-
Ο χρήστης teohaik έγραψε:
παντως φιλε teohaik αν θες dsg με λιγο εξοπλισμο (με λιγα λογια να κινηθεις στα 20.000, οπως εκανε ο φιλος μου) θα πρεπει να περιμενεις κανα 4μηνο , γιατι τα ετοιμοπαραδοτα με dsg συνηθως εχουν διαφορα καλουδια επανω τα οποια μπορει να μη θελεις
Ναι το γνωρίζω, μου το είπαν και στην αντιπροσωπεία! Και αυτοί ρε γαμώτο 3 με 4 μήνες για να κατασκευαστεί και να έρθει εδώ το αυτοκίνητο; Παράλληλες γραμμές παραγωγής σου λέει μετά...
η αντιπροσωπεια μαλλον θεωρει 'χαιλικι' το dsg και ακομα ενα περιττο/πολυτελες εξτρα..
ισως ετσι ειναι ακομα τα πραγματα σε ολη την ευρωπη, μιας και δε θα ελεγα οτι ακομα τα αυτοματα εχουν κατακλεισει την αγορα..
προσωπικα αν και δε τα συμπαθω (ακομα και το dsg) υπαρχει αρκετος κοσμος που τα θεωρει απαραιτητα και θα πρεπε να φερνουν και 'γυμνα' αυτοκινητα με dsg..
απλα μαλλον πατανε στη ανυπομονησια του πελατη που του εχει κολλησει να παρει το high end κιβωτιο και λενε ας βγαλουμε και το κατι παραπανω πουλωντας του ηλιοροφες , δερματα κτλ..αν εχεις φαει μεγαλο κολλημα δεν περιμενεις και αν δε σε παιρνει οικονομικα (αλλα παλι εχεις φαει κολλημα) απλα περιμενεις, ειναι η καλυτερη πολιτικη για να μεγιστοποιησουν τα κερδη τους..
δε νομιζω το εργοστασιο να μην οργανωνει σωστα την παραγωγη ή να ειναι τοσο μεγαλη η ζητηση, απλα προηγουνται οι πλουσιες παραγγελειες της αντιπροσωπειας
αν ειχε προβλημα το εργοστασιο δε θα χαν καν ετοιμοπαραδοτα και αυτο για ενα μαζικο αυτοκινητο οπως το golf 122 ειναι λιγο χλωμο..(αλλωστε μην ξεχναμε οτι για αυτο ουσιαστικα αλλαξε η γενια, για να μειωθει το κοστος επιταχυνοντας τη διαδικασια παραγωγης, το οτι παρολα αυτα καταφεραν να βελτιωσουν τη ποιοτητα δειχνει απλα γιατι εχουν φτασει εκει που εχουν φτασει οι πωλησεις του group )
-
-
Εχει μπει και εδω, στην προηγουμενη σελιδα!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δε νομιζω το εργοστασιο να μην οργανωνει σωστα την παραγωγη ή να ειναι τοσο μεγαλη η ζητηση, απλα προηγουνται οι πλουσιες παραγγελειες της αντιπροσωπειας
αν ειχε προβλημα το εργοστασιο δε θα χαν καν ετοιμοπαραδοτα και αυτο για ενα μαζικο αυτοκινητο οπως το golf 122 ειναι λιγο χλωμο...ώπα-ώπα...ας ξεκαθαρίσουμε λίγο κάποια πράγματα.
Ας πούμε ότι κάθε μέρα παράγονται 100 αμάξια από το Χ εργοστάσιο που παράγει Α3.
Από τα 100 αμάξια, πχ τα 50 προορίζονται για την Γερμανία, τα 30 για τη Γαλλία, τα 10 για την Αγγλία και τα 5 για Ελλάδα και άλλα 5 για κάποια άλλη χώρα.
Επειδή η Ελλάδα είναι μικρή ως χώρα (=>λιγότερη καταναλωτική δύναμη), μας έχουν δώσει λιγότερο ποσοστό εκ της καθημερινής παραγωγής.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν παραγγείλουμε στην Ελλάδα 1.000 αμάξια, τότε τα πρώτα πέντε θα παραχθούν (ας πούμε) την ίδια μέρα και σε 10 μέρες θα περάσουν τελωνείο και θα έρθουν στην Ελλάδα για κυκλοφορία.
Τα επόμενα πέντε την επομένη κοκ.Ο τελευταίος λοιπόν, παρότι παρήγγειλε το αμάξι σχεδόν μαζί με τους άλλους, μπορεί να πάρει το αμάξι του μετά από 1,000/5 = 200 μέρες που θα παραχθεί συν 10 μέρες για να το παραλάβει.
Τα ετοιμοπαράδοτα τώρα απλώς είναι ειδικές παραγγελίες που έχει κάνει η εκάστοτε αντιπροσωπεία πριν 3-4-5 μήνες τουλάχιστον (γυρνώντας τώρα στα πραγματικά δεδομένα που μία ειδική παραγγελία κάνει ~3 μήνες ως ότου φτάσει στα τελωνεία) και το αμάξι κάθεται και περιμένει τον αγοραστή του.
Δεν έχει να κάνει με το τι έξτρα βάζεις πάνω στο αμάξι.Φόρτωσέ το με όλο τον κατάλογο των έξτρα.Το ίδιο διάστημα θα κάνει να έρθει (εκτός κι αν ένα extra που θέλεις, αρχίζει να είναι διαθέσιμο από κάποια ημερομηνία και μετά, οπότε η ημερομηνία παραγωγής ξεκινάει από τη μέρα που είναι διαθέσιμο το συγκεκριμένο extra).
Συγνώμη αλλά έτσι πάει η δουλειά...Μην ξεγελιέστε και το ξαναλέω:Το οποιοδήποτε ετοιμοπαράδοτο είναι απλώς ένα αμάξι που έχει παραγγελθεί πριν 3-4-5 μήνες.
Τώρα, το πώς επιλέγονται τα ετοιμοπαράδοτα δεν ξέρω.Σίγουρα κοιτάνε τι ζητάει περισσότερο ο κόσμος (πχ όσοι βάζουν dsg φορτώνουν το αμάξι με extra, ενώ όσοι δεν το θέλουν το dsg, το αγοράζουν γυμνό το αμάξι ας πούμε ) -
Έχει δίκιο ο Κάβουρας. Η εκάστοτε αντιπροσωπεία κάνει κάποιες μαζικές παραγγελίες βασιζόμενη στο τι θέλει ο κόσμος γενικά. Έτσι για να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο να τους μείνει κανένα αμάξι απο το στοκ απούλητο τα παραγγέλνουν με τον εξοπλισμό που 'φεύγει' πιο πολύ. Δηλαδή οπωσδήποτε manual με ESP και 2 -3 πραγματάκια που τα ζητούν όλοι ανεξαιρέτως. Στην Ελλάδα που νομίζουν όλοι οι έξυπνοι οτι το αυτόματο κιβώτιο είναι βλακεία δεν παραγγέλνουν πολλά αυτόματα. (Έχω ακούσει πωλητή να μου λέει: Εγώ θα σου πρότεινα χειροκίνητο γιατί έχεις καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου , τελος πάντων) Επειδή λοιπόν η πλειοψηφία δεν ζητάει αυτόματα, οι αντιπροσωπείες με το φόβο να τους μείνουν απούλητα δεν παραγγέλνουν αυτόματα για το στοκ τους.
Το ότι υπάρχουν μπόλικα αυτοκίνητα στο στοκ το καταλάβαμε τώρα και με την μείωση του Ειδικού Τέλους ταξινόμησης. Μετά το πέρας της προθεσμίας πολλές αντιπροσωπείες έδιναν ακόμα αμάξια με μειωμένο τέλος....ΑΛΛΑ με συγκεκριμένο εξοπλισμό!
-
AUDI s5, σε τι ποσοστό στέλνει κίνηση προς τα πίσω?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
AUDI s5, σε τι ποσοστό στέλνει κίνηση προς τα πίσω?40 μπρος 60 πισω σε νορμαλ συνθηκες με δυνατοτητα προσθηκης εξτρα μπλοκε (κανονικου ηλεκτρονικα ελεγχομενου, οχι ψευτο- 'μπλοκε' με φρενα σε στυλ 335) στους πισω τροχους
-
οκ, δεν ξέρω τι είχε το s5 που είχα μπροστά μου σήμερα, αλλά ξεκίνησε σα κανονικό πισωκίνητο.
έκανε ψιλοανάποδο για να ισιώσει
εγώ ξεκινώντας ανθρώπινα απο πίσω του είδα το ESP να βαράει υπερωρίες, δείγμα ελληνικού δρόμου, αλλά και πάλι... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οκ, δεν ξέρω τι είχε το s5 που είχα μπροστά μου σήμερα, αλλά ξεκίνησε σα κανονικό πισωκίνητο.
έκανε ψιλοανάποδο για να ισιώσει
εγώ ξεκινώντας ανθρώπινα απο πίσω του είδα το ESP να βαράει υπερωρίες, δείγμα ελληνικού δρόμου, αλλά και πάλι... -
ρε παιδιά μια ερώτηση.....
το s-tronic-(dsg) στο manual κρατάει την ταχύτητα συτα κόκκινα?
Αν θέλω να κατεβώ χιονισμένη κατηφόρα με 1η χωρίς φρενο τι κάνω? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν θέλω να κατεβώ χιονισμένη κατηφόρα με 1η χωρίς φρενο τι κάνω?Απλά τον λεβιέ δεξιά για manual mode και βάζεις πρώτη, ψηλά θα κρατήσει όχι στον κόφτη όμως
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αν θέλω να κατεβώ χιονισμένη κατηφόρα με 1η χωρίς φρενο τι κάνω?Απλά τον λεβιέ δεξιά για manual mode και βάζεις πρώτη, ψηλά θα κρατήσει όχι στον κόφτη όμως
δηλαδή είναι μεγάλη η κατηφόρα θα ρίξει δευτέρα? Δεν θα μείνει στον κόφτη?
Φαντάζομαι αν δεν έχεις downhill control τον ήπιες! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
δηλαδή είναι μεγάλη η κατηφόρα θα ρίξει δευτέρα? Δεν θα μείνει στον κόφτη?
Φαντάζομαι αν δεν έχεις downhill control τον ήπιες!Αν πιάσει κόφτη θα βάλει 2α και τότε τον ήπιες αν μιλάμε για τόσο άσχημη κατηφόρα (μεγάλη κλίση, πάγος κλπ), αν και γενικά σε τέτοια κατάσταση θα βρεθείς σπάνια και όταν συμβεί θα έχεις υπερεκτιμήσει το αυτοκίνητο σου.
Προσωπικά πάντως με τα 235 λάστιχα δεν πάω ούτε για πλάκα στο χιόνι ασχέτως DSG.
Άρε ένδοξο 80άρι είχες οργώσει όλη την Δ.Μακεδονία τους χειμώνες με τα χιονολάστιχα και τα 70 άτια σου
-
γιατι τι εχει το 235 στο χιονι?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι τι εχει το 235 στο χιονι?Μεγάλη επιφάνεια....χρειάζονται χειμερινά ελαστικά και ζάντες κατα προτίμηση σιδερένιες. Χρειάζεται στενό λάστιχο για να σκάβει όσο γίνεται το χιόνι και να μην το πατάει απλά.
π.χ για το Scirocco η VW δίνει 205 χειμερινά με τις αντίστοιχες ζάντες 17'.
-
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση του κόσμου να κάνεις μια διαδρομή (έστω και μικρή) με 1η στους κόφτες...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μεγάλη επιφάνεια....χρειάζονται χειμερινά ελαστικά και ζάντες κατα προτίμηση σιδερένιες. Χρειάζεται στενό λάστιχο για να σκάβει όσο γίνεται το χιόνι και να μην το πατάει απλά.
ναι να μου πεις και τα wrc να παρουμε εχουν στενα λαστιχα για το χιονι
εσυ σε τι αυτοκινητο εχεις 235 σε sirocco?
εγω παντως με 225 2 φορες που βρεθηκα σε χαζοχιονι και λιγο παγο δεν ειχα προβλημα πηγαινε μια χαρα (εννοειται πολυ αργα) , δεν ξερω αν εφταιγε η 4κινηση αλλα σιγουρα εβαλε κι αυτη το χερακι της
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση του κόσμου να κάνεις μια διαδρομή (έστω και μικρή) με 1η στους κόφτες...αν ρολαρει απλα καταπονειται το ιδιο το μοτερ?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μεγάλη επιφάνεια....χρειάζονται χειμερινά ελαστικά και ζάντες κατα προτίμηση σιδερένιες. Χρειάζεται στενό λάστιχο για να σκάβει όσο γίνεται το χιόνι και να μην το πατάει απλά.
δεν είναι καθόλου υπερβολικό το 235 για λάστιχο χιονιού... οπότε αντί να αγοράζεις ζάντες-λάστιχα, αγόρασε άλλη μια τετράδα χειμερινά κι είσαι εντάξει! Επίσης τα σημερινά αυτοκίνητα εισαγωγής φέρουν θερινά ελαστικά που δεν αποδίδουν κάτω από 5 - 10 βαθμούς Κελσίου οπότε καλό είναι,ακόμη και στην Ελλάδα να έχουμε και winter tyres. Έστω κι για 3-4 μήνες
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
δεν είναι καθόλου υπερβολικό το 235 για λάστιχο χιονιού... οπότε αντί να αγοράζεις ζάντες-λάστιχα, αγόρασε άλλη μια τετράδα χειμερινά κι είσαι εντάξει! Επίσης τα σημερινά αυτοκίνητα εισαγωγής φέρουν θερινά ελαστικά που δεν αποδίδουν κάτω από 5 - 10 βαθμούς Κελσίου οπότε καλό είναι,ακόμη και στην Ελλάδα να έχουμε και winter tyres. Έστω κι για 3-4 μήνες
Τι να σου πώ εκεί που μεγάλωσα όλοι βάζουν στενότερα χειμερινά ( μόλις μπεί ο Οκτώβρης η χαρά του βουλκανιζατερ ο συγκεκριμένος μήνας).
Aν έμενα ακόμα στην Πτολεμαίδα θα αγόραζα σίγουρα & χειμερινά. Παραδοσιακά εκεί φοριούνται από Οκτώβρη μέχρι & Μάρτη πολλές φορές.
Στην Λάρισα που μένω τώρα όμως είναι πεταμένα λεφτά τα χειμερινά άσε που έχω και το C2 της γυναίκας για χειμερινές εξορμήσεις. Με το Scirocco δεν το διακινδυνεύω προς το παρόν
AUDI FORUM