-
Από ότι έχω διαβάσει,για τις ενδείξεις λαδιών,θελει να είσαι σε ίσιωμα,σταματημένος,λίγο κρύα και αναμένη η μηχανή,για να έχει άμεση απόκριση και να είναι αληθής.Από κεί και πέρα ελέγχει ο υπολογιστής και πράτει ανάλογα σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Γνωρίζουμε τη μέγιστη ροπή που σηκώνει το 7-speed double clutch της νέας Z435 (που υποθέτω είναι το ίδιο με το 7-speed της 335)...?ενδιαφέρον ερώτηση... απάντηση κανείς;;;
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
Γνωρίζουμε τη μέγιστη ροπή που σηκώνει το 7-speed double clutch της νέας Z435 (που υποθέτω είναι το ίδιο με το 7-speed της 335)...?
ενδιαφέρον ερώτηση... απάντηση κανείς;;;
To κιβώτιο είναι της Getrag. Η Getrag κατασκευάζει 2 7άρια διπλόδισκα υγρού τύπου.
Το ένα με όριο ροπής 600Nm και το άλλο με όριο ροπής 750Νm.
Η BMW χρησιμοποιεί το 600άρι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο από άποψη απωλειών να χρησιμοποιεί η BMW 600άρι σε κινητήρα που αποδίδει 400Nm ροπής. Λογικά θα είναι κάποια ελαφρωμένη έκδοση περίπου στα 450Nm αντοχής ώστε να είναι κουτί στην Μ3/335 που εξάλλου φορούν το ίδιο manual κιβώτιο(αν θυμάμαι καλά) το οποίο manual έχει όριο 400Nm ροπής. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Η Z4 Coupe είναι από τα πιο κ@βλωτικά αυτοκίνητα είτε βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού είτε την κοιτάς από έξω....όσοι την έχετε να την προσέχετε και όσοι την θέλετε να την πάρετε...Η λατρεμένη μου μπέμπα είναι
Την πηρε φιλος μου, με πηγε βολτα, και απο τοτε εχω αρρωστησει...
Νιωθεις σαν να εισαι μεσα σε ενα πολυ γρηγορο θωρακισμενο αρμα.
Ο κινητηρας και ο ηχος του δεν περιγραφεται...Ειναι (sic) τρομοκρατια σε τεσσερις
τροχουςΚαι εμένα το λατρεμένο μου... Αν όλα πάνε καλά, ίσως σε λίγο καιρό χτυπήσω μια μτχ, μακάρι λέμε!!
-
Καλησπέρα,
Επιστροφή στα ξένα σήμερα και στον καφέ που ήπια πριν λίγο έμαθα ένα νέο που ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω.....
Λοιπόν, ο γνωστός μου φίλος που μου προμηθεύει τα BMW για δοκιμή, μου είπε για την περίπτωση ενός Ε90 320i στην αντιπροσωπεία τους. Κάποιος μοτοσικλετιστής έφυγε από το δρόμο κι έπεσε επάνω στη τζαμαρία και μετά επάνω σε ένα εκθεσιακό μαύρο Ε90 320i. Η ζημιά είναι ένα κατεστραμμένο πίσω φτερό μαζί με την πίσω πόρτα.
Το αμάξι είχε 3ΚΜ, ήταν εκθεσιακό με πολλά έξτρα και κόστος αγοράς 36000 ευρώ. Η ασφάλεια έβγαλε εκτίμηση ζημιάς στις 8500 ευρώ και η αντιπροσωπεία το βγάζει στο σφυρί για να το ξεφορτωθεί (όπως είναι φυσικά,χτυπημένο).
Περιμένω να ακούσω απόψεις για το πόσα ευρώ ζητάει, όποιος το βρει κερδίζει καπουτσίνο στην Ολλανδία ή Βέλγιο.....
ΥΓ: Η τιμή είναι τόσο προκλητικά χαμηλή που ακόμα κι εγώ το σκέφτομαι για 2ο αυτ/το....
-
και να πάρεις βενζίνη ????
8000€ είναι καλά ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
και να πάρεις βενζίνη ????Εάν ήταν 116i θα το έπαιρνα ασυζητητί και θα ξεφορτωνόμουν το Astra της γυναικός...
8000€ είναι καλά ?
Ας μιλάμε ρεαλιστικά....
-
Από το TIS της BMW ...
Πως λειτουργεί ο 'δείκτης' λαδιού στις BMW ....
http://www.megafileupload.com/en/file/9 ... R-pdf.html
http://rapidshare.com/files/226082996/O ... R.pdf.htmlκαι πως υπολογίζει το CBS τα διαστήματα αλλαγής λαδιών (και όλων των υπολοίπων διαστημάτων service)
http://www.megafileupload.com/en/file/9 ... 1-pdf.html
http://rapidshare.com/files/226083395/S ... 1.pdf.html -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Από το TIS της BMW ...
...Eυχαριστώ !
Βασίλη, υποθέτω ότι και η δική σου BMW είναι με αυτό το σύστημα για τη μέτρηση της ποσότητας του λαδιού. Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει? 'Αναπολείς' καθόλου την 'αμεσότητα' του κλασικού στικ ή η ηλεκτρονική αυτή υλοποίηση είναι εξίσου χρηστική? Σαν ιδέα (και μόνο, καθώς δεν είμαι χρήστης) μου δίνει μια κάποια 'ανασφάλεια' στη σκέψη είτε για μειωμένη ποσότητα λαδιού και όχι άμεση ενημέρωση, είτε για κάποια μικρή υπερχείλιση (αν θέλω να το έχω κοντά στο max).
Γενικότερα έχεις βρει κάποια αρνητικά ή είσαι ευχαριστημένος?(Edit: εντωμεταξύ, αυτό το TIS δεν το είχα πάρει μυρωδιά τόσο καιρό! Το φέρνω ήδη στο διπλανό παράθυρο και ξεκινάω εντατικό διάβασμα ! Φαίνεται πολύ καλογραμμένο και χρήσιμο ! )
-
Στην αρχή είχα επιφυλάξεις όμως μετά διαπίστωσα ότι δουλεύει υποδειγματικά.
Υπήρξαν αρκετές ενστάσεις και λάθος διαγνώσεις (ειδικά στην Αμερική) αλλά όταν κατάλαβαν πως λειτουργεί το σύστημα δεν υπάρχουν παράπονα.
Για να διαβάσει τη ποσότητα χρειάζεται 5.7 km ή >60° C θερμοκρασία λαδιού (αν θυμάμαι καλά)
Οι 4 γραμμές στην ηλεκτρονική μπάρα αντιστοιχούν ακριβώς σε 1/4 του λίτρου ενώ πιό κάτω σου γράφει Add i liter, 2 liter κλπ. ενώ πιο πάνω Overfill. Στα αυτοκίνητα με I-drive δίνει πιο αναλυτικά στοιχεία.
Η συνολική ποσότητα εξαρτάται από το πόση ώρα αφήνεις να στραγγίξει το λάδι. Στο δικό μου γράφει 6.5 λ. αλλά αν το αφήσεις να στραγγίξει τελείως χρειάζονται 7 λ. για να πάει στο full (αυτό ισχύει και σε όλα τα 6cyl από Ε36 και μετά)
Επίσης δουλεύει και σαν δείκτης ποιότητας/χρήσης αφού μετά από παρατεταμένο σκίσιμο (πχ. πίστα) βλέπεις ότι το διάστημα αλλαγής μικραίνει γρηγορότερα. -
Thanks !
-
Στα 203 (c-class) είχε μπει για ένα 6μηνο και μετά επανήλθε η ωραία βέργα
Δε την πάλεψε η 'νεολαία' ή οι τεχνικοί εκεί στα κρύα! Εμένα μου είχαν πει οτι ο κόσμος έκανε παράπονα -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Υπήρξαν αρκετές ενστάσεις και λάθος διαγνώσεις (ειδικά στην Αμερική) αλλά όταν κατάλαβαν πως λειτουργεί το σύστημα δεν υπάρχουν παράπονα.
Για να διαβάσει τη ποσότητα χρειάζεται 5.7 km ή >60° C θερμοκρασία λαδιού (αν θυμάμαι καλά)
Οι 4 γραμμές στην ηλεκτρονική μπάρα αντιστοιχούν ακριβώς σε 1/4 του λίτρου ενώ πιό κάτω σου γράφει Add i liter, 2 liter κλπ. ενώ πιο πάνω Overfill. Στα αυτοκίνητα με I-drive δίνει πιο αναλυτικά στοιχεία.
Η συνολική ποσότητα εξαρτάται από το πόση ώρα αφήνεις να στραγγίξει το λάδι. Στο δικό μου γράφει 6.5 λ. αλλά αν το αφήσεις να στραγγίξει τελείως χρειάζονται 7 λ. για να πάει στο full (αυτό ισχύει και σε όλα τα 6cyl από Ε36 και μετά)
Επίσης δουλεύει και σαν δείκτης ποιότητας/χρήσης αφού μετά από παρατεταμένο σκίσιμο (πχ. πίστα) βλέπεις ότι το διάστημα αλλαγής μικραίνει γρηγορότερα.Αλήθεια μπορείς να μας δώσεις κάποια ποσοτικά χαρακτηριστικά για αυτό?
Δηλαδή σε ταξίδι για 100 χιλιόμετρα το διάστημα για σέρβις πέφτει πόσο? 100 χιλιόμετρα?
Αν είσαι στην πίστα για 100 χιλιόμετρα το διάστημα για σέρβις πέφτει ας πούμε 200 χιλιόμετρα? -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Γνωρίζουμε τη μέγιστη ροπή που σηκώνει το 7-speed double clutch της νέας Z435 (που υποθέτω είναι το ίδιο με το 7-speed της 335)...?
To κιβώτιο είναι της Getrag. Η Getrag κατασκευάζει 2 7άρια διπλόδισκα υγρού τύπου.
Η BMW χρησιμοποιεί το 600άρι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο από άποψη απωλειών να χρησιμοποιεί η BMW 600άρι σε κινητήρα που αποδίδει 400Nm ροπής. Λογικά θα είναι κάποια ελαφρωμένη έκδοση περίπου στα 450Nm αντοχής ώστε να είναι κουτί στην Μ3/335 που εξάλλου φορούν το ίδιο manual κιβώτιο(αν θυμάμαι καλά) το οποίο manual έχει όριο 400Nm ροπής.Μόνο 400Nm???
Πόση ροπή έχουν μαμά Μ3 και 335;;;
η 335 με πρόραμμα μόνο ποσο φτάνει;;;
Είναι μήπως ανασταλτικός παράγοντας για βελτίωση;;; όπως πχ το sst για στα EVO X? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επίσης δουλεύει και σαν δείκτης ποιότητας/χρήσης αφού μετά από παρατεταμένο σκίσιμο (πχ. πίστα) βλέπεις ότι το διάστημα αλλαγής μικραίνει γρηγορότερα.Αλήθεια μπορείς να μας δώσεις κάποια ποσοτικά χαρακτηριστικά για αυτό?
Δηλαδή σε ταξίδι για 100 χιλιόμετρα το διάστημα για σέρβις πέφτει πόσο? 100 χιλιόμετρα?
Αν είσαι στην πίστα για 100 χιλιόμετρα το διάστημα για σέρβις πέφτει ας πούμε 200 χιλιόμετρα?Δεν δίνει λεπτομερή στοιχεία υπολογισμού του service interval των λαδιών, απλώς ότι είναι μια συνάρτηση από:
- Κατανάλωση καυσίμου (όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερη βενζίνη περνά στο λάδι, άρα μολύνεται περισσότερο}
- Αγωγιμότητα του λαδιού (αλλάζοντας έχει μεγαλύτερες προσμίξεις με υγρασία και κατάλοιπα καύσης)
- Ποσότητα λαδιού και χρόνος αλλαγής (με max τα 2 χρόνια)
- Προφίλ οδήγησης (θερμοκρασία, συχνή χρήση όριου στροφών, κόφτες κλπ.)
- Cold starts (αν θυμάμαι καλά,
-
Πρώτη αλλαγή λαδιών σήμερα στις 11000 χλμ. €118.
-
H Z4 Coupe είναι κορυφαίο αυτοκίνητο. Όντως το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο, αλλά μόλις βάλεις μπρός, τα ξεχνάς ΟΛΑ...!!!
Την έχει ο κολλητός μου και το Πάσχα είχαμε παέι με αυτή στο χωριό του (550χλμ πήγαινε-έλα + καμια 300αρια στους επαρχιακούς δρόμους για τις εξόδους μας) και την οδήγησα. Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό κράτημα, απίστευτο τιμόνι και ένα ήχο που απλά γκαζώνεις για να το ακούς...και μου έκανε εντύπωση το πόσο άνετη ήταν στο ταξίδι! Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα είναι η έλλειψη μπλοκέ διαφορικού...αν βγάλεις όλα τα ηλεκτρονικά off σε κλέιστές στροφές κάνει διαφορικό έντονα (σπινάρει ο εσωτερικός τροχός) και σου χαλάει λίγο την μαγία της πίσω κίνησης.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πρώτη αλλαγή λαδιών σήμερα στις 11000 χλμ. €118.Καλημέρα,
Γιατί στις 11000χλμ άλλαξες λάδια?? Έβγαλε ένδειξη το BC?? Tι λάδια έβαλες?
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
Η BMW χρησιμοποιεί το 600άρι αλλά μου φαίνεται αδιανόητο από άποψη απωλειών να χρησιμοποιεί η BMW 600άρι σε κινητήρα που αποδίδει 400Nm ροπής. Λογικά θα είναι κάποια ελαφρωμένη έκδοση περίπου στα 450Nm αντοχής ώστε να είναι κουτί στην Μ3/335 που εξάλλου φορούν το ίδιο manual κιβώτιο(αν θυμάμαι καλά) το οποίο manual έχει όριο 400Nm ροπής.Μόνο 400Nm???
Πόση ροπή έχουν μαμά Μ3 και 335;;;
η 335 με πρόραμμα μόνο ποσο φτάνει;;;
Είναι μήπως ανασταλτικός παράγοντας για βελτίωση;;; όπως πχ το sst για στα EVO X?Το manual κιβώτιο της Getrag έχει όριο 520 Nm και το DCT 600 Nm
Εσωτερικά της 335 αντέχει περισσότερα Nm από της Μ3 και αντίστοιχα της M3 έχει μεγαλύτερο όριο στροφών λόγω διαφορετικών σχέσεων μετάδοσης. Πάντα το όριο όμως παραμένει το όριο ροπής του συμπλέκτη. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πρώτη αλλαγή λαδιών σήμερα στις 11000 χλμ. €118.
Καλημέρα,
Γιατί στις 11000χλμ άλλαξες λάδια?? Έβγαλε ένδειξη το BC?? Tι λάδια έβαλες?Eπιπροσθέτως, τα 118 Ε είναι σε εξουσιοδοτημένο υποθέτω με λάδια, φίλτρο και εργασία?
Πόσο λάδι παίρνει ο τρίλιτρος?
BMW FORUM