-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....Επειδή στο 'Οδήγησα' topic είχαμε μια κουβέντα για 320i vs 325i. Η 320i (for the record) έχει 170hp και 21 κιλά ροπή ενώ η 325i 220hp και 27 κιλά ροπή. ......
320d με 177ΗΡ και 35,6 κιλά ροπή....
Αlfa 159 TBi με 200 ίππους και 35 κιλά ροπή.
(φθηνότερη κάνα 15Κ από την αντίστοιχη BMW )
Είναι ΠΟΛΛΑ, λεφτά. & -μα φυσικά....τη χρηματική διαφορά την πληρώνεις σε βλάβες και κατανάλωση 15 L/100 KM .....
Άντε, γίναμε όλοι ίσοι και όμοιοι..... τριζοκουβάδες και μη ....
ΥΓ: Μου άρεσε το σχόλιό σου για την κατανάλωσή της στο αντίστοιχο θέμα δοκιμής της από εσένα: 'Κατανάλωση δεν μέτρησα, δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση άλλωστε.. Βλέπεις, είναι κάμποσα τα καύσιμα......καμιά 15 l/100Km....
Μάλιστα....
-Υποθέτουμε πως η κατανάλωση της 320d είναι 5λτ/100 (βάζω την ελάχιστη δυνατή...).
Έστω πως η κατανάλωση της 159 TBi είναι στα 15 λτ/100 όπως λες. Άρα έχουμε μια διαφορά 10 λτ/100...
Άρα, με κόστος βενζίνης 1€ (χοντρικά...), θα πληρώνεις 10€ παραπάνω ανά 100... Άρα, 100€ για κάθε 1000χλμ..., άρα 1000 € για 10Κ χλμ , άρα 10Κ€ για 100Κ χλμ, κλπ κλπ άρα ΧΟΝΤΡΙΚΑ και παίρνοντας το καλύτερο σενάριο για την BMW και το χειρότερο για την Alfa, θα χρειαστείς 150Κ χλμ, για να ισοφαρίσεις την τιμή!Ο μέσος οδηγός , θα χρειαστεί περίπου 10 χρόνια δηλαδή, και δεν υπολογίζω και τους τόκους από το αρχικό επενδεδυμένο κεφάλαιο...
Οικονομοτεχνικά λοιπόν, είναι αστείο να το συζητάμε....Τώρα για τριζάτα κλπ, όρκο δεν παίρνω. Δεν βλέπω όμως για ποιο λόγο να τρίξει η Alfa και όχι η BMW ή κάποιο άλλο 'γερμανικό'. Το αυτοκίνητο είναι ΠΟΛΥ προσεγμένο και μόνον η προκατάληψη μπορεί να σε κάνει να μην το αγοράσεις. Εκεί όμως δεν χρειάζονται 'δικαιολογίες' περί κατανάλωσης...
ΥΣ: Έχει νόημα να κοιτάς κατανάλωση ενώ στρώνεις το αυτοκίνητο; Τι λες;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι καθαρίζει καλύτερα το δέρμα, η αλκαντάρα ή η δερματίνη?δέρμα
/g -
το δερμα καθαριζει καλυτερα οντως.
πολυ πιο ευχρηστο αλλα παιζει ρολο το χρωμα.πχ με μπεζ εγω αν μπορουσα δεν θα ξαναεκανα αυτην την επιλογη εχω ακριβως ιδιο εσωτερικο με του coyote.
οσον αφορα αγαπητε Νικο για την 5αρα ξερεις γιατι το αναφερω;
ετυχε να ψαχνεις την εποχη που εμφανιζεται η καινουρια η οποια αρχες ᾽10 θα ειναι στην αγορα.
επισης θα ειναι σιγουρα πιο συγχρονη ομορφοτερη(η Ε60 δεν μου αρεσε και τοσο πολυ)πιο οικονομικη και αν μη τι αλλο μεγαλυτερο αμαξι οποτεμακροπροθεσμααξιζει τα χρηματα της στα 50Κ που ψαχνεις εσυ..θα εχεις αυτοκινητο καινουριο για 8 χρονια οπου μεχρι τοτε μπορει να εχεις και ακομα περισσοτερες αναγκες σε χωρους...πραγμα που με μια 3αρα αυτο δεν το ικανοποιεις...ρωτα τον Μαριο...
επισης ετσι δεν χανεις καθολου σε μεταπωληση γιατι αν πχ χρειαστει να αλλαξεις παλι σε 4 χρονια την 3αρα με την 5 δεν...γι αυτο επιμενω οτι με την 5αρα μπορει να φαινεται μεγαλη αλλα δεν ειναι απολυτο αυτο.
οσον αφορα τις τιμες οντως καλυτερα με δερμα αλκανταρα που λεει ο Μαριος.ομως να ρωτησω κατι...μηπως γενικα οι τιμες ειναι τσιμπημενες;
εχει αυξηθει λιγο το τιμολογιο εδω και 4 χρονια που εχω το δικο μουεξηγουμαι..
εχω εκδοση exclusive (δερμα ξυλο ζαντες εσωτερικος καθρεφτης αντιθα. υποβραχιονιο μπρος πισω αισθ βροχης cruise Ραδιο CD Prof κλπ) με εξτρα ηλιοροφη και ξενον ,μπρος πισω αισθητηρες παρκινγκ ,αναδιπλωμενους καθρεφτες,ζαντες 17αρες n160,νικελ σε μασκα και πλαινα παραθυρα, μπλακλαιν φωτα,υποδοχη για iPod, και ολα αυτα μου ηρθαν ΑΚΡΙΒΩΣ 45.200Ε με το κλειδι στο χερι...τωρα λες οτι αυτο με το Μ πακ το 320 παει 49 ,μονο με το Μ πακ περισσοτερο απο το δικο μου;
δεν ειναι πολλα για 320 αυτα;σε αυτα τα χρηματα θα κοιταζα ΜΟΝΟ 5 F10 εστω και σκετη αλλιως εστω 325.
η αληθεια ειναι ομως οτι η 3αρα μετα το facelift τουλαχιστον για μενα φτιαχνει πολυ μπροστα με το M Pak γιατι προσωπικα δεν μου αρεσει ο νεος προφυλακτηρας...ΥΓ. επισημες φωτογραφιες της F10 θα παρουσιαστουν τις 23 Νοεμβριου...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
......Σου έστειλα πμ για να μην το συνεχίζουμε και είμαστε εκτός θέματος...
το δερμα καθαριζει καλυτερα οντως.
πολυ πιο ευχρηστο αλλα παιζει ρολο το χρωμα.πχ με μπεζ εγω αν μπορουσα δεν θα ξαναεκανα αυτην την επιλογη εχω ακριβως ιδιο εσωτερικο με του coyote.
Συμφωνώ
οσον αφορα αγαπητε Νικο για την 5αρα ξερεις γιατι το αναφερω;
ετυχε να ψαχνεις την εποχη που εμφανιζεται η καινουρια η οποια αρχες ᾽10 θα ειναι στην αγορα.
επισης θα ειναι σιγουρα πιο συγχρονη ομορφοτερη(η Ε60 δεν μου αρεσε και τοσο πολυ)πιο οικονομικη και αν μη τι αλλο μεγαλυτερο αμαξι οποτεμακροπροθεσμααξιζει τα χρηματα της στα 50Κ που ψαχνεις εσυ..Ακριβώς έτσι είναι....
θα εχεις αυτοκινητο καινουριο για 8 χρονια οπου μεχρι τοτε μπορει να εχεις και ακομα περισσοτερες αναγκες σε χωρους...πραγμα που με μια 3αρα αυτο δεν το ικανοποιεις...ρωτα τον Μαριο...
επισης ετσι δεν χανεις καθολου σε μεταπωληση γιατι αν πχ χρειαστει να αλλαξεις παλι σε 4 χρονια την 3αρα με την 5 δεν...γι αυτο επιμενω οτι με την 5αρα μπορει να φαινεται μεγαλη αλλα δεν ειναι απολυτο αυτο.
οσον αφορα τις τιμες οντως καλυτερα με δερμα αλκανταρα που λεει ο Μαριος.Είναι σαφώς ανώτερη η 5άρα, για 4μελή οικογένεια η 3άρα είναι οριακή, η 5άρα είναι άνετη.....go for it!! Δέρμα - Αλκαντάρα είδα - με το πακέτο 'Μ' πάει εδώ - και είναι πολύ ωραίο.
-
οντως ειδικα με το Μ η 5αρα ᾽᾽δενει᾽᾽μπρος και πισω...
ΥΓ. βρε Μαριε βλεπω εχουμε ιδιες αποψεις σε πολλα θεματα
-
Παιδιά δε παίζει η 5άρα...είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μεγάλη για μένα, ακριβή και πιο αργή γιατί προφανώς μιλάμε για τη 520i που ΞΕΚΙΝΑΕΙ από 45.000. Η 523i ξεκινάει από 50.000. Ε εκεί πας για 325i όχι για 5άρα.
Για 3άρα κοιτάω και σε 8 ολόκληρα χρόνια έχει ο Θεός...άλλωστε τα αυτοκίνητά μου δε τα παντρεύομαι. Την 147 την είχα 3 χρόνια και την 1 την έχω τώρα 2 μόνο.
Θα δούμε...θα πάω να δω και το Insignia έτσι για τη φάση...
-
τοτε στα χρηματα αυτα εξαντλησε τα πραγματα για 330/335 μεχρι 50Κ.
αλλιως 320 ΚΑΤΩ απο 45χιλιαρικα...να κανω μια ερωτηση με το κουτο μυαλο μου;
εγω ειμαι Κερκυραιος...αν θελησω να παρω στο μελλον ντιζελ και να κανω ειδικοτητα πχ Αθηνα...οπου και θα μεινω μονιμα 5 χρονια...θα εχω προβλημα με την κυκλοφορια του αυτοκινητου;τι π@π@ριες ειναι αυτα
ΥΓ.ελα βρε που θα δεις και το Οπελ...
σοβαρεψου παιδι μου...ΥΓ2. εγω παντρευομαι ολα μου τα αντικειμενα....εγω δεν παντρευομαι...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εγω ειμαι Κερκυραιος...αν θελησω να παρω στο μελλον ντιζελ και να κανω ειδικοτητα πχ Αθηνα...οπου και θα μεινω μονιμα 5 χρονια...θα εχω προβλημα με την κυκλοφορια του αυτοκινητου;τι π@π@ριες ειναι αυτα
ΥΓ.ελα βρε που θα δεις και το Οπελ...
σοβαρεψου παιδι μου...Φυσικά και θα έχεις πρόβλημα αν σε πιάσουν ή αν τρακάρεις.
Νίκο σε λίγο θα σου πούνε να πάρεις 7άρα... Ρε παιδιά μια 4μελής οικογένεια είναι άνετη με ένα μεσαίο. Αν θες να κουβαλάς και την προίκα σου μαζί τότε παίρνεις την estate απλά (αν και δεν τα γουστάρω).
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Αν είναι να κόψω κάτι θα κόψω το δέρμα και να βάλω δερματίνη. ...η δερματίνη κάνει 160 ευρώ αλλά το δέρμα 1900 και πρέπει να βάλω κάτι που θα καθαρίζεται εύκολα (αν και δε πιστεύω ότι αξίζει). 330i δε παίζει, φτάνει τα 60 και η 335i ξεκινάει από 60. ΑΝ παίξει κάτι σε 6κυλ θα είναι 325i που πάει κάπου στα 53 χωρίς δέρμα αλλά δερματίνη και 55 με δέρμα που πάλι λέω δεν αξίζει...καλύτερα πας στο real leather.
ΔΕΝ μπορείς να μη βάλεις xenon, ΔΕΝ μπορείς να μη βάλεις 18άρες, ΔΕΝ μπορείς να μη βάλεις αισθητήρες παρκαρίσματος εδώ που ζούμε, σπορ καθίσματα και σπορ ανάρτηση...αλλιώς παίρνεις άλλο αυτοκίνητο. Η μαγεία της BMW είναι ότι τη φτιάχνεις όπως θέλεις.
We'll see...παίζει να το καθυστερήσω λίγο παραπάνω και να χτυπήσω ένα 325i.
-
εν πασει περιπτωσει που λεει και ενας φιλος μου...( )
325i ειναι η καλυτερη λυση...
αν δερμα τοτε μαυρο η καφε.
καλυτερα αλκανταρα+ δερμα.διαφορετικα βελουδο...
ο πατερας μου οταν μπαινει στο bmw ολο παραπονιεται οτι το δερμα τελικα μειον ειναι...
μονο το ματι και την αφη ικανοποιει...RealZeus αυτο που ειπες ηταν μεγαλη μαχαιρια...
δηλαδη αν το αμαξι το εχω ΗΔΗ πχ 1 χρονο με κερκυραικες πινακιδες και το κυκλοφορω δεν μπορω να ερθβ να μεινω μονιμα Αθηνα;
δεν πληρωνω τελη κυκλοφοριας εγω;
φορους απο μενα δεν παιρνει το κρατος;τι μ@λ@κιες ειναι αυτα βρε....
-
Ο Αθηναίος ή ο Θεσσαλονικιός δεν πληρώνει τα τέλη και τους φόρους του; Αυτός γιατί δεν κυκλοφορεί; Απλά απαγορεύεται η κυκλοφορία Diesel ΙΧ εντός των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Στην πόλη μας δεν θέλουμε Ντίζελ ξένε, το είπε ο Σερίφης μας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Αθηναίος ή ο Θεσσαλονικιός δεν πληρώνει τα τέλη και τους φόρους του; Αυτός γιατί δεν κυκλοφορεί; Απλά απαγορεύεται η κυκλοφορία Diesel ΙΧ εντός των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Στην πόλη μας δεν θέλουμε Ντίζελ ξένε, το είπε ο Σερίφης μας.Έχεις δει πάνω από .....1 κλήση από παράνομη κίνηση πετρελαιοκίνητου οχήματος με εντός των ορίων Αθηνών & Θεσσαλονίκης ποτέ??
Πιο εύκολο να πιάσεις το ΛΟΤΤΟ .....άσε που είναι παράνομο & εύκολα καταρριπτέο, οι ξένοι ή ακόμα και Έλληνες με πινακίδες επαρχίας ή εξωτερικού - μέτρησε πολλά παλιά Mercedes Diesel με Αλβανικές Πινακίδες έχεις δει - πως μπαίνουν τις πόλεις αυτές και κυκλοφορούν σαν κύριοι?
Μύθος Αστικός λοιπόν για μένα....
-
Το ότι δεν πέφτουν βροχή οι κλίσεις είναι για τον ίδιο λόγο που δεν πέφτουν βροχή οι κλίσεις και για άλλες παραβάσεις: έλλειψη αστυνόμευσης. Μία φορά όμως να σε πιάσουν έχει τρεχάματα. Άσε που δεν σε καλύπτει και η ασφάλεια. Και στο κάτω κάτω δεν τα θέλουμε τα ταξί για προσωπικά μας αυτοκίνητα ρε Μάριε!
-
Αν είναι να κόψω κάτι θα κόψω το δέρμα και να βάλω δερματίνη. ...η δερματίνη κάνει 160 ευρώ
We'll see...παίζει να το καθυστερήσω λίγο παραπάνω και να χτυπήσω ένα 325i. [/quote]την δερματινη ,παρε τα μελη της οικογενειας βαλ τους στο αμαξι,χαιδεψε την και ρωτα αν τους ενοχλει...ο μικρος μου γιος (10 ετων)με βριζει σχεδον,4 χρονια τωρα γιατι ανατριχιαζει μολις συρουμε τα χερια μας κατα λαθος στο καθισμα η στην πλατη του καθισματος ας πουμε...κατα τ αλλα ανθεκτικη αν και στο κατω μερος του οδηγου εμφανισε 3 καθοτι υπερβαρος (125+)... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι δεν πέφτουν βροχή οι κλίσεις είναι για τον ίδιο λόγο που δεν πέφτουν βροχή οι κλίσεις και για άλλες παραβάσεις: έλλειψη αστυνόμευσης. Μία φορά όμως να σε πιάσουν έχει τρεχάματα. Άσε που δεν σε καλύπτει και η ασφάλεια. Και στο κάτω κάτω δεν τα θέλουμε τα ταξί για προσωπικά μας αυτοκίνητα ρε Μάριε! -
ρε παιδια γνωριζουμε τι τεχνικα χαρακτηριστικα φερει αυτος ο πολυαναμενομενος 2λτ υπερσυμπιεσμενος της b.m.w.?τιμες ιπποδυναμεων κ ροπων,σε ποιες στρ/λ αυτες αποδιδονται..μεση καταναλωση,εκπομπες ρυπων κτλ?
γιατι ακουω συνεχως οτι θα αλλαξει δεδομενα κ θα ταρακουνησει τον ανταγωνισμο κτλ,αλλα προσωπικα δεν εχω ιδεα απο τα τεχνικα του χαρακτηριστικα.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ρε παιδια γνωριζουμε τι τεχνικα χαρακτηριστικα φερει αυτος ο πολυαναμενομενος 2λτ υπερσυμπιεσμενος της b.m.w.?τιμες ιπποδυναμεων κ ροπων,σε ποιες στρ/λ αυτες αποδιδονται..μεση καταναλωση,εκπομπες ρυπων κτλ?
γιατι ακουω συνεχως οτι θα αλλαξει δεδομενα κ θα ταρακουνησει τον ανταγωνισμο κτλ,αλλα προσωπικα δεν εχω ιδεα απο τα τεχνικα του χαρακτηριστικα..Δεν εχει σημασια...οταν με το καλο ερθει θα μας πεισουν ολοι οι ειδικοι οτι η bmw ανακαλυψε τον τροχο...
Αν οπως ακουγεται ο 2.0 αντικαταστησει το 330 τοτε θα μιλαμε για τουλαχιστον 260 αλογα. Για τα μικροτερα μοτερ με τους 3κυλινδρους παντως διατηρω μια επιφυλαξη ως προς την ορθοτητα των πληροφοριων.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν εχει σημασια...οταν με το καλο ερθει θα μας πεισουν ολοι οι ειδικοι οτι η bmw ανακαλυψε τον τροχο...
.
δεν καταλαβα αμφιβαλεις;
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ! -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ρε παιδια γνωριζουμε τι τεχνικα χαρακτηριστικα φερει αυτος ο πολυαναμενομενος 2λτ υπερσυμπιεσμενος της b.m.w.?Δεν ξέρουμε, γιατί κανείς δεν γνωρίζει κάτι (πέρα από κάποιους ανθρώπους μέσα στην BMW), αφού δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.
-
ε τοτε πως λενε καποιοι οτι θα αναστατωσει την κατηγορια κ τον ανταγωνισμο κτλ?καταλαβα..παλι θεωριες κ τρολαρισματα για να χαμε να λεγαμε..
BMW FORUM