-
Μπορεί να υπάρχουν και άλλες λύσεις πλέον. Δες εδώ και εδώ. Το τοπίο είναι θολό και βρισκόμαστε σε φάση ζυμώσεων και αναδιοργάνωσης των εταιρικών σχέσεων σημαντικών παικτών στην Ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η NGI που ενώ έχει δώσει τους χάρτες της στο νέο Mio map (τα moov φοράνε δικό της χάρτη), δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο/ενημέρωση για αυτή την συνεργασία στο Navimania, το επίσημο forum της.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορεί να υπάρχουν και άλλες λύσεις πλέον. Δες εδώ και εδώ. Το τοπίο είναι θολό και βρισκόμαστε σε φάση ζυμώσεων και αναδιοργάνωσης των εταιρικών σχέσεων σημαντικών παικτών στην Ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η NGI που ενώ έχει δώσει τους χάρτες της στο νέο Mio map (τα moov φοράνε δικό της χάρτη), δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο/ενημέρωση για αυτή την συνεργασία στο Navimania, το επίσημο forum της.off topic: χρηστοοο τρελαινομαι ρε.Ενα φιλαρακι απο μοναχο ηρθε πριν 3 μερες με την μηχανη του ελλαδα και μου λεει πως στους αυτοκινητοδρομους της αυστριας ειχε χιονι
Αρα πανω στις αλπεις τι θα γινεται? -
Ψήνεσαι;
BTW, στην τελευταία εκδρομή μου στο εξωτερικό, κοντέψανε να μας φάνε οι αρκούδες όταν το Destinator επέμεινε να μας πάει μέσα από ορεινά περάσματα και μη αποχιονσμένους δρόμους αντί για τον αυτοκινητόδρομο.
-
Ψήνεσαι;BTW, στην τελευταία εκδρομή μου στο εξωτερικό, κοντέψανε να μας φάνε οι αρκούδες όταν το Destinator επέμεινε να μας πάει μέσα από ορεινά περάσματα και μη αποχιονσμένους δρόμους αντί για τον αυτοκινητόδρομο.
Σε ταξίδι πάντα να βάζεις την γρήγορη και όχι την σύντομη διαδρομή. Αν και δεν δουλεύει πάντα σωστά, φοβάμαι...
Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, το Destinator είναι περίπου...άγνωστο! Ας κάνουν τον κόπο και στην Ελλάδα οι άλλες εταιρείες ν'αγοράσουν τα δικαιώματα των χαρτών της NGI, αν και όπως βλέπω έχουν διαλέξει διαφορετικό δρόμο, που σημαίνει πως θα χρειαστούμε μερικά χρόνια ακόμη...
Δεν έχω εικόνα για το Garmin και ίσως το περάσω μια μέρα στο δικό μου να δω τι λέει. Το iGO ούτε το έχω εγκαταστήσει (με ρωτάει σε κάθε soft reset και το ...γειώνω κανονικά! )
EDIT!!!
Tι διαβάζω στα links που έδωσε ο Χρήστος, πλέον οι χάρτες της NGI (GeoInteligence πια...) υπάρχουν και στο iGO;;;;
Πώς δεν το πήρα πρέφα;
EDIT 2!!!
Μαλατσία είπα; Μόνο σε PNA υπάρχει προς το παρόν; -
Να πω και εγώ με τη σειρά μου τις εντυπώσεις μου απο το mls destinator 4800 το οποίο αγόρασα μαζί και με χάρτες ευρώπης μιας και ταξίδεψα στην ρουμανία.
Οσον αφορά την ελλάδα θα έλεγα ότι είναι άψογο...
Στο ζουμί τώρα βουλγαρία-ρουμανία...
Ολα οκ μέχρι το σημείο που έφτασα sofia.Επέμενε να με πάει μέσω(εσωτερικά) της Σόφιας αν και δεν το ήθελα,αλλά τελικά το ακουλήθησα πιστά.Τουλάχιστον με έβγαλε εκεί που ήθελα.
Του είχα βάλει πάντως να αποκλείσει ferry,χωματόδρομους και λοιπούς καρόδρομους(έχει πολλούς η βουλγαρία )
Ο προορισμός μου ήταν μια πόλη στα βόρεια κάπου κοντά στο bacau.
Ενώ υπάρχει κλάσης καλύτερος δρόμος με πήγε απο brasov γύρω γύρω απο τα βουνά και δρόμους άστα να πάνε(μάλλον θα θεώρησε ότι είμαι τουρίστας και θα ήθελα να δώ το κάστρο του κόμη dracula -έφτασα αρκετά κοντά για εκεί),ενώ θα μπορούσε να με πάει απο ένα άλλο δρόμο(ρώτησα ένα γνωστό μου εκεί στην ρουμανία) ο οποίος διαθέτει και καλύτερο οδόστρωμα και είναι και κατα 200 χλμ ποιό κοντινός.
Επίσης κάποιους σχετικά κεντρικούς δρόμους δεν τους είχε χαρτογραφημένους...
Θα μου πείτε μην τα θέλουμε και όλα.
Εν κατακλείδι νομίζω ότι είναι μια καλή αγορά και άξιζε σίγουρα τα λεφτά του.Offtopic Οι βούλγαροι είναι λίαν επιοικώς δολοφόνοι στο δρόμο.Κάνουν προσπεράσεις όπου και αν βρίσκονται ασχέτως αν δεν υπάρχει ορατότητα ή αν έρχεται κάποιος στο αντίθετο ρεύμα.Κοντεψε ένα τέτιος με cayenne να με κάνει χαλκομανία.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Tι διαβάζω στα links που έδωσε ο Χρήστος, πλέον οι χάρτες της NGI (GeoInteligence πια...) υπάρχουν και στο iGO;;;;Πώς δεν το πήρα πρέφα;
Μακάρι να ήταν έτσι. Οι χάρτες της NGI τρέχουν με Navman στα καινούργια (και για την ώρα ελαφρώς προβληματικά) PNA Mio Moov. Από ότι φαίνεται, η Μιο δεν συνεργάζεται πια με το iGo. Μπερδεμένη κατάσταση που γίνεται ακόμα πιο περίεργη καθώς η NGI τηρεί σιγή ιχθύος για την νέα αυτή συνεργασία.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Offtopic Οι βούλγαροι είναι λίαν επιοικώς δολοφόνοι στο δρόμο.Κάνουν προσπεράσεις όπου και αν βρίσκονται ασχέτως αν δεν υπάρχει ορατότητα ή αν έρχεται κάποιος στο αντίθετο ρεύμα.Κοντεψε ένα τέτιος με cayenne να με κάνει χαλκομανία.
Έλληνας θα ήτανε!
Ερώτηση, γιατί το μήνυμα σου μου κίνησε την περιέργεια: όλοι εσείς που έχετε GPS δεν χρησιμοποιείτε και έντυπους χάρτες;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Offtopic Οι βούλγαροι είναι λίαν επιοικώς δολοφόνοι στο δρόμο.Κάνουν προσπεράσεις όπου και αν βρίσκονται ασχέτως αν δεν υπάρχει ορατότητα ή αν έρχεται κάποιος στο αντίθετο ρεύμα.Κοντεψε ένα τέτιος με cayenne να με κάνει χαλκομανία.
Έλληνας θα ήτανε!
Ερώτηση, γιατί το μήνυμα σου μου κίνησε την περιέργεια: όλοι εσείς που έχετε GPS δεν χρησιμοποιείτε και έντυπους χάρτες;
Ναι χρησιμοποίησα αλλά στο γυρισμό....
Γιατί στο πήγαινε χάρτης yok. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Offtopic Οι βούλγαροι είναι λίαν επιεικώς δολοφόνοι στο δρόμο.Κάνουν προσπεράσεις όπου και αν βρίσκονται ασχέτως αν δεν υπάρχει ορατότητα ή αν έρχεται κάποιος στο αντίθετο ρεύμα.Κοντεψε ένα τέτοιος με cayenne να με κάνει χαλκομανία.
Έλληνας θα ήτανε!
Kαι ομως ετσι ακριβως οδηγουν ,και χωρις να χρησιμοποιουν κορνα!
-
Tι διαβάζω στα links που έδωσε ο Χρήστος, πλέον οι χάρτες της NGI (GeoInteligence πια...) υπάρχουν και στο iGO;;;;
Πώς δεν το πήρα πρέφα;
Μακάρι να ήταν έτσι. Οι χάρτες της NGI τρέχουν με Navman στα καινούργια (και για την ώρα ελαφρώς προβληματικά) PNA Mio Moov. Από ότι φαίνεται, η Μιο δεν συνεργάζεται πια με το iGo. Μπερδεμένη κατάσταση που γίνεται ακόμα πιο περίεργη καθώς η NGI τηρεί σιγή ιχθύος για την νέα αυτή συνεργασία.
Ναι, μετά το έψαξα λίγο και είδα πως το τοπίο είναι θολό και το iGO, no go, δυστυχώς, γιατί σαν πρόγραμμα είναι σαφώς ανώτερο...
Λογικά , από Σεπτέμβρη τα νεότερα. Αν αυτή τη φορά βγάλουν κάτι καλό, θα αγοράσω το λογισμικό (το iGO το αγόρασε η Wind για χάρη μου ), γιατί μια καλή προσπάθεια πρέπει ν'ανταμοίβεται. Το Destinator ήταν ...μισή καλή προσπάθεια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θανάρα πάρε εσύ συσκευή και έχω database εγώ.Εχμμ... μάλλον θα χρειαστώ και εγώ κατιτίς... και μερικές συμβουλίτσες...
Αποφάσισα να πάρω το Μιο Ρ360 χωρίς χάρτες που το δίνουν 157 Γιούρο στο πλαίσιο(θα περάσω κανένα δεστινέιτορ, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έδωσε ο Βάγκνερ σε προηγούμενη δημοσίευσή του και τους συνδέσμους... τα κατέβασα κιόλας ).
Μάλιστα, σήμερα πήγα στο πλαίσιο(Φοίνικας) και είχε εξαντληθεί το απόθεμα. Μου είπε ότι σε 2-3 ημέρες θα ξαναφέρει.Από αξιοπιστία πώς τα πάει η συσκευή; Έχει προβλήματα ή όχι; Μην τρέχω κάθε τρεις και λίγο στην αντιπροσωπεία, όπως με ένα PNA που με έχει ζαλίσει, αν και πάντα μου το φτιάχνουν αλλά ξαναχαλάει σύντομα (δεν βλέπω την ώρα να το σουτάρω).
Δεν έχω ιδέα από δεστινέιτορ: από αυτά που λέτε πάντως, θα με υπερκαλύψει.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Θανάρα πάρε εσύ συσκευή και έχω database εγώ.
Εχμμ... μάλλον θα χρειαστώ και εγώ κατιτίς... και μερικές συμβουλίτσες...
Αποφάσισα να πάρω το Μιο Ρ360 χωρίς χάρτες που το δίνουν 157 Γιούρο στο πλαίσιο(θα περάσω κανένα δεστινέιτορ, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έδωσε ο Βάγκνερ σε προηγούμενη δημοσίευσή του και τους συνδέσμους... τα κατέβασα κιόλας ).
Μάλιστα, σήμερα πήγα στο πλαίσιο(Φοίνικας) και είχε εξαντληθεί το απόθεμα. Μου είπε ότι σε 2-3 ημέρες θα ξαναφέρει.Από αξιοπιστία πώς τα πάει η συσκευή; Έχει προβλήματα ή όχι; Μην τρέχω κάθε τρεις και λίγο στην αντιπροσωπεία, όπως με ένα PNA που με έχει ζαλίσει, αν και πάντα μου το φτιάχνουν αλλά ξαναχαλάει σύντομα (δεν βλέπω την ώρα να το σουτάρω).
το 350 που έχω εγώ μια χαρά είναι... για win mob συσκευή
-
Θανάρα πάρε εσύ συσκευή και έχω database εγώ.
Εχμμ... μάλλον θα χρειαστώ και εγώ κατιτίς... και μερικές συμβουλίτσες...
Eγώ πάντως άλλαξα καλώδιο USB γιατί δεν φόρτιζε. Φυσικά δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης. Κατα τα άλλα έχει Dest για Ελλάδα και MioMap για δυτική Ευρώπη με το δεύτερο να είναι πααααρα πολύ καλύτερο σαν πρόγραμμα.
-
Ξερει κανεις που μπορει καποιος να βρει το Destinator,εκτος απο ολα τα καλα καταστηματα...
Ισως καπου ανεβασμενο... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξερει κανεις που μπορει καποιος να βρει το Destinator,εκτος απο ολα τα καλα καταστηματα...
Ισως καπου ανεβασμενο...Εδώ.
Και όχι μόνον το Dest... Όρεξη να 'χεις να δοκιμάζεις. -
Λοιπόν, αγόρασα το Μίο Ρ360, χωρίς λογισμικό πλοήγησης. Ξέχασα να πάρω επιπλέον κάρτα μνήμης(sd), θα χρειαστεί;
Πού πρέπει να περαστεί το λογισμικό, 'διαδρομή¨; Κάρτα μνήμης(μάλλον εδώ τα γουίντοους εννοούν την 'RAM' που ήδη έχει το pda; )
Αν χρειαστεί να βάλω επιπλέον κάρτα μνήμης, πρέπει να εγκαθιστώ τα προγράμματα εκεί;Τ'ωρα απομένει να βάλω και πρόγραμμα πλοήγησης.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με Γουίντοους Μομπάιλ και παλεύω να συνηθίσω.
Προσπάθησα με λογισμικό που έπεσε στα χέρια μου.., αλλά χωρίς επιτυχία, και με το '6' και το '7'. Οι οδηγίες που υπάρχουν είναι λίγο μπερδεμένες κάποιες φορές και δεν γράφουν ολόκληρη τη διαδρομή, άσε που το πρόγραμμα δημιουργεί διαφορετικά 'destinatorapps' και χάνω την μπάλα.Αν μπορείτε να βοηθήσετε με π.μ., αλλιώς θα πάρω τον 'ίσιο δρόμο' με επιπλέον αγορά προγράμματος που έλεγα να γλυτώσω.
-
Λοιπόν, αγόρασα το Μίο Ρ360, χωρίς λογισμικό πλοήγησης. Ξέχασα να πάρω επιπλέον κάρτα μνήμης(sd), θα χρειαστεί;== ναι, για να μη φορτώνεις την βασική μνήμη, που ουτως ή άλλως δεν χωράει τους χάρτες αν βάλεις αρκετούς
Πού πρέπει να περαστεί το λογισμικό, 'διαδρομή¨; Κάρτα μνήμης(μάλλον εδώ τα γουίντοους εννοούν την 'RAM' που ήδη έχει το pda; )
==Το destinator μπορείς να το βάλεις στη μνημη του pda, και να έχεις τους χάρτες στην κάρτα. Είναι πιο γρήγορο έτσι, λένε. Προσωπικά τα έχω όλα στην κάρτα, γιατί εχω 3 προγράμματα πλοήγησης και τα εναλλάσω
Αν χρειαστεί να βάλω επιπλέον κάρτα μνήμης, πρέπει να εγκαθιστώ τα προγράμματα εκεί;
==γενικά προσπάθησε να μην πολύφορτώνεις την μνήμη του PDA
Τ'ωρα απομένει να βάλω και πρόγραμμα πλοήγησης.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με Γουίντοους Μομπάιλ και παλεύω να συνηθίσω.
Προσπάθησα με λογισμικό που έπεσε στα χέρια μου.., αλλά χωρίς επιτυχία, και με το '6' και το '7'. Οι οδηγίες που υπάρχουν είναι λίγο μπερδεμένες κάποιες φορές και δεν γράφουν ολόκληρη τη διαδρομή, άσε που το πρόγραμμα δημιουργεί διαφορετικά 'destinatorapps' και χάνω την μπάλα.Αν μπορείτε να βοηθήσετε με π.μ., αλλιώς θα πάρω τον 'ίσιο δρόμο' με επιπλέον αγορά προγράμματος που έλεγα να γλυτώσω.
Γιατί να μπερδεύεσαι όμως Δοκίμασε το εξής.
Πρώτα απ όλα άσε το 7 γιατί βγάζει προβλήματα.
Κάνε copy το αρχείο εγκατάστασης στην κάρτα και τρέξτο από εκεί.Μην τα παρατάς τόσο εύκολα, κρίμα είναι
-
Εντάξει, θα πάω να αγοράσω κάρτα μνήμης και θα ξαναπροσπαθήσω.
-
Αγόρασα την κάρτα μνήμης και εγκατέστησα το πρόγραμμα. Πρώτη εντύπωση είναι απογοητευτικότατη. Εξηγούμαι:
- Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε μάλλον από αργόσχολους που μάλλον έχουν τον χρόνο και την χαζομάρα να γράφουν τις πόλεις στα Αγγλικά(για όσους ξέρουν πώς γράφονται γιατί για όσους δεν ξέρουν λατινικούς χαρακτήρες...). Απαράδεκτο.
Υπάρχει επιλογή Δήμου; Δεν έβγαλε κάτι. Στο PNA πάντα επέλεγα τον Δήμο πρώτα και μετά την οδό. - Ο χάρτης του 6 ονομάζεται '2006.Q1.4168', μέγεθος 7.5 Mb και είναι αίσχος. Δεν έχει παρά μετρημένες στα δάχτυλα(κυριολεκτικά) οδούς της πόλης. Τι συμβαίνει εδώ; Έχει χαρτογράφηση της Ελλάδας ή γίνεται κάτι λάθος;
Ο χάρτης του PNA ήταν πολύ καλός και δεν έλειπαν παρά μόνο νέες οδοί(το μηχάνημα χαλούσε βέβαια, μάλλον ελαττωματικό).
Βρήκα και έναν χάρτη GreeceU '2008.Q1.97.EL' με μέγεθος 35.4Μβ τον οποίο και πέρασα αλλά δεν τον επιλέγει το πράγραμμα λέει μη εγγεγραμμένος χάρτης. - Πόση χώρα χρειάζεται να βρει σήμα το Ρ360; Δεν πιστεύω να χρειάζεται εξωτερική κεραία.
- Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε μάλλον από αργόσχολους που μάλλον έχουν τον χρόνο και την χαζομάρα να γράφουν τις πόλεις στα Αγγλικά(για όσους ξέρουν πώς γράφονται γιατί για όσους δεν ξέρουν λατινικούς χαρακτήρες...). Απαράδεκτο.
-
Κάτι κάνεις λάθος. Το νόμιμο destinator έχει πολύ καλή καταγραφή όλης σχεδόν της χώρας. Με εξαίρεση κάποιους εξειδικευμένους ορειβατικούς, μπορώ να πω ότι είναι πλέον καλύτερο από οποιονδήποτε 'χάρτινο' χάρτη
Το πηρα αποφαση...GPS