-
18 παρά κάτι ψιλά.
-
Είσαι στα ίδια με εμένα και το Νίκο (αν και το έχεις πάρει μετά από εμάς )
-
Στους 4Τ Σεπτεμβρίου, στην ΣΔοκ μεταξύ E200CGI και 525i, αναφέρει πως και τα δύο αυτοκίνητα έχουν Start&Stop.
Εδώ μέσα δεν ήταν που λέγαμε (νομίζω ο ΧΛ και ο Νίκος120i) πως Start&Stop έχουν μόνο τα τετρακύλινδρα;
Βέβαια, μετά λύπης θα πω πως το τέστ ήταν λιγάκι διότι σε όλο το κείμενο εξαίρουν την 525 και στο τελικό συμπέρασμα επιλέγουν την Ε γιατί 'προστατεύει το περιβάλλον και την τσέπη μας από αιφνιδιασμούς'.
-
Ε, καινούργιο μοντέλο το Μερσεντέ, στα τελειώματα το άλλο, τα κυβικά πρώτο θέμα στις ειδήσεις, τι θέλετε δηλαδή πρώτο το 525?
εδιτ
Μιας που γίνεται κουβέντα για περιοδικά.
Διαβάζω ένα συγκριτικό στο αμερικάνικο Car & Driver του Σεπτεμβρίου με τα Mercedes E 350, Jaguar XF, Infinity M35, BMW 530i, Audi A6 3.0T. Η τελική σειρά κατάταξης είναι αυτή που παρέθεσα, με το Α6 πρώτο και το 530i με βραχεία κεφαλή δεύτερο του οποίου το εσωτερικό χρειάζεται ανανέωση σύμφωνα με το άρθρο.
Δυό παρατηρήσεις μόνο.
Δεν νομίζω να βλέπαμε σε ντόπιο περιοδικό τέτοιο συγκριτικό, και δεύτερον δεν νομίζω ότι θα τολμούσε να βγάλει τον ηγέτη της κατηγορίας στο ντεμπουτάρισμά του ως νέο μοντέλο στην τελευταία θέση της κατάταξης.
Σημαντικό είναι ότι οι συντάκτες έγραψαν στο τέλος ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να καταλήξουν εύκολα σε σειρά κατάταξης γιατί όλα ήταν εξαιρετικά. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Είσαι στα ίδια με εμένα και το Νίκο (αν και το έχεις πάρει μετά από εμάς )Τώρα πλέον μετά το ταξίδι στη Β. Ελλάδα έχω 20Κ (έβαλα 2.600χμ).
Στους 4Τ Σεπτεμβρίου, στην ΣΔοκ μεταξύ E200CGI και 525i, αναφέρει πως και τα δύο αυτοκίνητα έχουν Start&Stop.
Εδώ μέσα δεν ήταν που λέγαμε (νομίζω ο ΧΛ και ο Νίκος120i) πως Start&Stop έχουν μόνο τα τετρακύλινδρα;
Μάλιστα...γιαυτό ΔΕΝ διαβάζω Ελληνικά περιοδικά!!!
Κύριοι δημοσιογράφοι...αν μη τη άλλο, ΡΙΞΤΕ λίγο διάβασμα και μελετήστε κάποια πράγματα πριν γράψετε ένα άρθρο και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΤΕ το κόσμο!!!
Έλεος δηλαδή!
Η 525i ΔΕΝ έχει auto start-stop. To Auto Start-Stop το έχουν όντως τα 4κυλ μοντέλα:
http://www.bmw.com/com/en/insights/tech ... _stop.htmlΗ 5άρα δεν υπάρχει καν στη λίστα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Είσαι στα ίδια με εμένα και το Νίκο (αν και το έχεις πάρει μετά από εμάς )Αν είχα βρει run-flat χιονολάστιχα στις διαστάσεις μου, θα είχα άλλες 15.000. Αλλά, ίσως είναι καλύτερα έτσι, δεν υπάρχει λόγος να το ταλαιπωρώ στα χιόνια την στιγμή που υπάρχει και το Bora.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
με το Α6 πρώτο και το 530i με βραχεία κεφαλή δεύτερο του οποίου το εσωτερικό χρειάζεται ανανέωση σύμφωνα με το άρθρο.Eπιπλεον δεν μπορεις να συγκρινεις 3000 κυβικα τουρμπο (audi) με 3000 ατμο (bmw)... ειναι καθαρη, πασιφανης,προμελετημενη, καταφορη αδικια....
ερωτω τωρα... Το Α6 που κυκλοφορει τωρα, ποτε πρωτοκυκλοφορησε???
-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
...δεν μπορεις να συγκρινεις 3000 κυβικα τουρμπο (audi) με 3000 ατμο (bmw)... ειναι καθαρη, πασιφανης,προμελετημενη, καταφορη αδικια....Αν οι τιμές τους είναι παραπλήσιες, φυσικά και μπορείς.
-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
με το Α6 πρώτο και το 530i με βραχεία κεφαλή δεύτερο του οποίου το εσωτερικό χρειάζεται ανανέωση σύμφωνα με το άρθρο.
Eπιπλεον δεν μπορεις να συγκρινεις 3000 κυβικα τουρμπο (audi) με 3000 ατμο (bmw)... ειναι καθαρη, πασιφανης,προμελετημενη, καταφορη αδικια....
κομπρεσσορατο ειναι αγαπητε και βρισκεται σε αμεση αντιπαραθεση με το διπλοτουρμπινο 3λιτρο της bmw
(ειναι το μοτερ του s4 detuned στα 300 απο 333)με το 3λιτρο ατμο ειναι οντως αδικο, ειναι σα να κλεβεις εκκλησια
το 3λιτρο θα πρεπε να συγκριθει με 2λιτρο τουρμπο
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είσαι στα ίδια με εμένα και το Νίκο (αν και το έχεις πάρει μετά από εμάς )
Τώρα πλέον μετά το ταξίδι στη Β. Ελλάδα έχω 20Κ (έβαλα 2.600χμ).
Μάλιστα...γιαυτό ΔΕΝ διαβάζω Ελληνικά περιοδικά!!!
Κύριοι δημοσιογράφοι...αν μη τη άλλο, ΡΙΞΤΕ λίγο διάβασμα και μελετήστε κάποια πράγματα πριν γράψετε ένα άρθρο και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΤΕ το κόσμο!!!
Έλεος δηλαδή!
Η 525i ΔΕΝ έχει auto start-stop. To Auto Start-Stop το έχουν όντως τα 4κυλ μοντέλα:
http://www.bmw.com/com/en/insights/tech ... _stop.htmlΗ 5άρα δεν υπάρχει καν στη λίστα.
δεν θα το οδηγησε αυτος που το εγραψε. Θα ηταν κατω των 23.... και δε θα του το δωσανε
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Σε λίγο αναχωρώ για εδώ, για να δούμε πως συμπεριφέρεται εκεί μέσα......χαλαρά βέβαια & όχι καγκουριές, είπαμε οικογενειάρχης είμαι.....
Εμπειρίες και περιγραφή με πολλές φωτό από το ταξίδι με την μπέμπα σήμερα, εδώ
ΥΓ: Παρακαλείται ο Nikos120i να μην πατήσει στο παραπάνω link και να μην διαβάσει το θέμα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...δεν μπορεις να συγκρινεις 3000 κυβικα τουρμπο (audi) με 3000 ατμο (bmw)... ειναι καθαρη, πασιφανης,προμελετημενη, καταφορη αδικια....
Αν οι τιμές τους είναι παραπλήσιες, φυσικά και μπορείς.
Παραπλησιες τιμες? Πως γινεται αυτο? Δεν υπαρχει περιπτωση μια 3λιτρη ατμο κ ενα 3λιτρο τουρμπο να βγαζουν παραπλησιες τιμες... Εκτος αν αυτοι που εφτιαξαν το τουρμπο ειναι τελειως ασχετοι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
με το Α6 πρώτο και το 530i με βραχεία κεφαλή δεύτερο του οποίου το εσωτερικό χρειάζεται ανανέωση σύμφωνα με το άρθρο.
Eπιπλεον δεν μπορεις να συγκρινεις 3000 κυβικα τουρμπο (audi) με 3000 ατμο (bmw)... ειναι καθαρη, πασιφανης,προμελετημενη, καταφορη αδικια....
κομπρεσσορατο ειναι αγαπητε και βρισκεται σε αμεση αντιπαραθεση με το διπλοτουρμπινο 3λιτρο της bmw
(ειναι το μοτερ του s4 detuned στα 300 απο 333)με το 3λιτρο ατμο ειναι οντως αδικο, ειναι σα να κλεβεις εκκλησια
το 3λιτρο θα πρεπε να συγκριθει με 2λιτρο τουρμπο
Εστω ρε φιλε κ κομπρεσορατο... Οπως λες κ παλι η κοντρα ειναι αδικη... Δεν λεμε κατι διαφορετικο... κ η διαφορα στα αλογα μανι-μανι κανει μεγαλη διαφορα... Αλλο 272 ατμο κ αλλο 300 κομπρ. Να μην μιλησουμε για ροπες... Οσον αφορα αυτο που λες (το 3λιτρο θα πρεπε να συγκριθει με 2λιτρο τουρμπο) κ παλι αδικια θα ηταν προς την πλευρα του διλιτρου... Eκτος κ αν μιλαμε για τον κινητηρα του s3 οποτε τα πραγματα θα ηταν ισα... Αλλα απ οτι ξερω δεν τον βαζετε σε αλλα μοντελα εκτος του ΤΤs κ του S3...
-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
...δεν μπορεις να συγκρινεις 3000 κυβικα τουρμπο (audi) με 3000 ατμο (bmw)... ειναι καθαρη, πασιφανης,προμελετημενη, καταφορη αδικια....
Παραπλησιες τιμες? Πως γινεται αυτο? Δεν υπαρχει περιπτωση μια 3λιτρη ατμο κ ενα 3λιτρο τουρμπο να βγαζουν παραπλησιες τιμες... Εκτος αν αυτοι που εφτιαξαν το τουρμπο ειναι τελειως ασχετοι
Παραπλήσιες τιμές σε Ευρώ εννοεί.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
K παλι... Της μπεμπας η υψηλη τιμη δικαιολογειται... Ριχνει πιο ευκολα τα Πιπινια!!!
Α! Κ δεν μοιραζεται μηχανικα μερη με ολο το vag group... Το Α6 ειναι κατα 80% skoda superb ...(λογια πωλητη στη σκοντα ) -
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
K παλι... Της μπεμπας η υψηλη τιμη δικαιολογειται... Ριχνει πιο ευκολα τα Πιπινια!!!
Α! Κ δεν μοιραζεται μηχανικα μερη με ολο το vag group... Το Α6 ειναι κατα 80% skoda superb ...(λογια πωλητη στη σκοντα )Το ότι ο πωλητής δεν ήξερε την τύφλα του δε σημαίνει κάτι.
-
Βασικά καλημέρα σας.
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το περιβόητο συγκριτικό του Car & Driver που ανέφερα θα προκαλούσε τέτοια αναστάτωση.
Αρχίζω με μία μικρή διόρθωση. Το BMW του τεστ δεν ήταν το 530i αλλά το 535i με τα 2 τούρμπο, και αυτό ίσως εξηγεί πολλά.
Αν μπορείς να συγκρίνεις ατμοσφαιρικά με κομπρεσσοράτα ή τούρμπο κ.ο.κ.? Σόρυ αλλά η ερώτηση είναι πολύ αλογοσκουφική και οι αμερικάνοι ορθώς δεν το βλέπουν έτσι.
Όλα τα αυτοκίνητα του συγκριτικού έχουν την ίδια τιμή (50.000 δολ = 35.500 ευρώ ), παραπλήσιες διαστάσεις και παρόμοια χαρακτηριστικά, παρά τις όποιες διαφορές τους.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα σοβαρό συγκριτικό και μπορείτε να το δείτε στο ακόλουθο λινκ (εγώ καθότι συνδρομητής το έχω διαβάσει 1 μήνα πριν ).http://www.caranddriver.com
Επειδή κάτι γίνεται με το link, πηγαίνετε στο reviews και είναι πάνω πάνω στη στήλη comparison tests.Επαναλαμβάνω τα εξής : δεν βρίσκεις τέτοια συγκριτικά στα ελληνικά περιοδικά και όταν τα βρεις θα είναι γεμάτα κλισέ και κόμπλεξ, και δεν νομίζω ότι θα τολμούσαν να βγάλουν τελευταία την ολοκαίνουργη Ε.
-
Τα τεστ του car and driver απλα τα σπάνε.
Όπως και του motor trend.
Στου car and driver ψάξτε να βρείτε αυτό με prius, insight και ένα guest star.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Σε λίγο αναχωρώ για εδώ, για να δούμε πως συμπεριφέρεται εκεί μέσα......χαλαρά βέβαια & όχι καγκουριές, είπαμε οικογενειάρχης είμαι.....
Εμπειρίες και περιγραφή με πολλές φωτό από το ταξίδι με την μπέμπα σήμερα, εδώ
ΥΓ: Παρακαλείται ο Nikos120i να μην πατήσει στο παραπάνω link και να μην διαβάσει το θέμα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως.
OMG και 3 lol ...κι γω θέλωωωωωω
Ερώτηση... S3 S-tronic ή 135i?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ερώτηση... S3 S-tronic ή 135i?
ωραία ερώτηση.
Αν και είμαι fun του DSG και του S3 (οπότε μαζί κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο) μάλλον θα έλεγα 135 για να διαφέρεις από το σύνολο και κυρίως γιατί είναι πιο...ζπορ!!!
(είναι και πισωκούνα με πολλά άλογα και δεν έχει σχεδόν τίποτα να ζηλέψει από το S3 )Αν όμως μιλάμε για την 135 την κουπέ, τότε S3 αβίαστα (η κουπέ είναι χάλια σαν σουλούπι ρε φούστη μου )
BMW FORUM