Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα λαστιχα που του προτεινεις ειναι πολυ ζμπορ και απο οτι ειπε θελει κατι ηρεμο
σπορ είναι, αλλά είναι κορυφαία και κυρίως δεν υστερούν σε κανέναν τομέα.
-Ζεσταίνονται εύκολα
-μικρές (σχετικά) διαφορές ανάμεσα σε κρύο και ζεστό λάστιχο
-πολύ καλό κράτημα και φρενάρισμα σε όλες τις επιφάνειες
-καλό πάτημα και φρενάρισμα είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο
Μόνο αρνητικό τους ότι είναι σχετικά ακριβά, όταν μπορείς να βάλεις λάστιχα και με 200-300€ και εδώ μιλάμε για τιμές γύρω στο 500-600ευρω...
τα exalto παντως ειναι καλα και δε θυμαμαι ποτε τα exalto (ειτε τα 1 ή 2 να ειχαν σχημα V ειχα τα 2 μεχρι τωρα στο citroen και νομιζω οτι οταν το αγορασα ειχε πανω τα 1 οχι τα 2 )
Τα exalto 1ης γενιάς είχαν ένα V περίεργο...(αν βρω φωτογραφία θα την ανεβάσω )
τα F1 με το V εχουν πολυ καλο κρατημα λιγο που τα ειδα , αλλα κανουν πολλη φασαρια και κοπανανε
Γι'αυτό και δεν τα πρότεινα...Προσωπικά μου φαίνεται απαράδεκτο να κάνουν θόρυβο τα λάστιχα.Φαντάσου να είσαι εθνική και να πας με 120-130-140 σταθερά για αρκετή ώρα και να ακούς και ένα βοητό υπόκοφο σε όλη τη διαδρομή.Τον πονοκέφαλο τον έχεις σίγουρο.
τα pilot sport δεν ειναι εξισου θορυβωδη!!!
έγραψα κάπου ότι είναι θορυβώδη τα pilot sport?
το θόρυβο τον σχολίασα για τα Re050 (σε άλλο post), για τα F1 GS-D3 (αυτά που κάνουν το έντονο V τελοσπάντων) και είπα ότι είναι πολύ αθόρυβα τα Goodyear Eagle F1 assymetric και τα Pirelli pzero Rosso.
δε ξερω γιατι σου φανηκαν πολυ χειροτερα απο τα exalto.το να κοπανανε και να εχουν θορυβο ειναι λογικο αφου ειναι για πιο αγρια πραγματα
σε φρενα και στροφες μου φαινονται κορυφαια αν και δεν τα εχω συγκρινει ακομα στο οριο με τα conti.
σε κατι χαζοστροφες μου φαινεται οτι εχει πιο καλο κρατημα το αυτοκινητο.
Tα pilot sport μου φάνηκαν αρκετά χειρότερα από τα exalto.
Δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο πράμα (μάλλον όχι ).
Καταρχάς, δε γίνεται να θες κάτι κορυφαίο και όχι σπορ.Επιπλέον το ότι το λάστιχο είναι σπορ σημαίνει ότι αντέχει στην καταπόνηση (από βίαιες επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις κτλ) και όχι απαρραίτητα ότι δε ζεσταίνονται εύκολα.
Επιπλέον τα Rosso (όσο και τα F1 αλλά σε κάπως λιγότερο βαθμό) έχουν πολύ μικρή απόκλιση στην πρόσφυσή σου και στον τρόπο αντίδρασής τους στο όριο (είτε μιλάμε για φρενάρισμα είτε για κράτημα) είτε είναι κρύα είτε ζεστά, το οποίο για μένα είναι πολύ βασικό καθώς μπορείς ανά πάσα στιγμή να εκμεταλλευθείς το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφυσης που μπορεί (γενικότερα) να σου προσφέρει το λάστιχό σου.
Όσο αναφορά τα pilot sport (που σχολίασα στο post μου) δεν ξέρω αν έφταιγε το αμάξι που τα είχε πάνω (golf V) αλλά σχημάτισα αρκετά χειρότερη εντύπωση από τα exalto (που επίσης φόρεσε το Golf V), τα οποία (exalto) έκατσαν καταπληκτικά (όσο και τα f1 και τα Rosso και γι'αυτό το ανέφερα, οπότε μάλλον δε φταίει το αμάξι αλλά τα λάστιχα).
Να σημειώσω ότι το Golf το οδηγεί η μάνα μου, ένας οδηγός αρκετά ήρεμος, που δεν τρέχει καθόλου (άντε σε καμιά -αδεια- εθνική να πιάσει 130-140km/h) και το μόνο που ζητάει (σύμφωνα με τον τρόπο οδήγησής της) από τα λάστιχα είναι να φρενάρουν καλά σε όλες τις επιφάνειες είτε ζεστά είτε κρύα, οπότε μάλλον αυτό το λάστιχο ήταν ιδανικό για το Golf-άκι.
Φαντάσου τώρα από έναν τέτοιο οδηγό να ακούσεις το σχόλιο 'τα καινούρια λάστιχα που βάλαμε δεν πατάνε τόσο καλά όσο τα προηγούμενα, έτσι?' (μιλώντας για τα pilot sport ενώ πριν το αμάξι φορούσε Rosso)
Κρίνοντας λοιπόν από την εμπειρία μου στα λάστιχα που φόρεσε το Golf και το Α3 (αν και το Α3 έχει περισσότερη δύναμη), έγραψα τα παραπάνω.
Δεν μεταφέρω κανενός εμπειρία ή λόγια, αλλά καθαρά τη δική μου γνώση και άποψη. (είναι απλή καταφατική πρόταση, χωρίς ψήγμα επίθεσης ή άμυνας σε κάτι )
ΥΓ:συγνώμη για το σεντόνι.