-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Yστερα απο 5 χρονια,δοκιμασα παλι GPS για μερικες μερες,με τους περιβοητους καλυτερους και βελτιωμενους χαρτες κτλ,φυσικα το αποτελεσμα ηταν μια απο τα ιδια:προβληματικο και με σωρεια λαθων ακομα και σε κεντρικα σημεια.Δεν συζητω οτι το σπιτι των γονιων μου και το δικο μου απλα δεν υπαρχει στον χαρτη
Βεβαιωνω απεριφραστα οτι πρεπει να αντιμετωπιζεται ως τελευταια λυση,δεν ειναι εργαλειο αλλα -ανεπαρκες- υποκατάστατο εργαλείου.Με ποιο προγραμμα και σε ποια περιοχη;
Destinator-Γλυφαδα
Τελευταια φορα το χρησιμοποιησα για να παω κεντρο,κοντα στο 'ψησταριες-Λεωνιδας',μεχρι να με παει εκει ειχα θεμελιωσει συνταξιοδοτικο δικαιωμα και οταν πλησιαζα στον προορισμο μου τα ψιλοεπαιζε σε μια στροφη συγκεκριμενη και με εστελνε για βρουβεςKαι εγω ρε φιλε μια απτα ιδια δεν ηξερε τι σημαινει αττικη οδος και για να παω καματερο-σχινια με πηγε απο διονυσο καταβαση ασε και ειμαι και νεος οδηγος πρωτη φορα χρησιμοποιω τοσο πολυ τιμονι.Εγινα και ρομπα στην γκομενα ρε φιλε τοσην ωρα που παλευα να φτασω απο εκει που με πηγαινε.Ασε πικρα μεγαλη.....Τωρα του περασα την ανανεωση μπας και λυθει το προβλημα
-
Ο χρήστης rogue4ever έγραψε:
Εγινα και ρομπα στην γκομενα ρε φιλε τοσην ωρα που παλευα να φτασω απο εκει που με πηγαινε.Ασε πικρα μεγαλη..... -
Η αττικη οδος ειναι αλλη φαση,την θεωρει εναν κοινο δρομο και μπορει να σου λεει να μπαινεις μεσα και να βγαινεις σε ασχετες φασεις (πληρωνοντας καμια δεκαρια φορες διόδια ),οποτε πρεπει να την εξαιρεσεις.
Γενικα προκειται για πολυ κακη υλοποιηση,θυμηθηκα τα πρωτα windows για PC -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αττικη οδος ειναι αλλη φαση,την θεωρει εναν κοινο δρομο και μπορει να σου λεει να μπαινεις μεσα και να βγαινεις σε ασχετες φασεις (πληρωνοντας καμια δεκαρια φορες διόδια ),οποτε πρεπει να την εξαιρεσεις.
Γενικα προκειται για πολυ κακη υλοποιηση,θυμηθηκα τα πρωτα windows για PCΣτο Navigon απλως επιλεγεις Avoid Tollways και δεν σε παει απο εκει. Το πιο λογικο ειναι αν δεν το εχεις επιλεξει ο αλγοριθμος να σε πηγαινει απο το κοντινοτερη και πιο γρηγορη διαδρομη.
Εγω ειμαι ευχαριστημενος απο το Ναβιγκον. Εχει λαθη αλλα απλα τα αγνοεις και σε βγαζει γενικα καλα σε οτι εχω κοιταξει μεχρι τωρα. Πρεπει να ξερεις και να τα χρησιμοποιεις.
Θυμαμαι πολλα χρονια πριν τυπωνα οδηγιες στο Μαπκουεστ και με ελεγε πχ να βγω απο το χαιγουει για λιγο και μετα να ξαναμπω αφου ο αλγοριθμος υπολογιζε μια κοντινοτερη διαδρομη ή εχανε σε ενα σημειο μια εξοδο για την Ν. Υορκη που ειναι τραγικο λαθος. Αν υπαρχουν λαθη στην Αμερικη φαντασου στην Ελλαδα που μερικοι δρομοι στα προαστια ειναι αγνωστο αν ειναι κανονικοι η μονοπατια.
-
Εγώ γιατί γενικά δεν έχω προβλήματα με το GPS
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ γιατί γενικά δεν έχω προβλήματα με το GPSΓιατι χρησιμοποιεις common sense και φιλτραρεις και συ λιγο την πληροφορια που σου δινει, οποτε και το βρισκεις ικανοποιητικο! Βεβαια, αν θες να βγαλεις κατι αχρηστο... μπορεις να πιαστεις απο τριχες και να τις μεγαλοποιησεις μεχρι τελικης πτωσεως....
Προσωπικα ουτε και γω εχω θεματα με τα GPS... λειτουργουνε πολυ καλα και με αρκετα καλη καλυψη...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γενικα προκειται για πολυ κακη υλοποιηση,θυμηθηκα τα πρωτα windows για PCAκριβως ετσι!Με το που μπηκα μου λεει να βγω στην 1 εξοδο και λιγο μετα λεει να ξαναμπω
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Γιατι χρησιμοποιεις common sense και φιλτραρεις και συ λιγο την πληροφορια που σου δινει, οποτε και το βρισκεις ικανοποιητικο! Βεβαια, αν θες να βγαλεις κατι αχρηστο... μπορεις να πιαστεις απο τριχες και να τις μεγαλοποιησεις μεχρι τελικης πτωσεως....
Swedes miss Capri after GPS gaffe
A Swedish couple in search of the isle of Capri drove to Carpi, an industrial town in northern Italy, because they misspelt the name in their car's GPS.
Italian officials say the couple asked at Carpi's tourist office where they could find Capri's famous Blue Grotto.
The car's sat nav system had sent them 650km (400 miles) off course to Carpi.
'Capri is an island. They did not even wonder why they didn't cross any bridge or take any boat,' said a bemused tourism official in Carpi.
Once they realised their mistake, the couple got back in their car and headed south, the official addedΦυσικά αν δεν ξέρεις που πάνε τα 4 δεν σου φταίει καν το σύστημα πλοήγησης, όπως απέδειξε το ζευγάρι που έκλεισε πτήση από το Λονδίνο σε λάθος Σύδνευ στον Καναδά...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Swedes miss Capri after GPS gaffe
A Swedish couple in search of the isle of Capri drove to Carpi, an industrial town in northern Italy, because they misspelt the name in their car's GPS.
Italian officials say the couple asked at Carpi's tourist office where they could find Capri's famous Blue Grotto.
The car's sat nav system had sent them 650km (400 miles) off course to Carpi.
'Capri is an island. They did not even wonder why they didn't cross any bridge or take any boat,' said a bemused tourism official in Carpi.
Once they realised their mistake, the couple got back in their car and headed south, the official addedΦυσικά αν δεν ξέρεις που πάνε τα 4 δεν σου φταίει καν το σύστημα πλοήγησης, όπως απέδειξε το ζευγάρι που έκλεισε πτήση από το Λονδίνο σε λάθος Σύδνευ στον Καναδά...
EPIC FAIL to COMMON SENSE...
-
Μετά από εξαντλητικά (για συνταξιδιώτες ) τεστ:
-
το **Destinator **εξακολουθεί να έχει τους καλύτερους χάρτες, υστερεί όμως στην πλοήγηση στην πόλη λόγω τεμπελιάς του εκφωνητή οδηγιών. Επίσης έχει την καλύτερη διαχείριση σημείων ενδιαφέροντος (με χωριστά εικονίδια και φωνητικές οδηγίες για κάθε κατηγορία και υποκατηγορία που βρίσκεις πακέτο με τα POIs στο νετ).
Άρα καλό για: ταξίδια, αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη. -
το IGO είναι καλύτερο για πλοήγηση στην πόλη, αλλά τα χάνει στην επαρχία, δεν ξέρω γιατί (δεν έβρισκε διαδρομή σε κάτι βουνά, αν και υπήρχαν οι δρόμοι στον χάρτη). Επίσης έχει πολλούς χάρτες που ανανεώνονται.
Άρα καλό για: πλοήγηση στην πόλη. -
το **Navigon **κάνει μερικά λαθάκια στην πλοήγηση, αλλά είναι όσο πρέπει λιτό, έχει πολύ εύχρηστο σχεδιασμό διαδρομής σε στάδια και η φωνή της κυρίας εκφωνήτριας είναι ευχάριστη (λέει και 'παρακαλώ' πριν την οδηγία). Μεγάλο μείον το ότι δεν δέχεται (έτσι νομίζω τουλάχιστον) κατηγορίες POIs όπως τα άλλα προγράμματα.
Άρα καλό για: λίγο απ' όλα. Μέση λύση, που είναι καλό να υπάρχει ως εναλλακτική όταν κατά περίπτωση δεν ικανοποιούν τα άλλα προγράμματα.
-
-
Πράγματι, για να βάλεις 'έτοιμα' POIs στο Navigon χρειάζεσαι ένα έξτρα πρόγραμμα (POI Warner)...το οποίο στην ουσία τρέχει στο background.
Στο τέλος του Αυγούστου ελπίζω να δοκιμάσω το Ginius..
-
Το 'να αγνοεις τα λαθη' συνεπαγεται οτι ξερεις που πας,διαφορετικα τα ακολουθεις πιστα και δεν φτανεις ποτε ή φτανεις μετα απο μερες αφυδατωμενος και νηστικος
Και ξανατονιζω,το πατρικο μου σπιτι και το δικο μου δεν υπαρχουν στον χαρτη χρονια τωρα,και δεν εχω αυθαιρετο στην Παρνηθα ή οικοπεδο στην Γερακα,εαν λοιπον αυτο ειναι 'λεπτομερεια',τι να το κανω το Destinator,για να με παει στην Κηφισίας ή στο Σύνταγμα;Εγω θελω να με παει πχ στου Ζωγραφου,χωρις να κανει λαθη στο 30% των στροφών που μου υποδεικνύει (μονοδρομοι,καταργημενες στροφες κτλ).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
EPIC FAIL to COMMON SENSE...But wait, there's more: Hitting the wrong Sydney..
'When the door opened, the flight attendant said: 'You're not going to believe it but we have two people who thought they were en route to Sydney, Australia,'' she told the Cape Breton Post newspaper.
They arrived with no Canadian money -- they had all Australian money.'Το 'να αγνοεις τα λαθη' συνεπαγεται οτι ξερεις που πας,διαφορετικα τα ακολουθεις πιστα και δεν φτανεις ποτε ή φτανεις μετα απο μερες αφυδατωμενος και νηστικος
Θέλει λίγο κοινή λογική και situational awareness, όχι να ακολουθείς στα τυφλά κάτι βελάκια σε μια οθόνη. Λχ. αν έχει γίνει πρόσφατα παράκαμψη, θα ακολουθήσεις την τοπική σήμανση αντί να επιμείνεις να πας ευθεία (όπως διαβάζουμε ότι έχουν κάνει κάποιοι). Ή αν δεις κάποιο καινούριο δρόμο με πινακίδες για μεγάλη πόλη ενώ η διαδρομή του navigator δείχνει να ακολουθεί μακρύτερη διαδρομή, πάλι θα αγνοήσεις το navi.
Από την άλλη, με το gps έχεις μια εικόνα του τι ακολουθεί, οπότε ξέρεις περίπου τι να περιμένεις. Για παράδειγμα, στην έξοδο της Καλαμάτας για Σπάρτη ο κύριος δρόμος (χάραξη/μέγεθος) συνεχίζει ευθεία ενώ πρέπει να στρίψεις δεξιά για να βγεις από την πόλη. Πάνω στη στροφή έχει μια μεγάλη πινακίδα που δείχνει δεξιά και γράφει πάνω με μικρή γραμματοσειρά καμιά 20ριά χωριά της διαδρομής και στο τέλος γράφει (επίσης με μικρά γράμματα) 'Σπάρτη' Ε, αν δεν περίμενα τη στροφή από πριν με το Destinator σιγά μην πρόσεχα όλα τα ονόματα της πινακίδας...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το 'να αγνοεις τα λαθη' συνεπαγεται οτι ξερεις που πας,διαφορετικα τα ακολουθεις πιστα και δεν φτανεις ποτε ή φτανεις μετα απο μερες αφυδατωμενος και νηστικοςΚαι ξανατονιζω,το πατρικο μου σπιτι και το δικο μου δεν υπαρχουν στον χαρτη χρονια τωρα,και δεν εχω αυθαιρετο στην Παρνηθα ή οικοπεδο στην Γερακα,εαν λοιπον αυτο ειναι 'λεπτομερεια',τι να το κανω το Destinator,για να με παει στην Κηφισίας ή στο Σύνταγμα;Εγω θελω να με παει πχ στου Ζωγραφου,χωρις να κανει λαθη στο 30% των στροφών που μου υποδεικνύει (μονοδρομοι,καταργημενες στροφες κτλ).
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. 9 στις 10 με πηγαίνει το πρόγραμμα με 100% αποτελεσματικότητα στον προορισμό μου. Στις υπόλοιπες λίγες περιπτώσεις ή θα προτιμήσει να κάνει κάποιο μικρό κύκλο, άγνωστο γιατί, ή δεν θα έχει κάποιον καινούριο δρόμο, πράγμα που διορθώνεται συνήθως με νεότερη έκδοση των χαρτών.
Αν έχεις συσκευή με χάρτες τριετίας, σίγουρα θα έχεις προβλήματα. Χρειάζεται να κάνεις αναβάθμιση αρκετά τακτικά. Ας πούμε όμως ότι δεν πλησιάζεις τα μηχανήματα του διαβόλου... Τι κάνεις όταν δεν ξέρεις που πας; Αγοράζεις χάρτη πόλης που έχει σε σχέση με ένα πρόγραμμα με καλούς χάρτες πεπαλαιωμένα δεδομένα ή ρωτάς Πακιστανούς στα φανάρια;
Ο χρόνος που έχω κερδίσει με τη χρήση συσκευών GPS είναι πολύς. 1-2 φορές με κρέμασαν, αλλά χαλάλι μπροστά στην ευκολία που προσφέρουν. Αυτό που λες πάντως, ότι δεν έχει τους δρόμους που ψάχνεις, με παραξενεύει πολύ, αφού μιλάμε για την Αθήνα. Δοκίμασε με κάποια άλλη συσκευή (απλώς δες αν θα βρει τη διεύθυνση) ή ενημέρωσε τους χάρτες ή σιγουρέψου ότι δεν ζείτε πλέον στην οδό τάδε Παπανδρέου, Εθνικής Αντιστάσεως ή Βενιζέλου. -
Θεωρω εκτος common sense να μην εχουν περαστει ακομα καποιες αριστερες στροφες στην Κηφισιας που καταργηθηκαν επι ολυμπιακων του 2004...θεωρω απαραδεκτο να μην μπορω να βρω τα σπιτια της οικογενειας μου στο προγραμμα γιατι δεν μενουμε διπλα στην Βουλη ή σε καποιο αλλο κεντρικο σημειο....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θεωρω εκτος common sense να μην εχουν περαστει ακομα καποιες αριστερες στροφες στην Κηφισιας που καταργηθηκαν επι ολυμπιακων του 2004...θεωρω απαραδεκτο να μην μπορω να βρω τα σπιτια της οικογενειας μου στο προγραμμα γιατι δεν μενουμε διπλα στην Βουλη ή σε καποιο αλλο κεντρικο σημειο....Καλά τι χάρτη έχει εκει μέσα? Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με το Dest στην Aθήνα...
-
Ξέρει κανείς τι παίζει με τους χάρτες του Nokia E75? Η αναζήτηση μου βγάζει αλλά αντι άλλων αποτελέσματα. Πχ αν βάλω Θηβών, μου βγάζει μια άσχετη Θηβών κάπου στην Οινόη. Αν βάλω Μαραθωνός μου βγάζει ένα στενάκι κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Το κουφό είναι οτι καμιά φορά αν επαναλάβω την αναζήτηση μου βρίσκει το σωστό αποτέλεσμα
Κάνω κάτι λάθος?
-
Περιεργο μηπως πρεπει να του περασεις καποιο αλλο προγραμματακι??Στο iphone που εχα το sygic στο Αιγιο δεν τους εβγαζε ολους τους χαρτες και οταν εβαζα οδο με εβγαζε αλλα νταλων!!Ενω με το navigon με βγαζει μια χαρα.Επισης στο navigon ξερει κανεις πως μπορω να περασω αλλους χαρτες???
-
ποιοι είναι οι τελευταίοι χάρτες για dest7 & igo8 ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποιοι είναι οι τελευταίοι χάρτες για dest7 & igo8 ?Για Destinator:
2008.Q4.115Για iGO8:
Navteq: 2008.Q4 090310
Teleatlas: 2009.02.1 090424
Epsillon: 2009.02 090403
CreativeImageTechnologies (CIT): 2009.01 090310
DigitalInfoSolutions (DIS): 2009.06 090630
Το πηρα αποφαση...GPS