-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Προτιμώ το Quattro Concept.
Που είναι κουπεδιά. Μορφέα **αν το βγάλουν παραγωγή, βρήκα τι θα πάρω μετά **:shifty:+1000
Το Quattro concept ειναι πιο ωραιο.
Πρωτα ο θεος, ειναι ενας απο τους επομενους στοχους πριν τα 40. -
Καλησπερα....Ρε παιδια εχω ενα Α4 1.6 του 2002!!!!Ερωτηση...Το τελευταιο χρονο τρεχω απο συνεργειο-σπιτι,σπιτι-συνεργειο!!!!Μια εγκεφαλος βερντιλαντερ,μια αντλια νερου,μια η τροχαλια του δυναμο,μια το ενα μια το αλλο και σημερα η πορτα του οδηγου δε κλεινει με το κλειδι(χειριστηριο)....Και λεω τωρα....Τοσα προβληματα????Υπαρχει κανεις να μου πει αν εχει γενικα προβληματα με AUDI που εχουν ξεπερασει τη 5ετια???Εχω κανει 104000 χλμ....Ειναι φυσιολογικο αυτο????Κι οχι τπτ σε αλλη κουβεντα υποστηριζα την AUDI...
Υ.Γ:Πριν το Α4 ειχα ενα ΚΙΑ SEPHIA....To μοναδικο προβλημα ηταν το ταμπλο του που εσκασε...Κι αυτο λογο της χαμηλης ποιοτητας υλικων...Αλλα μονο αυτο....12 χρονια το χα...Αλλη ζημια πουθενα...Oτι να ναι...
-
Ο χρήστης giorgioaudi έγραψε:
Καλησπερα....Ρε παιδια εχω ενα Α4 1.6 του 2002!!!!Ερωτηση...Το τελευταιο χρονο τρεχω απο συνεργειο-σπιτι,σπιτι-συνεργειο!!!!Μια εγκεφαλος βερντιλαντερ,μια αντλια νερου,μια η τροχαλια του δυναμο,μια το ενα μια το αλλο και σημερα η πορτα του οδηγου δε κλεινει με το κλειδι(χειριστηριο)....Και λεω τωρα....Τοσα προβληματα????Υπαρχει κανεις να μου πει αν εχει γενικα προβληματα με AUDI που εχουν ξεπερασει τη 5ετια???Εχω κανει 104000 χλμ....Ειναι φυσιολογικο αυτο????Κι οχι τπτ σε αλλη κουβεντα υποστηριζα την AUDI...Υ.Γ:Πριν το Α4 ειχα ενα ΚΙΑ SEPHIA....To μοναδικο προβλημα ηταν το ταμπλο του που εσκασε...Κι αυτο λογο της χαμηλης ποιοτητας υλικων...Αλλα μονο αυτο....12 χρονια το χα...Αλλη ζημια πουθενα...Oτι να ναι...
Σίγουρα η ποιότητα όχι η απτή αλλά των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών έχει πάρει την κατιούσα και στην audi όπως και στις περισσότερες εταιρίες σήμερα η ζημιές που περιγράφεις είναι ακριβές και αν συνεχίσει έτσι καλό θα ήταν να το σπρόξεις γιατί θα το ξαναπληροσεις , εγώ είχα δυό παλία αυτοκίνητα του vag βλ. υπογραφή με πολλά χιλιόμετρα το καθένα χωρίς προβλήματα το fabia όμως που έχω μια 5ετία μου έχει φάει κάποια λεφτά , ο πατέρας μου το αποδίδει στην πεσμένη ποιότητα της εταιρίας σε σχέση με τα ακριβότερα vag αλλά και αυτά από ότι βλέπω το ίδιο είναι .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Καλησπερα....Ρε παιδια εχω ενα Α4 1.6 του 2002!!!!Ερωτηση...Το τελευταιο χρονο τρεχω απο συνεργειο-σπιτι,σπιτι-συνεργειο!!!!Μια εγκεφαλος βερντιλαντερ,μια αντλια νερου,μια η τροχαλια του δυναμο,μια το ενα μια το αλλο και σημερα η πορτα του οδηγου δε κλεινει με το κλειδι(χειριστηριο)....Και λεω τωρα....Τοσα προβληματα????Υπαρχει κανεις να μου πει αν εχει γενικα προβληματα με AUDI που εχουν ξεπερασει τη 5ετια???Εχω κανει 104000 χλμ....Ειναι φυσιολογικο αυτο????Κι οχι τπτ σε αλλη κουβεντα υποστηριζα την AUDI...
Υ.Γ:Πριν το Α4 ειχα ενα ΚΙΑ SEPHIA....To μοναδικο προβλημα ηταν το ταμπλο του που εσκασε...Κι αυτο λογο της χαμηλης ποιοτητας υλικων...Αλλα μονο αυτο....12 χρονια το χα...Αλλη ζημια πουθενα...Oτι να ναι...
Σίγουρα η ποιότητα όχι η απτή αλλά των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών έχει πάρει την κατιούσα και στην audi όπως και στις περισσότερες εταιρίες σήμερα η ζημιές που περιγράφεις είναι ακριβές και αν συνεχίσει έτσι καλό θα ήταν να το σπρόξεις γιατί θα το ξαναπληροσεις , εγώ είχα δυό παλία αυτοκίνητα του vag βλ. υπογραφή με πολλά χιλιόμετρα το καθένα χωρίς προβλήματα το fabia όμως που έχω μια 5ετία μου έχει φάει κάποια λεφτά , ο πατέρας μου το αποδίδει στην πεσμένη ποιότητα της εταιρίας σε σχέση με τα ακριβότερα vag αλλά και αυτά από ότι βλέπω το ίδιο είναι .
Το ιδιο σκεφτομαι κι εγω φιλε μου....Να το σπρωξω και να παρω παρω κατι αλλο καινουργιο και φτηνο....Το μονο που βρησκω ελκυστικο ομως σε σχεση τιμης και εξοπλισμου ειναι το ibiza....Αλλα κι αυτο πανω στη vag δε στηριζεται????Αυτο που πιστευω πια ειναι οτι τα αυτοκινητα πρεπει να το κρατας 5 χρονια και μετα σουτ..Απ την αλλη αυτοκινητο αρχικης αξιας 30000 περιπου στα 8 χρονια να σου βγαζει τετοιες βλαβες,ειναι παρατραβηγμρνο...Εχω δωσει γυρω στα 3000 για τις βλαβες του το τελευταιο χρονο....Αστα να πανε...
-
Έχω αναθεωρίσει και γω για την διετή εγγύηση είναι λίγα και όπως λές στην πενταετία αρχίζουν τα προβλήτα , το ibiza είναι καλή περίπτωση και νομίζω ότι το δίνουν με πενταετή εγγύηση πιά .
-
Το ιδιο σκεφτομαι κι εγω φιλε μου....Να το σπρωξω και να παρω παρω κατι αλλο καινουργιο και φτηνο....Το μονο που βρησκω ελκυστικο ομως σε σχεση τιμης και εξοπλισμου ειναι το ibiza....Αλλα κι αυτο πανω στη vag δε στηριζεται????Αυτο που πιστευω πια ειναι οτι τα αυτοκινητα πρεπει να το κρατας 5 χρονια και μετα σουτ..Απ την αλλη** αυτοκινητο αρχικης αξιας 30000** περιπου στα 8 χρονια να σου βγαζει τετοιες βλαβες,ειναι παρατραβηγμρνο...Εχω δωσει γυρω στα 3000 για τις βλαβες του το τελευταιο χρονο....Αστα να πανε...
Να υπενθυμίσω βέβαια ότι από τα 30.000€ που δίνουμε/δίνεις, η καθαρή αξία του αυτοκινήτου είναι κάτω από 23.000€, αφαιρώντας μόνο το ΦΠΑ.
Να λάβουμε υπόψη μας και το 15% φόρο πολυτελείας?
Από τα 30.000€ λοιπόν, στην Χ εταιρία κατασκευής φτάνουν μόλις τα 19635€. Και σ'αυτά τα λεφτά δεν έχουμε βγάλει και το ποσοστό κέδρους της εκάστοτε αντιπροσωπείας και τα μεταφορικά από το χώρα του κατασκευαστή.Παλιά έδινες 30.000€ και αγόραζες αμάξι ~25.000€ (αφαιρώντας τους φόρους), οπότε η ποιότητά του ήταν αντίστοιχη.
Όταν τώρα αγοράζεις αμάξι 30.000€ και ουσιαστικά αγοράζεις αμάξι αξίας λιγότερο από 20.000€, αυτό σημαίνει ότι και η ποιότητά του είναι λιγότερο από 20.000€. Γι'αυτό και τα 'παλιά αμάξια' λέμε ότι κρατάνε περισσότερο.
Τώρα για να πάρεις αμάξι αξίας 25.000€, πρέπει να δώσεις (τουλάχιστον - γιατί και το κέρδος του εμπόρου πάει ποσοστιαία και όχι με σταθερό ποσό ανά όχημα*) 35000+ €.
Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα όσο κι αν δε μας αρέσει.*άλλο είναι το τελικό ποσό το 10% στα 20.000€, άλλο το 10% στο 25.000€, άλλο στα 30.000€ κοκ
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το ιδιο σκεφτομαι κι εγω φιλε μου....Να το σπρωξω και να παρω παρω κατι αλλο καινουργιο και φτηνο....Το μονο που βρησκω ελκυστικο ομως σε σχεση τιμης και εξοπλισμου ειναι το ibiza....Αλλα κι αυτο πανω στη vag δε στηριζεται????Αυτο που πιστευω πια ειναι οτι τα αυτοκινητα πρεπει να το κρατας 5 χρονια και μετα σουτ..Απ την αλλη** αυτοκινητο αρχικης αξιας 30000** περιπου στα 8 χρονια να σου βγαζει τετοιες βλαβες,ειναι παρατραβηγμρνο...Εχω δωσει γυρω στα 3000 για τις βλαβες του το τελευταιο χρονο....Αστα να πανε...
Να υπενθυμίσω βέβαια ότι από τα 30.000€ που δίνουμε/δίνεις, η καθαρή αξία του αυτοκινήτου είναι κάτω από 23.000€, αφαιρώντας μόνο το ΦΠΑ.
Να λάβουμε υπόψη μας και το 15% φόρο πολυτελείας?
Από τα 30.000€ λοιπόν, στην Χ εταιρία κατασκευής φτάνουν μόλις τα 19635€. Και σ'αυτά τα λεφτά δεν έχουμε βγάλει και το ποσοστό κέδρους της εκάστοτε αντιπροσωπείας και τα μεταφορικά από το χώρα του κατασκευαστή.Παλιά έδινες 30.000€ και αγόραζες αμάξι ~25.000€ (αφαιρώντας τους φόρους), οπότε η ποιότητά του ήταν αντίστοιχη.
Όταν τώρα αγοράζεις αμάξι 30.000€ και ουσιαστικά αγοράζεις αμάξι αξίας λιγότερο από 20.000€, αυτό σημαίνει ότι και η ποιότητά του είναι λιγότερο από 20.000€. Γι'αυτό και τα 'παλιά αμάξια' λέμε ότι κρατάνε περισσότερο.
Τώρα για να πάρεις αμάξι αξίας 25.000€, πρέπει να δώσεις (τουλάχιστον - γιατί και το κέρδος του εμπόρου πάει ποσοστιαία και όχι με σταθερό ποσό ανά όχημα*) 35000+ €.
Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα όσο κι αν δε μας αρέσει.*άλλο είναι το τελικό ποσό το 10% στα 20.000€, άλλο το 10% στο 25.000€, άλλο στα 30.000€ κοκ
Σημασια εχει -κι εχεις δικιο-οτι πολυ δε το γνωριζουν αυτο και λογικο μου φαινεται...Απλα οτι και να ναι ο αγοραστης το σκεφτεται ετσι....Εδωσα 30000,πηρα σουπερ ντουπερ ουαου αμαξι....Τι γινεται ομως οτν πχ ερθει καποιος στη θεση μου???Λεμε τωρα....Τραγικο....8 χρονων αυτοκινητο και να φοβασαι μη κανεις καμια διαδρομη μεγαλη και σου μεινει.Γιατι αυτο αισθανομαι μερικες φορες....Κι ετσι καταριπτεται ο μυθος αξιοπιστιας για καποιες εταιριες σαν κι αυτες.....Τουλαχιστον πηρε ο πατερας μου ενα punto....καινουργιο...3 χρονια το χουμε...Μια χαρα...Τπτ εκτος τα service του...Αλλα και να χαλασει κατι-κουφια η ωρα- 10000 εκανε το ατιμο...Δινεις τοπο στην οργη...
-
Σημασια εχει -κι εχεις δικιο-οτι πολυ δε το γνωριζουν αυτο και λογικο μου φαινεται...**Απλα οτι και να ναι ο αγοραστης το σκεφτεται ετσι....Εδωσα 30000,πηρα σουπερ ντουπερ ουαου αμαξι....Τι γινεται ομως οτν πχ ερθει καποιος στη θεση μου???**Λεμε τωρα....Τραγικο....8 χρονων αυτοκινητο και να φοβασαι μη κανεις καμια διαδρομη μεγαλη και σου μεινει.Γιατι αυτο αισθανομαι μερικες φορες....Κι ετσι καταριπτεται ο μυθος αξιοπιστιας για καποιες εταιριες σαν κι αυτες.....Τουλαχιστον πηρε ο πατερας μου ενα punto....καινουργιο...3 χρονια το χουμε...Μια χαρα...Τπτ εκτος τα service του...Αλλα και να χαλασει κατι-κουφια η ωρα- 10000 εκανε το ατιμο...Δινεις τοπο στην οργη...
θα σου απαντήσω λίγο 'σκληρά', αλλά όχι γιατί έχει να κάνει με εσένα, αλλά γιατί δε μου αρέσει να χρυσώνουν το χάπι ή να μου χρυσώνουν το χάπι.
1)αν δεν το έχεις σκεφτεί ότι το αμάξι κοστίζει αρκετά λιγότερο από ό,τι αγόρασες, κακώς για 'σένα' και για τον οποιονδήποτε που δεν το σκέφτηκε.Ένα ποσό που αναγράφεται στην τιμή σε έναν κατάλογο κρύβει αρκετά πράγματα από πίσω και ΠΡΕΠΕΙ να τα βλέπεις πριν από κάθε κίνηση. Είναι σα να αγοράζεις κάτι από το μαγαζί χωρίς να σκέφτεσαι 'αυτό που αγοράζω αξίζει τα λεφτά του'? Προσωπικά μου κάνει ακριβώς το ίδιο.
2)κοιτώντας λοιπόν το (1), ναι όντως εντελώς ψυχρά κανένα αμάξι πάνω από 30.000€ (εργοστασιακή αξία) δεν αξίζει τα λεφτά του γιατί το 53% πάει στην τσέπη του κράτους και όχι στην τσέπη αυτού που στο πουλάει και το κατασκευάζει (23% ΦΠΑ και 30% φόρος πολυτελείας).
- αν το αμάξι μετά από 8 χρόνια έχει πρόβλημα σε χ-ψ σημεία και το χρειάζεσαι για μεγάλες αποστάσεις, τα επισκευάζεις για να μην χρειάζεται να είσαι με τη σκέψη που λες (' θα αντέξει ένα μακρυνό ταξίδι). Δεν ξέρω τι ακριβώς πρόβλημα έχει το αμάξι σου, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές βλάβες που μπορείς να προβλέψεις.
4)Μη συγκρίνεις ένα αμάξι 3ων ετών με ένα 8ετών.εκτός του ότι το παλαιότερο έχει και πολύ περισσότερα χιλιόμετρα (κι άρα έχει υποστεί πολύ περισσότερες φθορές), άλλη τεχνογνωσία κουβαλάει το ένα κι άλλη το άλλο.Συν του ότι 3ων ετών αμάξι (με 15.000km το χρόνο), έχεις κάνει 45000km. Σιγά...μετά τα 100.000-120.000km, τα ξαναλέμε.
Να σημειώσω ότι προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να τσακωθώ με κανέναν ούτε να στην πω.Απλώς διατυπώνω κάποια στοιχειώδη πράγματα τα οποία πρέπει να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε αγοραστής για οποιοδήποτε προϊόν ενδιαφέρεται να αγοράσει. (αν το δεις λίγο πιο γενικευμένα)
-
Τι λες βρε Κάβουρά μου; Θεωρείς αποδεκτό ένα αυτοκίνητο να διαλύεται στα 8 χρόνια και τα 100.000 χιλιόμετρα επειδή δεν κοστίζει δύο περιουσίες αλλά μόνο μία; Δηλαδή τα ιαπωνικά των 3 εκατομμυρίων δραχμών γιατί αντέχουν 20 και 30 χρόνια; Με τη δική σου λογική έπρεπε να είχαν διαλυθεί στα 2 χρόνια βάσει της τιμής κτήσης τους! Γεγονός παραμένει ότι τα γερμανικά ποτέ δεν ήταν σούπερ αξιόπιστα και πολύ κόσμος ΔΕΝ το γνωρίζει αυτό. Ακούει γερμανικό και νομίζει ότι είναι αθάνατο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι λες βρε Κάβουρά μου; Θεωρείς αποδεκτό ένα αυτοκίνητο να διαλύεται στα 8 χρόνια και τα 100.000 χιλιόμετρα επειδή δεν κοστίζει δύο περιουσίες αλλά μόνο μία; Δηλαδή τα ιαπωνικά των 3 εκατομμυρίων δραχμών γιατί αντέχουν 20 και 30 χρόνια; Με τη δική σου λογική έπρεπε να είχαν διαλυθεί στα 2 χρόνια βάσει της τιμής κτήσης τους! Γεγονός παραμένει ότι τα γερμανικά ποτέ δεν ήταν σούπερ αξιόπιστα και πολύ κόσμος ΔΕΝ το γνωρίζει αυτό. Ακούει γερμανικό και νομίζει ότι είναι αθάνατο...όχι ρε συ...δεν είπα αυτό.προφανώς και δεν διαλύεται ένα αμάξι επειδή είναι φτηνό.
Το τι θεωρεί ο καθένας 'αξιόπιστο' είναι δικό του θέμα.
Προσωπικά δε θεωρώ καμία μαρκα 100% αξιόπιστη από τη στιγμή που κάθε μέρα παράγει τουλάχιστον 100 αμάξια με ανταλλακτικά 'σειράς' και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.-Εγώ το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι το αμάξι που πριν 10 χρόνια κόστιζε 30.000€ (ή και λιγότερο) δεν είναι το ίδιο ποιοτικά με αυτό που κάνει σήμερα (τελική τιμή) 30.000€, γιατί οι φόροι είναι πιο ψηλά από παλιά και πρακτικά αγοράζεις πιο φτηνό αμάξι.
Το αν θα αντέξει ή όχι δεν είναι κάτι που εξαρτάται από την τιμή και αξία του οχήματος.Μην συγχέουμε τα μεν με τα δε.Απλώς θεωρητικά το πιο ακριβό αμάξι (συνήθως) είναι και πιο αξιόπιστο.Το αν θα ισχύσει ο κανόνας στο χ-ψ μοντέλο της εκάστοτε εταιρίας δεν το ξέρω.
-
Απλώς θεωρητικά το πιο ακριβό αμάξι (συνήθως) είναι και πιο αξιόπιστο.Το αν θα ισχύσει ο κανόνας στο χ-ψ μοντέλο της εκάστοτε εταιρίας δεν το ξέρω.Διαφωνώ κάθετα. Η τιμή δεν έχει καμία σχέση με την αξιοπιστία. Μια Ferrari των 400.000 Ευρώ δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια αντοχή με ένα Kia Picanto των 8000 Ευρώ. Όπως επίσης, ένα Audi A8 δεν είναι πιο αξιόπιστο από ένα Α3.
-
Το ότι είναι audi το κάνει περισσότερο αξιόπιστο απο ένα seat ή skoda? OK έχει φοβερά πλαστικά και διάφορα έξτρα που τα seat και skoda θα αργήσουν να αποκτήσουν? Απο εκεί και πέρα όμως? Πόσα απο τα χρηματα που δίνονται για την αγορα ενός audi πηγαίνουν απλά στους κύκλους?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Το ότι είναι audi το κάνει περισσότερο αξιόπιστο απο ένα seat ή skoda? OK έχει φοβερά πλαστικά και διάφορα έξτρα που τα seat και skoda θα αργήσουν να αποκτήσουν? Απο εκεί και πέρα όμως? Πόσα απο τα χρηματα που δίνονται για την αγορα ενός audi πηγαίνουν απλά στους κύκλους?Το ίδιο αξιόπιστο είναι, αφού χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά μέρη. Απλώς ενδεχομένως τα audi να περνάνε λίγο καλύτερο ποιοτικό έλεγχο όσον αφορά την συναρμολόγηση και το φινίρισμα.
-
αυτα μπορειτε να τα πειτε για το Α3 που ειναι στην ουσια ιδιο με τα υπολοιπα του vag, οχι ομως με τα μεγαλυτερα, οποτε Αλεξανδρε διαφωνω δεν ειναι το ιδιο αξιοπιστο ενα α3 με ενα α8.. δεν πρεπει να ειναι στο κατω κατω..
επισης δεν ειναι το ιδιο αξιπιστο το 2λιτρο tfsi με τον τουρμποκομπρεσσορα , το tfsi εχει βγαλει πολυ λιγοτερα προβληματα ακομα και στις πρωτες εκδοσεις, ενω οι τουρμποκομπρεσσορες ακομα στα πρωτα μοντελα ειχαν θεματα, αλλα και στα ιδια μοντελα παραθυρα σε Α3 δεν ακουμε να πεφτουν οπως στα golf πχ..
απο κει και περα δεν υπαρχει κατι απολυτα αξιοπιστο αυτο ειναι μυθος , τα αυτοκινητα ειναι περισσοτερο πολυπλοκα και προσπαθουν στην ιδια τιμη να σου προσφερουν περισσοτερα απο οτι στο παρελθον.
ειναι λοιπον απολυτως φυσικο να γινονται εκπτωσεις στη ποιοτητα , δυστυχως -
Γεγονός παραμένει ότι τα γερμανικά ποτέ δεν ήταν σούπερ αξιόπιστα και πολύ κόσμος ΔΕΝ το γνωρίζει αυτό. Ακούει γερμανικό και νομίζει ότι είναι αθάνατο...κανεις λαθος, ο κοσμος δεν το νομιζει αδικα αυτο, απλα δεν ισχυει πλεον
τα audi της εποχης που αναφερει ο audipassion ηταν αθανατα, οπως ηταν και οι mercedes (και οπως δεν ηταν οι αλφα )
καλως ή κακως αυτοι οι μυθοι επιβιωνουν μεχρι σημερα , ισως οχι τελειως αδικα
το ρεζουμε ομως ειναι οτι πολλα απο τα audi του σημερα δεν ειναι εξισου ποιοτικα με αυτα του παρελθοντως οπως και τα υπολοιπα γερμανικα σε αρκετες περιπτωσεις
το ιδιο εγω πιστευω και για τα ιαπωνικα, απλα σε καποιες περιπτωσεις (βλεπε toyota), εχουν εξαιρετικο after sales συμφωνα με τα λεγομενα των κατοχων σε αντιθεση με τους γερμανους και τα κορεατικα που ανεφερθηκαν εχουν πολυ φθηνα ανταλλακτικα (+ οτι δεν περιμενεις και πολλα απο αυτους)
ειναι παντως και αναλογα την περιπτωση, σε μενα που πριν ειχα γαλλικα και opel τo vag μου μου φαινεται τρομερα αξιοπιστο
-
Η αλήθεια είναι ότι να συγκρίνουμε την αξιοπιστία σε 1.4 tsi με 160 άλογα, τουρμποκομπρέσσορα, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, start-stop, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και ενα σωρό άλλα βοηθήματα με ένα απλό π.χ. toyota auris, η hyundai accent με 100 άλογα και ABS είναι κάπως άδικο.
Παρόλαυτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων του group όσο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. -
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Παρόλαυτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων του group όσο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
+1
-
Απλώς θεωρητικά το πιο ακριβό αμάξι (συνήθως) είναι και πιο αξιόπιστο.Το αν θα ισχύσει ο κανόνας στο χ-ψ μοντέλο της εκάστοτε εταιρίας δεν το ξέρω.
Διαφωνώ κάθετα. Η τιμή δεν έχει καμία σχέση με την αξιοπιστία. Μια Ferrari των 400.000 Ευρώ δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια αντοχή με ένα Kia Picanto των 8000 Ευρώ. Όπως επίσης, ένα Audi A8 δεν είναι πιο αξιόπιστο από ένα Α3.
Μου πήγες κι εσύ στα άκρα...Τέλοσπάντων.
Καταρχάς συγκρίνεις αχλάδια με μήλα.Το ένα ακολουθεί την αιχμή της τεχνολογίας και το άλλο χρησιμοποιεί τα εξαρτήματα που έχουν ήδη αντικατασταθεί και τα νέα τους μοντέλα (βλέπε πχ esp 5ης γενειάς με το 6ης κοκ).
Κατά 2ον, μπορεί σε 2 συγκεκριμένα αμάξια (μία φερράρι και ένα ΚΙΑ) να μη ισχύει, αλλά στο γενικότερο ποσοστό αξιοπιστίας, το ένα πρέπει να είναι πιο αξιόπιστο.Προφανώς και δεν διαφωνώ κάθετα μαζί σου, αλλά μην συγκρίνουμε ό,τι-να-ναι με ό,τι-να-ναι, γιατί ΟΚ και τα 2 αμάξια είναι αλλά το ένα κάνει 8000€ και το άλλο όσο ένα σπίτι, κουβαλώντας διαφορετικά πράγματα το ένα και το άλλο πάνω και προσανατολίζονται σε διαφορετικούς χρήστες και για διαφορετικούς σκοπούς.
@mezzanine
'άνοιξες' μεγάλη κουβέντα τώρα. -
Μα το ίδιο πράγμα λέμε Κάβουρα. Ότι η καλή αξιοπιστία δεν έχει σχέση με υψηλή την τιμή κτήσης καθώς τα πιο ακριβά οχήματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και άρα είναι πιθανότερο να χαλάσει κάτι.
Qsis, μια παλιά Mercedes μπορεί να ήταν πιο αξιόπιστη από μια Alfa ή ένα Renault της εποχής αλλά δεν ήταν περισσότερο από ένα Datsun!
-
Σημασια εχει -κι εχεις δικιο-οτι πολυ δε το γνωριζουν αυτο και λογικο μου φαινεται...**Απλα οτι και να ναι ο αγοραστης το σκεφτεται ετσι....Εδωσα 30000,πηρα σουπερ ντουπερ ουαου αμαξι....Τι γινεται ομως οτν πχ ερθει καποιος στη θεση μου???**Λεμε τωρα....Τραγικο....8 χρονων αυτοκινητο και να φοβασαι μη κανεις καμια διαδρομη μεγαλη και σου μεινει.Γιατι αυτο αισθανομαι μερικες φορες....Κι ετσι καταριπτεται ο μυθος αξιοπιστιας για καποιες εταιριες σαν κι αυτες.....Τουλαχιστον πηρε ο πατερας μου ενα punto....καινουργιο...3 χρονια το χουμε...Μια χαρα...Τπτ εκτος τα service του...Αλλα και να χαλασει κατι-κουφια η ωρα- 10000 εκανε το ατιμο...Δινεις τοπο στην οργη...
θα σου απαντήσω λίγο 'σκληρά', αλλά όχι γιατί έχει να κάνει με εσένα, αλλά γιατί δε μου αρέσει να χρυσώνουν το χάπι ή να μου χρυσώνουν το χάπι.
1)αν δεν το έχεις σκεφτεί ότι το αμάξι κοστίζει αρκετά λιγότερο από ό,τι αγόρασες, κακώς για 'σένα' και για τον οποιονδήποτε που δεν το σκέφτηκε.Ένα ποσό που αναγράφεται στην τιμή σε έναν κατάλογο κρύβει αρκετά πράγματα από πίσω και ΠΡΕΠΕΙ να τα βλέπεις πριν από κάθε κίνηση. Είναι σα να αγοράζεις κάτι από το μαγαζί χωρίς να σκέφτεσαι 'αυτό που αγοράζω αξίζει τα λεφτά του'? Προσωπικά μου κάνει ακριβώς το ίδιο.
2)κοιτώντας λοιπόν το (1), ναι όντως εντελώς ψυχρά κανένα αμάξι πάνω από 30.000€ (εργοστασιακή αξία) δεν αξίζει τα λεφτά του γιατί το 53% πάει στην τσέπη του κράτους και όχι στην τσέπη αυτού που στο πουλάει και το κατασκευάζει (23% ΦΠΑ και 30% φόρος πολυτελείας).
- αν το αμάξι μετά από 8 χρόνια έχει πρόβλημα σε χ-ψ σημεία και το χρειάζεσαι για μεγάλες αποστάσεις, τα επισκευάζεις για να μην χρειάζεται να είσαι με τη σκέψη που λες (' θα αντέξει ένα μακρυνό ταξίδι). Δεν ξέρω τι ακριβώς πρόβλημα έχει το αμάξι σου, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές βλάβες που μπορείς να προβλέψεις.
4)Μη συγκρίνεις ένα αμάξι 3ων ετών με ένα 8ετών.εκτός του ότι το παλαιότερο έχει και πολύ περισσότερα χιλιόμετρα (κι άρα έχει υποστεί πολύ περισσότερες φθορές), άλλη τεχνογνωσία κουβαλάει το ένα κι άλλη το άλλο.Συν του ότι 3ων ετών αμάξι (με 15.000km το χρόνο), έχεις κάνει 45000km. Σιγά...μετά τα 100.000-120.000km, τα ξαναλέμε.
Να σημειώσω ότι προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να τσακωθώ με κανέναν ούτε να στην πω.Απλώς διατυπώνω κάποια στοιχειώδη πράγματα τα οποία πρέπει να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε αγοραστής για οποιοδήποτε προϊόν ενδιαφέρεται να αγοράσει. (αν το δεις λίγο πιο γενικευμένα)
Φιλε μου στο (1) εχεις δικιο....Αλλα σιγουρα ισχυει το ιδιο σε συτοκινητα που κανουν και 10000.Οσο για τα προβληματα,ανεφερα πιο πανω πια ηταν και σιγουρα δε μπορεις να τα προβλεψεις...Εκτος αν εισαι μηχανικος και εχεις τη γνωση ν ανοιγεις καθε εξαρτημα που βρησκεται κατω απ το καπο σου και να το ελεγχεις...
AUDI FORUM