-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
ναι οκ , αλλα πλεον δεν συμμετεχει σε αντιστοιχους αγωνες και δεν εχει λογους να κανει επιδειξη ισχυος γιατι σημερα να βγαλει κατι τετοιο?
Απλα διαφωνησα με nass στο θεμα που ειπε οτι 'πηρε στραβο δρομο η Audi',
θεωρωντας οτι δεν πηρε (κατα την γνωμη μου) , απλα 'εσπασε' στην μεση το προφιλ αυτο που ειχε με το ur quattro, βγαζοντας στην αγορα ενα πιο 'κυριλε' υφος στα quattro αυτοκινητα της, κρατωντας τα πιο σπορ χαρακτηριστικα στις S και κυριως στις RS εκδοσεις.
Μιλαμε για το πιο extreme προφιλ που ειχε Αudi και που αυτο αναδειχτηκε κυριως μεσα απο τους αγωνες Ραλλυ.Το εξήγησα αυτό: κατά την άποψή μου πήρε στραβό δρόμο γιατί προσπαθεί να τους έχει όλους ευχαριστημένους, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά της εν τέλει να στερούνται χαρακτήρα και να μοιάζουν καταρχήν με Mercedes αλλά με υβρίδια BMW. Δεν είναι τυχαίο που έχει πολύ λιγότερους 'βαμένους' οπαδούς από μάρκες σαν πχ. τη BMW, τη Mercedes, την Alfa Romeo, την Honda. Γιατί το προφίλ της είναι 'θολό' και προσπαθεί να ψαρέψει παντού. Πχ. γρήγορα αυτοκίνητα αλλά τα τιμόνια επιπέδου κυρίας που πάει στο super market. Σπορ μοντέλα που υποστρέφουν (RS4) κτλ.
-
Όπως τα λέει o nass.
Και πολύ σημαντική η παρατήρηση για το brand loyalty και awareness. Mε το ur-quattro υπήρχε κόσμος που έκοβε φλέβες, πλέον έχω την αίσθηση -και δεν λαμβάνω ως δείγμα το 4τφ φυσικά- ότι οι οπαδοί της εταιρίας αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό, σε σχέση με αυτούς άλλων εταιριών (και είναι κυρίως άνθρωποι που γοητεύονται από εξοπλισμούς και ποιότητες). Αυτό δεν συνδέεται φυσικά με τους τεράστιους όγκους πωλήσεων που κάνει παγκοσμίως (κοντά στο 1εκατ.), αλλά με το ότι λείπει από τo brand το 'συναίσθημα', δεν υπάρχει στα αυτοκίνητα -πλην rs4-r8- κάτι που να εξάψει, δεν έχουν φαντασία θα έλεγα, όσο καλοφτιαγμένα κι αν είναι...
Εδώ και η Honda που πέρα από ένα τάπερ -κάποτε...- τι άλλα αυτοκίνητα πορωτικά φέρνει στην Ευρώπη; Τίποτα, έχει όμως χτίσει τέτοιο μύθο με την εφαρμοσμένη τεχνολογία της και τα εστιασμένα ιαπωνικά προϊόντά της, που της επιτρέπει να τον εξάγει και εκτός Ιαπωνίας, με τα οφέλη να πιστώνονται στο λογαριασμό της και σε πιο μακροπρόθεσμη βάση...
Για μένα, η Audi έπρεπε οπωσδήποτε να χτίσει πάνω στον μύθο του ur-quattro, ήταν πραγματική σπουδαία δυνατότητα... Και ας έπιανε και τους όγκους πωλήσεων με τα διάφορα Α3/Α1, δεν μας ενοχλούν αυτά, αντιθέτως μπορούν και να συνεισφέρουν με τα έσοδα που φέρνουν για την άναπτυξη άλλων project, που να διατηρούν ζωντανό το πνεύμα του πρώτου quattro και σε χαμηλότερη τιμολογιακή κλίμακα από τα RS.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο που έχει πολύ λιγότερους 'βαμένους' οπαδούς από μάρκες σαν πχ. τη BMW, τη Mercedes, την Alfa Romeo, την Honda. Γιατί το προφίλ της είναι 'θολό' και προσπαθεί να ψαρέψει παντού.Eγώ θα έλεγα πάντως πως την τελευταία 12ετία η Audi έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το προφίλ της για μένα και έχει ανέβει στα μάτια των καταναλωτών κατακόρυφα.Επίσης η πρόοδος που σημείωσε στα αυτοκίνητα της σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.
Όπως έχω ξαναδηλώσει το να προσπαθεί να τα κάνει όλα δεν το θεωρώ κακό αφού πιστεύω ότι τα καταφέρνει με επιτυχία γι αυτό και έχει και προτίμηση. -
Τελικά η Άουντι με τον δρόμο που της επέβαλλε η μαμά της, πέτυχε τα εξής δύο :
No1 πρέμιουμ κατασκευαστής σε όγκο πωλήσεων, και ο μόνος τροφοδότης με κέρδη στον όμιλο που ανήκει τα τελευταία δύο χρόνια και τα δύο. Αυτά είναι κάποια από τα πιο σοβαρά επιτεύγματα, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ναι οκ , αλλα πλεον δεν συμμετεχει σε αντιστοιχους αγωνες και δεν εχει λογους να κανει επιδειξη ισχυος γιατι σημερα να βγαλει κατι τετοιο?
Απλα διαφωνησα με nass στο θεμα που ειπε οτι 'πηρε στραβο δρομο η Audi',
θεωρωντας οτι δεν πηρε (κατα την γνωμη μου) , απλα 'εσπασε' στην μεση το προφιλ αυτο που ειχε με το ur quattro, βγαζοντας στην αγορα ενα πιο 'κυριλε' υφος στα quattro αυτοκινητα της, κρατωντας τα πιο σπορ χαρακτηριστικα στις S και κυριως στις RS εκδοσεις.
Μιλαμε για το πιο extreme προφιλ που ειχε Αudi και που αυτο αναδειχτηκε κυριως μεσα απο τους αγωνες Ραλλυ.Το εξήγησα αυτό: κατά την άποψή μου πήρε στραβό δρόμο γιατί προσπαθεί να τους έχει όλους ευχαριστημένους, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά της εν τέλει να στερούνται χαρακτήρα και να μοιάζουν καταρχήν με Mercedes αλλά με υβρίδια BMW. Δεν είναι τυχαίο που έχει πολύ λιγότερους 'βαμένους' οπαδούς από μάρκες σαν πχ. τη BMW, τη Mercedes, την Alfa Romeo, την Honda. Γιατί το προφίλ της είναι 'θολό' και προσπαθεί να ψαρέψει παντού. Πχ. γρήγορα αυτοκίνητα αλλά τα τιμόνια επιπέδου κυρίας που πάει στο super market. Σπορ μοντέλα που υποστρέφουν (RS4) κτλ.
ευτυχως που δεν εχει παρει το δρομο της αλφα και της honda και πραγματικα ευτυχως που δε βγαζει suv του στυλ x6 M και επιμενει να εχει ακομα καμπριο με κουκουλα
βεβαια δεν εχει τους alfisti και τους hondisti , αλλα δε πειραζει οτι εχει ο καθενας
επιμενω παντως συγκρινεις τα σημερινα audi με τα 100 και 80? πιαστηκες απο ενα μοντελο οπως και ολος ο κοσμος με τη Δ και τη λαντσια , αυτο κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι μεγα λαθος
-
Αυτό λέω και εγώ...σε σύγκριση με τα 80,100 τα σημερινά Audi είναι αιώνες μπροστά!
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Αυτό λέω και εγώ...σε σύγκριση με τα 80,100 τα σημερινά Audi είναι αιώνες μπροστά!
Γιατί ποιός είπε κάτι το αντίθετο?
Τα παιδιά πιο πάνω κάνουν λόγο για έλλειψη τατυτότητας και χρώματος από τα μοντέλα της Audi (δεν θα πω αν έχουν δίκιο ή όχι) και δη στον τρόπο, που κινούνται πάνω στο δρόμο.
Όχι ότι πάσχουν από πρόσφυση, αλλά τους λείπει ο χαρακτήρας, που θα ξεδυαλύνει το ύφος του brand name της Audi. Δε λένε, ότι δεν έχει κάνει άλματα σε θέματα, που αφορούν την ποιότητα, την σχεσδίαση κλπ. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Για μένα, η Audi έπρεπε οπωσδήποτε να χτίσει πάνω στον μύθο του ur-quattro, ήταν πραγματική σπουδαία δυνατότητα... Και ας έπιανε και τους όγκους πωλήσεων με τα διάφορα Α3/Α1, δεν μας ενοχλούν αυτά, αντιθέτως μπορούν και να συνεισφέρουν με τα έσοδα που φέρνουν για την άναπτυξη άλλων project, που να διατηρούν ζωντανό το πνεύμα του πρώτου quattro και σε χαμηλότερη τιμολογιακή κλίμακα από τα RS.
με ποιο τροπο να το ειχε κανει αυτο ακριβως?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Γιατί ποιός είπε κάτι το αντίθετο?
Τα παιδιά πιο πάνω κάνουν λόγο για έλλειψη τατυτότητας και χρώματος από τα μοντέλα της Audi (δεν θα πω αν έχουν δίκιο ή όχι) και δη στον τρόπο, που κινούνται πάνω στο δρόμο.
Όχι ότι πάσχουν από πρόσφυση, αλλά τους λείπει ο χαρακτήρας, που θα ξεδυαλύνει το ύφος του brand name της Audi. Δε λένε, ότι δεν έχει κάνει άλματα σε θέματα, που αφορούν την ποιότητα, την σχεσδίαση κλπ.πραγματικα νιωθω ηλιθιος.. δεν καταλαβαινω τιποτα
αλλο δε μου αρεσει η ταυτοτητα της, αλλο δεν εχει
-
Προφανώς δε συγκρίνω τα 100 του 80 με το σήμερα. Συγκρίνω χαρακτήρα εταιρειών και μοντέλων. Αν θέλετε σκέφτομαι: ποιό αυτοκίνητο ανά κατηγορία (του στυλ: super mini, hot hatch, σπορ σεντάν, supercar κτλ.) θα ήθελα να έχω μαζί μου όταν βρεθώ σε κλειστό δρόμο για πάρτη μου στο Targa Florio ? Και σκέφτομαι διάφορα (πχ. 106R1.3, EP3 TypeR, Evo, GTR, M3 E46) αλλά κανένα Audi. Αν τώρα το ερώτημα είναι πιο σύνθετο: και όταν γυρίσω από το Targa Florio με ποιό θα πάω θα πάω στο super market στο Palermo, ε εκεί μπορεί να 'παιζε και κανά Audi
-
οταν η χοντα θα βγαλει υβριδικο ταπερ , θα ηθελα να δω ποσο θα τη σκεφτεσαι
και μενα μου αρεσει να πηγαινω στο σουπερμαρκετ με το audi μου
αυτο λεγεται ολοκληρωμενος χαρακτηρας you know κατι που προσπαθουν και διαφοροι αλλοι να πετυχουν αλλα καταληγουν να καταστρεφουν το δικο τους
-
Το θέμα είναι ότι πολλές φορές όμως το αυτοκίνητο πρέπει να καλύπτει όλες τις χρήσεις όχι μόνο την Florio ή μόνο το Carrefour..εκτός αν έχεις χρήματα οπότε παίρνεις και ένα Evo και ένα Audi!
-
ή απλα ενα audi
-
Nαι....γιατί Lancer απλό....
-
εχει χαρακτηρα ομως οπως και το κολτ ενος φιλου μου
-
δεν καταλαβαίνω προς τι η όλη συζητηση... η Audi έχει σαφέστατο χαρακτήρα και στην εικόνα της ως εταιρία απόλυτα ποιοτικών και τεχνολογικά εξελιγμένων αυτοκινήτων...
στην οδήγηση δεν νομίζω να μην είναι σαφής ο χαρακτήρας αφού όλοι τόσο καλά τον περιγράφεται και τον χαρακτηρίζετε, άλλοι θετικά άλλοι πάλι όχι. Η ικανοποίηση, είπα και πιο πάνω, δεν βρίσκεται μόνο στο πως στρίβει, ή καλύτερα δεν στρίβει ένα αυτοκίνητο... μπορεί να προελθει από την αποτελεσματικότητά του, την πολύ συγκροτημένη συμπεριφορά του σε οποιες συνθήκες, την ασφάλεια που αυτά παρέχουν και το μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλούς παιχνιδιού που απλά είναι μεγαλύτερο από ότι σε άλλες εταιρίες και αυτό το εκλαμβάνετε ως αρνητικό στοιχείο... Δεν είναι απαραίτητο να σε τιμωρεί ένα αυτοκίνητο κάθε φορά που προσπαθείς να μάθεις τα όριά του... για αυτό και η ενγεννής γλυκύτητα της συμπεριφοράς του R8 έχει κάνει πολλούς καινούργιους φίλους στην κατηγορία αυτή, και κλέβει πελάτες φυσικά μαζί με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα της(εργονομία, ευκολία στην καθημερινή χρήση, ποιότητα, απλότητα αισθητικά ή λειτουργικά κλπ κλπ)
και, εν τη άυτη περιπτώση αυτή την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της οικονομικής αστάθειας, της υπερδιαστασιολογημένης ζωής, της κοινωνικής κρίσης και των υπερδιεγερσεων του πνεύματος, ένα σταθερό, ποιοτικό, ήρεμο προϊόν είναι θεμιτό από πολλούς... έτσι και η ΜΒ και η Volvo ξανακερδίζουν έδαφος... προσθέτοντας λίγο excitement και διατηρώντας τα βασικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά, το οποία έχουν κερδίσει πολλές γενιες στο παρελθόν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προφανώς δε συγκρίνω τα 100 του 80 με το σήμερα. Συγκρίνω χαρακτήρα εταιρειών και μοντέλων. Αν θέλετε σκέφτομαι: ποιό αυτοκίνητο ανά κατηγορία (του στυλ: super mini, hot hatch, σπορ σεντάν, supercar κτλ.) θα ήθελα να έχω μαζί μου όταν βρεθώ σε κλειστό δρόμο για πάρτη μου στο Targa Florio ? Και σκέφτομαι διάφορα (πχ. 106R1.3, EP3 TypeR, Evo, GTR, M3 E46) αλλά κανένα Audi. Αν τώρα το ερώτημα είναι πιο σύνθετο: και όταν γυρίσω από το Targa Florio με ποιό θα πάω θα πάω στο super market στο Palermo, ε εκεί μπορεί να 'παιζε και κανά AudiΜου ακουγεται καπως διαφορετικο παντως ολο αυτο, απο την φραση περι στραβου δρομου της Audi.
Επιπλεον, οσον αφορα τα περι υποστροφης για το RS4, το quattro παραγωγης τουλαχιστον
του 80' με την εργοστασιακη ιπποδυναμη, παντα εμφανιζε στην αρχη υποστροφη ισχυος,
λογω και του 'κρεμασμενου' διαμηκη κινητηρα εμπρος απο τον εμπροσθιο αξονα,
κατι που ηδη στο RS4 φροντισαν να εξαλειψουν σε μεγαλο βαθμο.
Συμφωνοι, δεν γυριζει με την ευκολια του EVO , και θελει τοποθετηση απο πριν:
http://www.youtube.com/watch?v=J53CZExbfNQ
αλλα ειναι σαφως λιγοτερο υποστροφικο απο το sport quattro.
Πλεον και το νεο S4 χαρις το 'ενεργο' πισω μπλοκε, δεν παρουσιαζει υποστροφικη συμπεριφορα.P.S Σε κλειστο δρομο παντως στυλ Targa Florio, (η ακομα και Stelvio Pass) ευκολα θα επελεγα ενα R8...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μου ακουγεται καπως διαφορετικο παντως ολο αυτο, απο την φραση περι στραβου δρομου της Audi.Ο στραβός δρόμος είναι το ό,τι για μια τέτοια 'ειδική αποστολή' δε θα διάλεγα κανένα σημερινό Audi ενώ το '80 εύκολα στη λίστα μου θα υπήρχε και ένα Sport Quattro ή αργότερα ένα S2.
Ναι, 'τα κάνουν όλα και συμφέρουν' τα σημερινά Audi. Αλλά δεν ξεχωρίζουν σε τίποτα και είναι τόοοοσο βαρετά
P.S Σε κλειστο δρομο παντως στυλ Targa Florio, (η ακομα και Stelvio Pass) ευκολα θα επελεγα ενα R8...
Αντί για GTR (= γρηγορότερο, αποτελεσματικότερο και συνάμα ευκολότερο από το R8 δηλ. the R8 way better than R8), 911 ή Lambo ή 360/430/458 ? OK...
-
το 'ευκολοτερο αποτελεσματικοτερο', δεν ειναι αποδεκτο επειχειρημα σε αλλες συγκρισεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το 'ευκολοτερο αποτελεσματικοτερο', δεν ειναι αποδεκτο επειχειρημα σε αλλες συγκρισειςόπως βολεύτεται είναι ο νεοέλλην... μια το ένα επιχείρημα είναι καλό μια κακό... ευτυχώς η Audi δεν αλλάζει επιχειρήματα μέσα σε ένα forum ή σε μια συζήτηση...
@ nass : δεν είναι θέμα καν, ένα GT-R θα ήταν πιο αποτελεσματικό από το απλό R8 αλλά σίγουρα θα έτρωγε τα πίσω λάστιχα γρηγορότερα, θα καταπονούσε την ανάρτησή του και θα έκαιγε το κιβότιο, ειδικά σε μια τέτοια όλο στροφές κλειστή ανηφορική διαδρομή... αυτό είναι το αποτέλεσμα χιλιάδων ηλεκτρονικών παρεμβάσεων που γινονται στο εν λόγο αυτοκίνητο για να το νιώθετε εσείς που το αγαπάτε ότι πάει τέλεια... η πιο απλή μορφή λειτουργίας του R8 με σβησμένα τα ηλεκτρονικά(γιατί στο άλλο δεν γίνεται εντελώς αφού η τετρακίνησή του τα χρειάζεται συνεχώς) είναι καλύτερη για μένα...
AUDI FORUM