-
Μια και ξαναρχίζουμε έχουμε και λέμε:
Θέμα 1ον Θα ήθελα πληροφορίες για το πόσο αξιόλογο είναι το προηγούμενο ML320. Διαθέτει σασί και 4 ανεξάρτητες αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια, 3 διαφορικά για μόνιμη τετρακίνηση, κοντές σχέσεις (2,64:1) και ηλεκτρονικά βοηθήματα που φρενάρουν όποια ρόδα σπινάρει. Κανένα μπλοκέ διαφορικό, κινητήρα τον στάνταρ 320 με περίπου 218 άλογα με κατανάλωση αρκετή. Μόνον αυτόματο βγαίνει, τα πρώτα με 5τάχυτο και μετά με 5τάχυτο που να έχει και σειριακή λειτουργία. Υποπτεύομαι κάπως τους περιορισμούς για εκτός δρόμου αλλά στο δρόμο μάλλον είναι καλό.
Καθότι κατασκευαζόταν στην Alabama στις ΗΠΑ (και κάποιες στην Steyer στην Αυστρία) φαίνεται ότι η ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης και η γενικότερη αξιοπιστία υπολείπεται των γερμανικών μοντέλων της εταιρείας.
Αν μου δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσω μια τέτοια από γνωστό σε τιμή το πολύ μισή από την τρέχουσα για μεταχειρισμένα να την πάρω?? (το να την πάρω για να την πουλήσω την άλλη μέρα πολύ ακριβότερα είναι ανήθικο και δεν παίζει) Μου αρέσουν οι χώροι, η κατανάλωση στην επαρχία δεν θα είναι όπως στην Αθήνα και με ενδιαφέρει αρκετά και η εκτός δρόμου κατάσταση (με τα ανάλογα λάστιχα κάτι άγριο ΑΤ ή ήμερο mud). Κάθε άποψη και συμβουλή καλοδεχούμενη.Θέμα 2ον: κατόπιν παράκλησης του wannabe ξαναγράφω ό,τι και όπως θυμάμαι από εμπειρία μου με την **A150 **το Πάσχα. Το αυτοκίνητο ήταν λίγων εβδομάδων αγορασμένο από φίλη μου προς αντικατάσταση ενός Polo. Αυτά που κέρδισε για να την πείσει να το πάρει ήταν τα Audi A3 και VW Golf με μυστήρια γυναικεία κριτήρια που δεν καταννοώ και στα οποία είμαι σίγουρος ότι το αστέρι έπαιξε μεγάλο ρόλο. Τελικά μάλιστα το εξόπλισε πολύ περισσότερο από όσο αρχικά σκόπευε (την χειρίστηκε καλά ο πωλητής όταν πήγε με τη μαμά της και εγώ δεν ήμουνα μαζί της)
Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε το οδηγούσα εγώ και πότε αυτή αλλά βρισκόμαστε στην ευρύτερη περιοχή κάτω από τον Παρνασσό. (Δεσφίνα, Ιτέα, Δελφοί, Αράχωβα, Λιβάδι) Πολύ εύκολη η είσοδος λόγω σχετικού ύψους και εξαιρετικός χώρος αποσκευών (μεγαλύτερος από τα πάντα ακόμα και στην επόμενη κατηγορία μήκους). Κατά τα άλλα οι χώροι δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο μάλλον κάτώτεροι των πιο πάνω premium αντιπάλων. Αξιοπρεπής ποιότητα υλικών επίσης μάλλον όχι καλύτερη των άλλων. Πλήρης ευκολιών και αυτοματισμών που μάλλον με εκνεύριζαν (ανάβαν μόνα τους τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες) αλλά τα συνηθίζεις...
Όπως σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα η εμπρός κολώνα είναι μεγάλη και εμποδίζει την ορατότητα στις στροφές, πότε κοίταγα από εμπρός και πότε από το πλάι... Τα χειριστήρια μια χαρά αξιοπρεπή με καλή αίσθηση.
Το τιμόνι κλασικά όπως στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα αναίσθητο. Στρίβες και περιμένεις να δεις που πάει η μούρη για να στρίψεις περισσότερο ή λιγότερο.... Φρένα καλά, λίγο πιο απότομα από όσο θέλω (πάλι η μόδα να βάζουν υπερβολική υποβοήθηση ώστε η κοπελίτσα να μην σφίξει τη γάμπα της). Βέβαια αυτό σημαίνει ότι μπαίνει και το ABS πιο εύκολα από όσο περιμένεις σε γλυστερό δρόμο...
Οδηγώντας: η ποιότητα κύλισης είναι καλή και το ύψος ίσως αρέσει σε αρκετούς (εγώ προτιμώ πιο χαμηλό αυτοκίνητο και πιο χωστό κάθισμα) αλλά δεν είναι κακή η θέση οδήγησης. Όταν στρίβεις δεν καταλαβαίνεις τίποτα και το είχα πάρει απόφαση.... Μέχρι που σε βρεγμένο δρόμο (μάλλον και υπόβροχή) στην ανάβαση από Αράχωβα για Λιβάδι πείστηκα πλέον ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν κάνει για μένα. Καθώς είχα λίγο ανοιχτό παράθυρο, στις φουρκέτες με ταχύτητα ελάχιστη άκουγα τη ρόδα να γλυστράει αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα, κανένα feedback από το τιμόνι. Δεν ξέρω τι γινόταν αλλά το να είναι τα όρια τόσο χαμηλά ήταν για μένα απρόσμενο σε τόσο χαμηλές ταχύτητες. Μετά από 1-2 φορές άρχισα να παίζω πατώντας περισσότερο γκάζι οπότε απλά ακουγόταν περισσότερο το λάστιχο. Δεν το έψαξα, δεν ξέρω αν ενεργοποιήθηκαν συστήματα σταθεροποίησης αυτό πού ξέρω είναι ότι εμένα δεν μου αρέσει το αυτοκίνητο να γλυστράει τόσο εύκολα και να μην μου το δείχνει. Οι συνεπιβάτες μου δεν αντιλήφθηκαν τίποτα (εδώ δεν κατάλαβα εγώ που το οδηγούσα σιγά μην καταλάβαιναν οι 2 κοπέλες). Για να είμαι ειλικρινής, δεν αισθάνθηκα ότι κινδύνευα, το αυτοκίνητο δεν έφευγε εκτός δρόμου αλλά λόγω έλεειψης εμπιστοσύνης πήγαινα και πολύ αργά, απλά δεν μου αρέσει να είμαι τόσο απομονωμένος/ξεκομένος από την οδήγηση. Θέλω να συμμετέχω και μόνο αν κάνω βλακεία να μου ρίχνει κανένα λαμπάκι στα μούτρα το ESP...Μέχρι στιγμής από τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια μου αρέσουν (από περισσότερο σε λιγότερο) το 206 των 75 και 110 ίππων και το τελευταίο από το παλιό Corsa σε 1200. Μετά ακολουθούν (και δεν μου αρέσουν) Punto Sporting 95 αλόγων, A150 και τέλος το τραγικό, το πρώτο από τo παλιό Corsa 1200.
-
onyx! thanks για την άμεση ανταπόκριση.
έτσι που τα λες τα φανταζόμουν και εγώ για την Α, πράγμα που την κάνει ιδανική για τη μητέρα μου
Ποιο πολύ με προβληματίζει η λίστα εξοπλισμού και κατά πόσο θα είναι αξιόπιστη. Έχουμε καλομάθει με ιαπωνικό και ένα opel που βγήκε άτρωτο και ανησυχώ με βάση όσα ακούγονται για τις down market επιλογές που δίνει η ΜΒ.
Για την 150 βασικά ενδιαφερόμαστε αλλά η 170 αξίζει τη διαφορά? -
Αξίζει η διαφορά? Τι να σου πώ..... αν ρώταγες εμένα θα σου απαντούσα με ερώτηση: γιατί αξίζει για τα λεφτά της η 150??? Για μένα όχι, με αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω πολύ καλύτερα (για τα δικά μου γούστα) αυτοκίνητα. Το Golf TSi είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό....
Πιο πρακτικά τώρα, τι παραπάνω νομίζεις ότι θα σου προσφέρει η 170. Αν το αυτοκίνητο χρησιμοποιηθεί όπως σχεδιάστηκε, μικρό μήκος για μέσα και γύρω από την πόλη, χρειάζεσαι τα παραπάνω άλογα? Αν τα χρειάζεσαι μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις άλλο αυτοκίνητο? Όλα όμως είναι θέμα συμβιβασμών που θα κάνει ο κάθε αγοραστής, μάλλον κανένα αυτοκίνητο δεν είναι τέλειο. Αν για σένα η 170 αποτελεί το σωστό συνδυασμό στοιχείων (καλών) και συμβιβασμών (τα κακά στοιχεία ή τα σχετικά μειονεκτήματα) τότε ναι, αξίζει! -
χαίρομαι γιατί και εγώ κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου.
Για να καταλάβεις η αμέσως επόμενη πλησιέστερη επιλογή είναι η Musa η οποία απορρίπτεται όμως για λόγους παθητικής ασφάλειας-αξίας μεταπώλησης.
Το Α3 γιατί είναι καλύτερο/προτιμότερο? -
Mercedes E 200 compressor
Το αυτοκίνητό μας αποτελεί εικόνα του status μας. Ως κυριότερος εκφραστής, στα όνειρα του μέσου Έλληνα, αντικατοπτρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία με το αστέρι, η Mercedes – Benz. Μία εταιρία που στο βασικό της προφίλ είναι συνυφασμένες οι έννοιες του κύρους, άνεσης, πολυτέλειας, ασφάλειας, αξιοπιστίας. Και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που την κρατάνε εδώ και πολλά χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των executive αυτοκινήτων. Ένα από τα πιο παλιά και καταξιωμένα μοντέλα της είναι η σειρά Ε. Μία σειρά που ανά τις γενιές εξέλιξης της κατάφερε να συνδυάσει την επιβλητικότητα με την κομψότητα μέσα από ένα σκάφος τεσσάρων πορτών και κοντά πέντε μέτρων. Οι απλές και ομαλές καμπύλες, από τα διπλά (χαρακτηριστικά πλέον) φωτιστικά του μπροστινού μέρους έως τα μεγάλα και εκφραστικά πίσω, καταφέρνουν να κρύψουν τον μεγάλο της όγκο και συνάμα να δημιουργήσουν έναν καταπληκτικό αεροδυναμικό συντελεστή της τάξεως των 0,26 Cx. Οι μεγάλες (πανέμορφες) ζάντες των 17 ιντσών, το ελαφρώς χαμηλωμένο αμάξωμα και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης ακροβολισμένες στις άκρες του πίσω μέρους προσπαθούν να αναδείξουν ένα πιο σπορτίφ πρόσωπο. Άραγε μπορούν να συνδυαστούν με την μερική αύξηση της ιπποδύναμης και να ανταποκριθούν σαν σύνολο σε πιο περίεργες ορέξεις; Ας πάμε όμως πρώτα στον εσωτερικό διάκοσμο. Έναν χώρο όπου τα συγχαρητήρια στους μηχανικούς της Mercedes πρέπει να δίνουν και να παίρνουν. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς... Το πραγματικό δέρμα (όχι κάτι φθηνές και άχαρες απομιμήσεις δερματίνης) είναι διάχυτο όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, τα πλαστικά είναι αρίστης ποιότητας, το φινίρισμα και η συναρμολόγηση σε εξωπραγματικά επίπεδα, η εργονομία αξιοθαύμαστη και οι χώροι για τα μικροαντικείμενα πολυάριθμοι. Ειλικρινά είναι από τις ελάχιστες φορές που ψάχνεις να βρεις ένα ψεγάδι αλλά τίποτε δεν σε προδιαθέτει προς το αρνητικό. Για τους χώρους τί να πει κανείς; Τόσο για τους μπροστινούς όσο και για τους πίσω επιβάτες είναι πραγματικά αχανείς. Αχανής είναι και ο χώρος αποσκευών όπου με 540 λίτρα χωρητικότητα και απόλυτα εκμεταλλεύσιμο σχήμα δεν αφήνει τίποτε εκτός. Αυτή η ωραιότητα του εσωτερικού συναντιέται και μόλις το αυτοκίνητο κυλίσει στο δρόμο, εν μέρει όμως ή μάλλον κατά προτίμηση. Οι όποιες υποψίες περί sportiness εξανεμίζονται κατευθείαν. Η ανάρτηση με γόνατα mc ferson μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω έχει φτιαχτεί για έναν και μόνο σκοπό, την άνεση. Τα πάντα κυλάνε όμορφα, ήσυχα, γαλήνια. Οι όποιες ανωμαλίες των δρόμων απορροφούνται με χαρακτηριστική ευκολία χωρίς να διαταράσσουν επουδενί το άκαμπτο πλαίσιο. Η ποιότητα κύλισης βρίσκεται σε έναν υπερθετικό βαθμό και η εξαιρετική ηχομόνωση κάνουν τις όποιες μετακινήσεις, μικρές ή μεγάλες, εύκολη υπόθεση. Κλείνεις τις πόρτες, απομονώνεις τους εξωτερικούς θορύβους κλείνοντας τα παράθυρα, ρυθμίζεις τον ηλεκτρονικό τετραζωνικό κλιματισμό, φορτώνεις ένα από τα έξι δισκάκια της CDιέρας, ενεργοποιείς το cruise control με 6η ταχύτητα στα 140 km/h και απλά απολαμβάνεις ένα από τα ανετότερα ταξίδια α΄ θέσης. Αυτή η λάμψη όμως του αυτοκινητόδρομου και της υψηλής μέσης ωριαίας ταχύτητας εκλείπει καθώς οι στροφές πλησιάζουν. Το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο βοηθάει τον οδηγό να βρει την θέση της αρεσκείας του εύκολα και άνετα. Τα στοιχεία πολυθρόνας είναι εμφανή από την στιγμή που βάλεις τα αφράτα σου μόρια να στρογγυλοκαθίσουν και η πλευρική στήριξη είναι όση χρειάζεται για να συγκρατήσει το σώμα σε μικρές εγκάρσιες δυνάμεις. Το τιμόνι μπορεί (επιτέλους) να διαθέτει υδραυλική υποβοήθηση, παρόλα αυτά η αίσθηση του είναι μηδαμινή. Έως τα 20 Km/h η υποβοήθηση είναι εντονότερη για περισσότερη ευκολία στους επιτόπιους ελιγμούς, από εκεί και πάνω το βάρος έρχεται σε αρεστά επίπεδα αλλά δυστυχώς η σαφήνεια δεν είναι αυτή που περιμένεις. Το αμάξωμα δεν είναι τόσο συμμετοχικό στην οδήγηση σε γρήγορους ρυθμούς και το body roll είναι αρκετό. Τα περιθώρια πρόσφυσης μπορεί να είναι μεγάλα (χάρη και στο 245 πέλμα ελαστικού με τα πολύ καλά continental) αλλά δεν υπάρχει αυτό το feedback που θα σε ωθήσει να τα αγγίξεις. Αν πιέσεις απλά θα υποστρέψει και ο έλεγχος θα είναι εύκολος. Για να υπερστρέψει θα πρέπει να το βοηθήσεις παίζοντας ελαφρώς με τις μάζες, προσοχή όμως γιατί οι τελευταίες είναι αρκετές (1,600 kg). Το πιο ενδεδειγμένο πάντως είναι να έχεις το ESP στη θέση ON και απλά να μην ανησυχείς για το τίποτε. Δεν σε προδιαθέτει για το κάτι παραπάνω, όβερ και κλείνω. Το χειροκίνητο κιβώτιο με την σειρά του συνίσταται μόνο, και το τονίζω, για τους φανατικούς του είδους. Όλοι οι άλλοι προτιμήστε το εξαιρετικό αυτόματο. Και αυτό γιατί είναι βαρύς, ζόρικος στο κούμπωμα και έχει μεγάλες διαδρομές. Έχει όμως και ένα καλό, συνεργάζεται εξαίσια με τον κινητήρα και του αφήνει να απλωθούν όλες οι αρετές του. Τα αλάνια λοιπόν της Mercedes κατάφεραν και μεταλαμπάδευσαν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του δίλιτρου σε έναν μικρότερο 1,800άρη αφήνοντας όμως ένα μελανό σημείο, την τραχύτητα κατά την λειτουργία. Η ιπποδύναμη βρίσκεται πλέον στα 184 καλοαναθρεμμένα άλογα και η ροπή στα 25 κιλά. Οι καμπύλες των διαγραμμάτων τους είναι πραγματικά υποδειγματικές και αυτό το νιώθεις και στο δρόμο. Δεν μένεις ποτέ ξεκρέμαστος από δύναμη με ότι ταχύτητα και αν κινείσαι, με ότι σχέση και αν έχεις επιλέξει. Οι προσπεράσεις γίνονται άνετα και η μέση ωριαία ταχύτητα απλά ανεβαίνει κατακόρυφα χωρίς να ιδρώσεις. Η τελευταία έρχεται να δαμαστεί από τα τεράστια και άκρως αποτελεσματικά φρένα. Η αίσθηση τους είναι εξαιρετική όπου συνδυάζοντας με την προοδευτικότητα και την αντοχή τους πραγματικά μένεις έκπληκτος με το πώς καταφέρνουν και κουμαντάρουν το τεράστιο βάρος. Το φώς και η λάμψη που εκπέμπει το αστέρι της Στουτγάρδης μένει αναλλοίωτο στο χρόνο. Κάθε μοντέλο που παράγεται γίνεται όλο και καλύτερο. Οι αξίες παραμένουν σταθερές και τα όποια μειονεκτήματα σιγά σιγά εκπλήπτουν. Οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά την τέχνη και το δείχνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν τα προσφερόμενα σας καλύπτουν, αν η οικονομική σας κατάσταση σάς το επιτρέπει (προσοχή μιας και τα extra είναι αναρίθμητα και με αρκετά μηδενικά) και αν δεν σας απασχολεί η φράση τότε η επιλογή σας θα σας αποζημιώσει.
-
-
-
-
Aν θέλεις μήκος Punto, χώρους μικρομεσαίου και χώρο αποσκευών μεσαίου, πέρνεις A-class.
Aν δεν έχεις σε 1η προτεραιότητα το μήκος πέρνεις Α3.
...και αν σε ενδιαφέρει το 'γκάζι' πέρνεις Golf TSI.
Simple!
-
-
Βρε...τι ακριβή και πράσινα άλογα... ..να μην αγοράσει κινητά και ρολόγια για 2 μήνες και τα έβγαλε τα λεφτά!
-
Είναι και αυτό στη μέση δε λέω,απλώς είδα πάλι προχθές στο Discovery την επισκευή μιας 2.3 και πωρώθηκα...ξανά. 2600 την αγόρασαν(σε λίρες) και την έκαναν κούκλα ξανά με ελάχιστα χρήματα.
Μα τι ήχος είναι αυτός;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Είναι και αυτό στη μέση δε λέω,απλώς είδα πάλι προχθές στο Discovery την επισκευή μιας 2.3 και πωρώθηκα...ξανά. 2600 την αγόρασαν(σε λίρες) και την έκαναν κούκλα ξανά με ελάχιστα χρήματα.Μα τι ήχος είναι αυτός;
Ωχ! Το έχασα!!!
-
-
-
-
Ωραία πράματα!
Ζήλεψα!Άλλες δεν έχει;
-
Καλη αρχη και παλι στο καινουργιο μερσεντικο φορουμ Δινω και εγω με τη σειρα εγκαινιακης φυσεως φωτος.
Mercedes-Benz CL63 AMG
Και η φωτο που αντιπροσωπευει το μερσεντοφορουμ
Καλη αρχη μαγκες
-
Πω πω τέρας!
-
τελικα πρεπει να φτιαξω την 190 Ε μου, εχει το σωστο χρωμα blue-black sportline 1992,αλλα οχι το..σωστο μοτερ
MERCEDES-BENZ FORUM