-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Δεν αμφιβάλω ότι το κάνεις,αλλά σε γνωστό μου με Ε90 που το είπα μου είπε 'Λες ο Σπανός ν'απασχολεί το προσωπικό του τσαμπα,από αυτά τα standard βγάζει το service λεφτα.....'Δε σημαίνει τίποτα αυτο, είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν εφόσον οι προδιαγραφές τους είναι αυτές που αναφέρει και το manual σου!
Την πρώτη φορά και εγώ είχα ψαρώσει, πλέον με τα λαδάκια σε σακουλίτσα στο πορτ μπαγκαζ!
Σε 3 συνεργεία που έχω πάει: 1) Τα καλύτερα είναι τα Castrol 2) Εγώ βάζω μόνο Aral και κανένας δεν παραπονιέται 3) Λάδια μόνο της Mercedes-Benz (επειδή είναι συσκευασμένα σε κουτιά με το σήμα της) -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
To κιβώτιο είναι της Getrag. Η Getrag κατασκευάζει 2 7άρια διπλόδισκα υγρού τύπου.
Το ένα με όριο ροπής 600Nm και το άλλο με όριο ροπής 750Νm.
Η BMW χρησιμοποιεί το 600άρι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο από άποψη απωλειών να χρησιμοποιεί η BMW 600άρι σε κινητήρα που αποδίδει 400Nm ροπής. Λογικά θα είναι κάποια ελαφρωμένη έκδοση περίπου στα 450Nm αντοχής ώστε να είναι κουτί στην Μ3/335 που εξάλλου φορούν το ίδιο manual κιβώτιο(αν θυμάμαι καλά) το οποίο manual έχει όριο 400Nm ροπής.εισαι σιγουρος οτι το manual σηκωνει μονο 400? Γιατι εγω εχω δει βελτιωμενη 335 που βγαζει 618 Nm!!!
-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
Ειναι σιγουρο ομως οτι το 7ταχυτο της μπεμπας αντεχει μονο 500 Νm?? Μου φαινεται λιγο...Ε καλά 'λίγο' δεν το λες...
Εδώ πολλά κιβώτια διπλού συμπλέκτη αντέχουν ακριβώς την ροπή του κινητήρα, ούτε Nm παραπάνω... -
Το dsg7 λ.χ. με τον 1.8tsi
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Δεν αμφιβάλω ότι το κάνεις,αλλά σε γνωστό μου με Ε90 που το είπα μου είπε 'Λες ο Σπανός ν'απασχολεί το προσωπικό του τσαμπα,από αυτά τα standard βγάζει το service λεφτα.....'Αν εννοείς για τα λάδια, θα ακούσεις πολλά. Και εμένα ο τεχνικός στον Σπανό την πρώτη φορά μου τα μάσαγε (τι λάδια θα βάλεις, εμείς έχουμε τα ειδικά της BMW κλπ.). Όταν όμως του έδειξα την λίστα από το TIS με τα εγκεκριμένα λάδια της BMW (εκεί ψάρωσε λίγο γιατι με ρώταγε που το βρήκα, και ότι είναι μόνο για χρήση από τα συνεργεία της BMW κλπ.) δεν είπε τίποτα και τα δέχτηκε. Ο Τεχνικός που μιλάω τώρα (πιο νέος) δεν μου έφερε καμμία αντίρρηση και μάλιστα μου είπε ότι τα λάδια που του πήγα είναι άριστα και αφού μπορώ και τα παίρνω πιο φτηνά, καλά κανω και τα βάζω.
Αν εννοείς για την εργασία, ούτε εγώ ξέρω γιατί δεν με χρεώνουν...ίσως επειδή με ξέρουν, ίσως είναι πολιτική για τα αυτοκίνητα σε εγγύηση...δεν έχω ρωτήσει, μήπως ξαφνικά το θυμηθούν και με χρεώσουν! Πάντως στο ίδιο συνεργείο ούτε τον πατέρα μου χρεώνουν εργασία για αλλαγή λαδιών, ούτε τον κολλητό μου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν αμφιβάλω ότι το κάνεις,αλλά σε γνωστό μου με Ε90 που το είπα μου είπε 'Λες ο Σπανός ν'απασχολεί το προσωπικό του τσαμπα,από αυτά τα standard βγάζει το service λεφτα.....'
Αν εννοείς για τα λάδια, θα ακούσεις πολλά. Και εμένα ο τεχνικός στον Σπανό την πρώτη φορά μου τα μάσαγε (τι λάδια θα βάλεις, εμείς έχουμε τα ειδικά της BMW κλπ.). Όταν όμως του έδειξα την λίστα από το TIS με τα εγκεκριμένα λάδια της BMW (εκεί ψάρωσε λίγο γιατι με ρώταγε που το βρήκα, και ότι είναι μόνο για χρήση από τα συνεργεία της BMW κλπ.) δεν είπε τίποτα και τα δέχτηκε. Ο Τεχνικός που μιλάω τώρα (πιο νέος) δεν μου έφερε καμμία αντίρρηση και μάλιστα μου είπε ότι τα λάδια που του πήγα είναι άριστα και αφού μπορώ και τα παίρνω πιο φτηνά, καλά κανω και τα βάζω.
Αν εννοείς για την εργασία, ούτε εγώ ξέρω γιατί δεν με χρεώνουν...ίσως επειδή με ξέρουν, ίσως είναι πολιτική για τα αυτοκίνητα σε εγγύηση...δεν έχω ρωτήσει, μήπως ξαφνικά το θυμηθούν και με χρεώσουν! Πάντως στο ίδιο συνεργείο ούτε τον πατέρα μου χρεώνουν εργασία για αλλαγή λαδιών, ούτε τον κολλητό μου.
για BMW μιλάς ή για το μινι? Για γλυφάδα ή για Συγγρού?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
για BMW μιλάς ή για το μινι? Για γλυφάδα ή για Συγγρού?Για Συγγρού. Και για BMW και για το Mini. Τώρα έχω Mini, πρίν είχα BMW (την ιστορία με την λίστα των λαδιών την είχα κάνει όταν είχα την 325ti). Ο Πατέρας μου έχει BMW και ο κολλητός μου το ίδιο.
-
Σκεφτόμουνα για πιο συχνά αλλά μου είπαν ό,τι λένε τα λαμπάκια. Αλλάζω όποτε τελειώσουν τα πράσινα λαμπάκια και αυτό είναι γύρω στα 13000χλμ που τα κάνω σε περίπου 6-7 μήνες. Μου βγαίνει λοιπόν 2 φορές το χρόνο, πρωτοχρονιά και 15αύγουστο... Από 6,5+ λίτρα συνθετικού τη φορά δεν λέει και για πολύ συχνότερα!
Διαβάζοντας πρόσφατα στοιχεία για τον αλγόριθμο που υπολογίζει τα χλμ το σύστημα (και το πόσο επιβαρύνεται από κρύα ξεκινήματα και >4500 στροφές) και ξέροντας πώς οδηγάω (κάθε φορά θα περάσω τις 4500 στροφές έστω 1-2 φορές) είμαι ευχαριστημένος από τα χλμ που βγάζω... -
Καλησπέρα,
Βρήκα μετά από 1 χρόνο αναζήτησης βρήκα επιτέλους τις αγαπημένες μου ζάντες Original BMW Sternspeiche 159 17' σετ με ελαστικά Continental Sport Contact 2 SSR (RunFlat), ολοκαίνουργια με 830 ευρώ!!!
Οι ζάντες είναι αυτές
και το αμάξι θα δείχνει έτσι
Η παραγγελία έγινε και στις 20 Μαΐου έρχονται.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Βρήκα μετά από 1 χρόνο αναζήτησης τις αγαπημένες μου ζάντες Original BMW Sternspeiche 159 17' σετ με ελαστικά Continental Sport Contact 2 SSR (RunFlat), ολοκαίνουργια με 830 ευρώ!!!
Οι ζάντες είναι αυτές
Σούπερ!
Πάρα πολύ ωραία!
-
πολυ το χαιρομαι αγαπητε!!!!!
τοσο καιρο τις εψαχνες!!!!!
αντε και θελουμε και φωτο!
-
Thanks guys......υπομονή 3 εβδομάδες περίπου για να έρθουν.....
Μετά θα μπουν και προς πώληση οι υπάρχοντες Style 156 με τα 205/55/R16.....
-
με γεια !!! τελικά πήγες στις 17ρες !!!
-
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
με γεια !!! τελικά πήγες στις 17ρες !!!Eμ ναι, δεν άντεξα και υπέκυψα στον πειρασμό......εξάλλου με 250 ευρώ που βρίσκω 4άδα λάστιχα, δεν είναι κι άσχημα.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Βρήκα μετά από 1 χρόνο αναζήτησης βρήκα επιτέλους τις αγαπημένες μου ζάντες Original BMW Sternspeiche 159 17' σετ με ελαστικά Continental Sport Contact 2 SSR (RunFlat), ολοκαίνουργια με 830 ευρώ!!!
Οι ζάντες είναι αυτές
αυτες δεν ειναι οι 285? με V 8 ινστες φαρδος και για 225/45/17
1700 ευρω εχουν εγω στο Ελλάδα. Νομίζω αυτες πήρα -
-
Τις δικές σου τις φοράνε σε Μ? σε πιο μεγάλες?
Δωσε μου το site να χαζέψω. Ειναι πιο καμπυλώδης από τις δικές μου?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τις δικές σου τις φοράνε σε Μ? σε πιο μεγάλες?Δωσε μου το site να χαζέψω. Ειναι πιο καμπυλώδης από τις δικές μου?
Δεν είναι για Μ οι δικές μου......κοίτα εδώ όλες τις ζάντες BMW
-
Καλησπέρα,
Ατύχημα με το δικό του BMW είχε ο Χουσείν Μπόλτ........δείτε εδώ πως έκανε την 3άρα του
BMW FORUM