-
Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ο αριθμός πλαισίου και κινητήρα.
-
Το μοντέλο είναι του 2010 και ο αριθμός πλαισίου είναι WAUZZZ8P1AA064415.
Θα μπορέσω να βρω άκρη; -
Αυτό θα στο πει η αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Το μοντέλο είναι του 2010 και ο αριθμός πλαισίου είναι WAUZZZ8P1AA064415.
Θα μπορέσω να βρω άκρη;άρα έχεις το 7άρι...Χμ...
Τα CO2 πάντως των 150+ αντιστοιχεί στο 6άρι DSG (ως το 2008).
Για να βρεις άκρη θα πρέπει πρώτα να μπορέσει να αποδεχτεί το υπουργείο το...προφανές, μιας και αυτοί κάνουν αντιστοίχιση με βάση τους πίνακες που τους έχουν δώσει οι εκάστοτε κεντρικοί αντιπρόσωποι (σε εμάς Kosmocar).Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις γραπτό αίτημα στο υπουργείο.
Ίσως να είναι και υπερβολικά απλό.Η απορία μου είναι...γιατί 'κόλλησες' στο αν είναι 155 (λάθος) αντί για 149 (το ορθό)?
(αλλάζουν τα τέλη?) -
Ναι αλλάζουν, όχι πολύ.
Και στο κάτω κάτω γιατί να μην πληρώσω αυτά που πρέπει;
Ξεκινώ λοιπόν με το υπουργείο.... -
γνωριζει κανενας αν ειναι εφικτη η αλλαγη αυτοματου κιβωτιου DSG σε AUDI με HALDEX σε χειροκινητο..?..τη στιγμη που το ιδιο μοντελλο εβγαινε εργοστασιακα DSG και χειροκινητο..?..διοτι οπως γνωριζετε η επισκευη DSG παει απο 3000 +.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
γνωριζει κανενας αν ειναι εφικτη η αλλαγη αυτοματου κιβωτιου DSG σε AUDI με HALDEX σε χειροκινητο..?..τη στιγμη που το ιδιο μοντελλο εβγαινε εργοστασιακα DSG και χειροκινητο..?..διοτι οπως γνωριζετε η επισκευη DSG παει απο 3000 +.περισσοτερο θα σου κοστισει η μετατροπη ή τα ιδια λεφτα. Αρα; Εχει νοημα;
Τι προβλημα εχει το dsg που θελει επισκευη που... Δεν στην καλυπτει η audi? (ακομα κι αν εισαι εκτος εγγυησης)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
γνωριζει κανενας αν ειναι εφικτη η αλλαγη αυτοματου κιβωτιου DSG σε AUDI με HALDEX σε χειροκινητο..?..τη στιγμη που το ιδιο μοντελλο εβγαινε εργοστασιακα DSG και χειροκινητο..?..διοτι οπως γνωριζετε η επισκευη DSG παει απο 3000 +.
περισσοτερο θα σου κοστισει η μετατροπη ή τα ιδια λεφτα. Αρα; Εχει νοημα;
Τι προβλημα εχει το dsg που θελει επισκευη που... Δεν στην καλυπτει η audi? (ακομα κι αν εισαι εκτος εγγυησης)
κανενα προβλημα..**τελειο ειναι **αλλα με αυτα που ακουω και διαβαζω εχω ΦΡΗΚΑΡΕΙ και το σκεπτομαι για **οταν και εαν **μου συμβει.
οταν λεμε 3000+ μιλαμε μεχατρονικ αλλαγη..αν ειναι ολο το πακεττο το ταληρακι ειναι σιγουρο,+ εργατικα
και ισως ξαναχαλασει...Το αμαξι ειναι του 2004 και δεν ρωτησα την αουντι ακομα αν καλυπτει εκτος εγγυησησ....θα μου πουνε ' ρωτας για μια βλαβη που δεν εχεις..? ασε να ερθει η ευλογημενη η ωρα (για αυτους) και βλεπουμε'.
(στην αμερικη παντως η εγγυηση του ντι ες τζι ειναι 100,000 μιλια (160,000 χλμ) η 10 χρονια, απο οτι διαβαζω στα φορα.
-
Το DSG έχει μια σιωπηλή εγγύηση ('καλής θέλησης' την ονομάζουν για να το παίζουν και καλοί στους πελάτες) η οποία δεν πρέπει να έχει ακριβώς διάρκεια, αλλά προσαρμόζει κλιμακωτά ανάλογα την ηλικία του αυτοκινήτου το ποσοστό κάλυψης από πλευράς εργοστασίου σε περίπτωση ζημιάς.
Πχ εμένα που το αμάξι είναι 32 μηνών μου κάλυψαν 100%, σε ένα αμάξι 40 μηνών ίσως καλύψουν 80%, σε ένα 60 ίσως 70% κοκ. Δεν είναι ανακοινώσιμα αυτά πάντως και μόνον ο εκάστοτε τεχνικός υπεύθυνος μπορεί να τα δει online. Και βέβαια παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο όπως η προγραμματισμένη συντήρηση, ο τρόπος οδήγησης (το βλέπουν άνετα και αυτό), οι πιθανές παρατηρήσεις του χρήστη για παλαιότερες δυσλειτουργίες κ.α.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το DSG έχει μια σιωπηλή εγγύηση ('καλής θέλησης' την ονομάζουν για να το παίζουν και καλοί στους πελάτες) η οποία δεν πρέπει να έχει ακριβώς διάρκεια, αλλά προσαρμόζει κλιμακωτά ανάλογα την ηλικία του αυτοκινήτου το ποσοστό κάλυψης από πλευράς εργοστασίου σε περίπτωση ζημιάς.Πχ εμένα που το αμάξι είναι 32 μηνών μου κάλυψαν 100%, σε ένα αμάξι 40 μηνών ίσως καλύψουν 80%, σε ένα 60 ίσως 70% κοκ. Δεν είναι ανακοινώσιμα αυτά πάντως και μόνον ο εκάστοτε τεχνικός υπεύθυνος μπορεί να τα δει online. Και βέβαια παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο όπως η προγραμματισμένη συντήρηση, ο τρόπος οδήγησης (το βλέπουν άνετα και αυτό), οι πιθανές παρατηρήσεις του χρήστη για παλαιότερες δυσλειτουργίες κ.α.
ευχαριστω στεφαν για διευκρινηση..ετσι ακριβως καταλαβα τωρα που ξαναδιαβασα τα εγγλεζικα-αμερικανικα φορα.
-
-
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Tέτοια πεθερά να έχεις...
παιζει ναναι η ΜΟΥΤΟΝ η ιδια στα 65 της..? αν ναι πολυ εξυπνο σποτακι..
(δεν εχω ηχο στο πισι, ισως να το λεει ο σπηκερ) -
Mα είναι η Μουτόν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mα είναι η Μουτόν.τωρα φτιαχτηκα...ευχαριστω για διευκρινηση
-
Πού να δει ο ποπολάρος με τι παπούτσι οδηγάει
-
ποτε ειναι της αγιας μιχαελας στην γαλλια να της κανω δωρο.....
-
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Exω το τριπορτο απο τον οκτωβριο του 2004.Απο απτη ποιοτητα κατασκευης ειναι εξαιρετικο.Καποιοι τριγμοι εμφανιζονται κατα καιρους,συνηθως διορθωνονται απο μενα εν τη γεννεσει τους,καποιοι αλλοι οπως πχ ενα τσικ τσικ απο το προεντατηρα της ζωνης του οδηγου ειναι εκνευριστικοι και δυσκολο να λυθουν.Γενικα παντως ειναι καλη η ποιοτητα του.Φυσικα χρειαζεται και την αναλογη προσοχη χρησης απο μερους σου.Για μεταχειρισμενο ή καινουριο σκεφτεσαι?Αν προκειται για καινουριο η εκδοση sline plus σε 1.2 και 1.4 πραγματικα αξιζει.Καλυτερα να μεταφερθουμε βεβαια στο topic των audi.(εδω ειναι εξειδικευμενο για το Α1. )Πραγματικά ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Από το 2004; Οπότε το ξέρεις καλά το αυτοκίνητο!!
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει περίπου;Βασικά δεν θα έλεγα όχι σε κάποιο καλομεταχειρισμένο σε ασημί χρώμα μοντέλο 2009/2010/2011 με λίγα χιλιόμετρα. Βλέπω όμως ότι βγαίνει σε 1.2TSi και 1.4TSi. Και τα δύο μάλλον με καλύπτουν. Αλλά και απλό 1600άρι ατμοσφαιρικό να είναι, πάλι με καλύπτει.
Κάτι τέτοιο σε ασημί: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1927076/Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην αρχίζει να βγάζει τριγμούς και σπαστικούς θορύβους από το αμάξωμα, πριν την ώρα του (δηλαδή με ελάχιστη χρήση και να είναι ακόμη καινούριο)
Βλέπω και κάποια άλλα (κυρίως Γερμανικά) και ανάμεσα σε αυτά είναι και το Sportback.
Ωστόσο κοιτάω και για καινούριο...
-
Το ξερω απεξω και ανακατωτα. Εχω 94000km με προσεκτικη η αληθεια ειναι χρηση.Επισης το αυτοκινητο ειναι μονιμως στεγασμενο σε κλειστο γκαραζ συνεπως ειναι προστατευμενο απο ακραιες θερμοκρασιες,ηλιο κα βροχη.Οσο να 'ναι βοηθαει στη σωστη συντηρηση.
Ας παρουμε αναλυτικα τα θεματα των τριγμων.Θα αναφερθω σε αυτα που αντιμετωπιζω εγω κα σε αυτα που εχω διαβασει τοσα χρονια.
Υπαρχει σε πολλα τριπορτα κυριως Α3 τριγμος απο την πισω κολονα-πλευρα συνοδηγου.Οφειλεται ειτε στα πλαστικα της εταζερας,ειτε σε ενα αεροδυναμικο βοηθημα που καλυπτει το αμορτισερ.Διορθονωνται και τα 2 με λιγη φροντιδα.
Τριγμος απο το κεντρικο armrest-αν εχει.Διορθωνεται με ελαστικα αυτοκολλητα.
Τριγμος απο το πλαστικο της κολωνας τιμονιου.Προκαλειται συνηθως αν μπει χερι στο συνεργειο,δηλαδη λυθει για καποιο λογο και ξανακουμπωθει.Εμφανιζεται ως συντονισμος σε κατσαρο οδοστρωμα μετα τα 120 km αλλα διορθωνεται με λυσιμο και προσεκτικο κουμπωμα.
Τριγμος απο το τζαμι του οδηγου-φαινεται σαν να παιζει μεσα στο πλαισιο,αρχισε να μου το κανει προσφατα οταν ειπα ο βλαξ να καθαρισω με πανι το εσωτερικο των τσιμουχων.Διορθωνεται με αλλαγη τσιμουχας.
Τριγμος μεσα απο το μηχανισμο της ζωνης.Αστα,δεν διορθωνεται,το εμφανιζουν μεχρι και τα Α8,δεν μπορουν να κανουν κατι στο συνεργειο,δεν εχω μπεισ στη διαδικασια να το ψαξω περεταιρω.
Τριγμος απο τα μπροστινα αμορτισερ οταν περνας σαμαρακια,μαλλον οφειλεται στα ελαστικα τμηματα των αμορτισερ-ψαλιδιων-ειναι κοινο γνωρισμα σε ολα τα vag-δεν θεωρειατι προβλημα...Αυτα ειναι σε γενικες γραμμες και ισως στα τελευταια μοντελα να εχουν διορθωθει πολλα απο αυτα,σκεψου οτι το δικο μου ηταν και απο τα πρωτα 8p.Να αποφευγεις τη χρηση των διακοπτων με το νυχι γιατι γινονττι χαλια.
Αν ειναι να δωσεις για ενα 1.6 18 χιλιαρικα ειλικρινα δωσε 22900 και παρε το 1.2 tsi με 105 αλογα,18kgm ροπης απο τις 1500 εως τις 4000,6αρι κιβωτιο,υπερπληρη εξοπλισμο με τον οποιο η τιμη του θα εφτανε κοντα στα 30000 ευρω,διετη εγγυηση και ελαχιστα παγια εξοδα.Για παραδειγμα:
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /39270.asp
Αν καταφερεις και μια εκπτωση στην ατιπροσωπεια ακομα καλυτερα.
AUDI FORUM