-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
A3 sportback 1.8T του 2008 με 18000 χλμ . Λάστιχα 225/45 R17 μαμίσια.
Συμβαίνει να μου σπινάρει έντονα ακόμα και με τρίτη! Χωρίς καγκουριές. Απλώς το πατάω από τις 3000 στροφές και γύρω στις 4000 αρχίζει να ανάβει το λαμπάκι του ΤCS-ESP στο στροφόμετρο και το αισθάνομαι να σπινάρει ανεξέλεγκτα.
Του έχω νομίζω γύρω στα 33 πίεση μπροστά όπως γράφει η τάπα της βενζίνας.
Λάστιχα τα μαμίσια.Το κάνει σε όλους λόγω ισχύος;
Φταίει μήπως η πίεση;
Μήπως πρέπει να βάλω μαλακότερη γόμα;από αυτά που γράφεις, ακούγεται σα να θέλεις αλλαγή στα λάστιχα.Μάλλον έχει ξεραθεί η γόμα ή πάτησες τίποτε λάδια κτλ και τα λάστιχά σου έχουν γίνει λίιιγο σαπούνι.
Κι εμένα μου το εμφανίζει το φαινόμενο που περιγράφεις αλλά μόνο σε δρόμο με οδόστρωμα (κυριολεκτικά) γυαλί.
Το αμάξι έχει αρκετή δύναμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοιο σπινιάρισμα έτσι όπως το περιγράφεις (εκτός κι αν υπερβάλεις κι εσύ λίγο ).ΥΓ: Δες το πέλμα στα ελαστικά.Αν είναι ξερό ή καμμένο από τον ήλιο κτλ θέλεις αλλαγή και γι'αυτό δε 'γατζώνουν' στο δρόμο.
ΥΓ2: για κοίταξε και την ημερομηνία που κατασκευάστηκαν τα λάστιχα.έχει τύχει να έρθουν αμάξια (όχι audi) με παλιά παρτίδα ελαστικών πάνω (πχ αμάξι του 2005 και φορούσε μαμίσια λάστιχα που είχαν ημερομηνία παραγωγής αρχές του 2003 )
ΥΓ3:Οι πιέσεις σου είναι μια χαρά αν κι εγώ τις εργοστασιακές τιμές τις βρίσκω οριακά υψηλές και τα έχω ~0,5bar πιο χαμηλά τα λάστιχα. -
Τα λάστιχα είναι continental 225/45 R17 91W με ημερομηνία παραγωγής Αύγουστο 2007.
Αρα δεν είναι 'πολυκαιρισμένα'.Δεν ξέρω μόνο μήπως η γόμα τους είναι πολύ σκληρή για την ελληνική άσφαλτο...
-
χαιρετω τους συμφορουμιτες..
fonzareli μαλλον εχεις ψημενα και ξεραμενα λαστιχα και οχι, τα conti δεν ειναι καθολου σκληρα για τους ελληνικους δρομους , το αντιθετο μαλιστα ειναι υπερβολικα μαλακα και οταν εχει ζεστες δε νιωθουν και πολυ ομορφα γιατι υπερθερμαινονται
-
Μήπως βρε παιδιά το Α3 μου βγάζει περισσότερα άλογα από τα 160 που αναφέρει;;
Διότι πως στο καλό ξεράθηκαν τα λάστιχα τόσο γρήγορα; Μόνιμα σε κλειστό ατομικό γκαραζ το έχω και όλα τα χλμ τα γράφει μόνο εθνική... Ούτε ζέστη το βλέπει ούτε κρύο!
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Μήπως βρε παιδιά το Α3 μου βγάζει περισσότερα άλογα από τα 160 που αναφέρει;;Διότι πως στο καλό ξεράθηκαν τα λάστιχα τόσο γρήγορα; Μόνιμα σε κλειστό ατομικό γκαραζ το έχω και όλα τα χλμ τα γράφει μόνο εθνική... Ούτε ζέστη το βλέπει ούτε κρύο!
μπα δε νομιζω να βγαζει περισσοτερα σε τι κατασταση βρισκονται τα λαστιχα? εχουν πελμα?
μηπως αυτο το παθαινεις σε καυτη γυαλιστερη ασφαλτο, ή το παθαινεις γενικα?
μην αποκλειες παντως οτι υπερθερμαινονται , γιατι τα conti ειναι πιο πολυ για κλιματα Γερμανιας και το ελληνικο καλοκαιρι δεν ειναι και η καλυτερη τους
-
Μήπως... μήπως λέω... το κόψιμο του Antispin το αισθάνεσαι σαν σπινάρισμα (σταματάει να επιταχύνει και είναι σαν να πατινάρει...). Γιατί αυτό που λές θέλεις καμιά 250αριά άλογα για να γίνει σε νορμάλ ελληνική άσφαλτο.
-
είναι σε άριστη κατάσταση με πέλμα φουλ.
Μου το πρωτοεκανε τον Μάρτη σε εθνική μετά από 15 λεπτά οδήγησης σε ευθεία. Νόμιζα ότι ήταν ακόμα κρύα και ότι οφειλόταν σε αυτό.
Αλλά από τότε το κάνει σχεδόν πάντα καθώς ανεβάζει στροφές και 'μπαίνει' ο κινητήρας στη ροπή του. Εφόσον φυσικά το σανιδώσω! Απλά μου κάνει εντύπωση ότι το κάνει και με μεγάλες ταχύτητε στο σασμάν. Δεν μπορεί πχ με 4η να έχει τόση δύναμη που να σπινάρει ανεβαίνοντας από τα 60 χλμ/ώρα...
- Μόλις είδα το αποπάνω μήνυμα! Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Δίνει την αίσθηση ότι πατινάρει! Οι δε στροφές συνεχίζουν να ανεβαίνουν πολύ γρήγορα. Αλλά πάλι γιατί επεμβαίνει το αντισπιν αν δεν σπινάρουν τα λάστιχα; Μιλάω πάντα για ευθεία...
-
κατσε λιγο...
λοιπον θσ σου πω τι μου εχει συμβει εμενα μπας και βγαλεις κανα συμπερσαμα...
τα λαστιχα που ειχα ηταν continental sport contact 2 225 40 18 με δεικτη ταχυτητας Υ (300 χλμ)
αν και 4κινητος καποιες φορες μεχρι να ζεσταθουν ενιωθα οτι χανουν τη προσφυση τους , δε προλαβαιναν ομως να σπιναρουν γιατι δουλευε και το haldex
τωρα παμε σε κατι αλλο..
εφαγε τωρα τελευταια πιεση ο δισκος? μιλαω για εκκινησεις σε φαναρια κτλ..
υπαρχει περιπτωση να παντιναρει ο δισκος..αυτο το να ανεβαει αποτομα στροφες το αυτοκινητο , αλλα να μην επιταχυνει μου κανει για δισκο
μπορει να εχει γινει λειος και μεχρι να ζεσταθει να παντιναρει..αυτο συμβαινει σε διαφορα vag και το αποτομο ανεβασμα στροφων γινεται εκει που ειναι η μεγιστη ροπη.
αν τελικα ειναι κατι τετοιο , μην ανησυχεις φτιαχνει απο μονο του μετα απο καποια χλμ και γενικα αποφευγε τις εκκινησεις
αν ειναι λαστιχο θα επρεπε να ακουγεται καποιο σκουξιμο
-
απο αυτα που περιγραφεις δε βλεπω τπτ στραβο...τα λαστιχα σου ειναι των 2 ετων και 18 χιλιαδων χλμ, μαλακα ως κοντι και οδηγας αμαξι τουρμπο δικινητο σε ελληνικους δρομους...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
απο αυτα που περιγραφεις δε βλεπω τπτ στραβο...τα λαστιχα σου ειναι των 2 ετων και 18 χιλιαδων χλμ, μαλακα ως κοντι και οδηγας αμαξι τουρμπο δικινητο σε ελληνικους δρομους...συμφωνώ...
όλα φυσιολογικά μου ακούγονται. Αλλά να έχει ο δίσκος πρόβλημα, λίγο σπάνιο με τόσο νέο τουτού. Επίσης με την παραμικρή ανωμαλία του δρόμου, όταν αυτή εκφράζεται διαφορετικά στο αριστερό από το δεξί εμπρός ελαστικό, και με πλήρες ή και μέτριο γκάζι, είναι πολύ πιθανό να χαζοσπινάρει...
-
για να το κανει ομως και σε μεγαλες ταχυτητες πρεπει να ειναι δισκος και δεν εχει σημασια αν ειναι παλιος ή οχι
και λεει μαλιστα οτι το κανει σε μεγιστες ροπες.. μου θυμιζει τα δικα μου παντιναρισματα
-
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
I wish to be a BMWhttp://i032.radikal.ru/0908/53/4de011cb868d.jpg
http://i017.radikal.ru/0908/c1/dfddfc01daa8.jpg
http://s43.radikal.ru/i099/0908/31/660c2503614d.jpgΜηπως του το πουλησαν για BMW;Το πλαισιο στις πινακιδες λεει ΒΜW
-
καπως ετσι γινονται οι εγχειρησεις αλλαγης φυλου...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εφαγε τωρα τελευταια πιεση ο δισκος? μιλαω για εκκινησεις σε φαναρια κτλ..
υπαρχει περιπτωση να παντιναρει ο δισκος..αυτο το να ανεβαει αποτομα στροφες το αυτοκινητο , αλλα να μην επιταχυνει μου κανει για δισκο
μπορει να εχει γινει λειος και μεχρι να ζεσταθει να παντιναρει..θα μπορούσε να είναι ο δίσκος αλλά ανάβει το λαμπάκι του esp στο ταμπλό όταν το κάνει... Οπότε δεν είναι δίσκος.
Και για να μην μείνω με την απορία: Μαλακό λάστιχο και 'ζεστή' άσφαλτος δεν θα επρεπε να δίνουν εξαιρετική πρόσφυση; Οσο πιο μαλακό τόσο καλύτερα δεν κρατάει;
-
Η πολύ ζεστή άσφαλτος χαλάει την συνταγή.
-
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
:slap:που κολλαει ο θεος?
-
Γεια σας παιδιά είμαι νέος στο φόρουμ και σας βρήκα ψάχνοντας πληροφορίες για να καταλήξω στο αμάξι που θα αγοράσω!
Είχα καταλήξει στο νεο Golf 122 TSI DSG μέχρι που ανακάλυψα αρκετά -πολύ αρκετά- παράπονα για τα λάδια! Συγκεκριμένα πολλά άτομα έγραφαν οτι κάθε 2500-3000 χλμ αναγκάζονται να συμπληρώνουν λάδια στον κινητήρα, μάλιστα η δικαιολογία είναι οτι επειδή ο κινητήρας είναι σχετικά μικρούλης για τις αποδόσεις του - τον έχουν ρυθμίσει να τραβάει λίγο (? !) λαδάκι παραπάνω!!! (Δεν ξέρω πόσο σοβαρές είναι αυτές οι δηλώσεις...)
Ίσχύει κάτι τέτοιο και για το AUDI Α3; Είναι η δεύτερη επιλογή μου (επειδή είναι ακριβότερο) αλλά αν και αυτό θέλει συπλήρωμα λάδια κάθε λίγο τότε ευχαριστώ αλλά θα στραφώ αλλού! Δε δέχομαι κάθε 3 μήνες να προσθέτω λάδια στο -καινούριο- αμάξι μου και να κουβαλάω πάντα λάδια στο πορτ μπαγκαζ λες και έχω κανένα αμάξι του 1980!!!!
παρακαλώ όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει,
ευχαριστώ πολύ
Θοδωρής
-
ολα τα tsi tfsi 1.4 και 2.0 καινε λαδι
audi/ vw ειναι ακριβως τα ιδια μοτερ στα 122 αλογα
στα πρωτα 10.000 χλμ καινε λιγο παραπανω και πρεπει να προσεξεις μη φτασεις στο min , μετα καινε σε λογικα ορια
οταν κανει ζεστες και οταν το σκιζεις πρεπει να εχεις το νου σου.
με νορμαλ χρηση εισαι οκ και επισης να αλλαζεις στα 10.000 χλμ λαδια τα 15 που λεει η αντιπροσωπεια ειναι πολλα
AUDI FORUM