-
Εντάξει ψήθηκα!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Εντάξει ψήθηκα! -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Εντάξει ψήθηκα!
το έβαλες σε κανένα N70 κλπ....?
-
Το Route66 για κινητά S60 είναι πολύ καλή επιλογή. Χρειάζεται ακριβώς αυτό που αναφέρθηκε. Μικρή ανυπακοή όταν οι οδηγίες είναι λανθασμένες λόγω χάρτη. Πάντως, η πλοήγηση είναι ταχύτητατη, οι ειδοποιήσεις πολύ καλές και σαφέστερες από το Destinator (πχ σε 200 m στην 3η οδό στρίψτε δεξιά) και γενικότερα είναι πολύ φιλικό στη χρήση του. Συνεργάζεται άνετα με δέκτες GPS (έχω έναν πολύ φθηνό με τσιπ της Nemerix αν δεν κάνω λάθος) και η κάλυψη είναι ικανοποιητική για την Αθήνα / Αττική.
Άλλη λύση είναι το TomTom 5.20 (νομίζω το 6 δεν υπάρχει για Symbian) που έχει χάρτες της Tele Atlas (έκδοση 608) για όλη την Ελλάδα. Το ατύχημα είναι ότι δεν καλύπτει ικανοποιητικά την Αττική. Έχει δρόμους, αλλά δεν έχει ονομασίες και αρίθμηση. Πάντως για επαρχία αξίζει 100%. Παράδειγμα: Πήγα Κερκίνη πριν κάτι μήνες. Ο δρόμος που ακολουθεί την όχθη της λίμνης υπήρχε στο TomTom, αλλά όχι στο Destinator PN.
Άλλες διαφορές τώρα (σημαντικές κατ' εμέ):
- Τη σαφέστερη και ευκολότερη πλοήγηση την έχει το Route66
- Τις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να τις βρεις στο TomTom
- Τους πληρέστερους χάρτες στο Destinator
- Σημεία ενδιαφέροντος (κατά προτίμηση σημεία μπλόκων, ραντάρ, καμερών) μπορείς να βρεις μόνο στο Destinator με ένα μειονέκτημα: Σε ειδοποιεί σταθερά σε αποστάσεις για όλα τα σημεία. Συνήθως του βάζεις στην Ε.Ο. 1.000m 1η ειδοποίηση και 400m 2η ειδοποίηση. ΔΕΝ μπορείς να το αλλάξεις αυτό ανάλογα με το είδος του σημείου. Στο TomTom, παρόλο που τα σημεία δεν υπάρχουν έτοιμα για κατέβασμα από το internet, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Πχ κάμερα σε ειδοποιεί στα 200m, μπλόκο με laser σε ειδοποιεί στα 1.000m, όλα αυτά ανάλογα με το τι θα επιλέξεις εσύ.
- Το Destinator σε ειδοποιεί αν βρίσκεσαι κοντά σε κάποιο σημείο ενδιαφέροντος (ιδιαίτερα ενοχλητικό για τις κάμερες λεωφορειολωρίδων αυτό) παίρνοντας τη θέση σου και μετρώντας έναν κύκλο με ακτίνα πχ 500m (επιλέγεις την απόσταση). Έτσι, είτε περνάς από το δρόμο, είτε όχι σε ειδοποιεί. Αντιθέτως το TomTom, σε ειδοποιεί μόνο αν κάποιο σημείο ενδιαφέροντος βρίσκεται στο δρόμο σου. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι αυτό που αξίζει περισσότερο καθώς δε χτυπάει συνεχώς για κάμερες, για μπλοκα κτλ καθώς κινείσαι σε άσχετους ή κάθετους δρόμους.
- Η δρομολόγηση, αν και είναι σχετικά παρόμοια (εξαιρώ τα σημεία που το TomTom δεν έχει δεδομένα) μικροδιαφορές υπάρχουν και τα βαθμολογώ ως εξής: Route66, Destinator, TomTom με παράμετρο την καλύτερη διαδρομή (ευκολότερη για τον οδηγό ή συντομότερη ή τέλος πάντων πιο κοντινή σε αυτό που η κοινή λογική δίνει ως καλύτερη διαδρομή).
Προς το παρόν περιμένουμε το Destinator 6 σε έκδοση για Symbian για να έχουμε ολοκληρωμένη αντίληψη περί Navigation σε κινητά.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Οι δοκιμές έχουν γίνει με:
- Route66: Όλες οι εκδόσεις σε Nokia 6600, N70
- TomTom: Nokia N70
- Destinator PN: Fujitsu Siemens N560
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Μια χαρα ειναι στα αριστερά ,εγω εχω βαλει και 2η τροφοδοσία και συνδεση με εξωτερική κεραία GPS και όλα ειναι μια χαρά χωρίς να κρεμονται καλώδια...http://img438.imageshack.us/my.php?image=powervh8.jpg
πως εβαλες την δευτερη τροφοδοσια εκει?εκει εχει ενα πολυ μικρο χωρο.πηγες σε τεχνικο?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εντάξει ψήθηκα!
Σε Ε60 το έβαλα. Για το TomTom ισχύει όπως τα είπε ο pipinos1976, μόνο που έχει κυκλοφορήσει η έκδοση 6 για S60 αλλά το πρόβλημα με τις ονομασίες και την αρίθμηση των δρόμων παραμένει, αφού ο χάρτης που χρησιμοποιεί είναι ο παλιός.
Destinator δεν έχω χρησιμοποιήσει, αφού δεν έχω pda... -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Εντάξει ψήθηκα!
Σε Ε60 το έβαλα. Για το TomTom ισχύει όπως τα είπε ο pipinos1976, μόνο που έχει κυκλοφορήσει η έκδοση 6 για S60 αλλά το πρόβλημα με τις ονομασίες και την αρίθμηση των δρόμων παραμένει, αφού ο χάρτης που χρησιμοποιεί είναι ο παλιός.
Τώρα με πρίζωσες κι εμένα (μια που έχω Ε60). Για δώσε πληροφορίες, τι παίρνουμε κι από πού? Δωρεάν υπάρχουν αυτά?
-
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εντάξει ψήθηκα!
Τώρα με πρίζωσες κι εμένα (μια που έχω Ε60). Για δώσε πληροφορίες, τι παίρνουμε κι από πού? Δωρεάν υπάρχουν αυτά?
όλα υπάρχουν δωρεάν...
το κακό είναι ότι ένας bt gps receiver είναι αρκετά ακριβός...στην περίπτωση που κάποιος εκείνη την στιγμή σας πάρει τηλ τι γίνεται;
στο destinator με το Qtek S100 που είχα κόλλαγε το σύμπαν... -
Μπαίνει σε αναμονή και μιλάς κανονικά. Το E60 τουλάχιστον υποστηρίζει και πολλές συνδέσεις bluetooth ταυτόχρονα, οπότε μπορείς να μιλάς (ή και να ακούς τις οδηγίες πλοήγησης) μέσω bt handsfree ενώ έχεις συνδεδεμένο το bt gps χωρίς πρόβλημα.
-
Καλησπέρα σε όλους. Αποφάσησα να ξανααναιβάσω το θρεντ γιατί ψάχνω και'γω για αγορά καινούργιου GPS με budget 200-300 ευρώ (άααντε 350 αν αξίζει πολύ τα λεφτά του). Εκτός του ότι θέλω να είναι απλό στην χρήση, γρήγορο και να καλύπτει καλά την Αττική και οκ την υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που με ενδιαφέρουν:
-
Η ένταση της φωνής. Αν δεν αυξομειώνεται θα ήθελα να μην χρειάζεται να είμαι στις 1500-2000rpm με κλειστό ραδιόφωνο και παράθυρα για να ακούσω τι λέει αλλά ούτε βέβαια να 'φωνάζει'
-
Υπάρχει περίπτωση να χάνει το σήμα; Π.χ. σε τπτ τούνελ ή βουνά;
-
Η μπαταρία να διαρκεί και να μην υπάρχει περίπτωση να 'κολάει' το gps.
Αυτά. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
-
-
mio 350 ή 550 αναλογα με το αν θα αγορασεις το destinator. εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες σ'αυτα τα λεφτα.
Ο ηχος δεν ειναι και πολυ δυνατος αλλα οχι και χαμηλος. Εξαλλου θες δεν θες θα χρησιμοποιεις και το ματι σου. (οπτικη οδηγια)
Ολα τα gps χανουν το σημα σε τουνελ. Το θεμα ειναι να μην το χανει σε ανοικτους δρομους και να το βρισκει γρηογορα στο ξεκινημα. Στα οποια το mio ειναι πολυ καλο.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
mio 350 ή 550 αναλογα με το αν θα αγορασεις το destinator. εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες σ'αυτα τα λεφτα.Ο ηχος δεν ειναι και πολυ δυνατος αλλα οχι και χαμηλος. Εξαλλου θες δεν θες θα χρησιμοποιεις και το ματι σου. (οπτικη οδηγια)
Ολα τα gps χανουν το σημα σε τουνελ. Το θεμα ειναι να μην το χανει σε ανοικτους δρομους και να το βρισκει γρηογορα στο ξεκινημα. Στα οποια το mio ειναι πολυ καλο.
Συμφωνώ....έχω το PDA MIO 350 με χάρτη [νόμιμο] destinator Greece και με οδηγεί πολύ καλά!!
Συνολικό κόστος 450 ευρώ
Το ΜΙΟ 350 έχει πιο ευαίσθητο GPS απο το 550 , το οποίο έχει επιπλέον Bluetooth και Wifi. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα μάλλον θα περάσω απο Media Markt να δω τι έχει
-
pipinos1976 εχω βάλει το TomTom στο Ε50. Αλλά ο χάρτης που βρήκα έχει είτε μόνο την Αττική (σχετικά καλά) και το Εθνικό δίκτυο είτε είναι της Ανατολικής Ευρώπης. Που εχεις βρει χάρτες με όλη την Ελλάδα?
-
kouk
αυτούς τους χάρτες για αττική και εθνικό δίκτυο μπορείς να τους ανεβάσεις κάπου;εδιτ: μηπως εννοεις τους αντιστοιχους χάρτες του route66;
-
Oχι Χρήστο. Μιλάω για ένα χάρτη της Αθήνας που ανέβασε ένας στο myphone και τον χάρτη της Ανατολικής Ευρώπης (που έχει και την Ελλάδα) από το ipmart. Είναι για το TomTom...του R66 τους έχω επίσης. Το είχα ανεβάσει πριν το ΤΤ. Αλλά το ΤΤ μου άρεσε περισσότερο...
Που και πως να το ανεβάσω?
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα μάλλον θα περάσω απο Media Markt να δω τι έχειhttp://www.e-gate.gr/product.aspx?mid=&cid=&id=003160
MIO P350 PDA GPS
Τιμή: 235,00€
-
kouk
νομίζω οτι βρήκα αυτό που βρήκες στο myphone
http://rs89.rapidshare.com/files/27992606/Athina.zipΕυχαριστώ!
-
Αυτό είναι που κατέβασα!!
Το πηρα αποφαση...GPS