-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να σου πω παντως οτι μπαινοντας στο συνεργειο του τον εβλεπα να παλευει με το Χ6 και με ενα κυλινδρικο εργαλειο.. που το εβαζε στη μηχανη και το εβγαζε ενω υπηρχαν ατμοι.. πλησιαζω και ρωταω για το τι εκανε... εκει μου εξηγησε γελοντας και μου εδειξε και το ειδικο εργαλειο.. (πιανει σαν το καπακι πανω στο δοχειο διαστολης του νερου, ωστε να μπορει να τρομπαρει το νερο που ηδη εχει βαλει μεσα.. απιστευτη λυση....και απαραδεκτη...
Μήπως πρέσαρε για να βρει απο που χάνει;
Σιγουρα το ειχε ψαξει και γιαυτο το λογο.. αφου ειχε χασει νερο στη διαδρομη των 500χλμ, αλλα μετα στη φση του γεμισματος εκανε το ιδιο, ασε που μου εδειξε ακριβως αυτο που ελεγε ( οτι το δεχειο ηταν χαμηλωτερα απο το συνολικο υψος της μηχανης.... και του κυκλωματος ψυξης...
-
Φαινεται να ειναι λιγο χαμηλοτερα...Απο οτι βλεπω βεβαια ειχαν χωρο να το βαλουν πιο ψηλα.
Παντως το manual δε λεει τιποτα τετοιο...
-
αν σου ελεγε καποιος οτι και το σωληνακι που τροφοδοτει το VANOS Το περνανε μεσα απο τον καθρευτη της μηχανης και ετσι δεν μπορει καποιος να το ελεγξει για καποιο μηκος του, οποτε δεν θα 'ψυλιαστει' να το αλλαξει ενδεχομενα και σπαει εκει με οτι αυτο σημαινει, τι γνωμη θα σχηματιζες για το enginnering, που τρεχει να ανταγωνηστει ο ενας τον αλλον?? με θυματα τους πλουσιους πελατες που τα αγοραζουν.... οχι ομως για 20 χρονια οπως παλια....
Αυτο με το σωληνακι παιζει να ισχυει για τους AMG δεν θυμαμαι το μοντελλο που μου το εδειξε.... εχει εκει ξεκοιλισμενους V12 για βαλβιδες με ελαχιστα χλμ....
-
Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις .Συζήτηση κάνουμε.
Απλά μου φαίνεται περίεργο να στηρίζεται το σύστημα ψύξης στη βαρύτητα τόσο πολύ. Υπάρχει και η αντλία... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις .Συζήτηση κάνουμε.
Απλά μου φαίνεται περίεργο να στηρίζεται το σύστημα ψύξης στη βαρύτητα τόσο πολύ. Υπάρχει και η αντλία...Δεν υπάρχει θέμα βαρύτητας, ούτως ή άλλως δε δουλεύει έτσι το σύστημα, αυτό που γράφει ο 2.24 και καταλαβαίνω, είναι ότι το στόμιο συμπλήρωσης είναι πιο χαμηλά από το δοχείο συστολής (ενδεχομένως έχει ανεπίστροφη και εξαεριστικό κάπου πιο ψηλά) οπότε για να συμπληρώσεις θέλεις τρόμπα που να κουμπωνει φλατζωτά στο στόμιο και όχι το κλασσικό μπετονάκι απο το σουπερμάρκετ με το χωνί.
Αλλό παράδειγμα κακού engineering ΙΜΗΟ είναι πολλά αυτοκίνητα και ακριβά κιόλας που θέλουν τρόμπα αναρρόφησης για να αλλάξεις λάδια (που πόσο καλά να τα στραγγίξεις με αυτό τον τρόπο; ). Πχ Α8...(και το σμαρτ που είχα επίσης... πολλοι άνοιγαν τρύπα με σπείρωμα/τάπα στο καρτερ για αυτο το λόγο ακριβώς! )
-
Εγω το βλεπω να ειναι κανονικα και το στομιο και το δοχειο.
Και πολλες MB δεν εχουν ταπα.Αν ειναι ειδικα σχεδιασμενο το καρτερ δε βλεπω να υπαρχει θεμα. -
kai το ρενω 5 gt turbo μου ειχε θεμα ειδικα οταν επρεπε να αλλαξεις το αντιψυκτικο(αδειο κυκλωμα).Εαν απλα ξεβιδωνες την ταπα και συμπληρωνες δεν μπορουσε να βαλεις την σωστη ποσοτητα.Επρεπε να σηκωσεις το παγουρακι ψηλα και να βαλεις αντιψυκτικο.Αυτο ηταν ευκολο,γιατι το παγουρακι επιανε πανω στη βαση του με ενα λαστιχο που κουμπωνε με το χερι μονο.
Μερικα συνεργεια ειχαν κανει πατεντα με μια ταπα απο τετοιο παγουρακι διαστολης,με κολλημενο σωληνα ποτισματος πανω του,30-40 εκατοστα και στο τελος ενα χωνι.Με αυτο το τροπο επερνε την σωστη ποσοτητα.Βοηθαγε και στην εξαερωση που γινοταν με 2 βιδες πανω στα κολλαρα νερου. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αλλό παράδειγμα κακού engineering ΙΜΗΟ είναι πολλά αυτοκίνητα και ακριβά κιόλας που θέλουν τρόμπα αναρρόφησης για να αλλάξεις λάδια (που πόσο καλά να τα στραγγίξεις με αυτό τον τρόπο; ). Πχ Α8...(και το σμαρτ που είχα επίσης... πολλοι άνοιγαν τρύπα με σπείρωμα/τάπα στο καρτερ για αυτο το λόγο ακριβώς! )
To οποίο κακό engineering, έχει γίνει μόδα σε πολλούς τα τελευταία χρόνια.
Γνώμη μου είναι πάντως, πως όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του απίστευτου πρεσσαρίσματος που υφίστανται οι εταιρείες από τον αρχικό σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου, μέχρι το κοστολογικό συν -στην περίπτωση της Mercedes- του γάμου με τους αμερικάνους και τα απόνερα που κρατάνε ακόμα.
Κατ' εμένα, θα πάρει πολλά χρόνια να αποβληθούν οι τοξικές ουσίες που μπήκαν στα μυαλά των γερμανών από αυτή τη συνεργασία και τους οδήγησε σε απίστευτες πατάτες, αλλά και σε ενσυνείδητες επιλογές φτηνών πραγμάτων και ανταλλακτικών που απείχαν πολύ από τον τρόπο που επέλεγαν και τοποθετούσαν πράγματα στα αυτοκίνητά τους στο παρελθόν.Γενικώς, από ότι βλέπω και κατανοώ, έχουμε μπει για τα καλά στην made to break εποχή και αυτό το λέω παρατηρώντας τόσο τη Mercedes όσο και την Toyota, που ενώ η τελευταία σε ζητήματα bad engineering από λάθος, είχε το πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων πλην ιαπώνων λόγω kosen*****, έχει αρχίσει και αυτή τα ακατανόητα με προμηθευτές αλλά και με ολόκληρες σειρές κινητήρων (πχ κινητήρες οικογένειας ΖΖ), που ουδεμία σχέση έχουν με ότι σήμαινε το όνομα Toyota μέχρι πρόσφατα. Αν δε πιάσω και το κοστολογικό των ανταλλακτικών στην Toyota, δεν τους ξεπλένει ούτε ο Αμαζόνιος.
***** kosen: Σχολεία τεχνικά, των οποίων οι απόφοιτοι στελεχώνουν τις γραμμές παραγωγής ως εργοδηγοί, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γραμμών και των σχεδιαστηρίων των εταιρειών, τα οποία σχεδιαστήρια στελεχώνονται κατά τεκμήριο από αποφοίτους πανεπιστημίων, που η πρώτη τους επαφή με γραμμές παραγωγής γίνεται όταν προσληφθούν στην όποια εταιρεία.
Οι άλλοι των kosen, στα τέσσερα χρόνια φοίτησης, έχουν λιώσει τρία φορτηγά σόλες στις γραμμές παραγωγής και μάλιστα του εργοστασίου και της εταιρείας που αργότερα θα σταδιοδρομήσουν.
Έχοντας λοιπόν τις γνώσεις να διαβάσουν σχέδιο αλλά γνωρίζοντας παράλληλα και τον τρόπο που δουλεύει η εταιρεία, μπορούν να στείλουν πίσω για επανασχεδιασμό κάποιο εξάρτημα το οποίο θα προκαλέσει προβλήματα τόσο στη συναρμολόγηση όσο και αργότερα στο maintenance που θα γίνεται στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της όποιας εταιρείας παγκοσμίως.
Η γνώμη τους χαίρει τεράστιου σεβασμού στα ιαπωνικά εργοστάσια και από όσο ξέρω, παράδειγμα τέτοιων σχολείων αλλού δεν υπάρχει.
Φυσικά όλα αυτά πάνε περίπατο όταν αντί για μίζα Denso επιλέγεις να βάλεις Valeo ως πρώτη τοποθέτηση. -
-
-
Καλησπερα σε ολους! σκεφτομαι να αγορασω μια Mercedes SLK 200 του 2000 με 160.000 χλμ και θα ηθελα τη γνωμη σας ειτε απο κατοχους του μοντελου, ειτε απ αυτα που εχετε ακουσει! Ευχαριστω!!
-
Ο χρήστης George Eco έγραψε:
Καλησπερα σε ολους! σκεφτομαι να αγορασω μια Mercedes SLK 200 του 2000 με 160.000 χλμ και θα ηθελα τη γνωμη σας ειτε απο κατοχους του μοντελου, ειτε απ αυτα που εχετε ακουσει! Ευχαριστω!!Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
:lol:Επέστρεψες !?
-
Ο χρήστης George Eco έγραψε:
Καλησπερα σε ολους! σκεφτομαι να αγορασω μια Mercedes SLK 200 του 2000 με 160.000 χλμ και θα ηθελα τη γνωμη σας ειτε απο κατοχους του μοντελου, ειτε απ αυτα που εχετε ακουσει! Ευχαριστω!!Λοιπόν δεν έχεις να φοβάσαι κάτι με το αμάξι, τα χλμ είναι λίγα για τον Μ111 (κινητήρας old school) και με διπλή καδένα . Το μόνο μείον που έχει η πρώτη γενιά είναι η χαμηλή ποιότητα για Mercedes, μόνο αυτό. Υπάρχει και ένας κάτοχος εδω μέσα ο heras που μπορεί να σου λύσει τις απορίες σου.
:lol:
Επέστρεψες !?
ΔΞ/ΔΑ.
-
Δύο ερωτήσεις κρίσεως προς κατόχους C-Class του 2004: ενδιαφέρεται ένας φίλος για την C220 CDI. α) Είναι όντως ψόφια ή είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το οποίο κάναμε βόλτα; β) Έχει λέει κάποιο πρόβλημα στα φρένα, η επιδιόρθωση του οποίου κοστίζει κοντά στις 2.500 ευρώ. Είναι όντως κάποιο γνωστό πρόβλημα ή αυτό είναι το κόστος αντικατάστασης για δίσκους και τακάκια εμπρός-πίσω;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Καλησπερα σε ολους! σκεφτομαι να αγορασω μια Mercedes SLK 200 του 2000 με 160.000 χλμ και θα ηθελα τη γνωμη σας ειτε απο κατοχους του μοντελου, ειτε απ αυτα που εχετε ακουσει! Ευχαριστω!!
Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Για πολλους και σοβαρους λογους...
Παρεπιπτοντως την εχεις οδηγησει? Θα μας ενδιεφερε να δουμε τι εχεις να πεις -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Για πολλους και σοβαρους λογους...
Παρεπιπτοντως την εχεις οδηγησει? Θα μας ενδιεφερε να δουμε τι εχεις να πειςΠες μου εσύ πρώτα τους πολλούς και σοβαρούς λόγους και θα σου απαντήσω και εγώ
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
Δύο ερωτήσεις κρίσεως προς κατόχους C-Class του 2004: ενδιαφέρεται ένας φίλος για την C220 CDI. α) Είναι όντως ψόφια ή είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το οποίο κάναμε βόλτα; β) Έχει λέει κάποιο πρόβλημα στα φρένα, η επιδιόρθωση του οποίου κοστίζει κοντά στις 2.500 ευρώ. Είναι όντως κάποιο γνωστό πρόβλημα ή αυτό είναι το κόστος αντικατάστασης για δίσκους και τακάκια εμπρός-πίσω;Το μόνο πρόβλημα που είχαν οι CDI κινητήρες και συγκεκριμμένα sta 3litra moteur ήταν τα μπέκ και αυτό μετά απο εκατοντάδες χιλιάδες χλμ (στα ταξί κοινώς). Ψοφίμι είναι με 136 άλογα στα 2143 κυβικά, αλλά πάει άνετα . Πρόβλημα με τα φρένα?? πρώτη φορά ακούω.
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
Δύο ερωτήσεις κρίσεως προς κατόχους C-Class του 2004: ενδιαφέρεται ένας φίλος για την C220 CDI. α) Είναι όντως ψόφια ή είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το οποίο κάναμε βόλτα; β) Έχει λέει κάποιο πρόβλημα στα φρένα, η επιδιόρθωση του οποίου κοστίζει κοντά στις 2.500 ευρώ. Είναι όντως κάποιο γνωστό πρόβλημα ή αυτό είναι το κόστος αντικατάστασης για δίσκους και τακάκια εμπρός-πίσω;Αλάργα από το συγκεκριμένο γενικά.
Kαι όχι μόνο για τα φρένα.
Το κόστος δεν αφορά δίσκους και τακάκια. Αυτά είναι φθηνά στη Mercedes και με ένα σωρό σοβαρότατα after market προιόντα στην αγορά ακόμα πιο φθηνά. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Δύο ερωτήσεις κρίσεως προς κατόχους C-Class του 2004: ενδιαφέρεται ένας φίλος για την C220 CDI. α) Είναι όντως ψόφια ή είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το οποίο κάναμε βόλτα; β) Έχει λέει κάποιο πρόβλημα στα φρένα, η επιδιόρθωση του οποίου κοστίζει κοντά στις 2.500 ευρώ. Είναι όντως κάποιο γνωστό πρόβλημα ή αυτό είναι το κόστος αντικατάστασης για δίσκους και τακάκια εμπρός-πίσω;
Αλάργα από το συγκεκριμένο γενικά.
Kαι όχι μόνο για τα φρένα.
Το κόστος δεν αφορά δίσκους και τακάκια. Αυτά είναι φθηνά στη Mercedes και με ένα σωρό σοβαρότατα after market προιόντα στην αγορά ακόμα πιο φθηνά.Η W203 μια χαρά είναι
MERCEDES-BENZ FORUM