-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση του κόσμου να κάνεις μια διαδρομή (έστω και μικρή) με 1η στους κόφτες...
αν ρολαρει απλα καταπονειται το ιδιο το μοτερ?
Αφού η μόνη διαφορά είναι στην καύση (γλυτώνεις βενζίνη )... τα μηχανικά μέρη εξακολουθούν να περιστρέφονται με 7.000σαλ για όση ώρα το πάς έτσι...
ΥΓ: Κακά τα ψέματα, σε χίονισμένο για τα καλά δρόμο η τετρακίνηση δεν αρκεί εαν το ελαστικό είναι summer/sport...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση του κόσμου να κάνεις μια διαδρομή (έστω και μικρή) με 1η στους κόφτες...
αν ρολαρει απλα καταπονειται το ιδιο το μοτερ?
Αφού η μόνη διαφορά είναι στην καύση (γλυτώνεις βενζίνη )... τα μηχανικά μέρη εξακολουθούν να περιστρέφονται με 7.000σαλ για όση ώρα το πάς έτσι...
ΥΓ: Κακά τα ψέματα, σε χίονισμένο για τα καλά δρόμο η τετρακίνηση δεν αρκεί εαν το ελαστικό είναι summer/sport...
εγω δεν ειπα οτι πηγαινα αερα, δεν εχω αλλωστε και πολυ εμπειρια στο χιονι.
πηγαινα απλα πολυ καλυτερα σε σχεση με το clio και c2 τα οποια καποιες στιγμες μου εφευγαν δεξια αριστερα
-
και με το πρώτο κ το δεύτερο S3 έχω πάει με τα λάστιχα δείκτη 270+ και 300 χλμ αντίστοιχα σε χιόνι κι πάγο, σε Πεντέλη, Πάρνηθα και Παρνασσό και δεν κινδύνεψα καθόλου...
αλλά σε μεγάλες κλίσεις δεν ήταν εύκολο για το πρώτο S3, το τωρινό είναι πιο ικανό αλλά πάντα αισθ'ανομαι ότι άμα είχα χειμερινά δεν θα σταματούσα πουθενά
-
εγω τωρα που αλλαξα λαστιχα σκεφτηκα να πεσω σε δεικτη ταχυτητας Υ (300) ειχα και εχω αλλα τελικα δε το πολυψειρισα το θεμα.
τα michelin παντως μου φαινεται οτι ζεσταινονται αμεσα σε σχεση με τα conti που ειχε επανω
-
Προφανώς και το 4wd θα σε πάει παραπέρα απο ένα 2wd με ακατάλληλα ελαστικά...
Αλλά έχω δεί (και σπρώξει) αρκετά 4wd -και μάλιστα με torsen- τα οποία πήγαιναν πίσω αντι εμπρός... αφού τα eagle f1 και τα parada είχαν άλλη άποψη... -
Αλλά έχω δεί (και σπρώξει) αρκετά 4wd -και μάλιστα με torsen- τα οποία πήγαιναν πίσω αντι εμπρός... αφού τα eagle f1 και τα parada είχαν άλλη άποψη...καλα εγω εχω δει και 'κατσικια' τυπου vitara.
οπως ειπα δε μιλαω για ακραιες συνθηκες , δλδ το πιο exterme ειναι παρνασσο χωρις αλυσιδες σε καλη ομως μερα που ναι μεν ειχε χιονι (πατημενο μαλιστα) αλλα δε γινοταν χαλασμος.
εκει που μου εκανε εντυπωση παντως ηταν στον παγο σε σχεση με τα αλλα 2 μικρα της οικογενειας.
τελευταια φορα που χιονισε Γλυφαδα (θυμασαι φανταζομαι πως ηταν, ειδικα σε κατι μη πολυσυχναστα στενα που δεν ειχαν πατηθει ) πηγαινε χωρις κανενα προβλημα και επειδη ειναι γουρουνι οποτε συναντουσε παγο ακουγα να τον σπαει
αν οι μπροστινες ροδες ηταν πανω στον παγο ξεινουσε με τις πισω , γενικα εμεινα πολυ ευχαριστημενος (και δεν το περιμενα) την ωρα που με το citroen πατουσα φρενο για να σταματησω στα stop και βρισκομουν στη μεση της δισταυρωσης (ευτυχως δεν περνουσε κανεις ) και σε μερικα σημεια δε μπορουσα καν να το ξεκινησω.ξαναλεω δεν πηγαινα γρηγορα , σπανια να εφτασα τα 50 , πηγαινα ομως ανετα και ουτε στιγμη δεν ενιωσα οτι κινδυνευα
-
Αλλά έχω δεί (και σπρώξει) αρκετά 4wd -και μάλιστα με torsen- τα οποία πήγαιναν πίσω αντι εμπρός... αφού τα eagle f1 και τα parada είχαν άλλη άποψη...εγώ έχω τραβήξει Lada Niva που κόλησε στην πηγή του Διονύσου με το πρώτο S3 εξοπλισμένο με λάστιχα θέρους...
QsisVTS > θα πάρω Michelinάκια χειμερινά λέω! Τί λες φίλε?
-
χειμερινα εννοεις χιονολαστιχα? γιατι δεν εχω ιδεα απο αυτη τη κατηγορια.
αν εννοεις κανονικα τα pilot sport μεχρι στιγμης με εχουν αφησει αρκετα ευχαριστημενο και δεν ειναι πολυ ακριβοτερα απο τα conti
γενικα εμενα τα michelin με εχουν αφησει ικανοποιημενο και την εμπιστευομαι πολυ σαν εταιρεια.δε νομιζω οτι θα σε απογοητευσει οτι και να παρεις απο αυτη
ακομα και κορυφαιο να μην ειναι , σιγουρα δε θα ειναι κακο
-
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση του κόσμου να κάνεις μια διαδρομή (έστω και μικρή) με 1η στους κόφτες...Ερώτηση: νόμιζα οτι σε κατηφόρες και χωρίς γκάζι ο κινητήρας δεν χρησιμοποιεί καύσιμο (fuel cut-off εάν δεν κάνω λάθος) γιαυτό και η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει 0lt/100km στο on-board computer. άρα πώς θα μπεί ο κόφτης τη στιγμή που ούτε κάν ψεκάζει καύσιμο....
η λογική μου λέει οτι καθώς αυξάνουν οι στροφές του κινητήρα (στη περίπτωση της μεγααααάλης κατηφόρας) οι εσωτερικές τριβές του κιντητήρα αυξάνουν και κάποια στιγμή θα ισορροπήσουν την βαρυτική δύναμη που επιταχύνει το αυτόκίνητο και άρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου θα πάψει να αυξάνεται.....
ουάου τι είπα..... -
Εγώ πάντως που πάω κάργα στα βουνά
φοράω F1 σε 235/17 το καλοκαίρι και
Nokian 215/16 το χειμώνα......Το τι έχω δει δεν περιγράφεται... και με αρκετά audi που πίστυεαν ότι η τετρακίνηση από μόνη της κάνει θαύματα!
Κάποια πρωινά κανένα S3 με καλοκαιρινά δεν μπορεί να ανέβει πάνω! Καλά αν δοκιμάσει να γυρίσει πίσω στην κατηφόρα το χαντάκι είναι σίγουρα.
Τον επόμενο χειμώνα νομίζω θα προταγωνιστήσουν τα Q5.Πάντως χειμερινα + Torsen είναι τρομερή αίσθηση
-
ερωτηση προς τους φιλους audisti..
αυτο το μπουλονι ασφαλειας ειναι αυτο που εχουν και τα audi σας? vellerefonti μιας και εχεις s3 συγκεκριμενα θα ηθελα να μου πεις.
αυτη η απορια ξεκινησε σε μια συζητηση του πατερα μου με λαστιχα..του εκανε εντυπωση καθως συμφωνα με τα λεγομενα του δεν ειχε ξαναδει τετοιο μπουλονι σε vag γενικοτερα και του εκανε εντυπωση που το ασφαλειας που μου εδωσαν ηταν 1 και οχι 2.
για πειτε μου παρακαλω τι παιζει..
παντως αυτο το μπουλονι δε μου φαινεται και πολυ μοναδικο στο σχημα του..ακομα και στο citroen μου εχει μοναδικο σχημα εδω αν εχουμε τα ιδια μπορουμε να κλεβουμε ο ενας τον αλλον
-
Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
Ερώτηση: νόμιζα οτι σε κατηφόρες και χωρίς γκάζι ο κινητήρας δεν χρησιμοποιεί καύσιμο (fuel cut-off εάν δεν κάνω λάθος) γιαυτό και η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει 0lt/100km στο on-board computer. άρα πώς θα μπεί ο κόφτης τη στιγμή που ούτε κάν ψεκάζει καύσιμο....
η λογική μου λέει οτι καθώς αυξάνουν οι στροφές του κινητήρα (στη περίπτωση της μεγααααάλης κατηφόρας) οι εσωτερικές τριβές του κιντητήρα αυξάνουν και κάποια στιγμή θα ισορροπήσουν την βαρυτική δύναμη που επιταχύνει το αυτόκίνητο και άρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου θα πάψει να αυξάνεται.....
ουάου τι είπα.....Αν όμως η κατηφόρα είναι τόσο μεγάλη που η αδράνεια, οι τριβές του κινητήρα κτλ δεν είναι αρκετές για να φρενάρουν το αμάξι ως τα 40-50(?)km/h που έχει η 1η στον κόφτη, τότε το αμάξι θα επιταχύνει άσχετα αν πατάς γκάζι ή όχι, θα φτάσει στον κόφτη και το DSG (υποθέτω για να προστατέψει τη μηχανή σου), θα βάλει 2α.
Αλλά και πάλι...πόσο μεγάλη κατηφόρα πρέπει να είναι που να μην μπορεί το αμάξι να κόψει με ταχύτητα και φρένο?Αν βρεθείς σε τέτοια κατάσταση, μάλλον κάτι λάθος έχεις υπολογίσει στη χάραξη της διαδρομήςΡε Qsis...τι ερώτηση ήταν αυτή?Μας κούφανες...
Δεν το έχω δει ποτέ το μπουλόνι και το κλειδί του παρότι πλήρωσα για να μου βάλουν μπουλόνια ασφαλείας (από το εργοστάσιο).
Θα το κοιτάξω πάντως και θα σου πώ...Κι εμένα δε μου φαίνεται και κανένα περίεργο σχέδιο που να θεωρείται μοναδικό.Ξαφνικά απέκτησα έξτρα 4τράδα ζάντολάστιχα από S3...πουλούνται σε τιμή ευκαιρίας.
-
Σε αυτή την περίπτωση τσιμπάμε και φρένο... αλλά αν είναι χιονισμένη κατηφόρα με κλιση 20+ μοίρες, μόνο με 4κίνητο με κοντές και λαστιχο με καρφιά την κατεβαίνεις...
-
και ολοισιες κιολας
κοιτα αν σου εδωσαν 2 κλειδια παντως αντε να βρωμιζουμε λιγο τα χερακια μας
και σε seat ibiza που ειχα δει παλιοτερα μπουλονι δε μου φανηκε μοναδικο
-
και ολοισιες κιολαςεμένα με αγχώνει ότι στα δικά σου μπουλόνια (μου δίνεται η εντύπωση ότι) μπορείς να τα ξεβιδώσεις και χωρίς το ειδικό 'κλειδί'/αντάπτορα, έχοντας μόνο κατά νου να σφηνώσεις κάποιο εξάρτημα μέσα στο 'χαραγμένο' αστέρι ώστε να μην γυρίζει τρελά το έξω κομμάτι χωρίς το μέσα...
Οπότε τι σκ@τ@ μπουλόνι ασφαλείας είναι?
(κι όλα αυτά μέχρι να δω τα δικά μου μπουλόνια 'ασφαλείας' και να με λούσει κρύος ιδρώτας )κοιτα αν σου εδωσαν** 2 κλειδια** παντως αντε να βρωμιζουμε λιγο τα χερακια μας
Τώρα μου το λες αυτό?Δεν το κοίταξα κάν!
Μεγάλη μ@λ@κί@ μου... -
αντε κοιτα
-
ερωτηση προς τους φιλους audisti..αυτο το μπουλονι ασφαλειας ειναι αυτο που εχουν και τα audi σας? vellerefonti μιας και εχεις s3 συγκεκριμενα θα ηθελα να μου πεις.
αυτη η απορια ξεκινησε σε μια συζητηση του πατερα μου με λαστιχα..του εκανε εντυπωση καθως συμφωνα με τα λεγομενα του δεν ειχε ξαναδει τετοιο μπουλονι σε vag γενικοτερα και του εκανε εντυπωση που το ασφαλειας που μου εδωσαν ηταν 1 και οχι 2.
για πειτε μου παρακαλω τι παιζει..
παντως αυτο το μπουλονι δε μου φαινεται και πολυ μοναδικο στο σχημα του..ακομα και στο citroen μου εχει μοναδικο σχημα εδω αν εχουμε τα ιδια μπορουμε να κλεβουμε ο ενας τον αλλον
***νομιζω οτι καθε ροδα εχει ενα μπουλονι ασφαλειας!! παιδια στο δικο μου,a4-b8, δεν θυμαμαι αν εχει μπουλονι ασφαλειας,ο λαστιχας παντως προχθες που εκανα μπρος-πισω τα λαστιχα δεν μου ζητησε τιποτα και τα εβγαλε ολα μια χαρα! ***
τωρα: .....η ο λαστιχας ειχε ανταπτορα(αρα σκ...α ασφαλειας ειναι).....η δεν εχει μπουλονια ασφαλειας! -
Ενα σετακι ειναι που εχει ολους τους τυπους ανταπτορα για μπουλονια ασφαλειας .Καποιος το ειχε γραψει παλιοτερα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ενα σετακι ειναι που εχει ολους τους τυπους ανταπτορα για μπουλονια ασφαλειας .Καποιος το ειχε γραψει παλιοτερα.αρα δεν υπαρχουν μπουλονια ασφαλειας;;
-
QsisVTS, εσύ έχεις 2 κλειδιά για τα μπουλόνια ασφαλείας?Εγώ βρήκα στο αμάξι μόνο το ένα.
Το 'κλειδί' μου είναι σχεδόν όπως το δικό σου, απλά στις ακμές του αστεριού κάνει κάτι περίεργα σχέδια και σε κάποια ευθύγραμματα τμήματα 'ξαφνικά' κάνει κάτι καμπύλες καλλιγραφικές και επανέρχεται στο αρχικό πάτερν του αστέρα.Παιδιά, εκ του εργοστασίου, δεν έχουν όλα τα αμάξια μπουλόνια ασφαλείας εκτός κι αν τα πληρώσεις έξτρα.Πχ σε Golf IV, σε A4, σε Ibiza και σε Vitara (πρώτης γενιάς) δεν είχαν μπουλόνια ασφαλείας αλλά είχα πάει σε συγκεκριμένο μαγαζί και είχα αγοράζει εγώ μόνος μου.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν σετ 'κλειδιών' για τα μπουλόνια ασφαλείας, αλλά ΑΝ υπάρχουν, τι σκ@τ@ ασφαλείας είναι?
Εμένα πάντως όσες φορές χρειάστηκε να βγάλουν τις ρόδες ΟΛΕΣ τις φορές μου ζητούσαν το κλειδί, ενώ στο Α4 που είχαμε χάσει το 'κλειδί', χρειάστηκε πολύς κόπος για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη ρόδα...Αν υπήρχε αυτό το σετ, γιατί να μην χρησιμοποιούσε το σετ του ο λαστιχάς/συνεργειάς και να μην μπει στον κόπο να παλεύει 1 ώρα για να επαναφέρει το αμάξι σε κατάσταση που βιδώνουν και τα 5 μπουλόνια κανονικά?
AUDI FORUM