οι τριγμοί είναι αναπόφευκτοι με τους ελληνικούς δρόμους, οκ...αλλά μάλλον άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη. Έχω μπει σε πιο φθηνά αμάξια, ακόμα και νοικιασμένο Focus MK2 το οποίο χρησίμευε και για την μεταφορά φορτίων κάθε είδους και δεν έκανε κιχ τόσο από τα πλαστικά όσο και από την ακαμψία του αμαξώματος… Τελικά άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη;
-
Ερώτηση για κατανάλωση:
Α4 1,8Τ 163hp 2007 5speed
Vs
A4 1,8T Quattro 2007 6speed45% εθνική 45% επαρχιακό οδικό δίκτυο 10% πόλη
Αξίζει η αγορά του 4κινητου λόγω της 6ης η τσάμπα θα καίει καύσιμο το torsen?
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Ερώτηση για κατανάλωση:Α4 1,8Τ 163hp 2007 5speed
Vs
6 ταχυτο και torsen για μένα!
Θα είσαι 2λιτρα πάνω σε κατανάλωση αλλα χαλάλι.
Αν βρεις και με sport ανάρτηση -
Ερώτηση για κατανάλωση:Α4 1,8Τ 163hp 2007 5speed
Vs
Το πατρικό α4 1.8tq καταναλώνει μ.ο. all around οδήγησης (πολύ σπάνια σε πόλη, πλέον) 10 λιτράκια βενζίνης. Με τελείως 'οικογενειακή' οδήγηση. Αξιοσημείωτα κάτω απ τα 9,5 νομίζω πως είναι αδύνατον να πέσεις.
-
f@ck αυτα ειναι πολλα.
10 για ετκος πολης ειναι πολλα...
δλδ καλθτερα 1.8ΤΦΣΙ@cpp
εχω βρει s-line (σπορ αναρτηση) αλλα 2+λιτρα πανω ειναι βαρυ το κοστος (συνταξιουχος)
νομιζα οτι η 6η θα κανει δουλεια.. -
f@ck αυτα ειναι πολλα.
10 για ετκος πολης ειναι πολλα...
δλδ καλθτερα 1.8ΤΦΣΙ@cpp
εχω βρει s-line (σπορ αναρτηση) αλλα 2+λιτρα πανω ειναι βαρυ το κοστος (συνταξιουχος)
νομιζα οτι η 6η θα κανει δουλεια..Εγω είμαι 2.0ΤQ και ο πεθερός 1.8Τ 163.....
Το Quattro για να διατηρησει ταχυτητα οπως σε φρενάρουν τα διαφορικά θέλει συνεχώς το πόδι στο γκαζι.
επειδη βλέπω τον πεθερό μου και την πεθερά μου συνταξιουχους πλέον με 1.8Τ 163 απο εμπειρια που τους βλέπω που περνάει ο καιρός ενα tiguan θα τους τάιριαζε καλύτερα .
Τέλος κατά την γνώμη μου ο μονος λόγος για Audi είναι η τετρακίνηση. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τέλος κατά την γνώμη μου ο μονος λόγος για Audi είναι η τετρακίνηση.+1 Audi = Quattro
Διαφορετικά αντίστοιχα VW ή καλύτερα Skoda με πολύ μικρότερο κόστος
Υγ. Σίγουρα πάντως το quattro από το απλό έχουν 1,5 με δύο λίτρα διαφορά σε ίδιο κινητήρα.
-
Παίδες το A3 SB 1.4 TFSI 125HP (τέλος του 2008) είναι το ίδιο που πουλιέται τώρα ή έχει γίνει κάποιο FL?
-
Ειναι πολυ ''οριακη'' η ημερομηνια που δινεις...Τελος του '08 αρχες του '09 αρχισε να κυκλοφορει το τελευταιο facelift.Βεβαια υπαρχουν και αρκετα Α3 προ fl με αδεια 2009 επειδη ηταν στοκαρισμενα και πουληθηκαν με καλη εκπτωση παραλληλα με το fl.
Αν εχει αυτη τη μουρη (με ή χωρις led) ειναι το fl του 2009 το οποιο θα παραγεται μεχρι και την επερχομενη καταργηση του 8p το πρωτο εξαμηνο του 2012 και την ελευση του νεου Α3.
http://www.google.gr/imgres?q=audi+a3&h ... ,r:7,s:111
Αν εχει αυτη τη μουρη,προκειται για το fl του 2006 (αν ειναι τριπορτο) το οποιο κυκλοφορησε μεχρι το 2008.Αν ειναι 5πορτο sportback βγηκε εξαρχης με αυτη τη μουρη αρχες του ΄05 και υπεστη το ιδιο fl το 2009.
http://www.google.gr/imgres?q=audi+a3&h ... 9,r:8,s:47
Φυσικα υπηρξαν μικροδιαφορες και στο πισω μερος αλλα και στο εσωτερικο.Απο την χρονολογια παντως δεν βγαζεις ακρη αφου φιλος αγορασε μεταχειρο ελληνικο 8p προ fl με χρονολογια Απριλιου του 2009....
-
παρατηρει κανεις τα f/l του Α3?
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ειναι πολυ ''οριακη'' η ημερομηνια που δινεις...Τελος του '08 αρχες του '09 αρχισε να κυκλοφορει το τελευταιο facelift.Βεβαια υπαρχουν και αρκετα Α3 προ fl με αδεια 2009 επειδη ηταν στοκαρισμενα και πουληθηκαν με καλη εκπτωση παραλληλα με το fl.Αν εχει αυτη τη μουρη (με ή χωρις led) ειναι το fl του 2009 το οποιο θα παραγεται μεχρι και την επερχομενη καταργηση του 8p το πρωτο εξαμηνο του 2012 και την ελευση του νεου Α3.
http://www.google.gr/imgres?q=audi+a3&h ... ,r:7,s:111
Αν εχει αυτη τη μουρη,προκειται για το fl του 2006 (αν ειναι τριπορτο) το οποιο κυκλοφορησε μεχρι το 2008.Αν ειναι 5πορτο sportback βγηκε εξαρχης με αυτη τη μουρη αρχες του ΄05 και υπεστη το ιδιο fl το 2009.
http://www.google.gr/imgres?q=audi+a3&h ... 9,r:8,s:47
Φυσικα υπηρξαν μικροδιαφορες και στο πισω μερος αλλα και στο εσωτερικο.Απο την χρονολογια παντως δεν βγαζεις ακρη αφου φιλος αγορασε μεταχειρο ελληνικο 8p προ fl με χρονολογια Απριλιου του 2009....
Αν κατάλαβα καλά αυτό που κυκλοφορεί σήμεραι ειναι το FL του 2009, σωστα? Μιλάω για AUDI A3 SB 1.4 TFSI 125HP AMBIENTE 5D, μπορείς να μου πεις τις κυριότερες διαφορές ή κάπου να τις δω?
-
Ναι αυτο που κυκλοφορει τωρα ειναι το fl του 2009.
Παρακατω ειναι ενα sportback προ fl:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2165310/
Και εδω ειναι ενα sportback με το τελευταιο fl :
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1741353/
Εμφανισιακες διαφορες εντοπιζονται στα μπροστινα φωτιστικα σωματα και στο προφυλακτηρα,οι καθρεφτες στο fl εχουν ενσωματωμενο φλας ενω στο προ fl οχι,υπαρχουν διαφορες στη κεντρικη κονσολα και στο φωτισμο του καντραν οπου στο fl εγινε λευκο-μπλε νομιζω.Επισης τα πισω φωτιστικα ειναι διαφορετικα στο fl ειναι με led και φαινονται πολυ πιο συγχρονα ενατι του ''παλιου'' sportback.
Επισης οι 4 κυκλικοι αεραγωγοι μεσα στη καμπινα,πανω στο ταμπλω στο fl ειναι πληρως χρωμιωμενοι ενω στο προ fl εχουν μια μικρη λωριδα χρωμιου-αλουμινιου στην ακρη τους.
-
-
Διέρρευσαν οι φώτο του νέου RS4
Power will reportedly be provided by a 4.2-liter V8 engine with 450 PS (331 kW / 444 hp) and 430 Nm (317 lb-ft) of torque. It will be connected to an S tronic transmission which is backed up by a quattro all-wheel drive system. This could enable the model to rocket from 0-100 km/h in 4.7 seconds, before hitting a top speed of up to 280 km/h (174 mph).
Περισσότερα εδώ: http://www.worldcarfans.com/11202144115 ... z1mO4mZDYm
-
-
Μερικά concepts
AUDI FORUM